Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Zamčeno
unchained
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: překladatelka, titulkářka
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 37 poděkování

Re: Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě

Příspěvek od unchained »

Martin Kucera
Jedna věc je věřit tomu, druhá věc je dokázat to, třetí věc je co se s tím dá dělat (ano, vyrazit někoho lze i jen na základě podezření)
- A to jsme právě u toho fér jednání a slušnosti... Přístup "jasně, ale dokázat to nemůžete" slušný není a o snaze taky nevypovídá.
Titulková sekce na sledujuserialy byla, pokud vím, zrušena. (To se jako snaha nepočítá vůbec?)
- Kupodivu nepočítá, takhle sekce byla zrušena sivoiem samotným, reklamu na "nový web" si dělal už minimálně 14 dní předtím, takže to vážne není vaše zásluha.
K tomu taky mám screeny, kdyby chtěl někdo psát, že to ale nemůžeme dokázat.
Ne, dotyčný není ten, který se stará o stránku sledujuserialy, dotyčný je údajně placený člověkem, který se ni stará. To podle jeho slov.
Jestli se s ním ten člověk skutečně dělí o peníze, nebo mu poskytl webový prostor na "vaše náklady", to zatím nevíme a tak nějak jsme očekávali, že za tu dobu si to dokážete alespoň zjistit.
Myslíš web prekladyserialu.cz? I kdyby dostával ... může snad zaměstnanci Microsoftu někdo zakázat, aby si za výplatu koupil iPad?
- Nemůže, ale může mu zakázat podporovat činnost, která není v žádném případě ok, jménem firmy, u které je zaměstnaný.
Vrátit čas bohužel nedokážeme. Pokud máte pocit, že se tomuhle problému věnujeme málo intenzivně, může být ten pocit oprávněný - ale bohužel to vyplavalo na povrch v době, kdy nám šlape na krk stát se svými lhůtami, které si nemůžeme dovolit neodoržet (termín odevzdání kandidátek do komunálních voleb je za necelý měsíc), takže ti, kteří mají pravomoc a možnosti to řešit, mají zárveň naloženu hromadu naléhavějších záležitostí.
- Já chápu, že toho máte dost, nikdo z nás myslím nemá čas řešit celý den překlamatlatele, ale jak už jsem psala, je tu několik věcí, které jste si mohli sami zkusit zjistit, nebo ho kontaktovat ohledně té fb stránky, kde si dělá reklamu pod vaší hlavičkou. Napsat někomu mail nebo vzkaz je otázka pár minut, ale co jsem pochopila, doteď se o to nikdo ani nepokusil.
Čím déle se to bude řešit, tím více bude na webu výtvorů ve stylu:

Jakmile dokončíš zavlažování rány
Tedy, pouze pokud bych ho měl z vás... protože jste... jste knockout.
To musí být pěkné. Ospravedlňovat se ze odpovědností.
Všechno, co měděný drátek dá kupoli je, že z toho potečou prachy.
pouze se snažíme udržet proudit dost krve do nohy

- A to s vaším tichým svolením, protože momentálně si je všichni, co nečetli tohle vlákno, automaticky spojují s Piráty.
Což by ale znamenalo najít dobrovolníka, který stráví bůhvíkolik času průběžným kontrolováním, jaká videa se tam objevují (a to nejen u nově přidaných epizod, ale i u starších, protože leckteré linky se časem stanou nefunkčními a musí se aktualizovat).
- Sakra, máte na to člověka, který dostává bůra měsíčně za to, že pomáhá sivoiovi dělat bordel, to je tedy takový problém po něm chtít, aby jako následek celé věci odstranil linky na videa s našimi titulky a dával pozor, aby se tam neobjevovaly? (Hlavně když VÍME, že to není všechno náhodně sehnané od jiných uploaderů, ať to dokázat můžeme, nebo ne.)

