Vážení,
jako váš volič mám pro vás jeden jediný vzkaz:
Svůj hlas jsem vám dal proto, že jste spolu se starosty vytvořili ten vůbec nejlépe zpracovaný volební program. V tuto chvíli od vás vaši voliči očekávají, že a to cituji ,,Vrátíte zemi budoucnost!". Můžete namítat že se čtyřmi mandáty toho moc neuděláte. Váš program ale rozhodně není v naprostém nesouladu s programem koalice Spolu. Pokud budete součástí vlády a bude se i nadále aktivně podílet na nápravě škod co tu napáchalo hnutí ANO tak jste si zasloužili můj hlas. Já nejsem idiot abych nepochopil, že některé body prostě neprosadíte, ale očekávám od vás že budete bojovat. Tak jak jste to prezentovali během volebního souboje. Za všechny lidi v ČR!
Budu se tvářit, že jsem nečetl žádné výkřiky některých členů v jiných vláknech o tom, jak hodláte dezertovat do opozice nebo budete schválně tak nekonstruktivní aby vás z případné vlády vyštípali a vy se mohli označit za mučitele!
Dostali jste můj hlas a já chci aby jste mi ho v následujícím období svou prací splatili!
sebe-reflexe
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dostal poděkování: 7 poděkování
Re: sebe-reflexe
- Tito uživatelé poděkovali autorovi evve za příspěvky (celkem 7):
- vojtech.drapal, 55108311, hodanvl, drahysa, evael, adtron, Jan.Tichavsky
-
- Příznivec Pirátů – Zlínský kraj
- Profese: Head of DevOps, Software Engineer
- Dal poděkování: 8 poděkování
- Dostal poděkování: 102 poděkování
Jan.Zavadil píše: ↑11 říj 2021, 20:43Úkolem každé strany je prosazovat svůj program, který je voličům prezentován.
Se silou 4 poslanců můžeme na jakékoliv prosazování programu okamžitě zapomenout. Já jsem samozřejmě rád, že Bureš nebude premiérem a že ČSSD a KSČM dostaly tvrdou lekci za svoje chování, já jsem rád, že se nedostali do sněmovny hlupáci z Volného bloku, ANO (b) a Mlausovci, jistě, ale to jaksi neruší to A) - a to je síla, s jakou budeme moci v této sněmovně a v této vládě hájit náš program. Jedinou nadějí je morální integrita Starostů a nezávislých, kteří se pod společný program podepsali, že jej také budou prosazovat. Pokud toto zklame, pokud to nevyjde, tak opravdu nevím, co voličům můžeme nabídnout a jak jim budeme skládat účty.
Zároveň je zde hledisko ekonomické. V nové situaci budeme muset zřejmě propustit velké množství lidí, opustit prostory, zapomenout na nějakou větší kampaň, fiasko dneška zásadně postihuje možnosti zítřka.
Já se moc omlouvám, ale ač má výsledek voleb pozitivní aspekty, Piráti ztratili přes 80% své síly ve Sněmovně a tím se jejich možnosti snížily o 80% v řadě oblastí - vykládat to jako vítězství je sice hezký optimismus, ale bohužel politicky a ekonomicky vzato je to Pyrrhovo vítězství, ještě jedno takové "vítězství" a budeme soupeřit s marginály, jako je Aliance národních sil nebo Cibulka. A to přes výborný program, kvalitní lidi a jejich obrovské sebeobětování.
Se sebereflexí teď musíme čekat na republikové předsednictvo, co vyjedná v jednání o vládě. Pokud to bude l ničemu, předpokládám, že Celostátní fórum stranu nasměruje do opozice, pokud ten výsledek bude co k čemu, Piráti budou pracovat z vlády tak, aby přesvědčili voliče, že přes všechny lži, pomluvy a bláboly Andreje Babiše a jeho nekonečného PR týmu, jsou poctivou a pracovitou silou, která si při zisku 16% voličů zaslouží více než 2% míst ve Sněmovně.
V každém případě, koncept koalic zřejmě dostal tak intenzivní ditekt a levý i pravý hák, že zůstane vyhrazen marginálním stranám a nikdo autentický s šancemi se do toho v blízké době nepustí.
