Bankovně-korporátní otrokářství

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12545 poděkování
Dostal poděkování: 2834 poděkování

Re: Bankovně-korporátní otrokářství

Příspěvek od Robert.Magni »

Pochopitelně že je úplně jedno kde dřepí pokladní :D
A přečerpat účet jde taky velice snadno,dokonce dneska ještě mnohem snáz než dřív.
Hele,ty jsi teoretik,kdežto já v tom žiju :D Tvoje hláška o rozumu a půjčce je znakem naprostý neznalosti,jak se žije za tři litry na měsíc.
Jinak strašně mě pobavila úvaha o kupování software a knížek :D Dokud nezruší ,,ulozto,, tak s tímhle si fakt nemusíš lámat hlavu...
A platby na poště ? Jen internet platím složenkou,jinak se pronajímají byty i s energiemi,protože majitel tak má kontrolu a dlužník energii.
Co se týče kradení,neuč starýho mukla :D

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Idaho
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: právník
Dal poděkování: 32 poděkování
Dostal poděkování: 436 poděkování

Příspěvek od Idaho »

Robert.Magni píše:Pochopitelně že je úplně jedno kde dřepí pokladní :D
A přečerpat účet jde taky velice snadno,dokonce dneska ještě mnohem snáz než dřív.
Hele,ty jsi teoretik,kdežto já v tom žiju :D Tvoje hláška o rozumu a půjčce je znakem naprostý neznalosti,jak se žije za tři litry na měsíc.
Jinak strašně mě pobavila úvaha o kupování software a knížek :D Dokud nezruší ,,ulozto,, tak s tímhle si fakt nemusíš lámat hlavu...
A platby na poště ? Jen internet platím složenkou,jinak se pronajímají byty i s energiemi,protože majitel tak má kontrolu a dlužník energii.
Co se týče kradení,neuč starýho mukla :D
převážně chápu, svým způsobem žiju v bublině, snad jen
- zaměstnanci to jedno je, zaměstnavateli ne, ale jasně, bližší košile než kabát
- má to pro a proti, někdy lepší chvíle v kontokorentu, než sankce za nezaplacení, ale souhlasím, že to jasné a nemělo by to jít bez vědomí vlastníka účtu, což ovšem koliduje s pohodlností platit kartou všude možně
- souhlasím, že za tak málo na měsíc jsem žít nemusel a pokud je to myšleno jako peníze na vše, tak klobouk dolů za zvládnutí. Vím, že za určitých podmínek sociálka nic víc nedá, přestože člověk reálně nemá z čeho žít, takže se nepřu, že to není možné. Ale dovoluji si tvrdit, že valná většina nízkopříjmových lidí si bere hodně často půjčky na blbosti (dovolené, větší televize ...), které nejsou nutné k životu a není to o penězích na jídlo, nájem např. topení, ale to už je na hranici dlouhého offtopicu
- tak to je o u mě částečně o principu a částečně o tom, že ty 2 EURa za hru ve slevě na Steamu nebo GOGu jednou za čas mě nezabijí a neriskuji malware apod. A platit to bez účtu moc nejde, i když předplacená platební karta je taky zajímavá věc.
- toto je ovšem argument osobního charakteru, málokdo má jen dvě platby a z toho jednu možná i hotově. A právě pokud člověk uvažuje v rovině nějaké strany, programu a právních předpisů, tak by se měl oprostit od individualismu. Závěr je podle mého jasný, bez účtu fungovat lze, má to + i -, ale neznamená to, že by se mělo za každou cenu prosazovat právo na fungování bez účtu, kdy je to z pohledu zaměstnavatelů opravdu již překonané a naštěstí většina lidí účet má. Podle mého by tak třeba neměla být v zákoníku práce povinnost vyplácet mzdu v hotovosti, ale jen jako alternativa, o kterou když zaměstnanec požádá, tak musí strpět určité ústupky jako třeba pozdější termín výplaty než mají ostatní zaměstnanci nebo nějaký opravdu bagatelní poplatek/snížení mzdy za takovouto výplatu nebo spíše otevřený bonus za platbu na účet. Je to reálně jedno a totéž, ale první zní výrazně hůř a obojí je v současné době nepřípustné. Bylo by to jen otevřené přiznání toho, že náklady na výplatu jsou v hotovosti vyšší a tedy zaměstnanec, kterému stačí peníze na účet, by byl bonifikován.
- tak tomuto nemohu konkurovat
Tito uživatelé poděkovali autorovi Idaho za příspěvek:
Robert.Magni
Robert.Magni

