Filip.Smoljak píše: ↑23 říj 2019, 17:06
Já se spíš pídím po tom, proč byl Tenzer za Piráty “garantem” návrhu kandidátky. Je rozdíl být jen na kandidátce jako nestraník, odborník, ok. Ale kandidát i garant za stranu, s kterou mám společného jen to, že se přátelím s jednou její členkou?
Jinak já osobně jsem dlouhodobě proti tomu, aby Piráti nominovali do veřejných funkcí šíbry a tuneláře (JCD není nic jiného), to je ovšem čistě můj postoj.
Jako vinořské usedlíky, kteří ještě pomáhali s kandidátkou v Letňanech, nás participace ve Vinoři velmi překvapila (zajímavé, že se nás jako insideru Dan Mazur ani nezeptal, byli jsme v té době v kontaktu). Na předvolební veselici jsme s Lenkou zjistili, že Tenzer i další "Pirátka" z kandidátky nemají o Pirátství a o straně ani potuchy, brali jsme to spíš jako joke.
Na dotaz Tenzer vysvětlil, že se na kandidátku dostal na základě jednání s Adamem Zábranským. Informaci o zaměstnavateli opravdu tutlal. Seskupení TOP, KDU-ČSL, Piráti a spol. byl slepenec vzniklý reakcí na na předchozí koalici ODS a Sdružení pro Vinoř, která přežila. Jsem s Tenzerem v dopravním výboru Vinoře, kam chodí jen sporadicky.
Souhlasím s Filipem, šíbrů a tunelářů jsme do strany a funkcí pustili hodně. Na postech zastupitelů je plno lidí, kteří s pirátskými zásadami a idejemi mají pramálo společného, řada z nich prošla i jinými stranami a u Pirátů vycítili příležitost k rychlému postupu. Nemáme lidi... Nemáme Piráty...
Nechci vidět kolaps po krajských volbách.