Muslimové, stavba mešit, nošení šátků a burek atd. v ČR

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Zamčeno
art44
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: Muslimové, stavba mešit, nošení šátků a burek atd. v ČR

Příspěvek od art44 »

Jiri Kaderavek píše:Osobní názor: Je mi to jedno, ať si lidi nosí třeba masku kocoura Mikeše. Pokud má být někdy Evropa v budoucnu muslimská, stane se to stejně jako se stala křesťanskou. V každém případě pohan, křesťan nebo muslim, všichni se budou lépe cíti v zemi demokratické, která nenařizuje svým občanům zda a co na sobě nosit. Dnes zakážeš burku, zítra dredy.
Michal Rusek píše:Full support.
Pánové. Mě se zdá, že vám to vůbec nedochází. Pokud bude evropa v budoucnu muslimská, nebude ani demokratická a ani svobodná a nosit u budete to, co všichni ostatní. V muslimské společnosti neexistuje jediná vyspělá demokracie. Koukám, že Liberalismus je asi pěkně nebezpečná ideologie. :|
antonin
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od antonin »

art44 píše:
Pánové. Mě se zdá, že vám to vůbec nedochází. Pokud bude evropa v budoucnu muslimská, nebude ani demokratická a ani svobodná a nosit u budete to, co všichni ostatní. V muslimské společnosti neexistuje jediná vyspělá demokracie. Koukám, že Liberalismus je asi pěkně nebezpečná ideologie. :|
Pekny priklad xenofobniho tvrzeni.
Jan.Podhajsky
Člen KS Praha
Profese: sociolog,
Dal poděkování: 817 poděkování
Dostal poděkování: 754 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Podhajsky »

art44 píše:Pánové. Mě se zdá, že vám to vůbec nedochází. Pokud bude evropa v budoucnu muslimská, nebude ani demokratická a ani svobodná a nosit u budete to, co všichni ostatní. V muslimské společnosti neexistuje jediná vyspělá demokracie. Koukám, že Liberalismus je asi pěkně nebezpečná ideologie. :|
Liberalismus je nebezpečná ideologie pro agresivní lidi, xenofoby, konzervativce a náboženský fundamentalisty. Ano, ty se ho bojí jako čert kříže :)

Stopuji zásadně v županu.
Pište mi na email jan.podhajsky@pirati.cz ; https://lide.pirati.cz/profil/2811/
Sem pirát i bez předpicu.

Jiri.Kaderavek
Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
Dal poděkování: 642 poděkování
Dostal poděkování: 1909 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Kaderavek »

art44 příliš našim potomkům nevěří :-)
Zakladatel České pirátské strany
Svobodu nekoupíte, tu si volíte
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
art44

Příspěvek od art44 »

Ale věří. Jenže všichni víme jak je to s populační křivkou. A s liberálním postojem zvláště k tomuto typu imigrantů, kteří mají 10 dětí tady nakonec nebudou žít naši potomci, ale jejich potomci.
Přístup k imigraci obecně by měl být tvrdě konzervativní. Chceš u nás žít? Pracovat? Dobře, jsi vítán. Ale je tvou povinností se přizpůsobit. Nechceš? neber a vrať se odkud jsi přišel.

S vaším přístupem, dělejte si co chcete, mě je to jedno, já jsem liberál, nic jako naši potomci nebudou. Nemohu akceptovat pod vlajkou "liberálnosti" útisk žen, segregaci pohlaví, odpor těchto imigrantů k naším kulturním a společenským hodnotám atd... Kolizních bodů je tu spousta.
antonin

Příspěvek od antonin »

art44 píše:Ale věří. Jenže všichni víme jak je to s populační křivkou. A s liberálním postojem zvláště k tomuto typu imigrantů, kteří mají 10 dětí tady nakonec nebudou žít naši potomci, ale jejich potomci.
Přístup k imigraci obecně by měl být tvrdě konzervativní. Chceš u nás žít? Pracovat? Dobře, jsi vítán. Ale je tvou povinností se přizpůsobit. Nechceš? neber a vrať se odkud jsi přišel.

S vaším přístupem, dělejte si co chcete, mě je to jedno, já jsem liberál, nic jako naši potomci nebudou. Nemohu akceptovat pod vlajkou "liberálnosti" útisk žen, segregaci pohlaví, odpor těchto imigrantů k naším kulturním a společenským hodnotám atd... Kolizních bodů je tu spousta.
Pred par lety, asi 3-4, byla na Palackeho namesti protestni demonstrace ceskych zen proti utisku arabkych zen. Nahodou sla kolem trojice arabskych zen a neodpustila si poznamku, ze jsou v Cesku vlastne utiskovany vice nez v arabskych zemi. Ceske demonstrantky je za narusovani demonstrace (placene z fondu pro zenska prava EU) pekne zmydlily, aby dostaly za vyucenou a priste se vyvarovaly podobne islamske nekulturnosti. Jejich povinnosti preci bylo se prizpusobit.
Asi tolik, pane art44.

A co se tyce obavy z odporu emigrantu k nasim kulturnim hodnotam, ony jeste nejake u nas nejake kulturni hodnoty jsou mimo pivo a Helenky Vondrackove? Jo, pravda, zapomnel jsem, nonkonformni rocker Petr Janda a jeho za komunismu utlacovany Olympik.
Fireman142
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 63 poděkování

Příspěvek od Fireman142 »

art44 píše:Ale věří. Jenže všichni víme jak je to s populační křivkou. A s liberálním postojem zvláště k tomuto typu imigrantů, kteří mají 10 dětí tady nakonec nebudou žít naši potomci, ale jejich potomci.

