Mizejici vlakna

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
ItoldYouSo7227
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 569 poděkování
Dostal poděkování: 424 poděkování

Re: Mizejici vlakna

Příspěvek od ItoldYouSo7227 »

Podle vas zrejme ne. Urad musi byt transparentni i v noci co.. ;) (To neni o zamykani, ale o zverejneni presne okopirovatelne podoby toho klice, kdyz uz jsme u tech metafor.)

Vase nazory jsou na urovni Piratskych 14letych skautu. Jakoze ja to chapu, vzdycky nekdo musi narazit na protipriklad aby pochopil, ze zastava blbost, ale nemusite kvuli tomu deptat celou stranu. ;)

PS: To jsem samozrejme nezacal o paralelach ve state jako treba o utajeni soudne schvalenych odposlechu, utajeni nekterych armadnich udaju o narodni bezpecnosti, utajeni tajnych sluzeb. Je toho fura, co u ceho okamzitou transparenci nelze pouzit. A je chyba, ze ty protipriklady nejsou v bodu transparentni organizace, protoze to by vas pak nenapadaly blbosti ;)
Nikdy plně nezměníte věci bojem s existující realitou. Abyste něco změnili, vytvořte nový model, který udělá současný model zastaralým. -- z článku o bitcoinu
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Rozhodně i strategii ke kauze LEGO nesmíme dávat na toto fórum, pač Krtek ji ztransparentní. Vůbec už přecházím na bezpečnější kanály, mimo dosah Krtka. Ode mě už nedostane ani bit informace. To už FB je bezpečnější.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 4):
Petr.Vileta, Dalibor.Zahora, Lenka.Wagnerova, ItoldYouSo7227
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Ales Sura píše:Sorry, ale já jsem taky nepochopil proč je ta smlouva tajná. Asi mi chybí kontext. Upřímně mi nedochází proč by mělo být cokoliv tajné, když už si hrajem na tu transparenci.
To není agresivní výpad, ale upřímný dotaz. Budu vděčný za jakékoliv vysvětlení.
Aleši, pochod homosexuálů, demonstrace proti náckům a podobné akce, jsou samozřejmě sledovány homofoby, nácky atd. Takže když zveřejníš přípravy, umožníš jim připravit protiakci, případně přímo ukážeš na konkrétní lidi (organizátory) a oni jim mohou nějak ublížit. Spamování sprostými maily a SMS je ten nejmenší problém. Takovéhle věci prostě musíš dříve oznámit Policii a obecnímu úřadu, než se to mohou dozvědět homofobové a náckové.

Zrovna tak přípravu naší strategie pro soud s LEGO musíš tajit a protistrana se to smí dozvědět až u soudu, ani o hodinu dříve. Totální transparence prostě není možná.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 3):
Tobias.Esner, Ales.Sura, ItoldYouSo7227

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Tobias.Esner
Dal poděkování: 677 poděkování
Dostal poděkování: 537 poděkování

Příspěvek od Tobias.Esner »

ach jo, takze zacneme verejne jednat o koalicich do komunalu, o podminkach a vsechny rozhovory budeme nahravat a okamzute zverejnovat, aby vsechny ostatni strany vedeli, co maji trumfovat.....
super.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tobias.Esner za příspěvky (celkem 3):
Petr.Vileta, ItoldYouSo7227, Lenka.Kozlova
Lukas.Novy
Profese: auditor kyber. bezpečnosti, muž z Brna
Dal poděkování: 2413 poděkování
Dostal poděkování: 3128 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas.Novy »

Tobias Esner píše:ach jo, takze zacneme verejne jednat o koalicich do komunalu, o podminkach a vsechny rozhovory budeme nahravat a okamzute zverejnovat, aby vsechny ostatni strany vedeli, co maji trumfovat.....
super.
Ano! Tak to ma byt!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Novy za příspěvky (celkem 3):
Tomas.Klapka, Janka.Michailidu, Tomas.Vymazal

Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net
Tel: 777-5-KRTEK

Tobias.Esner

tak to jsme dobře konkurence schopní :(

Ted si mě velmi Krtku překvapil, tak mi to předved, jak tahle domluvíš uspěšnou spolupráci. veřejně.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tobias.Esner za příspěvek:
Jiri.Parizek
Ales.Sura
Profese: aplikační inženýr, vývoj IC
Dal poděkování: 883 poděkování
Dostal poděkování: 1727 poděkování

Příspěvek od Ales.Sura »

