fox of fire píše:Karel Rada píše:Huliči, opilci a sluníčkoví poseroutkové by opravdu přístup ke zbraním mít neměli.
A mozna by nemeli mit pristup ke zbranim lidi, co jsou porad tak nazhaveni na hromadne organizovane vrazdeni lidi, ve jmenu jakehosi "vlastenectvi", coz je vlastne odlehcena verze nacismu.
Hrstka takovychto magoru se dostala i do Piratske strany. Misto aby se po piratsku snazili dostat informace k lidem, kteri se bez objektivnich informaci nechaji hromadne zfanatizovat propagandou k vrazdeni a zabirani nejakoho uzemi, tak tito magori radeji sedi doma, lesti svoje flinty a mysli si ze neco vyresi tim, ze budou sirit svoji vlastni propagandu, ktera oblbuje lidi na stejnem principu jako propaganda "nepritele" tj. vyuziti nizkych lidskych pudu "nase tlupa proti cizi tlupe". Tito magori navic svoji agresivitu povazuji za ctnost a muznost a pohrdaji kazdym kdo tuto vlastnost postrada.
Sice mi nějak uniká logika tvého myšlení, ale třeba marně hledám, tam kde není. Tak se vyjádřím jen k jednotlivostem. Pokud by byla u pirátů nějaká skupinka nacistů, byl by to pro mně důvod k okamžitému ukončení členství. Takže pokud nějaké znáš, dej vědět. Občasný výskyt nacistických symbolů na fóru jsem přičítal spíš idiocii jejich autora.
Jestli si ovšem vlastenectví pleteš s nacizmem, tak to by naši vojáci, kteří bojovali v zahraničních armádách proti Hitlerovi byli co ? Snad také nacisti ?
A teď k agresivitě. Mě vždycky děsila odevzdanost s jakou se židi nechali odvážet do koncentračních táborů, nepohrdal jsem jimi, jen mě to skutečně děsilo. A naopak jsem chápal povstání ve Varšavském ghetu. Dle tebe asi jeho organizátoři s pomocí propagandy využili nízkých lidských pudů a ukecali spoluvězně aby nedávali své životy zadarmo. A docela zbytečně stříleli po hodných němcích.
A tak jsem tedy agresivní, sedím doma a leštím flintu. Jen si občas zastřílím do terče, abych nevyšel ze cviku. Na lidi nemířím, protože pokud budu muset na někoho zamířit, bude to vážně. Na zabírání nějakého území jsem zatím nepomyslel. Spíš si chci hájit to své. Taky nechci dát svou kůži lacino, ať už přijde nebezpečí odkudkoli.
A je mi docela smutno z lidí, kteří se nedokážou poučit z dějin, ale přesto cítí potřebu vyjadřovat se k věcem, kterým nerozumí. Jenže to je asi u dnešních studentů pravidlo, čím míň znalostí, tím větší sebevědomí.