Vrbětice: budem dál evidence based?

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
lukas_slavik
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 4 poděkování

Re: Vrbětice: budem dál evidence based?

Příspěvek od lukas_slavik »

55108311 píše: 24 dub 2021, 07:22
lukas_slavik píše: 24 dub 2021, 00:04.......
Máte velmi zvláštní projev. Nejste umělá inteligence? Pokud ano, jste velmi zdařilý a doufám, že se vaši autoři dozví, že jsem je pochválil. Druhá možnost, která mne napadá je, že příspěvky kompilujete z cizích textů, které strojově překládáte, ale čeština není váš rodný jazyk.

Vysvětlím, proč si to myslím:
- Občas si protiřečíte v rámci jediné věty, například "Z pohledu mezinárodní politiky je však tato záležitost regionální, bezvýznamného charakteru, s maximálním přesahem do zemí, kterým se ze své podstaty hodí jakákoliv záminka, prostředek na konfrontaci s Ruskou federací."
- Čech by nikdy nepoužil "lhal bych vám" ve větě "Lhal by Vám, kdybych tvrdil, že Francii mrzí výsledky speciálních sil v Končičíně"
- píšete, jako byste byl členem pirátské strany ("V tom je naše výhoda, kterou musíme aplikovat ..."), ale podle informací tohoto fóra jím nejste

Neberte to prosím jako útok na svou osobu. Těším se na vaši reakci.
Děkuji za upřímnost a Váš čas strávený nad analýzou mojí češtiny.

K Vašim dotazům:
Ad 1) nejsem členem pirátské strany. Beru to tu jako veřejné vlákno, kde se střetávají názory jak členů tak příznivců. Podněty mohou být jak inspirativní, tak inferiorní. Mohou tu být jak autentizovaní trollové, tak lidé obětovávající svůj čas k věcné diskuzi. Nic míň, nic víc.
Ad 2) nerozumím metrice bazírující na gramatice českého jazyka. Ano, přiznávám, že moje čeština je špatná. To však nemění nic na podstatě předmětného textu.
Ad 3) Zda-li jsem umělá inteligence neberu jako útok na svou osobu. Spíš mě děsí, že umělá inteligence má už dnes lepší vyjadřovací schopnosti než já.
Ad 4) už to tu nechci spamovat zbytečnostmi, které stejně nikdy neovlivníme.

Přeji Vám pěkný den a snad se třeba někdy potkáme nejen ve virtuálním světě.

Lukáš
Tito uživatelé poděkovali autorovi lukas_slavik za příspěvky (celkem 4):
Petr.Vileta, Vojtech.Pikal, Pavel.Moravec, Jan.Zavadil
55108311
Dal poděkování: 112 poděkování
Dostal poděkování: 180 poděkování

Příspěvek od 55108311 »

@lukas_slavik

Děkuju za reakci. teď mi připadáte jako člověk :) Opravili vás rychle a výborně.

1) Rozumím. Jako příznivec jste se ztotožnil s pozicí člena Pirátské strany.
2) To spojení "lhal bych..." nebylo o gramatice. Přišlo mi, že by ho nepoužil ani ten, kdo z češtiny pořád propadal.
3) :)

Jedna věc mě pořád zajímá, proč ten rozpor ve větě
"Z pohledu mezinárodní politiky je však tato záležitost regionální, bezvýznamného charakteru, s maximálním přesahem do zemí, kterým se ze své podstaty hodí jakákoliv záminka, prostředek na konfrontaci s Ruskou federací."
?
Nejdřív bezvýznamný charakter, pak maximální přesah do světové politiky?
lukas_slavik
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od lukas_slavik »

55108311 píše: 24 dub 2021, 10:23 @lukas_slavik

Děkuju za reakci. teď mi připadáte jako člověk :) Opravili vás rychle a výborně.