Petr Vileta píše:Aleši, pochod homosexuálů, demonstrace proti náckům a podobné akce, jsou samozřejmě sledovány homofoby, nácky atd. Takže když zveřejníš přípravy, umožníš jim připravit protiakci, případně přímo ukážeš na konkrétní lidi (organizátory) a oni jim mohou nějak ublížit. Spamování sprostými maily a SMS je ten nejmenší problém. Takovéhle věci prostě musíš dříve oznámit Policii a obecnímu úřadu, než se to mohou dozvědět homofobové a náckové.
Zrovna tak přípravu naší strategie pro soud s LEGO musíš tajit a protistrana se to smí dozvědět až u soudu, ani o hodinu dříve. Totální transparence prostě není možná.
Díky Petře! Už je mi to jasnější.
Obecně řečeno bych byl velmi opatrný ohledně tajných informací. Obzvláště utajování informací v rámci CF by mohlo vést k separaci menších skupin, tvorbě stranické elity a degradaci pirátských myšlenek na kterých je tato strana postavena. Někteří tu naznačují, že k tomu dokonce již dochází. Určitě bych tedy materiály zveřejňoval poté co pominuly důvody k utajení včetně odůvodnění proč byly tajné. Zveřejňoval bych také informace do maximální přípustné míry - například tedy probíhají jednání o "tomto tématu", účastní se ho "tito", výsledek bude oznámen "tehdy" a jednání jsou zatím tajná "protože...". V opačném případě bychom si pod sebou mohli nechtěně podříznout vlastní větev a "úspěšně" zničit stranu zevnitř.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Sura za příspěvek:
Petr.Vileta
"Prosíme ty, kteří tvrdí, že něco nejde, aby nezdržovali ty, kteří už to dělají!"
Tobias.Esner

Ales Sura píše:
Petr Vileta píše:Aleši, pochod homosexuálů, demonstrace proti náckům a podobné akce, jsou samozřejmě sledovány homofoby, nácky atd. Takže když zveřejníš přípravy, umožníš jim připravit protiakci, případně přímo ukážeš na konkrétní lidi (organizátory) a oni jim mohou nějak ublížit. Spamování sprostými maily a SMS je ten nejmenší problém. Takovéhle věci prostě musíš dříve oznámit Policii a obecnímu úřadu, než se to mohou dozvědět homofobové a náckové.
Díky Petře! Už je mi to jasnější.
Obecně řečeno bych byl velmi opatrný ohledně tajných informací. Obzvláště utajování informací v rámci CF by mohlo vést k separaci menších skupin, tvorbě stranické elity a degradaci pirátských myšlenek na kterých je tato strana postavena. Někteří tu naznačují, že k tomu dokonce již dochází. Určitě bych tedy materiály zveřejňoval poté co pominuly důvody k utajení včetně odůvodnění proč byly tajné. Zveřejňoval bych také informace do maximální přípustné míry - například tedy probíhají jednání o "tomto tématu", účastní se ho "tito", výsledek bude oznámen "tehdy" a jednání jsou zatím tajná "protože...". V opačném případě bychom si pod sebou mohli nechtěně podříznout vlastní větev a "úspěšně" zničit stranu zevnitř.
Ano Aleši, od ted to tak povedu, jelikoz ohrozovat ostatni sdruzeni a porusovat dohody behem vyjednavani neni muj salek caje. Takze transparentne je to spatne, tak hold pojedeme bezpecne. A pokud se to i tak nekdo rozhodne "posrat" odsere si to sam.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tobias.Esner za příspěvek:
Ales.Sura
Lukas.Novy
Profese: auditor kyber. bezpečnosti, muž z Brna
Dal poděkování: 2413 poděkování
Dostal poděkování: 3128 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas.Novy »

Nevim jestli se vam nepodarilo z jednaciho radu RV vypustit moznost jednat tajne, ale jednou uz jsme toho vyuzili, co si pamatuju. Tusim, ze neco podobneho mel/ma i RP. Pokud by se postuovalo dle predpisu nemusel ses vztekat.

Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net
Tel: 777-5-KRTEK

Tobias.Esner

Ja se nevztekám, ale rozjel si tui něco, co já musím zbytečně řešit.. A docílil si jediného. Bude se jednat mimo forum.
Tím odtajněním smlouvy jsi zpusobil starosti navíc, nic víc, nic míň. Po dnešním telefonátu už vím co tam je, co nemělo přijít na povrch a je to organizatorovo právo.
Stejně tak jak se organizují koncerty tak se některé věci nepředkládají veřejnosti.

Každopádně, se bude připravovat nová smlouva. Jenom zákkládní. Bez specifikací.

Takže Já děkuji všem zučastněným za přidělání starostí a konečnou hotovou smlouvu předložím až bude finální. Bohužel.

A mezi nama, jaký sem porušil předpis? že jsem šel veřejně přes podatelnu, aby se vědělo, že se něco děje.... Nebo sem to měl řešit pouze osobně s předsedou aby nikdo nic nevěděl? Nebo jak to mělo být správně.
Zvláště když jsem psal že se o odtajnění jedná..... Nesnáším podpásovky a začínají mě už hodně vytáčet
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tobias.Esner za příspěvky (celkem 3):
Roman.Kucera, ItoldYouSo7227, Mikulas.Ferjencik
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“