Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
Nezávislost soudnictví je největší podvod z devadesátých let. Soudce je jmenován politikem a zákony určují politici- tak jaká nezávislost ? Jen pojištění doživotních korýtek.Ondra.kl píše:prací parlamentu a senátu je kontrola soudní praxe?Pokud máme zachovat nezávislost soudnictví nikoli.
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023
Ty máš asi fakt problém s chápaním psaného texu.Ondra.kl píše:prací parlamentu a senátu je kontrola soudní praxe?Pokud máme zachovat nezávislost soudnictví nikoli.
Ty, pod odkazem na tento článek, píšeš:Důvodem k zastavení probíhající exekuce může být také výrazně nevýhodná úvěrová smlouva s vysokým úrokem a nepřiměřenými sankcemi. Ústavní soud totiž v takovém případě vyhověl stížnosti ženy, která si na probíhající exekuci původně neúspěšně stěžovala u okresního a následně i u krajského soudu.
Ústavní soud konstatoval, že Okresní soud v Karviné a Krajský soud v Ostravě zasáhly do jejího práva na spravedlivý proces, když neposoudily, zda je úvěrová smlouva, na jejímž základě k exekuci došlo, platná. Ústavní soud nyní jejich rozhodnutí zrušil a fakticky tak zastavil exekuci dluhu ve výši 3229 korun, který dále narostl o 14 500 korun na nákladech řízení.
Z toho vyplývá:V ČR je imho obrovský problém, že práci Parlamentu a Senátu nahrazuje Ústavní soud.
Roger Waters, Praha 2023
Tuto práci neměl vůbec dělat ÚS. Protože už dávno měly být zákony, které by úroky regulovaly.2. Tuto práci by podle tebe měl dělat parlament a senát
Promiň, ale chceš li něco jiného, tak to příště napiš rovnou.
Ono ze všeho nejlepší by byl reset na stav,jaký jsme zdědili po soudruzích.Tam to všechno bylo a fungovalo toDavid Michal píše:Tuto práci neměl vůbec dělat ÚS. Protože už dávno měly být zákony, které by úroky regulovaly.2. Tuto práci by podle tebe měl dělat parlament a senát
Promiň, ale chceš li něco jiného, tak to příště napiš rovnou.
Tedy proto ÚS supluje práci obou Parlamentů, protože rozhoduje o něčem co mělo už dávno být regulováno zákonem.
Roger Waters, Praha 2023
Kód: Vybrat vše
Návrh zastropovat výši úroků a zpřísnit regulaci však narazil na kritiku. ČNB odmítá i zastropování RPSN. Vychází z toho, že by limit RPSN způsobil pokles počtu poskytovaných úvěrů, omezil přístup nízkopříjmových skupin obyvatelstva k úvěrům, zvýšil kontakt lichvářů na tyto skupiny apod.
Tady je fakt,že by nastoupila,,mafie,, Pamatuju doby,kdy by mě banka nepůjčila,ale rusové ano.Jenže ani ta,,mafie,,nepůjčí někomu,z koho není možnost to dostat,kdežto banky dnes klidně ano a ,,soukromí půjčovatelé,,půjčí i bezdomovci.mezil přístup nízkopříjmových skupin obyvatelstva k úvěrům, zvýšil kontakt lichvářů na tyto skupiny apod.
Roger Waters, Praha 2023