Jiri Kaderavek píše:Někde zde padl názor, že ODS je našim přirozeným partnerem. Pokud se ovšem podívám jak se ODS a její členové staví k naším prioritám, tak to lze prohlásit jen z čiré neznalosti. Tzn. já s tímhle nesouhlasím a za přirozeného partnera nepovažuji nikoho ze současných parlamentních stran. Nebýt Bursíka, mohla to být SZ, Ti ale svou šanci prokaučovali.
Tak to vezmeme postupně:
1. Zelení - neshodneme se v Jádru, pro nás to není priorita, pro ně ano, mají spoustu ekologických nápadů, které v důsledku omezují svobodu (ekologie je z principu o omezování svobody ve prospěch životního prostředí), takže pro mě to není partner, dokud neustoupí z některých svých dogmat.
2. KSČM - S Velkým bratrem se asi taky nespojíme
3. KDU-ČSL - přidají se ke každému, kdo bude ve vládě, takže nemá cenu řešit s nimi partnerství, navíc je to konzervativní strana, jsou tuším proti potratům a vůbec by chtěli pořád někoho omezovat.
Z parlamentních stran zbývá ČSSD a ODS, zde je partnerství asi možné s oběma, já podle svých preferencí zvolil ODS. Podle anket na fóru se těžko usuzuje, koho mají naši voliči "radši."
takže mi z toho vychází:
1. hlasovala ČSSD lépe než ODS v našich tématech, zajímá mě to ale pro období, kdy je strana v koalici, v opozici jsou často proti jen z principu.
2. Co budou chtít členové strany