Já bych nechal těch nesmyslných řečí, Pirátská strana je na dobré cestě být poprvé ve vládě, 22 poslanců v opozici nemělo šanci nic udělat, ale 4 koaliční poslanci a nějaké ministerské (a pravděpodobně další pozice) budou mít daleko větší efekt. Navíc předpokládám, že Piráti a STAN snad mají společný program koalice a pokud se Vám nelíbí, tak nechápu, proč 80% členů Pirátské strany hlasovalo pro koalici.
Mně přijde, že většina lidí nechápe význam vstupu do koalice, kde v rámci volební strategie se dvě strany dohodly postupovat před a po volbách jako jeden subjekt. Zádné STAN, žádní Piráti, ale PirSTAN jako jeden subjekt, který bude prosazovat program PirSTAN. Koalice dostane 84 milionů za hlasy, 33.3 milionů za mandáty a přijde mi, že Pirtáská strana rozhodně nebude tratit vzhledem k tomu, že finance se budou dělit podle rozhodného poměru 2,250.
Doporučuji všem, aby si přečetl koaliční smlouvu:
https://www.pirati.cz/assets/pdf/koalic ... tove-1.pdf
- Tito uživatelé poděkovali autorovi radomirpolach za příspěvky (celkem 6):
- 55108311, drahysa, evael, Zdenek.Strnad, adtron, Jan.Tichavsky
-
- Dal poděkování: 140 poděkování
- Dostal poděkování: 119 poděkování
Pokud Bartošovi Piráti nedokáží na katastrofální volební výsledek (22->4) sebereflektivně reagovat a budou chtít následovat osud Bursíkových Zelených (které jsem mch. volil před vstupem Pirátů do politiky) a kteří se z fatální kolaborace s ODS ani po 15 letech nevzpamatovali (proto političtí matadoři/dinosauři po volbách tak hecují Piráty, aby vstoupili....jen 2 prstíčky...si popálili), zbývá pravověrným Pirátům založit alternativní projekt napříč roztříštěnou demokratickou levicí. Pro vytvoření takového projektu jsou ty 2-4 roky do nových voleb (koaliční vláda se v Česku tradičně do 2 let rozpadá) tak akorát. Pro medializaci systémové alternativy bude v průběhu klerofašistické ultrakonzervativní mafiánské vlády ODS příležitostí habaděj - privatizace posledního majetku naší společnosti vybudovaného generacemi našich dědečků a otců (železnice, pošta, letiště, ČEZ, privatizace školství, zdravotnictví, penzijního systému, zbytků sociálního státu, znovuzavedení žebračenky á la https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/mi ... kbrezovska (aby měli exekutoři jednodušší práci s dlužními otroky), zavedení nucených "veřejněprospěšných" prací pro nezaměstnané (jak už se málem stalo za Nečase), devalvace koruny (aby se korporacím ještě zvýšily dividendy a ještě snadněji se vykupovaly nemovitosti a české firmičky), výjimky z emisních limitů minimálně po dobu vládnutí pro Křetínského a Tykače, žádné zrušení nezákonných nedobytných exekucí (PPF, Proficredit, Čs...) tzn. pokoření hranice 2mil. domácností v dlužním otroctví...co neprohlasují v koalici, prohlasuje ODS s ANO (stejně jako exekuce dávek)!...a kdykoliv se někdo ze 2 pirátských ministrů postaví na zadní, tak ho Fiala s grimasou rádobyalfasamce z vlády vyhodí!!
-
- Dal poděkování: 112 poděkování
- Dostal poděkování: 180 poděkování
paveltucek píše: ↑11 říj 2021, 22:07Pro medializaci systémové alternativy bude v průběhu klerofašistické ultrakonzervativní mafiánské vlády ODS příležitostí habaděj - privatizace posledního majetku naší společnosti vybudovaného generacemi našich dědečků a otců ... pokoření hranice 2mil. domácností v dlužním otroctví...
Jenomže Piráti avizovali povolební spolupráci s klerofašistickými lidojedy z ODS už před volbami. Předvolební sliby voličům je třeba plnit, a není jiná cesta jak realizovat program Pirstan než spolupráce s těmi otrokáři.
-
55108311 píše: ↑11 říj 2021, 22:25paveltucek píše: ↑11 říj 2021, 22:07Pro medializaci systémové alternativy bude v průběhu klerofašistické ultrakonzervativní mafiánské vlády ODS příležitostí habaděj - privatizace posledního majetku naší společnosti vybudovaného generacemi našich dědečků a otců ... pokoření hranice 2mil. domácností v dlužním otroctví...