Já zatím vím jen o jednom člověku, který naši situaci chápe a má zájem to nějak řešit, proto taky dostává screeny všeho, co je v téhle věci nějak důležité.
Pak tu vidím dva lidi, které zřejmě otravuje, že nám na tom záleží.
Od Ondřeje vím, že je to v řešení a my jsme klidně čekali, co se bude dít, a čekali bychom dál,
kdyby se neobjevil příspěvek od Tomáše, kterým naprosto zbytečně v celé komunitě vzbudil dojem, že nám *erete na hlavy.
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Jen na úvod pro vyjasnění - já jsem "příchozí zvenčí", tj. do provozování webu sledujuserialy.cz nevidím, jen jsem prostě nedokázal pasivně sledovat, jak se tudvě strany dostávají do sváru, aniž by chtěly (aspoň tedy na straně Pirátů, pokud vím, není ani záměr hádat se s vámi, ani záměr vás ignorovat - jsi ochotna věřit mi aspoň tohle?). Ze zde diskutujících znám pár Pirátů osobně, ViDRu "od virtuálního vidění" (pokud má týž nick v překladatelské diskusi na Lapiduchu).
unchained píše:
Martin Kucera
Jedna věc je věřit tomu, druhá věc je dokázat to, třetí věc je co se s tím dá dělat (ano, vyrazit někoho lze i jen na základě podezření)
- A to jsme právě u toho fér jednání a slušnosti... Přístup "jasně, ale dokázat to nemůžete" slušný není a o snaze taky nevypovídá.
Chjo, začínám mít pocit, že se tu nedá napsat skoro nic, co byste si nevykládali jako útok na vás.
Takže jinak - nejde o to, že to VY dokázat nemůžete, jde o to, že to nemůžeme dokázat MY. A sankcionovat někoho bez důkazů považuji za poněkud problematické.
Titulková sekce na sledujuserialy byla, pokud vím, zrušena. (To se jako snaha nepočítá vůbec?)
- Kupodivu nepočítá, takhle sekce byla zrušena sivoiem samotným,
To jsem nevěděl, FB záležitosti této kauzy fakt nemám čas sledovat, měl jsem za to že tu sekci setřelil někdo od nás. (Ostatně sivoi sám ji těžko mohl zrušit, to by musel mít správcovský přístup k webu a to by znamenalo problém poněkud jiné povahy)
Ne, dotyčný není ten, který se stará o stránku sledujuserialy, dotyčný je údajně placený člověkem, který se ni stará. To podle jeho slov.
Jestli se s ním ten člověk skutečně dělí o peníze, nebo mu poskytl webový prostor na "vaše náklady", to zatím nevíme a tak nějak jsme očekávali, že za tu dobu si to dokážete alespoň zjistit.
Nemám tušení, jak se dá věrohodně zjistit, že někdo někomu dává peníze (leda vidět ho při tom nebo mít výpisy z jeho účtů).
Myslíš web prekladyserialu.cz? I kdyby dostával ... může snad zaměstnanci Microsoftu někdo zakázat, aby si za výplatu koupil iPad?
- Nemůže, ale může mu zakázat podporovat činnost, která není v žádném případě ok, jménem firmy, u které je zaměstnaný.
Ano, můžeme správci webu zakázat, aby dával nějaké peníze sivoijoshuovi. Ale nemáme jak zajistit, aby to skutečně nedělal (to by musel být za katrem).
