Odmitnuti financovani strany ze statniho přispevku

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Frantisek.Navrkal
Profese: datový inženýr
Dal poděkování: 2289 poděkování
Dostal poděkování: 1250 poděkování

Re: Odmitnuti financovani strany ze statniho přispevku

Příspěvek od Frantisek.Navrkal »

jzvc píše:
Jakub Michalek píše:Rozdělení státního příspěvku schválilo celostátní fórum již v nominační smlouvě, tak moc nevím, co tady řešíte... :roll:
Tvoje arogance je neomezena, ze?
Má ovšem pravdu. Jako CF jsme si to "odmávali"; jediné, co má smysl řešit, je jak s těmi "špinavými penězi" naložit. Dovoluji si říci, že složení strany se od schvalování Michálka nezměnilo tak, že by to teď dopadlo jinak.

Samozřejmě je možné vyvolat nové hlasování CF a tento můj předpoklad potvrdit nebo vyvrátit. Má dle mne dokonce smysl nakládání s těmito penězi upravit přímo ve stanovách - už kvůli tomu, abychom byli jasně čitelní - program k tomu opravdu nestačí.

Tímto také vyjadřuji podporu případné žádosti o svolání CF za účelem projednání této věci (potřebujeme pětinu členů). A vzhledem k tomu, že §4 odstavec 2 JdŘ asi není taxativní výčet("Jinak"?), mohou předsedající CF také svolat autonomně.

OFFTOPICJenom teď nevím, jak se má podávat ta hromadná žádost ;)

Flamewar does not determine who is right - only who is left.
Moje (bývalé) poslancování: poslanecký report, stránka na Facebooku, Twitter profil, podcast Na vrkanou

anonym2064
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 2556 poděkování
Dostal poděkování: 2719 poděkování

Příspěvek od anonym2064 »

Ondra.kl píše:Jak vidno, teoretickému pokusu o diskuzi bylo učiněno zadost. Bylo by tedy fajn aby prosazovatelé snažící se o odmítnutí financování strany ze stáního rozpočtu přistoupili k činu a založili hlasovací vlákno v němž zkusí získat podporu pro svůj návrh.
Ještě bych rád prodiskutoval svůj postoj na krajské schůzi.
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym2064 za příspěvek:
V__
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11093 poděkování
Dostal poděkování: 8916 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Frantisek Navrkal píše: Samozřejmě je možné vyvolat nové hlasování CF a tento můj předpoklad potvrdit nebo vyvrátit. Má dle mne dokonce smysl nakládání s těmito penězi upravit přímo ve stanovách - už kvůli tomu, abychom byli jasně čitelní - program k tomu opravdu nestačí.

Tímto také vyjadřuji podporu případné žádosti o svolání CF za účelem projednání této věci (potřebujeme pětinu členů). A vzhledem k tomu, že §4 odstavec 2 JdŘ asi není taxativní výčet("Jinak"?), mohou předsedající CF také svolat autonomně.

OFFTOPICJenom teď nevím, jak se má podávat ta hromadná žádost ;)
Výčet je taxativní, předsedající rozhodně nemůže svolat jednání o vlastní vůli o tom, co se mu líbí.
Pro získání podpory založ vlákno s anketou zde: clenske-podnety-f350/ příklady najdeš kolem.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
Ivan.Bartos

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Josef.Ulehla
Člen KS Praha
Dal poděkování: 622 poděkování
Dostal poděkování: 299 poděkování

Příspěvek od Josef.Ulehla »

Ivane, Martine a další, nestíhám to všechno přečíst, ale chtěl bych vyjádřit svoji podporu pro snahu rozprávět o podle mě dost zásadní otázce přijímání / odmítání státního přispěvku. Není podle mě nutné hned všechno hlasovat a i kdyby něco bylo stokrát odhlasováno není to tím vyloučeno z rozpravy.

Snažil jsem se zaznamenat, jak o tom bylo jednáno na republikovém výboru (nabidky-pomoci-f9/milion-clenu-zatracen ... ml#p172501):
Petr Třešňák(?) v zápisu(?) píše:M. Sháněl: Pozměňovací návrh: Vypustit z příjmů státní příspěvek za L. Michálka.
O tomhle návrhu nebylo hlasováno se zdůvodněním (koho?), že by vznikl nevyrovnaný rozpočet. Nezaznamenal jsem, že by navrhovatel vzal svůj návrh zpět.

