Hledání kandidátů na prezidenta republiky 2017

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Zamčeno
Mikulas.Peksa
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2740 poděkování
Dostal poděkování: 4633 poděkování

Re: Hledání kandidátů na prezidenta republiky

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Mikulas.Ferjencik píše:Jirka by byl fajn a je to typický příklad člověka, který by Zemana ve druhém kole porazil, je tu jediné drobné ale, jestli by do toho šel...
Postavit vlastního kandidáta znamená sehnat 50 000 podpisů pod petici. To znamená hodně zmobilizovat členskou základnu...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvek:
Robert.Magni
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Mikulas.Ferjencik
Člen KS Praha
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3311 poděkování
Dostal poděkování: 6223 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

Mikulas.Peksa píše:
Mikulas.Ferjencik píše:Jirka by byl fajn a je to typický příklad člověka, který by Zemana ve druhém kole porazil, je tu jediné drobné ale, jestli by do toho šel...
Postavit vlastního kandidáta znamená sehnat 50 000 podpisů pod petici. To znamená hodně zmobilizovat členskou základnu...
Ano
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Ferjencik za příspěvek:
Robert.Magni

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

Rostislav.Reha
Komunální zastupitel/ka
Profese: informatik
Dal poděkování: 2819 poděkování
Dostal poděkování: 3341 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rostislav.Reha »

Robert.Magni píše:
Rostislav.Reha píše:Za me Václav Láska. Jediny verejne pusobici clovek, o kterem vim, ktery ma nezpochybneny moralni kredit i inteligenci (a selsky rozum). Ale jestli by s tim souhlasil, to netusim...
Jednou fízl,navždy fízl. Jen ať zůstane tam,kde je
Jak se chces poprat s korupci a zlocinem bez "fizlu"? Laska neni krivak.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Rostislav.Reha za příspěvek:
Adam.Cernoch

Neverim na mensi zlo. Je jen velke zlo a zlo, co zatim nemelo sanci vyrust.
exJunior clen KK.
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip
"I love democracy. I love the Republic." Senator Palpatine

Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12546 poděkování
Dostal poděkování: 2835 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

Rostislav.Reha píše:
Robert.Magni píše:
Rostislav.Reha píše:Za me Václav Láska. Jediny verejne pusobici clovek, o kterem vim, ktery ma nezpochybneny moralni kredit i inteligenci (a selsky rozum). Ale jestli by s tim souhlasil, to netusim...
Jednou fízl,navždy fízl. Jen ať zůstane tam,kde je
Jak se chces poprat s korupci a zlocinem bez "fizlu"? Laska neni krivak.
Legalizovat korupci.

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Mikulas.Ferjencik
Člen KS Praha
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3311 poděkování
Dostal poděkování: 6223 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

http://denikreferendum.cz/clanek/23089- ... du-porazit - strategie Zelených (respektive Matěje Stropnického) pro prezidentskou volbu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Ferjencik za příspěvky (celkem 2):
Michael.Polak, Mikulas.Peksa

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1022 poděkování
Dostal poděkování: 2432 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

Mikulas.Peksa píše:
No, petice my umíme :-) Jinak mít ve hře alespoň jednoho tímto způsobem zaštítěného kandidáta bude v prezidentské volbě v ČR zřejmě vždy patřit k dobrému tónu, fakticky ale pokud to bude druhý Franz, tak akorát napomůže knock-outování většinově přijatelného "menšího zla" v prvním kole (a roste riziko, že do druhého kola opět postoupí dvě vyhraněná "větší zla", která nadchla fanoušky Cthulhu již v první kole...)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvky (celkem 3):
Robert.Magni, Martin.Svadlenka, Adam.Cernoch

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Mikulas.Peksa
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2740 poděkování
Dostal poděkování: 4633 poděkování