Bylo by to na delší debatu,protože v určité bublině žiju taky :D tudíž znám víc lidí mě podobných než ode mně rozdílných.
Půjčka na dovolenou ? Ti tví nízkopříjmový lidé je z mého pohledu střední třída :twisted: ač jinak máš pravdu,že půjčky nejsou nutné k přežití. Ale život není o přežívání a proč nebrat,když dávají ? Je to zadarmo. Proč neokrást zloděje ? Na sociálním vyloučení je největší průser to,že ti vyloučení se združují do nové sociální skupiny,s jinými pravidly a hodnotami než je ten hlavní proud.Stát ve státě. A s vlastní morálkou a ekonomikou a pozor ! Pohrdající běžnou populací. Necítí se vyloučeni,nýbrž nadřazeni. Finanční gramotnost ,,tvé třídy,, je z pohledu té mé ,,finanční negramotností,, A čím víc se tlačí na pilu,tím hlubší je ta dělící hranice. Když zrušíš hotovost,vznikne jiná měna,nic víc. Příklad - drogy. To už je měna,která funguje. Věř mi,že tímhle směrem jít nechceš.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvek:
Rostislav.Reha

Roger Waters, Praha 2023

Idaho
Profese: právník
Dal poděkování: 32 poděkování
Dostal poděkování: 436 poděkování

Příspěvek od Idaho »

Robert.Magni píše:Bylo by to na delší debatu,...
V tomto mi nezbývá než souhlasit. V tom je podle mě síla velkého politika, pokud umí fungovat mimo bubliny a neposuzuje primárně ze svého pohledu.

Jen ta dovolená nebyl úplně ideální příklad z mé strany. Ta tak častá není, ale "nutnost" koupě veliké televize/ne zrovna levného telefonu lidmi z téměř minimální mzdou prostřednictvím úvěru je častá hodně. Jasně, jsou chudší, ale někdo s 10k měsíčně (komplet včetně dávek) prostě chudý je.

S tím tlačením na pilu je to přesné, trochu OT je to vidět na kampani proti Zemanovi. Čím víc media do něj zdánlivě šijí, tak tím jej má určitá skupina raději. Opravdu vím, je to OT a je to jen příklad, který nemá být o další diskuzi.

Už jsem to tu myslím jednou někde psal, ale té nízkopříjmové části populace by i prospělo vyplácení peněz častěji, než jednou měsíčně. Protože to je taky chrání před nesmyslným utracením.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Idaho za příspěvek:
Robert.Magni
Robert.Magni

To jsem psal někde i já.Peníze týdně. To se dá vyžít i s mnohem méně korunkama. V současnosti různý dávky nechodí najednou.Jenže průser je,že nechodí ani pravidelně. Takže vůbec se nedá plánovat. OFFTOPICJá nemít sponzory,kamarády a melouchy,tak bych byl v prdeli A jakožto samoživitel soudící se se státem si musím hodně krýt záda,takže ty melouchy jsou o hubu. A tenhle bordel začal za Drábka a za marxový je to ještě horší,ač méně nápadný.
Zpět k bankám - další nevýhoda účtu je to,že už téměř neexistuje bankovní tajemství... Viz plány s registrem účtů atd.... A další věc - když si založíš účet za určitých podmínek,nemáš jistotu,že ty podmínky zůstanou :D Já používal účty,přestal jsem. K čemu účet bez poplatků,když se ráno vzbudíš a zjistíš,že v noci poplatky zavedli ? Pak jsi najednou v pokutovaným mínusu....a je ti prd platný,že máš účet na falešný jméno.
K tvýmu OT zeman - tak nějak 60% lidí nevolí. Nemají důvod,protože všechny strany řeší jen problémy těch 30% ,,elit,, A čím méně lidí volí,tím dále jsou ti volení od problémů ,,běžného člověka,,
Mě pobavilo,jak řešíš problém ,,zaměstnavatelů,, - zahraničních korporací. Nikdo jinej problém s platbami v hotovosti nebo šekem nemá. A nemusíš zákonem nařizovat sankce nebo výhody.Ty už jsou dávno započtený v platu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvek:
Marek.Necada

Roger Waters, Praha 2023

Qubes_OS
Profese: nezaměstnaná
Dal poděkování: 70 poděkování
Dostal poděkování: 49 poděkování

Příspěvek od Qubes_OS »

Peníze jako dluh animovaný dokumentární film kanadského umělce a filmaře Paula Grignona o monetárních systémech praktikovaných skrze moderní bankovnictví. Film prezentuje Grignonův pohled na proces vytváření peněz bankami a jeho historické pozadí; a varování, že podle něj povede k nestabilitě. https://www.youtube.com/watch?v=_aEQX0sbEzQ
Vše co je na internetu může být použito proti vám!
Nejbezpečnější svobodný operační systém poskytovaný zdarma: https://www.qubes-os.org/ anebo přes TOR: http://www.qubesosfasa4zl44o4tws22di6ke ... dad.onion/ Používá ho i Edward Snowden.
Zahoďte Skype, zkuste raději Tox. Svobodný, open source, end-to-end šifrovací komunikační nástroj, zcela decentralizovaný. Nikdo neví, o čem komunikujete, s výjimkou příjemce zpráv: https://tox.chat/
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“