Jenomže Piráti avizovali povolební spolupráci s klerofašistickými lidojedy z ODS už před volbami. Předvolební sliby voličům je třeba plnit, a není jiná cesta jak realizovat program Pirstan než spolupráce s těmi otrokáři.
Však jsem tyhle "Piráty" také poprvé v historii nemohl volit...ale rád bych, abych ty správné antisystémové Piráty do příštích voleb měl zpátky ... ostatně "tihle" neoPiráti (po faceliftu a peelingu) v příštích volbách stejně nepřekročí 5% (a těžko je také někdo bude chtít zachraňovat koalicí)...
- Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym73980 za příspěvek:
- Vlastimil.Bednarik
-
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 3 poděkování
Všechny ty nesmysly o neschopném Bartošovi a mizerné kampani jsou trapné. Vykroužkování odůvodňovat zlým Babišem také. Jak jsem již psal, STAN měl dohodu s ODS a KDU, Pirátů bylo potřeba se zbavit, aby se zavřela huba tvrdému jádru v obou jmenovaných partajích, které nemůže Piráty ani cítit. Potvrzeno členem STAN ze SČ kraje. POkud se mezi sebou začnou PIráti mydlit, tak budou mít velkou radost právě oni.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi whistling_dan za příspěvek:
- anonym73980
-
whistling_dan píše: ↑12 říj 2021, 06:40...STAN měl dohodu s ODS a KDU, Pirátů bylo potřeba se zbavit, aby se zavřela huba tvrdému jádru v obou jmenovaných partajích, které nemůže Piráty ani cítit. Potvrzeno členem STAN ze SČ kraje. POkud se mezi sebou začnou PIráti mydlit, tak budou mít velkou radost právě oni.
Zájem oligarchů-sponzorů ostatních stran/hnutí na likvidaci Pirátů je snad každému jasný Stejně jako nepřátelské prostředí oligarchy vlastněných médií a jejich investice do dezinformačních PR kampaní na internetu
Nynější starostlivá snaha o to, dostat Piráty do nepopulární vlády, představuje od Pirátských haterů typu Fiala/Kalousek cynický polibek smrti
Neschopnost vedení Pirátů ve vysoké politice se ale nedá zpochybnit - NAHOŘE VŽDYCKY HODNĚ FOUKÁ! Pirátům chybí ideologie, o kterou by se mohli opřít na rozcestích či nečekaných okamžicích v politice - většina voličů v nich v roce 2017 viděla jedinou šanci na změnu neoliberálního kapitalistického establishmentu globálně diktovaného USA (v ČR reprezentovaného ODS/ANO + křoví), zatímco členská základna je z části složená z lidí, kterým systém de facto vyhovuje nebo stále naivně věří v jeho reformovatelnost. Proto ve stranických referendech rozhodují technokraticky a politická práce pro ně představuje jen jakousi šachovou partii. Tím se ale zařadili do dlouhé řady parlamentních stran typických pro náš politický systém. Po 4 letech ve sněmovně jsem se už ztrácel v tom, co je vlastně politika Pirátů...ostatně jako mnoho jejich členů. Přitom pandemie C19 byla jen další systémová krize, které se dalo využít k získání voličů. Bohužel Piráti na home-office to tak neviděli (stejně jako neviděli ty miliony totálně nasazených v montovnách či supermarketech, kteří v nejhorších vlnách údernicky zásobovali globální trh spotřebním zbožím). Za drobné živnostníky, kteří museli zbytečně zavřít (nebo přejít do ilegality) se také nepostavili. Ignorace nevládní iniciativy Sníh a plošného PCR testování, nezastavení obřích vládních nákupů nefunkčních antigenních testů...mám pokračovat? Rád bych připomněl, že dosavadní 40tis. nadúmrtnost za 12 měsíců pandemie překonala ztráty nežidovského obyvatelstva za Protektorátu...
-
- Profese: IT s ekonomickým zaměřením
- Dal poděkování: 23 poděkování
- Dostal poděkování: 71 poděkování
MarCoin píše: ↑10 říj 2021, 16:41zajímalo by mě, zda Lukáš Doležal a další lidé, kteří by nejraději odvolali Ivana Bartoše, Ivana během posledního roku konstruktivně a důrazně upozorňovali na nějaké věci, které by šly dělat lépe, tj. aby Pirstan neztratil tolik hlasů?