1) Rozumím. Jako příznivec jste se ztotožnil s pozicí člena Pirátské strany.
2) To spojení "lhal bych..." nebylo o gramatice. Přišlo mi, že by ho nepoužil ani ten, kdo z češtiny pořád propadal.
3) :)

Jedna věc mě pořád zajímá, proč ten rozpor ve větě
"Z pohledu mezinárodní politiky je však tato záležitost regionální, bezvýznamného charakteru, s maximálním přesahem do zemí, kterým se ze své podstaty hodí jakákoliv záminka, prostředek na konfrontaci s Ruskou federací."
?
Nejdřív bezvýznamný charakter, pak maximální přesah do světové politiky?
:D promiňte, špatně jsem to vyjádřil. s maximálním přesahem do zemí (Pobaltské státy, Polsko, Rumunsko). Tyto státy mají krvavou zkušenost se Sovětským svazem (válečné stavy), u Polska je to ještě umocněno německou 3 říší. Z podstaty věci musí být tyto státy zaujatí vůči Rusko prakticky ve všem. Není se čemu divit. Aby tyto státy přežili, tak se po pádu železné opony okamžitě přeorientovali na NATO a EU, jako na garanta, který by je ochránil před ruskou agresí. Proto poměrně rychle pobaltské státy přijaly euro. Proto má Polsko nadstandartní vztahy s USA. Mimochodem, před lety polská kontrarozvědka zatkla náměstka ministerstva zahraničí vynášející tajné materiály pro CIA. Dostal 20 let natvrdo, viz https://natemat.pl/195773,pilne-odwolan ... im-agentem. Chci věřit, že u našich vrcholových úředníků a politiků by se tohle nestalo.

Každopádně beru kauzu Vrbětice a její načasování v širší souvislosti zpravodajských her ve východní Evropě.
Samozřejmě nějaký dopad tu určitě bude. Ale jaký ? Doufat, že "Celý svět se na nás dívá" jak říkával Werich a prvorepublikoví politici je lichý. Odpověď, jak se na nás díval celý svět v roce 1938 nebo 1968 znáte velice dobře. :(
rivan
Dal poděkování: 21 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Příspěvek od rivan »

55108311 píše: 24 dub 2021, 09:33

Zkusil jsem poctivě hledat smysluplný argument v prvních třech odstavcích toho článku, a našel jsem samé nesmysly:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nic-nemate-a-zde-je-dukaz-Explukovnik-rozstrelil-BIS-Vrbetice-661270?fbclid=IwAR0km4GrOk7DQjY9wfJoY5kWwY73t1bkvkbi54dWz-9aaXThQhFZwbeIji4 píše:Předně agentura kritizuje, jak se Andrej Babiš nevyzná v pojmech. Tedy že prohlásil, že existuje „důvodné podezření“ zapojení důstojníků GRU do výbuchu muničního skladu. Podezření ovšem znamená, že skutek není prokázán, ale musí se dále prošetřit, aby mohlo být podezření potvrzeno, vyvráceno nebo shledáno, že není dostatek důkazů.
Stav "důvodného podezření" trvá až do doby, než vynese rozsudek soud. To znamená že trvá i v situaci, kdy už jsou věci prošetřovány nebo dokonce plně prošetřeny.
A v mezinárodních vztazích se opravdu nečeká na rozhodnutí soudu.
Pokud totiž existují přímé důkazy, je možné jít k dalšímu kroku, to jest obvinění. „Jenomže Babiš ani nikdo jiný z vlády netlumočili žádné obvinění
Babiš nepředkládá obvinění, to předkládá policie nebo státní zástupce. A policie určitě nikoho obviňovat z trestného činu "zapojení", protože takový trestný čin naše právo nezná. Připomínám, že Babiš řekl, že existuje důvodné podezření o zapojení důstojníků ruské tajné služby GRU.
bezpečnostní složky v „komickém příspěvku“ žádají o součinnost v pátrání po Myškinovi a Čepigovi a o žádném obvinění se na jejich stránkách nepíše
Opravdu si myslíte, že policie nejdříve někoho obviní, a až pak po něm pátrá aby jej mohla vyslechnout? je to přesně naopak.
Navíc to, že policie pátrá a žádá občany o pomoc dle agentury značí, že sama o pohybu dvou údajných agentů moc neví a neví to prý ani BIS, protože jinak by tyto informace policii předala.
Co je na tom špatného, že policie neví kde se nachází Čepiga a Myškin?
njn... tak si dál myslete, že to jsou nesmysly. Já se k těm blábolům o údajné ruské akci, kterou tu mnozí prezentují jako 100% vyjádřil jasně, a více to nehodlám komentovat.
55108311

