Tomas Klapka píše:Petr Vileta píše:Tomas Klapka píše:Já to jen kritizuji, protože naopak chápu snahu dostat se někam marketingovými prostředky a bez diskuze s veřejností jako sabotáž našich cílů.
Jestli máme stejné cíle, jako například svobodný internet, zkrácení/zrušení kopírovacího monopolu, transparentní hospodaření státu a samospráv, tak já k jejich prosazení neodmítám žádný
zákonný prostředek...
Opomíjíš jeden bod našich cílů a tím je, že chceme svou politikou prosazovat a podporovat demokracii a maximální zapojení veřejnosti do rozhodování (Článek 2, odst. 2. písmeno f).
To se nedělá shora, protože to systém nedovoluje, pokud nemáš voličskou základnu, která by se do rozhodování chtěla alespoň skrze diskuzi s námi zapojovat. Bez těch aktivizovaných občanů v parlamentu stejně nic neprosadíme a bez diskuze s nimi velice rychle ztratíme důvěru, a to nás ve výsledku poškodí více než se někam pár voleb nedostat.
Navíc máme dost vnitřních problémů, které jsme ještě nedořešili. Třeba rozpočtová pravidla a pravidla hospodaření

Tomáši, čím víc čtu Tvoje příspěvky jak na fóru, tak na facebooku, tím míň chápu, čecho chceš dosáhnout, co je Tvůj zájem a proč jsi vůbec vstupoval do Pirátské strany.
Já žiju v domění, že smyslem Pirátské strany je prosazovat pirtáské myšlenky ve veřejném prostoru, ve správě státu, samospráv a příspěvkových organizací. Podporování demokracie a zapojování veřejnosti do rozhodování jsou právě ty myšlenky, které bychom rádi prosadili. Dokud ale nemáme o čem rozhodovat, těžko do procesu zapojíme veřejnost.
Nevím co myslíš děláním shora. Každopádně, abychom mohli o něčem rozhodovat, musíme mít voličskou základu, která nám dá podporu a dá nám mandát o něčem rozhodovat. Voličskou základu můžeme získat právě politickým marketingem. Nevím, jak jinak chceš občany informovat, že existujeme a zapojit je do diskuze v rámci veřejného prostoru (která je pro Tebe tak důležitá). Každopádně i když budeme mít voličskou základnu nemůžeme očekávat, že každý náš volič s námi bude chtít diskutovat. Na fóru můžeš názorně vidět, že ani někteří členové nechtějí diskutovat o každé kokotině. Jak to tedy můžeš chtít po voličích? Taky nechápu, jak bychom nic neprosadili bez aktivizovaných občanů. V okamžiku, kdy si zvolen máš mandát o lecčems rozhodovat a máš možnost cokoli prosadit. Bez mandátu to jde mnohem složitěji.
Nevím, proč do toho taháš vnitřní problémy, jako jsou rozpočtová pravidla a pravidla hospodaření. Tyto kraviny nikdy většinu našich voličů zajímat nebudou. Kdybych nebyl hospodář, tak mě upřímě taky nezajímají.
Pirátská strana je sdružení jednotlivců, kteří mají zájem prosazovat Pirátské myšlenky. Tyto myšleny budou opět prosazovat prostřednictvím volených zástupců (všichni se do parlamentu nevlezeme). Co nás drží pohromadě jsou myšlenky a idee. Pirátskou stranu v podstatě nepotřebujeme, ta nás jen spojuje a svádí dohromady a dává nám prostor pro efektivnější spolupráci. Měla by nám pomoci naše myšlenky propagovat. Pokud ale v tomto selhává a místo toho, aby nám pomáhala, tak nám hází klacky pod nohy, je otázka, jestli má její existence smysl.