"Feminismus"

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Alice.Weberova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: studentka
Dostal poděkování: 20 poděkování

Re: "Feminismus"

Příspěvek od Alice.Weberova »

Tím obrázkem myslíte, že na mě kašlete? Nebo co to má být? ;)

Víte, kdo moc přemýšlí, nakonec se do toho tak zaplete, že začne hledat souvislosti i tam, kde nikdy žádné nebyly. Řekněte mi, proč vymýšlet X stezek, co vedou od někud nikam. ;) (rozumím tomu nápadu, a i vím, že Edison několikrát šlápl vedle, než vymyslel žárovku, ale já jsem v životní situaci, kdy pro mě dobře odvedená práce (=peníze pro rodinu) a starost o domácnost znamená daleko víc, než vymýšlet "žárovky" a číst knihy od |Coelha a podobné hezké, ale nikam nevedoucí produkty pomatených myslitelů. Dnes jsem v životní situaci, kdy je pro mě schopný instalatér daleko víc, než myslitel, co mi odrecituje úvahu o nesmrtelnosti brouka. ;)
Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12545 poděkování
Dostal poděkování: 2834 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

Alice Weberova píše:S "hlubším vzděláním" souvisí to, že tu po mě chcete, abych našla všemožné podklady pro skutečnost, že ženy jsou prostě v úhrnu lepší matky než muži. To považuju za samovysvětlující fakt, který netřeba kdovíjak dokazovat.
No to mi vysvětlovat ani nemusíte, sama jsem to zažila, a představte si, že úspěšně. :)
Ale mohu Vám říct, že oproti práci a péči o rodinu byla ta moje studia hotová brnkačka, to poznáte ostatně sám, jednou, na vlastní kůži. Pak člověk na nějaké otevírání mysli nemá energii, a nemá ji kde vzít, i kdyby se na hlavu postavil. ;)
Plácáte nesmysly a urážíte všechny otce - samoživitele.A že je nás dost,vy úhrne :D

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Michal.Ketner
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 398 poděkování
Dostal poděkování: 969 poděkování

Příspěvek od Michal.Ketner »

Alice Weberova píše:Tím obrázkem myslíte, že na mě kašlete? Nebo co to má být? ;)

Víte, kdo moc přemýšlí, nakonec se do toho tak zaplete, že začne hledat souvislosti i tam, kde nikdy žádné nebyly. Řekněte mi, proč vymýšlet X stezek, co vedou od někud nikam. ;) (rozumím tomu nápadu, a i vím, že Edison několikrát šlápl vedle, než vymyslel žárovku, ale já jsem v životní situaci, kdy pro mě dobře odvedená práce (=peníze pro rodinu) a starost o domácnost znamená daleko víc, než vymýšlet "žárovky" a číst knihy od |Coelha a podobné hezké, ale nikam nevedoucí produkty pomatených myslitelů. Dnes jsem v životní situaci, kdy je pro mě schopný instalatér daleko víc, než myslitel, co mi odrecituje úvahu o nesmrtelnosti brouka. ;)
Ne ten obrázek u mě značí zen :) ke kterému člověk meditací spěje:)

No ta první věc je otázka :) Uznávám že často přemýšlím až moc, ale nejsem si jistý jistý jestli ty souvislosti tam nebyly a nebo jsem je prostě neviděl a tohle imho nejde dokázat:) Nejsou věci co nevedou nikam, vždycky je tam nějaké ponaučení, to mi dala každá myšlenka , kterou jsem si prošel a zrovna u vás jako u psychologa se divím že nechápete smysl existencionálního hledání člověka, protože to často může vysvětlit dost jeho traumat:) . Já jsem v situaci kdy pro mě peníze nemaj smysl moc. Nejsu moc náročný když mám kde složit hlavu a občas se najíst, tak jsem spokojenej a naopak mě děsí materialismus a konzumnost téhle doby:) :fet:
Zas si nemyslím že to je nikam nevedoucí a že to mluví o jeho pomatenosti, to že to někdo má jinak než vy neznamená že je to špatně. :) To jest taky věc co mě děsí na téhle době, snaží se být standardizovaná a normalizovaná a umírá v ní lidská individualita a osobnost. :)
Vidíte pro mě oba mají stejnou hodnotu, protože jsou to oba lidi a oba mají právo si žít život tak jak chtějí, pokud s tím neomezujou někoho jiného. :) :fet:

Nejhorsi je lidska ublíženost :fet:

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

Michal.Ketner

Alice Weberova píše:S "hlubším vzděláním" souvisí to, že tu po mě chcete, abych našla všemožné podklady pro skutečnost, že ženy jsou prostě v úhrnu lepší matky než muži. To považuju za samovysvětlující fakt, který netřeba kdovíjak dokazovat. ;)
Hlubší vzdělání jsem neočekával, protože jak sama píšete jste psychiatrička tudíž o psychologie a celkově psyché jsem očekával že dost víte :).
Samozřejmě že statisticky to výjde protože ženy v pruměru jsou empatičtější než muži, ale tyhle generalizace právě vedou k předsudku a z nich plynucí diskriminaci:)

Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Lidi mají v průměru dvě zdravé nohy. To je generalizace, jsou mezi námi i lidé s jen jednou nohou či s žádnou. Kvůli nim stavíme bezbariérové komunikace a objekty. To je v pořádku a musíme myslet i na to, že jsou muži samoživitelé a vycházet jim vstříc.
Ovšem to neznaméná, že začneme předpokládat, že počet nohou je náhodný a nezačneme nutit lidi se dvěma nohama, aby se začali chovat, jako by měli méně noh. To je analogie militantního feminismu, kterou Michale a Roberte nebezpečně napodobujete.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvek:
Robert.Magni
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Alice.Weberova

Být hulvát není moc vhodný cíl. :)

Jsem psychiatrička, a pracuji s drogově závislými, jsem dost empatická, ale já opravuji hardware, o software a filmware se u mých pacientů pak starají kolegové (ambulantní psychologové). Já také nejsem náročná, ale slušné bydlení, kvalitní strava pro děti a možnost jejich kulturního vyžití (od knih přes kroužky až po cestování) prostě nějaké peníze spolkne.

Život ve vlastních myšlenkách je smysluplný, ale člověk by neměl být zaměřen pouze jedním jediným směrem. U švédského stolu se hlupák napce masem, chytrý si vezme od každého trošku.

Vidíte pro mě oba mají stejnou hodnotu, protože jsou to oba lidi a oba mají právo si žít život tak jak chtějí, pokud s tím neomezujou někoho jiného.
--- To mají, nepochybně, pane Ketnere. Ale musí do toho soukolí něco odvést. Vadí mi, zejména u mladých lidí, když plivou na společnost, co jim dala vzdělání z daní jiných, lékařskou péči, právní ochranu a podobně. