Upload - ČPU - Policie - Soud (prosba o radu)
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
Pravidla fóra
V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.
Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Re: Upload - ČPU - Policie - Soud (prosba o radu)
Dá se např. z czshare poznat, kolikrát byl stažen film z určitého linku?
-
Dost záleží na tom co dal czshare policajtum za informace ... to by ale měla vědět vaše advokátka. Je jedno jestli se to dá poznat online z uživatelského účtu. Jestli to nemají v tom spisu tak bych zrovna do tohohle nerejpal, nechal bych si to až k odvolacímu řízení přímo u soudu. Každopádně czshare by to vědět měl jestli už to nesmázli.
-
vE SPISU JE, ŽE CZSHARE KVŮLI NEDOKONALOSTI SYSTÉMU NEMŮŽE DÁT INFORMACE CO bylo nahráno a kolikrát příp. staženo. Proto mě zajímá, jak čpu došla k zé milionové pokutě, pokud takové info nemají (a jestli nelze zjistit jinak). Al epředpokládám, že nemají, když se o počtu stažení nikde ve spisu neuvádí...
Ona ta pokuta byla nejdřív 500tisíc...pak další znalecký posudek a už to byl milion.
Ona ta pokuta byla nejdřív 500tisíc...pak další znalecký posudek a už to byl milion.
-
Aha no potom vlastně nemají nic a ani ten znalec nic moc neměl, ale dovozoval ... takže vás ve výsledku poškodil.
Škodu sice můžou odhadovat, ale jestli je o její výši důvodná pochybnost ... tak by měli přeci celou věc přehodnotit. Jinak czshare nejsou všechny úložiště záleží i na ostatních co jim dali do ruky. Mimochodem podle čeho tedy dospěli k závěru, že obsahem nějakého souboru uloženého někde je teda film. Měli by přeci nějak dokázat, že to film je. Pokud mají číslo, název a nic tak tam mohlo být cokoliv. Protože pokud vím tak třeba uložto po upozornění soubor prostě smázne a je definitivně po důkazu.
Škodu sice můžou odhadovat, ale jestli je o její výši důvodná pochybnost ... tak by měli přeci celou věc přehodnotit. Jinak czshare nejsou všechny úložiště záleží i na ostatních co jim dali do ruky. Mimochodem podle čeho tedy dospěli k závěru, že obsahem nějakého souboru uloženého někde je teda film. Měli by přeci nějak dokázat, že to film je. Pokud mají číslo, název a nic tak tam mohlo být cokoliv. Protože pokud vím tak třeba uložto po upozornění soubor prostě smázne a je definitivně po důkazu.
-
- Profese: Svářeč
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 7 poděkování
1) Mají screeny, kde je můj nick a u toho odkazy na filmy (v linku je název filmu).
2) Mají seznam nahraných souborů, které byly nahrány s mého nicku a z mé IP, tyto soubory jsou pojmenovány jen čísly (123456.avi a jpg) a nelze je jinak identifikovat (uváděl jsem, že jsem nahrával a zálohoval na server hafo rodinných videí a foto).
Ale jelikož mají "důkaz", že bylo nahráváno jen z mé IP, tak se zřejmě vydedukovalo, předpokládá se, či je to dostatečný důkaz, že ty linky ze screenů jsou nahrávány mnou, jelikož je prokázáno, že bylo nahráváno pod tímto nickem jen z mé IP. Bod 1) a 2) není nijak spárován, nebo prostě nesouhlasí počet nahraných a oscreenovaných souborů.
Argumentem pro usvědčující vinu jsou oba výše uvedené body. Studoval jsem spisy, znalecký posudek stojí na základě IP, ničeho jiného (mac, zabezpečením routeru apod.), ničím jiným se nezabývalo.
To samé u pokotu, není nikde uvedeno, kolikrát co bylo ztaženo, je tam prostě vyčíslená škoda, zřejmě na tabulkovém "systému" čpu (tu budeme vyvracet).
2) Mají seznam nahraných souborů, které byly nahrány s mého nicku a z mé IP, tyto soubory jsou pojmenovány jen čísly (123456.avi a jpg) a nelze je jinak identifikovat (uváděl jsem, že jsem nahrával a zálohoval na server hafo rodinných videí a foto).
Ale jelikož mají "důkaz", že bylo nahráváno jen z mé IP, tak se zřejmě vydedukovalo, předpokládá se, či je to dostatečný důkaz, že ty linky ze screenů jsou nahrávány mnou, jelikož je prokázáno, že bylo nahráváno pod tímto nickem jen z mé IP. Bod 1) a 2) není nijak spárován, nebo prostě nesouhlasí počet nahraných a oscreenovaných souborů.
Argumentem pro usvědčující vinu jsou oba výše uvedené body. Studoval jsem spisy, znalecký posudek stojí na základě IP, ničeho jiného (mac, zabezpečením routeru apod.), ničím jiným se nezabývalo.
To samé u pokotu, není nikde uvedeno, kolikrát co bylo ztaženo, je tam prostě vyčíslená škoda, zřejmě na tabulkovém "systému" čpu (tu budeme vyvracet).
-
1) Název na screenu ani v kombinaci s odkazem nic neznamená.VildaT píše:1) Mají screeny, kde je můj nick a u toho odkazy na filmy (v linku je název filmu).
- samotný název + obrázek + odkaz na nějaký soubor někde může být i jen odkaz na ukázku filmu ... nikoliv nutně celý ve všech případech film
- zabýval se někdo vaším nickem a jeho zabezpečením, jak silné jste měl heslo?
- zabýval se někdo zabezpečením těch upload serverů? byly skutečně všechny přihlášení k vašemu uživatelskému účtu jenom z vaší IP a vašeho domácího pc?
2) Pokud se znalec nezabýval vaší vnitřní sítí tak je jeho posudek jako důkaz k ničemu.
- btw. jakým způsobem vůbec došli k tomu, že IP adresa je vaše? pokud vím tak nemůžou vyžadovat údaje od poskytovatele, takže to museli odněkud odvodit (a to by nemělo stačit)
- pokud se nezabývali routerem a jeho zabezpečením tak soubory mohl teoreticky vkládat kdokoliv z libovolného zařízení připojeného k vaší síti tzn. kdokoliv v okruhu 50m od vašeho routeru
- pokud se nezabývali zabezpečením vašeho PC tak nemohli spolehlivě dokázat, že jste jediný kdo PC používá, měli důkladně rozebrat celý OS mrknout se kam se připojovaly jednotlivé procesy atd.
3) I kvalifikovaný odhad škody je jen odhad. Je to jen něčí názor a ne důkaz o způsobené škodě.
důkazy které popisujete nejsou důkazy jen směs domněnek policajtů, znalce, státního zástupce a soudkyně... domněnka nestačí jako důkaz ... váš případ totálně zvojtili po všech stránkách
-
- Profese: Svářeč
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 7 poděkování
Všechno právničce předložíme. Ona chce zpochynit pouze výpočet pokuty, ale prý mou vinu zpochybnit nelze. Ani si nemyslím, že se o tom s někým z IT bavila, jistě by se to promítlo na ceně za její služby, ani se o tom nezmínila. Ptala se, jestli chci podmínku nebo pokutu. řekl jsem, že samozřejmě podmínku a tak stále jede v tom, že zpochybníme pokutu. Ale nic o tom, že zpochybníme vinu...
KOukal jsem na znalecké posudky. Pěkný ceny. Přemýšlel jsme o vlatním odborným znalci, který by třeba argumentoval vším, co jste tu uvedli (pokud by tedy tak usoudil po prostudování spisu). Přijde mi, že pokud se upíná jen na tu pokutu (samozřejmě pokud by mi řekla, že jí na 100% sundá na nulu, tak už neřeknu ani slovo), ale prostě pokud se to nepovede, a nebude mít nic jinýho, tak je to celý v ...
KOukal jsem na znalecké posudky. Pěkný ceny. Přemýšlel jsme o vlatním odborným znalci, který by třeba argumentoval vším, co jste tu uvedli (pokud by tedy tak usoudil po prostudování spisu). Přijde mi, že pokud se upíná jen na tu pokutu (samozřejmě pokud by mi řekla, že jí na 100% sundá na nulu, tak už neřeknu ani slovo), ale prostě pokud se to nepovede, a nebude mít nic jinýho, tak je to celý v ...
-
sakra jestli je pravda ze jako "dukaz" maji jen vasi IP adresu a pak nejake pochybne screenshoty a vase pravnicka to resi takto, nebylo by lepsi zmenit pravnika? Vzdyt tohle ani nejsou dukazy, at predlozi logy, skutecne dukazy kde bude od policie potvrzeny - tenhle log nam dalo uloz.to, tenhle log nam dal vas ISP, log od isp nam ukazuje ze jste se pripojoval v tuhle a tuhle dobu sem a sem na uloz.to, na uloz.to logu je ve stejnou dobu ze jste z tehle ip adresy uploadoval tento a tento zavadny obsah..
screen neni zadnej dukaz - at vam dokazou ze s timto screenem nebylo nijak manipulovano, i v blbym malovani dokazu zfalsovat skoro vse
screen neni zadnej dukaz - at vam dokazou ze s timto screenem nebylo nijak manipulovano, i v blbym malovani dokazu zfalsovat skoro vse
-
Velice by mě zajímalo jak by v tomto případě pomohlo:
1) u výslechu odmítnout vypovídat aneb inspirujte se u těch kteří tomu nejlépe rozumí:
2) disky mít šifrované truecryptem a heslo policii prostě nesdělit, někdo argumentuje že toto je přitězující okolnost - mě se to ale nějak nezdá a nezapadá mi to do kategorie přitězujících okolností http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99it% ... D_okolnost
když disk nerozšifrují = žádný důkaz ve vašem PC
případně mi někdo vyvraťte mé názory:)
1) u výslechu odmítnout vypovídat aneb inspirujte se u těch kteří tomu nejlépe rozumí:
Kód: Vybrat vše
Advokát: Nejlepší je vypovídat až před soudem
"Že nevypovídá, není přitěžující okolnost. Každý obviněný má právo odmítnout výpověď, to je zákonné právo, a vůbec nemusí zdůvodňovat, proč to udělal," reagoval na postup Jany Nečasové advokát Jaroslav Ortman.
případně mi někdo vyvraťte mé názory:)
-
2) disky mít šifrované truecryptem a heslo policii prostě nesdělit, někdo argumentuje že toto je přitězující okolnost - mě se to ale nějak nezdá a nezapadá mi to do kategorie přitězujících okolností http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99it% ... D_okolnost
Přesně tak zašifrovaný disk není a nemůže být přitěžující okolnost. Nespolupráce a nevydání důkazu policii rovněž. Nikdo není povinen vydat usvědčující důkaz proti své osobě a nesmí za to být ani nijak postižen to by bylo protiústavní. Logy od operátora mít nebudou, to je není u porušení autorského práva snad ani přípustné. Tuším, že to zakázal ústavní soud už před lety.
Zpochybnit vinu určitě lze zvlášť pokud výpověď bezprostředně následovala nebo bezprostředně předcházela domovní prohlídce.
Určitě bych napadl tu IP pokud nemají výpis od operátora a kopii smlouvy což by mít neměli tak vlastně jen odvozují, že ta IP adresa je vaše a pokud se nezabývali do hloubky zabezpečením tak nemohli prokázat, že jste ji používal výhradně a pouze vy. A pokud jsem thread četl pozorně tak to opravdu jen dovozují.
Přesně tak zašifrovaný disk není a nemůže být přitěžující okolnost. Nespolupráce a nevydání důkazu policii rovněž. Nikdo není povinen vydat usvědčující důkaz proti své osobě a nesmí za to být ani nijak postižen to by bylo protiústavní. Logy od operátora mít nebudou, to je není u porušení autorského práva snad ani přípustné. Tuším, že to zakázal ústavní soud už před lety.
Zpochybnit vinu určitě lze zvlášť pokud výpověď bezprostředně následovala nebo bezprostředně předcházela domovní prohlídce.
Určitě bych napadl tu IP pokud nemají výpis od operátora a kopii smlouvy což by mít neměli tak vlastně jen odvozují, že ta IP adresa je vaše a pokud se nezabývali do hloubky zabezpečením tak nemohli prokázat, že jste ji používal výhradně a pouze vy. A pokud jsem thread četl pozorně tak to opravdu jen dovozují.