Mě by spíš zajímalo, zda Piráti, kteří upozorňovali na věci, které hovořili proti PirSTAN koalici, mají kvalitnější alternativní záměr v dalším postupu Pirátů a reprezentanta, který by měl ještě vyšší kvality než @Ivan.Bartos . Odpovím si sám. Zatím ucelený alternativní záměr nebyl představen, zatím takový člen pirátské strany není vidět. V této souvislosti jsem velice zvědav na průběh CF v lednu 2022.
Co se sebe-reflexe týče, snažím se co nejrychleji probrat z prožitého šoku. Musím však říct, že moc pozitivních signálů pirátská strana zatím nevysílá. Nicméně jsem trpělivý. Hodně napoví závěry z CF.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi MirekS za příspěvky (celkem 2):
- adtron, Jan.Zavadil
-
Proč jen Piráti před 1-2 lety zakormidlovali do progresivistických vod neoliberální levice?!
Povolební analýza Druláka, Švihlíkové a Valše
https://youtu.be/0Hi3exoPxUI?t=1556
Drulák: Čeká nás nejasociálnější vláda, která bude ve složení ODS-T9-KDU-STAN ve svém vládnutí ještě stabilnější než vlády Topolánka a Nečase. Pro Piráty nedává příliš smysl se jí zúčastnit a pro ODS jsou zbytným nestabilním prvkem.
Valeš: Prospěchářství lidí v ODS/T9 (ne nepodobné motivaci ANO) vyvolá opět korupční skandály a vládní strany brzy klesnou pod hranici volitelnosti. Záleží na Bartošovi - PirSTAN i účast na vládě byl jeho projekt.
-
- Profese: Student/IT
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Vyjebání s vlastními voliči 2021
Dobrý den,
omlouvám se za následující výrazy, ale nemohu jinak. Když vidím ty samé dutohlavy kteří vás do této situace dostali, jak arogantně dělají, jako že se nechumelí. Kteří to tak vypadá, že zastupují STAN a ne Piráty. A ještě mají tak neuvěřitelnou drzost vykládat, jak jste vyhráli. Možná se stala nějaká drobná chybka.
Hovno. Posrali to tak, že rozum zůstává stát.
Zdá se mi, že někteří vaši politici zapomněli na základy politiky. Co si o vás myslí vaši političtí partneři není důležité. Smlouvy, které jste uzavřeli nejsou důležité. Co si o vás myslí všeobecná populace není důležité. Ani to, jak jste zlepšili politiku není důležité. Na prvním, druhém, třetím, ..., sedmém místě jsou vaši voliči. Lidé, kteří zvednou prdel a jdou k urnám vám hodit hlas. To je to, co vám umožňuje dělat ty ostatní věci.
Proberte se vytáhněte si hlavu ze zadku. Váš "projekt" je mrtvý. STAN s vámi, a hlavně vašimi voliči vyjebalo, že i děvka z Perlovky by se styděla. A vy chcete s nimi dál pokračovat? To můžete rovnou vašim voličům poslat odkaz na 2 girls 1 cup.
Kde jste do piče vzali dojem, že všichni vaši voliči nebo jejich výrazná většina chce dát hlas STAN? Že je vše krásné a růžové a dají vám znovu důvěru, když jejich hlasy darujete na zlatém podnosu jiné straně, které oni důvěru nedali?
Omluvte se vašim voličům za to, jste si s jejich hlasy vytřeli prdel. Odproste je. Klekněte, proste, párkrát praštěte hlavou o podlahu tak, že by i Tomio záviděl. Nasypte si na hlavu popel. Řekněte, že jste se poučili a vyvodili důsledky a proste je o další podporu. To, že vás to mrzí nestačí. Ztratili jste ohromnou část těžce vydřené důvěry. Bude pořádně těžké jí získat zpět.
Vyserte se na nějaké ministerstvo na to stejně nebudete mít čas. Pokud nezastavíte krvácení vašeho voličského jádra, stejně vám bude platný jak mrtvému zimník.
Jestli na vládním angažmá trváte dejte si jeden jediný pro vaši voličskou skupinu důležitý a viditelný cíl na který máte odborníky. Jako je třeba regulace operátorů. Na nic jiného nemáte po tom debaklu reálně sílu. A ten splňte za každou cenu. I kdybyste za to museli Fialovi vykouřit péro. A pak svůj úspěch vykřičte do světa, dokud o něm nebude vědět i stoletá babka z Horní Dolní, která když uslyší Pirát první co jí napadne "To je ta smažka díky který neprovolám půlku důchodu, když zvu vnuka/vnučku na sváteční večeři".