K te populacni krivce bych dodal jeden zajimavy odkaz, ktery jsem zrovna nedavno dostal mailem : http://www.youtube.com/watch?v=UTzEpt49yeU
Jinak souhlasim s art44. Kdyz bychom imigrovali my nekam, tak se take musime prizpusobit.
Vaclav.Fortik
Profese: manager
Dal poděkování: 975 poděkování
Dostal poděkování: 757 poděkování

Příspěvek od Vaclav.Fortik »

Debata několika jedinců v tomto vlákně je mimoběžná, každý má ze svého úhlu pohledu pravdu, při použití jiného úhlu se naopak plete ...
1. Liberál má přístup k ostatním: moje svoboda končí tam, kde začína svoboda tvá, jako drobná pomůcka při nejasnostech již 60 let platí Základní listina práv a svobod (LZPS). Tam je mimojiné zakotvena rovnost občanů (tedy osoby popírající tuto rovnost jsou s tímto dokumentem v rozporu, porušují ho a je možno vůči nim použít sankce).
2. Vyznávat islám (katolicismus, komunismus ...) není v rozporu s LZPS, v rozporu již je dogmaticky uplatňovat určitou interpretaci islámu (katolicismu, komunismu ...), při tom již muslim (katolík, komunista ...) většinou porušuje nějaký zákon, vyhlášku, konvenci ... a je možno uplatnit sankci - míra sankce by měla být přímo úměrná provinění a nepřímo úměrná síle společnosti.
3. LZPS sice umožňuje, aby mohl kdokoli cokoli hlásat, ale jen pseudohumanisté a pomatenci (nikoli teda liberálové) zároveň umožňují, aby se psychopaté a fanatici sami z dopadů smyslu té listiny vyčleňovali. Listina např. neumožňuje, aby se člověk sám dobrovolně odevzdal do otroctví - tedy listina ne nesmyslně interpretovaná je dostatečnou zárukou svobodné společnosti, je bohužel posledních několik let mimořádně aktivně dezinterpretována, przněna ... právě za účelem vytvořit krizové situace a svézt to na LZPS.
4. ČPS jako liberální strana nejspíš nebude nikomu zakazovat modlit se k jakémukoli bohu/ům, ale jistě bude vyvíjet úsilí, aby kdokoli svou aktivitou neomezoval svobody ostatních a to nejen na internetu - to by mohlo jako odpověď stačit :).
Václav Fořtík
Michal.Rusek
Profese: vystudovaný učitel
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Faktické informace o muslimech...

Příspěvek od Michal.Rusek »

Robert Adamek píše:Jde o to, že naše společnost je víceméně křesťansky založená, čili určitý konflikt kultur a náboženství stavbou mešit určitě vzniká. Nevím jak by se na mě dívali v Iráku, kdybych jim uprostřed města postavil kostel, asi by mě ukamenovali. Tedy si myslím, že jsme velmi tolerantní společnost, nicméně pokud by to mělo přerůst v určité nepokoje, pak bych stavbu mešity prostě nepovolil. Speciálně o takovémto tématu bych nechal hlasovat lidi, kterých se to v okolí týká, v referendu a přihlédl bych stoprocentně k jejich vůli. Tedy nedovolil bych si to rozhodnout sám i přesto, že je pozemek danými muslimy vlastněn.
Řekl bych, že je to názor, který nemám problém podepsat... Jen mi trošku vadí, že už dopředu „víme“ (nepřivoláváme to tím?), že budou nepokoje. A hned z toho vycházíme jako z hlavních tezí, které směřují naše myšlení. A co když nás bude chtít jednou islám převálcovat (znáte statistiky, kolik je křesťanů a kolik muslimů a křivky natality?) - co když ještě budem rádi, že se nás naši místní muslimové zastanou? - No to je myšleno polovážně... Ale nelze to vyloučit... Kamarád cestoval autem (!) až po Egypt... vrátil se nadšený z pohostinnosti a skromnosti těch muslimů tam... Takže spíše bychom si měli zajistit nějaké faktické informace... Jací muslimové jsou doma - kontra jací by se chtěli usadit u nás. - Já třeba přiznávám, že z první ruky přesné info nemám. Stále musím spoléhat na něčí (zabarvené) reference...
Nikdy nebuď tak důvěrný s přítelem, aby ti mohl ublížit, kdyby se stal tvým nepřítelem, a nikdy nejednej s nepřítelem tak špatně, aby se nemohl stát tvým přítelem.
dharmapala

Re: Faktické informace o muslimech...

Příspěvek od dharmapala »

>Kamarád cestoval autem (!) až po Egypt... vrátil se nadšený z pohostinnosti a skromnosti těch muslimů tam... Takže spíše bychom si měli zajistit nějaké faktické informace... Jací muslimové jsou doma - kontra jací by se chtěli usadit u nás. - Já třeba přiznávám, že z první ruky přesné info nemám. Stále musím spoléhat na něčí (zabarvené) reference...

Ano, bezni lide jsou presne takovi. Ale mensina fanatiku dokaze sve.
Zamčeno

Zpět na „Veřejná diskuse“