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Michael.xChaos.Polak píše:
Mikulas.Peksa píše:
No, petice my umíme :-) Jinak mít ve hře alespoň jednoho tímto způsobem zaštítěného kandidáta bude v prezidentské volbě v ČR zřejmě vždy patřit k dobrému tónu, fakticky ale pokud to bude druhý Franz, tak akorát napomůže knock-outování většinově přijatelného "menšího zla" v prvním kole (a roste riziko, že do druhého kola opět postoupí dvě vyhraněná "větší zla", která nadchla fanoušky Cthulhu již v první kole...)
Umíme dostat třeba 72 514 v eurovolbách. Je to jako stejný nebo těžší nebo lehčí jak dostat 50 000 podpisů pod petici? A má Jirka Kadeřávek "dost dredů"? Kolik z těch, kteří stranu nezakládali v roce 2009, ho zná? Já ho třeba naživo viděl jenom jednou, protože se shodou okolností posadil na Pardubickém CF ke stejnému stolu, ale na pódiu jsem ho mluvit neviděl - tolik důvod mé osobní zkepse. Samozřejmě, že patent na rozum nemám.

Kdybychom měli někoho v kategorii "Linus Torvalds", tak bych řekl "hrajme tuhle ligu". Ale v českém prostředí mě nenapadá nikdo takový...(ale pořád doufám, že ho přehlížím a někdo na něj v diskusi ukáže).

V tuhle chvíli by mi asi přišlo rozumější, aby Jakoubek vyložil karty na stůl vedle Stropnickýho (máme schválené od RV podobné body, jako mají Zelení). A zadoufal bych, že Socani pochopí a zareagují inteligentně a výsledkem jejich snažení nebude nějaký Škromach. Pokud TOPka pochopí, že tlačit vysloužilé generály NATO či ospalé feudály není správná volba, taky dobrý (narozdíl od Stropnickýho nevidím a priori důvod, proč by neměli dostat možnost přicmrdávat).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 6):
Rostislav.Reha, Ondrej.Profant, Lenka.Kozlova, Jakub.Michalek, Alexandr.Mansurov, Frantisek.Kopriva
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Vaclav.Fortik
Profese: manager
Dal poděkování: 975 poděkování
Dostal poděkování: 757 poděkování

Příspěvek od Vaclav.Fortik »

Jde přeci o to, o co nám jde.
Mě jde o to, aby se pirátská témata dostala do oficiálního diskurzu a zároveň jsme prezentovali lidi s námi spojené - mě nijak Zeman na hradě nedráždí.
jsou ve straně jiní, které Zeman dráždí do té míry, že jsou ochotni rezignovat na protlačení pirátských témat a přicmrndnout naopak Piráty k nějaké protizemanovské histerii.

Proto tu někteří navrhují rozumné/zajímavé lidi a není k nim naprosto řádná oficiální reakce (od Jakuba Michálka, jenž má za Piráty vyjednávat) a tak budu, vždy když k tomu budu mít chuť, postovat názor, že jak na Ph6 máme nominovat Michala Poláka, tak do prezidentských voleb máme nominovat pirátského kandidáta a z možných řešení (do kterých zahrnuji i sebe) mi přijde Jirka Kadeřávek nejlepší. Sorry prostě nechci hrát tuhle politikářskou hru, kdy přesvědčím veřejnost, že nějaké "šméčko" bude dobrý prezident - dělají se tu vlny proti Zemanovi a já nemám za naprosto jisté, že bude kandidovat do druhého funkčního období (naopak jsem měl pár měsíců po volbě jednoznačné signály, že do druhého období nepůjde a změna nastala histerickými aktivitami kavárny, kdy on je přesně ta povaha, že je napíná jen aby je nasral :) ).

Mě naprosto nevadí kandidovat někoho, kdo dostane 5 - 10 % v prvním kole, to se pak dá dost dobře využít při jednání s postoupivšími kandidáty do kola druhého, navíc není vyloučené, že kdyby opravdu Jirka kandidoval, tak postup do druhého kola nemusí být úplně bez šance.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Fortik za příspěvky (celkem 3):
Dalibor.Zahora, Robert.Magni, Martin.Svadlenka
Jan.Lipavsky
Profese: Analytik
Dal poděkování: 527 poděkování
Dostal poděkování: 1040 poděkování

Příspěvek od Jan.Lipavsky »

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Lipavsky za příspěvky (celkem 2):
Alexandr.Mansurov, Mikulas.Peksa
Vaclav.Fortik