Příspěvek od 55108311 »

lukas_slavik píše: 24 dub 2021, 12:04 Každopádně beru kauzu Vrbětice a její načasování v širší souvislosti zpravodajských her ve východní Evropě.
Pokud nemáte informace jako insider, je to čistočistá spekulace.
Samozřejmě nějaký dopad tu určitě bude. Ale jaký ? Doufat, že "Celý svět se na nás dívá" jak říkával Werich a prvorepublikoví politici je lichý. Odpověď, jak se na nás díval celý svět v roce 1938 nebo 1968 znáte velice dobře. :(
Minimálně Mnichovská dohoda se stala historicky velkým mementem a synonymem pro appeasement.
Tito uživatelé poděkovali autorovi 55108311 za příspěvky (celkem 3):
Petr.Vileta, Pavel.Moravec, Jan.Zavadil
55108311

Příspěvek od 55108311 »

rivan píše: 24 dub 2021, 15:33njn... tak si dál myslete, že to jsou nesmysly. Já se k těm blábolům o údajné ruské akci, kterou tu mnozí prezentují jako 100% vyjádřil jasně, a více to nehodlám komentovat.
Pavel.Moravec od vás žádal jakýkoli "smysluplný argument rozporující oficiální verzi událostí", který by bylo možné najít v tom článku z Parlamentních listů. Nedodal jste ho. Já jsem vám ukázal, že už první tři odstavce v článku jsou samé nesmysly, načež jste se z diskuze stáhnul.
Mohl jste hned na začátku napsat, že o tom článku nechcete diskutovat ani argumentovat, a já bych se nemusel tak snažit.

rivan píše: 24 dub 2021, 09:12 jen si tu tak odložím:
1) ti dva Rusové, o nichž hloupí politici a mnozí hloupí lidé tvrdí, že něco 100% spáchali, ještě nebyli z ničeho obvinění
2) s případem údajné otravy dvojitého agenta Skripala i s Vrběticemi je spojila pouze agentura Belingcat, která je používána k šíření dezinformací na objednávku několika tajných služeb
3) oficiálně ale v obou případech jsou tito Rusové vedeni stále POUZE jako podezřelí, tudíž kdokoli se vyjadřuje, že jsou pachatelé, dopouští se šíření lži
4) včera dokonce i v TV padla jasná informace, že policie nemá dost důkazů na to, aby zahájila proti někomu trestní řízení- tedy opět, kdo tvrdí, že někdo konkrétní něco spáchal, ať už osoba, nebo stát, ten lže !!!
5) ... z bodů 1-4 jasně vyplývá, že právě na tomto fóru se mnozí jen na základě předsudečné nenávisti a rusofobie dopouští veřejného šíření lží a dezinformací
6) každý pyrotechnik potvrdí, že ve Vrběticích rozhodně nevybuchlo 58 a později 98tun moderních vojenských výbušnin, ergo už první informace o tom, co se tam stalo je lež. A jelikož v těch skladech nebylo to, co se tvrdí, padá jakýkoli motiv pro jakoukoli mocnost, aby tam něco vyhazovala do luftu.
1) Tak to chodí. Nejprve jste zajištěn, pak vyslechnut, pak obviněn.
2) S případem otravy Skripalových spojila Čepigu a Myškina především jejich fotografie v pasech na jména Boširov, Petrov a Popa, Tabarov.
3) Kdo se vyjadřuje že jsou pachatelé a hlavně čeho? Zatím v médiích neproběhla žádná informace o tom, jestli tam osobně výbušniny nakladli, nebo jenom někoho podplatili, nebo na věc dohlíželi...
4) a 5) Policie ČR nikdy nevede trestní stíhání proti státu.