Vrátit čas bohužel nedokážeme. Pokud máte pocit, že se tomuhle problému věnujeme málo intenzivně, může být ten pocit oprávněný - ale bohužel to vyplavalo na povrch v době, kdy nám šlape na krk stát se svými lhůtami, které si nemůžeme dovolit neodoržet (termín odevzdání kandidátek do komunálních voleb je za necelý měsíc), takže ti, kteří mají pravomoc a možnosti to řešit, mají zárveň naloženu hromadu naléhavějších záležitostí.
- Já chápu, že toho máte dost, nikdo z nás myslím nemá čas řešit celý den překlamatlatele, ale jak už jsem psala, je tu několik věcí, které jste si mohli sami zkusit zjistit, nebo ho kontaktovat ohledně té fb stránky, kde si dělá reklamu pod vaší hlavičkou. Napsat někomu mail nebo vzkaz je otázka pár minut, ale co jsem pochopila, doteď se o to nikdo ani nepokusil.
Jak jsem vyrozuměl já,. tak FB věci se v současné době řeší.
Což by ale znamenalo najít dobrovolníka, který stráví bůhvíkolik času průběžným kontrolováním, jaká videa se tam objevují (a to nejen u nově přidaných epizod, ale i u starších, protože leckteré linky se časem stanou nefunkčními a musí se aktualizovat).
- Sakra, máte na to člověka, který dostává bůra měsíčně za to, že pomáhá sivoiovi dělat bordel, to je tedy takový problém po něm chtít, aby jako následek celé věci odstranil linky na videa s našimi titulky a dával pozor, aby se tam neobjevovaly? (Hlavně když VÍME, že to není všechno náhodně sehnané od jiných uploaderů, ať to dokázat můžeme, nebo ne.)
Jak jsem psal výše, rád bych aby se dospělo k oboustranně uspokojivému řešení. A ze strany Pirátů opravdu AFAIK není záměrem (ani sekundárním) podporovat překlamatlatele. Opravdu neexistuje cesta, jak umožnit, aby na sledujuserialy.cz byly raději videa s kvalitními tituky a naopak se zatočilo s překlamatlateli?
Já zatím vím jen o jednom člověku, který naši situaci chápe a má zájem to nějak řešit, proto taky dostává screeny všeho, co je v téhle věci nějak důležité.
Jestli z mých předchozích postů nevyplývá, že takový zájem mám, tak mě to mrzí.
Pak tu vidím dva lidi, které zřejmě otravuje, že nám na tom záleží.
Doufám že k nim nepatřím. (Kdyby mě to otravovalo, tak sem nepíšu.)
Od Ondřeje vím, že je to v řešení a my jsme klidně čekali, co se bude dít, a čekali bychom dál,kdyby se neobjevil příspěvek od Tomáše, kterým naprosto zbytečně v celé komunitě vzbudil dojem, že nám *erete na hlavy.
Jsem si jist, že tento dojem Tomáš rozhodně vzbudit nechtěl.
Na druhé straně ono je fakt dost těžké sem něco napsat, když se člověk na "rád bych se v situaci zorientoval a doplnil si informace" dočká reakce ve stylu "výmluvy, nevěříme, že o tom nic nevíte". Já například celou dobu vycházím jen a pouze z informací, které se objevily v této diskusi (a Tomáš na tom klidně mohl být stejně - berte v potaz, že se tenhle problém vynořil ve chvíli, kdy nám rezignovalo 60 % předsednictva, takže Tom opravdu nemusel mít několik týdnů ani chvilku volného času, aby se zrovna tomuhle věnoval), přičemž se pořád objevují nové a nové, které leccos osvětlují, ale zas se třeba vynořují nové otázky.

