Piráti míří i do české politiky. Chystají se na volby

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
jzvc
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Re: Piráti míří i do české politiky. Chystají se na volby

Příspěvek od jzvc »

Jen tak pro zajimavost,
a) me celke udivilo, ze se konecne "da" audio a video stahovat ;), co si pamatuju, tak dycinky bylo nelegalni naprosto cokoli.
b) pokud me skleroza neklame, tak 1) neco jako nelegalni SW neexistuje 2) stazenim SW se rozhodne porusovani AZ nikdo nedopousti (=lez).

Zduvodneni, SW lze !uzivat! v rozporu s AZ, ale stazeni rozhodne v rozporu s AZ byt nemuze. Nehlede na fakt, ze pokud vubec obsahuje SW nejakou licenci, tak si ji dotycny muze precist nejdrive pred/pri instalaci(v kazdem pripade si ji nejdrive musi stahnout) + samozrejme pred timto pokusem nemuze ani tusit, jestli to co stahl je SW/Audio/Video/... .
Faust.Roland
Profese: student
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od Faust.Roland »

Jen taková myšlenka - čím to, že lidi okolo IT jsou tak nefotogeničtí... (Já, většina mých spolužáků,... viděl jsem fotku na hlavní stránce před tím než z ní zbyl jen zmenšený náhled... :) )

Já byl před kamerou jen jednou a to kdysi dávno a vím že je to hrůza.

Taky by nebylo špatné propagační materiály strany vydávat kromě na webu i přes výměnné sítě...
Prometheus byl první hacker a pirát. Vloupal se do příbytku bohů, zkopíroval od tam oheň a nasdílel ho lidem.

Otevřete OSA..tedy FBI!!!
http://www.youtube.com/watch?v=g3KPSyNxnL8
Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1022 poděkování
Dostal poděkování: 2432 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

Faust Roland píše:Jen taková myšlenka - čím to, že lidi okolo IT jsou tak nefotogeničtí... (Já, většina mých spolužáků,... viděl jsem fotku na hlavní stránce před tím než z ní zbyl jen zmenšený náhled... :) )
Ano, je to tak. Ale někdy by stačilo málo... třeba u mě aspoň jiné trčiko, ale já se to sakra dověděl až v autobuse cestou do práce :-/
Faust Roland píše: Já byl před kamerou jen jednou a to kdysi dávno a vím že je to hrůza.

Taky by nebylo špatné propagační materiály strany vydávat kromě na webu i přes výměnné sítě...
jj, to jsem říkal hned.

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Michal.Kindura
Profese: Student / IT
Dostal poděkování: 5 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal.Kindura »

Faust Roland píše:Taky by nebylo špatné propagační materiály strany vydávat kromě na webu i přes výměnné sítě...
Na tohle bych tady měl 2 TB volného na serveru, akorát konektivita je dočasně jen 1 Mbit (zrovna jak to potřebuju) :evil:
....vlastní rukou
Michal.Kindura
Kontaktovat uživatele:

Michael xChaos Polak píše:Ano, je to tak. Ale někdy by stačilo málo... třeba u mě aspoň jiné trčiko, ale já se to sakra dověděl až v autobuse cestou do práce :-/

Já se ve škole taky vždycky fotil nečekaně zrovna v den, kdy jsem vytáhnul ze skříně to nejhorší, co tam je :lol: To snad ani už nemůže být náhoda...
....vlastní rukou
Jiri.Kaderavek
Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
Dal poděkování: 642 poděkování
Dostal poděkování: 1909 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Kaderavek »

Tak jsem se na to Michaeli podíval až nyní a musím říci, že je to dobré. No, že nevypadáš jako profesionální mluvčí, vždyť jsi geek. Já tu reportáž považuji za povedenou, rozhodně bylo zajímavější sledovat Tebe než Hlaváče? Díky žes to vzal.

Jinak, ohledně Hlaváče. Nepřišlo mi, že si je příliš jistý. Skoro jako by tušil, že se časem mohou dostat do argumentační nouze.
Zakladatel České pirátské strany
Svobodu nekoupíte, tu si volíte
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
MikeJt
Profese: student
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MikeJt »

Já se ve škole taky vždycky fotil nečekaně zrovna v den, kdy jsem vytáhnul ze skříně to nejhorší, co tam je :lol: To snad ani už nemůže být náhoda...
že by zafungoval pan Murphy ?

A ohledně toho vzhledu, možná by to chtělo vypsat na net seznam profesí, které potřebujeme. A rozhodně tam připsat Stylistu, kadeřníka a tak.
Obrázek
Michal.Kindura
Kontaktovat uživatele:

Možná by to chtělo i nějakou reprezentativní mladou slečnu, nebo rovnou více. By mohli "reprezentovat" ČPS prostřednictvím rozdávání letáčků s argumenty "Proč ČPS ano" na zastávkách. Určitě by to mělo lepší odezvu, než hrstka programátorů, ve stoje dospávající noční bug reporty 8-)
....vlastní rukou
Kamil_Horky
Profese: IT Manager

Příspěvek od Kamil_Horky »

jzvc píše:Jen tak pro zajimavost,
a) me celke udivilo, ze se konecne "da" audio a video stahovat ;), co si pamatuju, tak dycinky bylo nelegalni naprosto cokoli.
b) pokud me skleroza neklame, tak 1) neco jako nelegalni SW neexistuje 2) stazenim SW se rozhodne porusovani AZ nikdo nedopousti (=lez).

Zduvodneni, SW lze !uzivat! v rozporu s AZ, ale stazeni rozhodne v rozporu s AZ byt nemuze. Nehlede na fakt, ze pokud vubec obsahuje SW nejakou licenci, tak si ji dotycny muze precist nejdrive pred/pri instalaci(v kazdem pripade si ji nejdrive musi stahnout) + samozrejme pred timto pokusem nemuze ani tusit, jestli to co stahl je SW/Audio/Video/... .
Zjednodušeně řečeno, jsi vedle.
Stažení SW je v rozporu s AZ, to že jsi to nevěděl je tvůj problém. Resp. asi by se to dalo na to uhrát, ale ne, pokud budeš tahat 30GB/měsíc.
Tvoje argumentace, že nemůžeš tušit, by zkrátka neobstála. Můžeš a měl jsi. Jeden nebo dva případy stažení SW, pokud by se nenašli u tebe v PC (tj. hend po tom, co jsi zjistil, že nejsou free, jsi je smazal), by asi prošly, vice už by mohl být problém.
Michal.Kindura
Kontaktovat uživatele:

Software je problém. Ve své podstatě, když dělám image XPček a nahraju ji na net bez klíče, čeho jsem se dopustil (ne podle zákona, ale podle logiky). Když si koupíte počítač s OEM, nedostanete médium a na stránkách MS nejsou zrcadla. :shock:
....vlastní rukou
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“