Účast ruského státu na výbuchu ve Vrběticích je z mého pohledu zřejmá: to, že "Boširov a Petrov" se účastnili útoku na Skripalovy je jasné - jinak by Rusko týden nepopíralo že tito lidé seděli v příslušných letadlech z Moskvy do Londýna a zpět a netvrdilo by že tato dvojice neexistuje.
Jestliže tato dvojice poslala do Vrbětic falešné pasy a pak v den výbuchu spolu s dalšími 4 členy GRU opustila Česko, není za mne co řešit. Výbuch je evidentně práce Ruska a GRU, a jestli v tuto chvíli existují nebo neexistují důkazy postačující pro odsouzení jednotlivých členů GRU je úplně jedno.

A dále, Babišova vláda se dlouhodobě snažila udržovat dobré vztahy s Ruskem a hlavně se snažila za každou cenu udržet Rosatom v tendru na Dukovany. Jestliže taková vláda otočila a vyhostila Rusku 18 diplomatů, znamená to, že důkazy které má v ruce jsou natolik průkazné, že nic jiného dělat nemohla.
Tito uživatelé poděkovali autorovi 55108311 za příspěvky (celkem 5):
Pavel.Moravec, Petr.Vileta, Jakub.Backa, Radek.Strouhal, Jan.Zavadil
rivan

Příspěvek od rivan »

55108311 píše: 24 dub 2021, 17:23
rivan píše: 24 dub 2021, 15:33njn... tak si dál myslete, že to jsou nesmysly. Já se k těm blábolům o údajné ruské akci, kterou tu mnozí prezentují jako 100% vyjádřil jasně, a více to nehodlám komentovat.
Pavel.Moravec od vás žádal jakýkoli "smysluplný argument rozporující oficiální verzi událostí", který by bylo možné najít v tom článku z Parlamentních listů. Nedodal jste ho. Já jsem vám ukázal, že už první tři odstavce v článku jsou samé nesmysly, načež jste se z diskuze stáhnul.
Mohl jste hned na začátku napsat, že o tom článku nechcete diskutovat ani argumentovat, a já bych se nemusel tak snažit.

rivan píše: 24 dub 2021, 09:12 jen si tu tak odložím:
1) ti dva Rusové, o nichž hloupí politici a mnozí hloupí lidé tvrdí, že něco 100% spáchali, ještě nebyli z ničeho obvinění
2) s případem údajné otravy dvojitého agenta Skripala i s Vrběticemi je spojila pouze agentura Belingcat, která je používána k šíření dezinformací na objednávku několika tajných služeb
3) oficiálně ale v obou případech jsou tito Rusové vedeni stále POUZE jako podezřelí, tudíž kdokoli se vyjadřuje, že jsou pachatelé, dopouští se šíření lži
4) včera dokonce i v TV padla jasná informace, že policie nemá dost důkazů na to, aby zahájila proti někomu trestní řízení- tedy opět, kdo tvrdí, že někdo konkrétní něco spáchal, ať už osoba, nebo stát, ten lže !!!
5) ... z bodů 1-4 jasně vyplývá, že právě na tomto fóru se mnozí jen na základě předsudečné nenávisti a rusofobie dopouští veřejného šíření lží a dezinformací
6) každý pyrotechnik potvrdí, že ve Vrběticích rozhodně nevybuchlo 58 a později 98tun moderních vojenských výbušnin, ergo už první informace o tom, co se tam stalo je lež. A jelikož v těch skladech nebylo to, co se tvrdí, padá jakýkoli motiv pro jakoukoli mocnost, aby tam něco vyhazovala do luftu.
1) Tak to chodí. Nejprve jste zajištěn, pak vyslechnut, pak obviněn.
2) S případem otravy Skripalových spojila Čepigu a Myškina především jejich fotografie v pasech na jména Boširov, Petrov a Popa, Tabarov.
3) Kdo se vyjadřuje že jsou pachatelé a hlavně čeho? Zatím v médiích neproběhla žádná informace o tom, jestli tam osobně výbušniny nakladli, nebo jenom někoho podplatili, nebo na věc dohlíželi...
4) a 5) Policie ČR nikdy nevede trestní stíhání proti státu.

