Upload - ČPU - Policie - Soud (prosba o radu)
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
Pravidla fóra
V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.
Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Re: Upload - ČPU - Policie - Soud (prosba o radu)
Já jsem toho názoru, že IP není totéž jako konkrétní osoba, ale přinejmenším skupina osob ... blízkých osob. IP + nick se je digitální identita nikoliv nutně jedinec.
Nevím co máte za operátora ani jaký máte router ono je to totiž vesměs jedno, např. byl jsem opravovat divně padající router u jedné nejmenované malé rodinné firmy a hádejte co jsem našel v logu bylo 11 připojení ze zahraničních IP adres ... z Číny, Ruska, Brazílie, Británie, USA ... atd. IP routeru sem pochopitelně našel na zahraničním fóru jako freesock.
Dnes je opravdu jedno jestli máte WEP, WPA, WPA2-PSK a je jedno jak silné máte heslo pokud jste nezměnili default přihlášení do interface. Je jedno pokud máte WPA2-PSK + defaultně zapnutý WPS. Ať vám pčr jednoznačně vyvrátí, že vaši IP a váš router nezneužil někdo jako proxinu (nejde to jednoznačně vyvrátit logy lze podvrhnout). Pokud jste měl ilegální widle tak bych se hodně divil kdyby byly čisté a bez trojanů... pokud jste stahoval i jiný soft musel se váš pc malwarem jen hemžit.
Projděte s právníkem posudek na vaše pc jestli se vůbec zabývá malwarem, projděte pár skiddie fór jestli vaše IP není někde jako freesock proxy.
Nevím co máte za operátora ani jaký máte router ono je to totiž vesměs jedno, např. byl jsem opravovat divně padající router u jedné nejmenované malé rodinné firmy a hádejte co jsem našel v logu bylo 11 připojení ze zahraničních IP adres ... z Číny, Ruska, Brazílie, Británie, USA ... atd. IP routeru sem pochopitelně našel na zahraničním fóru jako freesock.
Dnes je opravdu jedno jestli máte WEP, WPA, WPA2-PSK a je jedno jak silné máte heslo pokud jste nezměnili default přihlášení do interface. Je jedno pokud máte WPA2-PSK + defaultně zapnutý WPS. Ať vám pčr jednoznačně vyvrátí, že vaši IP a váš router nezneužil někdo jako proxinu (nejde to jednoznačně vyvrátit logy lze podvrhnout). Pokud jste měl ilegální widle tak bych se hodně divil kdyby byly čisté a bez trojanů... pokud jste stahoval i jiný soft musel se váš pc malwarem jen hemžit.
Projděte s právníkem posudek na vaše pc jestli se vůbec zabývá malwarem, projděte pár skiddie fór jestli vaše IP není někde jako freesock proxy.
-
Vinen v plným rozsahu. Odvolali jsme se, ale je to v prdeli, právnička na hovno, je to v prdeli.
-
Nemáte, prosím vás, kontakt na právníka, nejlépe z Plzenského kraje, který této problematice rozumí a se kterých bych mohl mít aspon trochu pocit, že to není úplně v tahu u krajského soudu?
-
No s takovým verdiktem nelze souhlasit...
To Vám skutečně nade vší pochybnost dokázali, že jste jediný kdo měl přístup k routeru, kterému byla přidělena IP a že jste byl jediný kdo mohl ovládat počítač? To není možné.
Mrkněte se na ten odkaz:
http://internetcensus2012.bitbucket.org/paper.html
To jako všechny lidi, kterým se ten chlápek nabořil do routeru odsoudí za hacking...
To Vám skutečně nade vší pochybnost dokázali, že jste jediný kdo měl přístup k routeru, kterému byla přidělena IP a že jste byl jediný kdo mohl ovládat počítač? To není možné.
Mrkněte se na ten odkaz:
http://internetcensus2012.bitbucket.org/paper.html
To jako všechny lidi, kterým se ten chlápek nabořil do routeru odsoudí za hacking...