Později v souvisejícím návrhu:
Petr Třešňák(?) v zápisu(?) píše:M. Sháněl: Návrh odročit schvalování rozpočtu. Zamítnut optickou vetšinou.
Pro voliče jsem zaznamenal, kdo hlasoval pro:
Josef Úlehla v neuspořádaných poznámkách píše:shánil, vašíček, zdeněk, kopečný, radovan trojančík
Jinak jsem pro, a spřízněné Piráty k tomu zvu: mluvme spolu a pomocí shod slaďujme naše konání k dosažení shodnutých cílů.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Ulehla za příspěvky (celkem 2):
anonym2064, Ivan.Sirko
Jana.Syrovatkova
Člen KS Praha
Profese: VŠ pedagog
Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
Dal poděkování: 232 poděkování
Dostal poděkování: 722 poděkování

Příspěvek od Jana.Syrovatkova »

Ráda budu diskutovat o tom, jak se státním příspěvkem naložit - je mnoho projektů "u ledu", protože na ně "nebyly prachy". Nechat je jen tak rozpustit v rozpočtu nepovažuji za užitečné.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jana.Syrovatkova za příspěvky (celkem 2):
Ivan.Sirko, V__
Vaclav.Malek
Profese: filozof času, meta-politik
Dal poděkování: 1180 poděkování
Dostal poděkování: 1850 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaclav.Malek »

Petr Třešňák(?) v zápisu(?) píše:M. Sháněl: Pozměňovací návrh: Vypustit z příjmů státní příspěvek za L. Michálka.
O tomhle návrhu nebylo hlasováno se zdůvodněním (koho?), že by vznikl nevyrovnaný rozpočet. Nezaznamenal jsem, že by navrhovatel vzal svůj návrh zpět.
jen pro upřesnění:
Úplně jsem to nestíhal sledovat, protože jsem něco dělal.. ale Martinův návrh byl přeformulován na odročení rozpočtu, protože odmítnutí příspěvku = přepracování rozpočtu = čas. Proti tomu Maritn nic neměl a proto se hlasovalo o jeho odročení, což neprošlo.

Je hezké tady o tom debatovat, ale by bylo by dobré kdyby se toho někdo ujmul a dával dohromady různé návrhy jak to do budoucna řešit, pokud s aktuálním stavem někdo nesouhlasí. Jinak to totiž zase skončí jako mrtvé vlákno.
Ivan.Sirko
Profese: Putující filosof
Dal poděkování: 2959 poděkování
Dostal poděkování: 684 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.Sirko »

Václave, ne boj, určitě bude shrnutí všech postojů, za i proti. Petr Kopač o to pokusil, jen jaksi moc rychle, cc 4 hod po založení vlákna, ale to ne vadí. Doufejme že bude zas hodny a to zopakuje. Teď máme čas o tom přemýšlet. Jé dost lidi, které to zatím vůbec ne četli. Čas zase, taky nikam ne tlačí, jen pokračujme dal.

Слава Україні! Героям слава! 🇺🇦 ✌️ Podpoř ukrajinskou armádu.

anonym2064
Dal poděkování: 2556 poděkování
Dostal poděkování: 2719 poděkování

Příspěvek od anonym2064 »

http://cs.wikipedia.org/wiki/Syndrom_sk ... 1len%C3%AD

EDIT (odprásk sem to moc brzo)

Pokusme se zrekapitulovat co se stalo na RV a srovnat to s "návodem"
Předcházení syndromu skupinového myšlení
Nestranný vůdce
Přítomnost pozorovatelů
Práce ve skupinách
Heterogenní složení skupiny
K finálnímu rozhodnutí dospět až na dalším setkání
Nestranný vůdce - Na konci RV jsem se zmínil o svém dojmu nerovnosti RV x RP
Přítomnost pozorovatelů - ?? Snad ano - Hosté
Práce ve skupinách - Ne - RV jako skupina příliš nefunguje - k debatě nebyl prostor
Heterogenní složení skupiny - Ne
K finálnímu rozhodnutí dospět až na dalším setkání - Pokus o odročení neprošel.
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym2064 za příspěvek:
Ivan.Sirko
Ivan.Sirko
Profese: Putující filosof
Dal poděkování: 2959 poděkování
Dostal poděkování: 684 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.Sirko »