Čili bych poprosil aspoň o jednu věc - pokud sem někdo z Pirátů napíše "to a to jsem nevěděl", zkuste připustit jako jednu z možností, že to skutečně nevěděl. A že ze strany Pirátů neexistuje ani neexistovala žádná zlá vůle vůči vám.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 3):
Tomas.Vymazal, next_ghost, Dominika.Michailidu

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

unchained

Příspěvek od unchained »

Opravdu neexistuje cesta, jak umožnit, aby na sledujuserialy.cz byly raději videa s kvalitními tituky a naopak se zatočilo s překlamatlateli?
Jistě, existuje. Neumožnit jim dělat si reklamu přes sledujuserialy.cz a pokud je stránka prekladyserialu.cz skutečně vzniklá na vašem webovém prostoru nebo za pomoci vašich finančních prostředků,
tak se jí prostě zbavit. To bohužel není v našich silách, proto jsme se obrátili na vás, kde jsme viděli alespoň nějakou šanci na úspěch.
V komunitě už si jejich případnou další práci ohlídáme sami, toho se nemusíte bát. My bychom se tak zbavili té prolhané osiny v zadku a vám by zůstaly k dispozici slušné titulky,
které tedy samozřejmě nahrávají zahraniční uploadeři, jak jinak...
Ostatně sivoi sám ji těžko mohl zrušit, to by musel mít správcovský přístup k webu a to by znamenalo problém poněkud jiné povahy
Docela bych operovala s možností, že jistý přístup má, titulky do již neexistující překladatelské sekce podle vlastních slov nahrával on sám, ne ten další člověk.

Omlouvám se za všechny, pokud opravdu vaše reakce bereme jinak, než jsou myšlené, ale je těžké se tohoto pocitu zbavit.
Když si uvědomíme, že ten člověk nabízí lidem certifikáty, které nemá právo rozdávat, bezostyšně vykrádá titulky nejen amatérům, ale i společnosti SDI Media,
vypouští na web obsah, který je urážkou všech překladatelů, amatérských i profesionálních, a chvástá se tím, že za to dostává peníze, to vše pod "vaší hlavičkou",
trochu nás zaráží reakce typu "my nechápeme, co vám vlastně vadí".
Možná odtud pak pramení dojem, že je vám to vlastně všechno jedno.
Tito uživatelé poděkovali autorovi unchained za příspěvek:
V__
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

unchained píše:
Opravdu neexistuje cesta, jak umožnit, aby na sledujuserialy.cz byly raději videa s kvalitními tituky a naopak se zatočilo s překlamatlateli?
Jistě, existuje. Neumožnit jim dělat si reklamu přes sledujuserialy.cz a pokud je stránka prekladyserialu.cz skutečně vzniklá na vašem webovém prostoru nebo za pomoci vašich finančních prostředků, tak se jí prostě zbavit.
Podle traceroute se zdá, že na našem webovém prostoru není.
Pokud dotyčný dostává peníze od správce sledujuserialy.cz, tak jej sice od nich můžeme odstřihnout (znamenalo by to ovšem vyrazit toho správce), ale nemůžeme dost dobře zabránit tomu, aby stránku prekladyserialu.cz provozoval dál.
Zabránit reklamě tam, kde máme nad obsahem kontrolu, určitě půjde a nemyslím že by byl někdo z Pirátů proti.
Ostatně sivoi sám ji těžko mohl zrušit, to by musel mít správcovský přístup k webu a to by znamenalo problém poněkud jiné povahy
Docela bych operovala s možností, že jistý přístup má, titulky do již neexistující překladatelské sekce podle vlastních slov nahrával on sám, ne ten další člověk.
No, pokud se to potvrdí (záleží, co mají naši techničntí experti ještě v téhle chvíli možnost zjistit; netuším co vechno se na tom webu logovalo a jak daleko do minulosti), pro mě osobně by to byl dostatečný důvod udělat správci pápá.
Omlouvám se za všechny, pokud opravdu vaše reakce bereme jinak, než jsou myšlené, ale je těžké se tohoto pocitu zbavit.
Když si uvědomíme, že ten člověk nabízí lidem certifikáty, které nemá právo rozdávat, bezostyšně vykrádá titulky nejen amatérům, ale i společnosti SDI Media,
vypouští na web obsah, který je urážkou všech překladatelů, amatérských i profesionálních, a chvástá se tím, že za to dostává peníze, to vše pod "vaší hlavičkou",
trochu nás zaráží reakce typu "my nechápeme, co vám vlastně vadí".
Např. z mé strany to fakt byly reakce "napište, co konkrétně vám vadí, abychom si o celé situaci mohli udělat co nejpodrobnější obrázek", protože ty informace fakt vyplavávaly postupně a tím pádem nebylo úplně jednoduché se zorientovat kdo je kdo a kdo co provádí.