Začněte pracovat na vlastní vnitřní politice. Získejte nazpět vaši voličskou skupinu. A hlavně se z toho poučte. Tyto volby ukázaly, že voliči STAN pro jejichž hlasy jste zradili vlastní voliče, o vás zájem nemají. Ten kdo se snaží zalíbit všem, se nakonec nelíbí nikomu.
Přestaňte si hrát na klasické politiky. Lidé volí Piráty právě protože takový nejste.
Už k tomu znovu nepusťte ty šedý myši, co zjebali proběhlou kampaň.
Odsuňte ty kteří tento "projekt" vytvořili a nahraďte je těmi co upozorňovali na jeho problémy. Mají lepší politické cítění a politickou inteligenci.
Přestaňte lézt do prdele voličům STAN a podobným. Začněte znovu zastupovat vlastní voliče.
Přestaňte svádět vaše chyby na Ruské trolly a podobné výmluvy. Kdo by vás z vnějšku, teď když jste se sami poslali na dno, chtěl asi tak rozeštvat? Vždyť nemáte nic. Vaši 4 poslanci jsou tam jak pátý kolo od vozu. Možná by bylo dobré trochu mírnit to hulení. Máte z něj schízu. Já vás tak nejvýš ricknu.
Vyprdněte se na témata typu gender politika, které vám škodí a nepřináší odpovídající voličskou podporu. To je vějička, kterou používají zavedené strany na maskování věcí, které dělat nechtějí.
Začněte se znovu zabývat a nastolovat diskuzi o důležitých tématech plynoucí z informační revoluce. A že jich je. Amazon, cenzura a svoboda slova na sociálních sítích, vlastnictví a ochrana dat, dezinformace (a tím nemyslím jen ty které se týkají vás), sociální izolace, zneužívání drog z toho vycházející jsou ty, které mě napadají z hlavy. Kde jsou doby kdy se podařilo zarazit ACTA?
Kterého bezmozka napadlo, že je dobrý nápad hodit legalizaci před volbami pod vlak (kauza Veverka)? To vás tak uráží, když vám říkají smažky? Vždyť to je ta největší pocta a dar od nepřítele, který jste mohli politicky vydojit stejně jako v minulosti.
Ale to je jen názor mě pouhého příznivce a voliče České Pirátské strany od jejího počátku. Který se celou dobu se aktivně snaží přesvědčit rodinu a kamarády, aby vás volili. Což se mi nejméně u rodiny podařilo. A to i přes tu kupu hnoje kterou někteří vaši členové přede mě občas nakydají.
Co já vím. Dělejte si, co chcete třeba vás příště voliči STAN vezmou na milost a dají vám ze soucitu pár kroužků.
Pokud neuvidím změnu kurzu Pirátské lodi zpět k vlastním voličům, tak to příště radši hodím Cibulkovi, aby měl na pivo.
Ještě neztrácím naději. Někteří vaši členové mají dost rozumu a chápou politickou realitu.
S přáním hezkého dne
Emil
Poznámka: Cíl "Regulace operátorů" je z politického hlediska hloupost. Politické sliby musí být dostatečně jednoduché a představitelné. V tomto případě například: Snížíme ceny mobilních dat na polovinu.
Poznámka 2: https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
Poznámka 3: Za mě jako Pražáka byla největší taktická chyba Hřiba rozkopat Prahu před volbami. Popravdě wtf? To není o tom, že by Hřib byl špatný primátor nejméně v porovnání s tou galerkou gaunerů, kteří tam byli předtím. Ale rozkopat před volbami Prahu tak, že normálně 30 min cesta trvá hodinu? Jen co vím z mého okolí jste přišli o dva vaše pravidelné voliče jen díky této chybě.
Poznámka 4: Pokud vás tento text nasral tak jsem to napsal správně. Pokud jste politik za Pirátskou stranu, ale nesouhlasíte s její politikou a zaměřením možná by bylo lepší zapřemýšlet, zda STAN nebo jiná strana nebude lepší místo pro vás.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi stonozka za příspěvek:
- Jiri.Baudis