Robert.Magni píše:Pochopitelně že je úplně jedno kde dřepí pokladní
A přečerpat účet jde taky velice snadno,dokonce dneska ještě mnohem snáz než dřív.
Hele,ty jsi teoretik,kdežto já v tom žiju

Tvoje hláška o rozumu a půjčce je znakem naprostý neznalosti,jak se žije za tři litry na měsíc.
Jinak strašně mě pobavila úvaha o kupování software a knížek

Dokud nezruší ,,ulozto,, tak s tímhle si fakt nemusíš lámat hlavu...
A platby na poště ? Jen internet platím složenkou,jinak se pronajímají byty i s energiemi,protože majitel tak má kontrolu a dlužník energii.
Co se týče kradení,neuč starýho mukla

převážně chápu, svým způsobem žiju v bublině, snad jen
- zaměstnanci to jedno je, zaměstnavateli ne, ale jasně, bližší košile než kabát
- má to pro a proti, někdy lepší chvíle v kontokorentu, než sankce za nezaplacení, ale souhlasím, že to jasné a nemělo by to jít bez vědomí vlastníka účtu, což ovšem koliduje s pohodlností platit kartou všude možně
- souhlasím, že za tak málo na měsíc jsem žít nemusel a pokud je to myšleno jako peníze na vše, tak klobouk dolů za zvládnutí. Vím, že za určitých podmínek sociálka nic víc nedá, přestože člověk reálně nemá z čeho žít, takže se nepřu, že to není možné. Ale dovoluji si tvrdit, že valná většina nízkopříjmových lidí si bere hodně často půjčky na blbosti (dovolené, větší televize ...), které nejsou nutné k životu a není to o penězích na jídlo, nájem např. topení, ale to už je na hranici dlouhého offtopicu
- tak to je o u mě částečně o principu a částečně o tom, že ty 2 EURa za hru ve slevě na Steamu nebo GOGu jednou za čas mě nezabijí a neriskuji malware apod. A platit to bez účtu moc nejde, i když předplacená platební karta je taky zajímavá věc.
- toto je ovšem argument osobního charakteru, málokdo má jen dvě platby a z toho jednu možná i hotově. A právě pokud člověk uvažuje v rovině nějaké strany, programu a právních předpisů, tak by se měl oprostit od individualismu. Závěr je podle mého jasný, bez účtu fungovat lze, má to + i -, ale neznamená to, že by se mělo za každou cenu prosazovat právo na fungování bez účtu, kdy je to z pohledu zaměstnavatelů opravdu již překonané a naštěstí většina lidí účet má. Podle mého by tak třeba neměla být v zákoníku práce povinnost vyplácet mzdu v hotovosti, ale jen jako alternativa, o kterou když zaměstnanec požádá, tak musí strpět určité ústupky jako třeba pozdější termín výplaty než mají ostatní zaměstnanci nebo nějaký opravdu bagatelní poplatek/snížení mzdy za takovouto výplatu nebo spíše otevřený bonus za platbu na účet. Je to reálně jedno a totéž, ale první zní výrazně hůř a obojí je v současné době nepřípustné. Bylo by to jen otevřené přiznání toho, že náklady na výplatu jsou v hotovosti vyšší a tedy zaměstnanec, kterému stačí peníze na účet, by byl bonifikován.
- tak tomuto nemohu konkurovat