Martine děkují za příspěvek, sice ne souvisí s tématem, ale jé k zamyšlení :)

Přidávám od sebe taky:
http://www.seberizeni.cz/sedm-kroku-k-prekonani-ega/

Sedm kroků k překonání ega:
1. Přestaňte se urážet
2. Vzdejte se potřeby vyhrávat
3. Vzdejte se potřeby mít pravdu
4. Vzdejte se své potřeby být nadřazení
5. Vzdejte se své potřeby mít více
6. Přestaňte ztotožňovat sami sebe se svými úspěchy
7. Vzdejte se Vašeho dobrého jména

Zdroj: Wayne W. Dyer, Ph.D. (http://www.drwaynedyer.com)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivan.Sirko za příspěvky (celkem 2):
Frantisek.Navrkal, Ivo.Vasicek

Слава Україні! Героям слава! 🇺🇦 ✌️ Podpoř ukrajinskou armádu.

pavel.k
Profese: student matematiky
Dal poděkování: 64 poděkování
Dostal poděkování: 49 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.k »

Prijde mi, ze tady resite naproste hovadiny. Vratit naprosto legalni = ciste penize, ktere vam umoznuje ziskat zakon, a pak se jit doprosovat priznivcu, aby vam poslali neco na ucet; chtel bych videt, kdo by vas s timhle neposlal do haje. Nechapu, v cem vam tyhle penize pripadaji spatne, ze je chcete odmitnout. To uz jste z delani piratske politiky presli na populismus ala VV, kde se po volbach predhaneli, kolik kdo bude davat na charitu a o kolik si snizi plat (zatimco v postrani kradli jako vsichni ostatni). Navic vraceni penez se rovna tomu, ze skonci v cerne dire, kde uz je nikdo neuvidi, akorat si par kapriku namasti kapsu. To je rovnou muzete darovat treba topce a bude to transparentnejsi. Osobne vraceni penez povazuju za zhruba srovnatelelne s tim, kdyz ty penize rozdeli a vyplatite mezi cleny (a tady bych alespon chapal osobni motivaci ;)).

Zcela souhlasim s tim, co psal Petr Vileta. Vykaslat se na velkorysa gesta a misto toho delat poctivou piratskou praci, za kterou vas vasi priznivci voli. Spise nez o tom, jestli penize odmitnout, radsi diskutujte o tom, na co ty penize pouzit. Dostali jste je za Michalka, tak proste muzete udelat neco, co podpori jeho volebni program (treba nejak investovat na boj proti korupci a rozkryvani kauz; sehnat mu asistenta, aby mohl delat svoji praci efektivneji). S tema penezma se urcite daji udelat veci, ktere prinesou lidem vetsi uzitek nez jejich vraceni korupcnikum do statni kasy. A pak to doporucuju poradne sepsat a zdokumentovat (klidne na extra uctu, jak navrhoval Petr) a rict volicum, na co presne ty penize byly pouzite - to neni populismus, ale proste ukazka dobre odvedene prace (idealni, kdyz si za ty prachy neusporadate grilovacky a vylety po Evrope, to pak radsi drzet hubu ;)). Mimochodem dohadujete se tady stejne kvuli par korunam. Nechci si radsi ani predstavit, jak to tady bude probihat, az u voleb ziskate treba 5-6% a tu statni podporu k tomu.

Ad. zmena zakona o financovani politickych stran. Tohle ma smysl diskutovat, ale nejak moc nevidim negativa soucasneho stavu a zruseni statnich dotaci povazuju za hloupost: pokud jediny zpusob financovani budou kmotri, tak se situace spis zhorsi. Myslim, ze je rozumne udelat ten system tak, ze pri ziskani 20% a 30% se treba ta dotace nebude tak moc lisit, a zavest dotaci uz u nejakeho 0.5% (nebo klidne i mene). A spise bych se snazil zmenit system, aby male strany meli jednodussi vstup na politickou scenu (treba zdarma reklamni plochy jako v Berline). Problemy soucasne politiky vsak vidim uplne jinde, smerujte usili spis tam.
Tito uživatelé poděkovali autorovi pavel.k za příspěvky (celkem 9):
Roman.Kucera, Jakub.Michalek, Jiri.Vontroba, Vojtech.Pikal, Petr.Vileta, Simona.Skorepova, Mikulas.Ferjencik, next_ghost, MilanM
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“