Účast ruského státu na výbuchu ve Vrběticích je z mého pohledu zřejmá: to, že "Boširov a Petrov" se účastnili útoku na Skripalovy je jasné - jinak by Rusko týden nepopíralo že tito lidé seděli v příslušných letadlech z Moskvy do Londýna a zpět a netvrdilo by že tato dvojice neexistuje.
Jestliže tato dvojice poslala do Vrbětic falešné pasy a pak v den výbuchu spolu s dalšími 4 členy GRU opustila Česko, není za mne co řešit. Výbuch je evidentně práce Ruska a GRU, a jestli v tuto chvíli existují nebo neexistují důkazy postačující pro odsouzení jednotlivých členů GRU je úplně jedno.

A dále, Babišova vláda se dlouhodobě snažila udržovat dobré vztahy s Ruskem a hlavně se snažila za každou cenu udržet Rosatom v tendru na Dukovany. Jestliže taková vláda otočila a vyhostila Rusku 18 diplomatů, znamená to, že důkazy které má v ruce jsou natolik průkazné, že nic jiného dělat nemohla.
Pěknou snůšku nesmyslů jste tu vyplodil ...... a docela dost lží ..... natož, abyste "něco ukázal" ...ona prostě není pravda, že se nikdo nevyjadřuje že jsou pachatelé... naopak veřejně politici i zde se pár lidí jasně vyjádřilo, že to jsou pachatelé. A tvrdit, že účast ruského státu je zřejmá je totální hloupost- ty vaše důvody jsou opravdu trapné, hloupé, nelogické a nedoložené, a vaším tvrzením, že výbuch je práce Ruska a GRU jste popřel to,že tu nikdo neoznačuje pachatele. Vše co jste napsal jsou fabulace i přímé lži. Na nic z toho nemáte ani sebemenší důkaz. Stejně jako ho nemá policie a vláda. To je u vás jen přání otcem myšlenky. Ale to je celkem váš problém, že věříte lžím. Mimochodem nikde není prokázáno kdo ty falešné pasy poslal, protože z toho mailu bylo odstraněno vše, co by mělo ukázat kdo a odkud to poslal, a dokonce už je i rozbor toho, že i ten samotný mail s pasy je podvrh, který klidně mohl vytvořit Belingcat. https://davdva.sk/vojensky-analytik-mil ... 1vG3eiNgeU

P.S.: Nikde jsem netvrdil, že policie vede trestní řizení proti státu .... takže co jste tím nesmyslem , že to policie nedělá, chtěl říct, zůstává tajemstvím. Reagujte laskavě na to, co jsem napsal, nikoli na vaše domněnky, a pokud něco nepochopíte, tak se klidně zeptejte.
55108311