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu
Profese: předseda spolku
Dal poděkování: 1761 poděkování
Dostal poděkování: 1540 poděkování

Příspěvek od Tomas.Vymazal »

Koukam, ze me Martin trochu predbehl, ale stejne to postnu.

@Martin: Dekuju.

@unchained:
  • neni pravda, ze by spravce webu nikdo nekontaktoval. V patek jsem mu psal mail, na ktery neodpovedel, procez jsem mu vcera poslal SMS, na kterou odpovedel, ze je na chate a u netu bude v patek. Posudte sami, jak jednoduche to Pirati maji, kdyz se snazi nejak operovat se _svou vlastni sluzbou_. Jak rikal Martin, kdybychom vas chteli ignorovat, tak si tu s vami nepisu kazdej den, kdyz jsem v praci a mam si vydelavat na chleba.
  • neni pravda, ze by v tehle diskusi kdokoliv pouzil reakci typu "my nechapeme, co vam vlastne vadi". Byly to reakce "ja nechapu, co konkretne vam vadi, a potrebuju to vedet, abych to mohl resit". Snazim se psat pomerne jasne, ale nakonec kazdy cte to, co tam cist chce. To plati pro vsechny diskuse, nejen pro tuhle.
@nahravani_serialu: Hodlam se spravce webu zeptat, jestli dochazi k nejakemu uploadovani na ruske servery primo z jeho strany. Mozne to je, akorat za to rozhodne neni placeny. Dostanu nekterou ze dvou odpovedi:
  • Ano -- pak to bude jednoduche a proste mu reknu, at nahrava videa s kvalitnimi titulky.
  • Ne -- pak do nej muzu jeste chvili zkouset rejt a vytahovat to, ze se nektere titulky objevily u serialu driv nez samostatne, ale pokud se neprizna, tak proste nemam jak mu to dokazat. O tomhle dokazani celou dobu mluvime.
Jestli vidite zpusob, jak mu to dokazat. PROSIM!!! (tohle je fakt to nejuprimnejsi prosim, jake umim), dejte mi vedet, jak mu to mam dokazat.

Se spravcem se budu snazit dneska volat, abychom necekali do patku, takze sem pak dam informace, ktere jsem se dozvedel, pokud se vubec neco dozvim.

A konecne me mrzi, ze vam pripadame jako banda lharu. Jste lidi, co sem prisli poprvy v zivote, nikoho z vas nezname, teoreticky byste pro nas nemeli nic znamenat. Presto se snazime vyjit vstric a dobrat se k jadru problemu. Tohle narceni z neuprimnosti me boli, protoze jsem citliva bytost a zrovna uprimnosti si vazim vic nez vetsiny lidskych vlastnosti. Myslete si, co chcete, ale zkuste byt aspon do te miry rozumni, ze mi sem nebudete psat "ze jsem to ci ono", dokud se vas problem snazim resit, protoze (a tohle neni vyhrozovani, ale pouze popis skutecnosti) je pro me vysilujici se obhajovat pred nekym, komu se snazim pomoct. Zkuste si to aspon nechat pro sebe, abych mel pocit, ze delam neco pro jinou lidskou bytost, ktera chape, ze jsme v tehle slamastice spolu a ze rvanim se nic nevyresi.
unchained

Příspěvek od unchained »

protože ty informace fakt vyplavávaly postupně a tím pádem nebylo úplně jednoduché se zorientovat kdo je kdo a kdo co provádí.
S tímhle souhlasím, kdybychom se v tom jako komunita zorientovali včas, nemusel podle mě web prekladyserialu.cz ani vzniknout. Ale sehnat informace a vše si spojit nějakou dobu trvá,
rychleji to udělat nešlo. Každopádně se stále snažíme dodávat Ondřejovi všechno, co se nám podaří zjistit.