-
- Profese: Svářeč
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 7 poděkování
to nevím, prokázali, že z mé IP adresy byly nahrávány soubory, nějaký znalec u okresního soudu řekl, že ale nemůže prokázat a ani nelze prokázat, že za PC jsem seděl já, no ale jak vidíte, odsoudit mě mohli i tak.
Mám zaplatit 1 milion a 2 roky podmínka (samosoudkyně potvrdila trestní příkaz, který sama vydala)
Sice jsme se odvolali, ale tak nějak už o všem pochybuji, spíš nevěřím. Nevím, čeho se chce právnička chytit, spíše spolupráci s ní ukončím. Proto se ptám na právníka, ale právníka, který tomuto rozumí.
Mám zaplatit 1 milion a 2 roky podmínka (samosoudkyně potvrdila trestní příkaz, který sama vydala)
Sice jsme se odvolali, ale tak nějak už o všem pochybuji, spíš nevěřím. Nevím, čeho se chce právnička chytit, spíše spolupráci s ní ukončím. Proto se ptám na právníka, ale právníka, který tomuto rozumí.
-
- Profese: ,
- Dal poděkování: 2327 poděkování
- Dostal poděkování: 1270 poděkování
Napsal jsem známému, který by ti mohl poradit, jestli lze ještě ve tvé situaci neco dělat.
Hlavně neklesej na mysli, zdejší soudy jsou nevyzpytatelné a jejich rozhodnutí jsou v podstatě nepředvídatelná.
Takže dnes jsi to ty a zítra to může být kdokoliv jiný. Proto je třeba se tvým případem zabívat systematicky a sledovat další precedentní rozhodnutí v podobných případech. Pokud chceš setřást milionovou pokutu, máš obrovskou motivaci zabívat se touto problematikou systematicky a dlouhodobě, což následně pomůže nejen tobě, ale také podobně exemlárně neoprávněně trestaným.
PS: Hlavně žádné "Vyšetřování skončilo zapomeňte"!!!
Hlavně neklesej na mysli, zdejší soudy jsou nevyzpytatelné a jejich rozhodnutí jsou v podstatě nepředvídatelná.
Takže dnes jsi to ty a zítra to může být kdokoliv jiný. Proto je třeba se tvým případem zabívat systematicky a sledovat další precedentní rozhodnutí v podobných případech. Pokud chceš setřást milionovou pokutu, máš obrovskou motivaci zabívat se touto problematikou systematicky a dlouhodobě, což následně pomůže nejen tobě, ale také podobně exemlárně neoprávněně trestaným.
PS: Hlavně žádné "Vyšetřování skončilo zapomeňte"!!!
-
Že z Vaší IP někdo něco někam nahrál? Dobře vyjádření znalce bych se chytil v argumentaci. Pokud nelze spolehlivě prokázat, že jste to byl vy, pak o Vaší vině existuje důvodná pochybnost.VildaT píše:to nevím, prokázali, že z mé IP adresy byly nahrávány soubory, nějaký znalec u okresního soudu řekl, že ale nemůže prokázat a ani nelze prokázat, že za PC jsem seděl já, no ale jak vidíte, odsoudit mě mohli i tak.
Zkuste navrhnout nový posudek na to PC, zalovte v paměti kdy jste tam měl nějakého trojana. Projděte log Vašeho antiviru v historii určitě něco bude. Mrkněte na log Vašeho routeru ... to by bylo, aby tam nebyl alespoň pokus o neoprávněný přístup.
-
děkuji.
Právnička u okresního soudu napadlu tu částku, že nelze určit, kolikrát byl film z odkazu stažený, ale každý si tam mlel svoje, důkaz, nedůkaz, argument, neargument. Samosoudkyně, která to dnes odklepla, vydala ten stejný Trestní příkaz, kde určila na návrh Protipirátské podmínku a uhrazení pokuty.
Nevím, co mám od Krajskho soudu očekávat, ale upřímně, už moc neočekávám. Nevím, co tam právnička vytasí, jestli vůbec tam může být něco jiného než tady u okresního.
pročítám kauzy u ostatních, ač s nimi se rovnat nemůžu, to bylo nahráno třeba tisíce filmů a hlavně já z toho neměl ani korunu, ale většina dostala podmínky a s finančním trestem byli odkázaní k občanskoprávnímu soudu. Jak tam to dopadlo, netuším, to s enikde moc neuvádí.