Příspěvek od 55108311 »

rivan píše: 24 dub 2021, 18:37 Mimochodem nikde není prokázáno kdo ty falešné pasy poslal, protože z toho mailu bylo odstraněno vše, co by mělo ukázat kdo a odkud to poslal.
Chcete říct, že pasy poslal v roce 2014 někdo (Bellingcat), kdo chtěl do výbuchu falešně namočit Rusko?
A ten někdo že předem věděl, že v roce 2018 pojede tahle dvojice agentů do Salisbury a bude se ometat kolem domu Skripalových právě v době, kdy na domě někdo namaže kliku novičokem?
P.S.: Nikde jsem netvrdil, že policie vede trestní řizení proti státu .... takže co jste tím nesmyslem , že to policie nedělá, chtěl říct, zůstává tajemstvím. Reagujte laskavě na to, co jsem napsal
Z toho, že policie nezahájila trestní řízení proti konkrétním osobám jste vyvodil v bodě 4), že ruský stát nic nespáchal:
tedy opět, kdo tvrdí, že někdo konkrétní něco spáchal, ať už osoba, nebo stát, ten lže !!!

A pokud tvrdíte, že něco z toho co jsem napsal je lež, nestyďte se a buďte konkétnější :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi 55108311 za příspěvky (celkem 5):
Pavel.Moravec, Petr.Vileta, Jakub.Backa, Radek.Strouhal, Jan.Zavadil
rivan

Příspěvek od rivan »

55108311 píše: 24 dub 2021, 18:51
rivan píše: 24 dub 2021, 18:37 Mimochodem nikde není prokázáno kdo ty falešné pasy poslal, protože z toho mailu bylo odstraněno vše, co by mělo ukázat kdo a odkud to poslal.
Chcete říct, že pasy poslal v roce 2014 někdo (Bellingcat), kdo chtěl do výbuchu falešně namočit Rusko?
A ten někdo že předem věděl, že v roce 2018 pojede tahle dvojice agentů do Salisbury a bude se ometat kolem domu Skripalových právě v době, kdy na domě někdo namaže kliku novičokem?

...............................Co jsem chtěl říct jsem napsal dostatečně jasně ..... vaše konstrukce jsou směšné
P.S.: Nikde jsem netvrdil, že policie vede trestní řizení proti státu .... takže co jste tím nesmyslem , že to policie nedělá, chtěl říct, zůstává tajemstvím. Reagujte laskavě na to, co jsem napsal
Z toho, že policie nezahájila trestní řízení proti konkrétním osobám jste vyvodil v bodě 4), že ruský stát nic nespáchal:

................................. lžete nic takového jsem z nezahájení trestního řízení nevyvodil.... cíleně spojujete několik věcí dohromady- tedy jen potvrzujete, že šíříte lži a manipulace
tedy opět, kdo tvrdí, že někdo konkrétní něco spáchal, ať už osoba, nebo stát, ten lže !!!
................................. vy neumíte číst zde v diskusi, nevíte co sám píšete, a nesledujete média,která jsou těchto tvrzení a obvinění plná ?

A pokud tvrdíte, že něco z toho co jsem napsal je lež, nestyďte se a buďte konkétnější :)
..... vaše lži jsem popsal také dostatečně ..... vaše opakování otázky svědčí o tom, že buď nejste schopen chápat psaný text, nebo chápat nechcete a jen trollíte. Tu hru na trolla si hrajte sám. Narozdíl od vás já mám i rodinu, které se musím věnovat.
Pavel.Moravec
Profese: IT
Dal poděkování: 4228 poděkování
Dostal poděkování: 2664 poděkování

Příspěvek od Pavel.Moravec »

Vzhledem k odpovědím trolla rivana ve stylu "neuvedu žádný argument a cokoliv napíšete je lež" dopřeji vaším očím pohled na pěkný obrázek:
dont_feed_trolls.jpg
dont_feed_trolls.jpg (11.17 KiB) Zobrazeno 1632 x
Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Moravec za příspěvky (celkem 9):
55108311, Petr.Vileta, Jakub.Backa, Martin.Stanek, Vladimir.Votapek, Vit.Fux, Radek.Strouhal, istverka, Libor.Dusek

Bývalý správce @PiratiJMK i @PiratePartyCZ, bývalý člen KK, bývalý člen.

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“