Pokud se dá alespoň zabránit té reklamě, bude to obrovské plus. Vzhledem k tomu, že stránku SledujuSerialy.cz - TItulky na fb spravuje přímo sivoi, asi se to neobejde bez jednání s ním.
My to zkoušeli, ale nic si z nás nedělá, proto vidíme šanci ve vás, když o projektu sledujuserialy můžete rozhodovat.

Tomáš: Ani se vám tak nesnažím říct, že lžete, jako že jste si v jistých věcech možná nepřipustili, že se za vašimi zády děje něco, co by se dít nemělo.
Ale to si nikdo nemusí brát nijak osobně, jak už jsem psala, dát si dohromady celkový obrázek nějakou dobu trvá a díky tomu sivoi bohužel vyšplhal po vašich zádech někam,
kde nemá člověk jeho (ne)schopností co dělat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi unchained za příspěvek:
Tomas.Vymazal
bogoska

Příspěvek od bogoska »

Dobrý den všem

chtěla bych vyjádřit podporu překladatelům z titulky.com, edna.cz a dalším.... a jejich snaze zabránit ničení a zneužívání jejich kvalitní práce. Několik let jsem prakticky závislá na jejich titulcích a rozhodně nejsem sama. Pokuste se prosím o nápravu, protože pokud se nám překladatelské stálice naštvou a přestanou ve svém volném čase a naprosto zadarmo překládat ( velmi děkuji za jejich práci ), pak zřejmě bude naštvaná min. půlka národa
ViDRa

Příspěvek od ViDRa »

Já bych to tak dramaticky neviděl, každopádně mně osobně například irituje přístup Tomáše Vymazala, který v jednom příspěvku dokáže napsat
Co naopak nejsme schopni zaridit, je, ze anonymni (s nami nijak nepropojene) release grupy, ktere davaji ty serialy spolecne s temi ci onemi titulky na ruske servery, to zacnou delat opacne.
...
Podotykam, ze se nesnazim cemukoliv vyhybat nebo nekoho krejt.
protože v takovém případě dotyčný říká nepravdu (nevěřím, že člověk z Pirátu nemá povědomí o tom, jak tyto věci na internetu fungují). Pokud zde totiž padl nepřímý důkaz o tom, že ten warez na ty servery nahrává přímo někdo ze sledujuserialy.cz, tak to s Piráty samozřejmě propojené je (i když třeba nepřímo), jen se tu někdo jaksi vyhýba jakékoli zodpovědnosti, protože věří tomu, že to přímo nikdo nedokáže, přestože to musí být každému jasné. Takový přístup mi přijde nečestný a dotyčný by měl v této konkrétní věci raději mlčet, než se uchýlit k překrucování reality a předstírání, že neví, že by to takhle fungovalo. A jak to dokázat? U seriálu Under the Dome 2x00 se například objevily titulky poprvé ve videu na sledujuserialy.cz (ano, byly zřejmě i na webu prekladyserialy.cz, jenže existence toho webu byla veřejně oznámena až za +- 2 dny, tedy je bez šance, aby je tam někdo náhodou vydoloval, náhodou uploadnul s videem někam na ruský server a ten link náhodou vyšťoural někdo ze sledujuserialy.cz).

Padlo zde podezření, že prekladyserialu.cz jsou stále spojené přímo s webem sledujuserialy.cz, což by bylo fajn prověřit. S hostingem sledujuserialy.cz to tak jednoduché není, protože jak jistě všichni Piráti vědí, nedávno na něm došlo ke chvilkovému výpadku, který vypadal jako vypovězení hostingu za porušení podmínek a docházelo narychlo k přesunu webu někam jinam. Je pak otázka, kam se zastrčil ten web prekladyserialu.cz, protože v tu dobu myslím Piráti ještě nic neřešili. Pokud si to samozřejmě sivoi platí ze svého, je to jeho věc a ať si dělá, co chce. Mezi správci sledujuserialy.cz a sivoiem zjevně funguje nějaký kamarádšoft, tedy je jasné, že takového člověka se nebude možné zbavit, ať se podnikne cokoli, a nikdo mu ani nemůže zabránit v tom, na co použije své peníze (jen tam vyvstává otázka, proč by mu ty peníze vůbec někdo dával, co by z toho měl).