Víceméně dnes u soudu se snad nic neprojednávalo, státní zástupce tam hodinu mlel o nelegálním Photo Zoner Studiu za 1499kč, který našli u mě v PC při jeho zabavení.
Nějak to vidím černě.
Právnička u okresního soudu napadlu tu částku, že nelze určit, kolikrát byl film z odkazu stažený, ale každý si tam mlel svoje, důkaz, nedůkaz, argument, neargument. Samosoudkyně, která to dnes odklepla, vydala ten stejný Trestní příkaz, kde určila na návrh Protipirátské podmínku a uhrazení pokuty.
Nevím, co mám od Krajskho soudu očekávat, ale upřímně, už moc neočekávám. Nevím, co tam právnička vytasí, jestli vůbec tam může být něco jiného než tady u okresního.
pročítám kauzy u ostatních, ač s nimi se rovnat nemůžu, to bylo nahráno třeba tisíce filmů a hlavně já z toho neměl ani korunu, ale většina dostala podmínky a s finančním trestem byli odkázaní k občanskoprávnímu soudu. Jak tam to dopadlo, netuším, to s enikde moc neuvádí.
Víceméně dnes u soudu se snad nic neprojednávalo, státní zástupce tam hodinu mlel o nelegálním Photo Zoner Studiu za 1499kč, který našli u mě v PC při jeho zabavení.
Nějak to vidím černě.
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Odvolací soud by už měl proběhnout o dost korektnějším způsobem. Vydrž a hodně štěstí.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
-
Tak navrhněte advokátce ať se podívá na ten znalecký posudek s kýmkoliv z IT oboru. Chce to kontrovat, alespoň nějakým odborným vyjádřením a navrhnout nějaké důkazy na vaši obhajobu.trestanec píše:děkuji.
Nějak to vidím černě.
1) Zkoumal někdo router který máte od ISP? Pokud ne tak vlastně nezkoumali přístupový bod, kterému je přidělována IP, dost pochybuji, že v těch výpisech souborů z úložišť bude Vaše IP, MAC routeru, vaše IP na vnitřní síti, MAC Vaší síťovky + fingerprint hardwaru
a) I pokud by tyto informace měli, na každém počítači je nějaký log přihlášení. Pokud jste měl před tím jiný operační systém tak bude hodně údajů pryč. Takže těžko mohli vztáhnout tento konkrétní počítač k celému období a ke všem uloženým souborům.
b) Měl jste tam cracknuté tedy neaktualizované Windows bez všech těch úžasných Microsoftích záplat. I když máte super origo antivirák a super origo Windows stejně Vás mohl kdokoliv hacknout.
c) I kdyby v logu počítače byly jen Vaše loginy nic to nedokazuje nakonec je to soubor.
d) Kolik bylo na Vašem PC definovaných uživatelů? Pokud tam byl jeden admin/root, tak nelze prokázat kdo konkrétně byl tím uživatelem.
2) Seznam titulů pod Vaším nickem ... přezdívka je jen přezdívka stejnou nebo podobnou může mít kdokoliv, zvlášť pokud k tomu počítači mělo přístup více lidí
a) Seznam s IP no dobře pokud tam není počet stažení nebo přístupů k tomu uloženému souboru tak to může docela dobře být fair use. Zkuste v tom seznamu zalovit, jestli některé nebyly uloženy, když jste byl v práci nebo někde jinde.
b) Mrkněte na log a pravidla firewallu.
3) Projděte celou historii vašeho antiviru.
4) Pokud tam nemají log IP které se přihlašovali k tomu uživatelskému účtu na sharerových serverech tak nemůžou tvrdit, že k tomu účtu jste přistupoval pouze vy z Vaší IP. Pokud ho tam mají je tam třeba i několik málo přístupů z jiné IP tak můžete vy tvrdit, že to používal někdo jiný.
Projděte to po téhle stránce a zkuste najít nové skutečnosti dokazující Vaši nevinu.