Co se týče nahrávání "kvalitnějších" titulků na sledujuserialy.cz, tak to bych osobně viděl jako problém, který je zbytečné ze strany Pirátů řešit, protože těžko můžete někoho ze sledujuserialy.cz instruovat, ať si vybírá kvalitnější titulky. Ne každý dokáže posoudit, které titulky jsou kvalitnější, takže ty seriály budou mít prostě titulky, které dotyčnému přijdou první pod ruku (tedy jsou na internetu nejlépe vidět). Pokud se někdo mezi titulky neorientuje, tak to takhle dopadne vždy, kvalita se neřeší (opravdu to není pro nezasvěcené jednoduché). A pokud by se řešila, aby to bylo fér, mělo by to být individuální a ne říct, že titulky z webu xyz jsou špatné (titulky netvoří weby, ale konkrétní lidé)... a navíc
1) ne vždy existuje víc verzí překladu, tedy pokud existuje jen jedna špatná verze, je logické, že se použije ta jedna špatná verze, bohužel (málokdo totiž bude čekat, jestli se někdy v budoucnu neobjeví lepší verze)
2) ne vždy je rozdíl v kvalitně tak propastný, jak je patrné u překladů, které vzešly z rukou sivoie, tedy v globálním měřítku není u řady titulků možné rychle rozhodnout, které titulky jsou lepší, pokud se neudělá podrobnější rozbor (a často jsou pak srovnávané titulky v některých věcech lepší a v jiných horší, což je při výběru těch lepších celkem problém).
ViDRa

Příspěvek od ViDRa »

Ještě dodatek. Asi to nebylo jasné z mého předchozího příspěvku, kde jsem se snažil jen reagovat na konkrétní věci, ale já osobně vidím tu záležitost prakticky za uzavřenou, pokud dojde ještě ke zrušení facebook stránky sledujuserialy.cz - titulky, protože pochybuji, že je cokoli dalšího v moci Pirátů. Největší problém jsem viděl v pomyslném spojení Pirátů s takovým projektem a čekal jsem v počátcích trochu pružnější reakce. A abych nevypadal jen jako bručoun, tak samozřejmě děkuji všem, kteří na řešení této situace věnovali svůj čas (ten do toho dáváme všichni).
Ondrej.Profant
Vedoucí resortního týmu
Profese: Náměstek člena vlády
Dal poděkování: 3725 poděkování
Dostal poděkování: 1965 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrej.Profant »

Takový souhrn:
Informací je opravdu hodně. Jsem přesvědčen, že je jasné, že s některými lidmi nechceme spolupracovat. Avšak my s nimi oficiálně nespolupracujeme. Čili to není tak lehké. Nejdříve musíme zjistit, jak přesně jsou na nás napojeni (to se děje teď). A teprve poté můžeme podnikat kroky.

Zároveň nelze generalizovat. My nemůžeme řešit jen jednoho člověka - jak po nás chcete. My musíme řešit celý projekt, zjistit kde se staly chyby a vyvarovat se jich do budoucna.

Chce to trpělivost. Nejsme komunita, kde by byl někdo, kdo může jen tak ve rozhodnout.

PS: Zároveň asi ne vše považujeme úplně za chybu. Ale to je věc další, kterou půjde řešit až, když uslyšíme názory obou stran.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvek:
Tomas.Vymazal

profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika

Zamčeno

Zpět na „Veřejná diskuse“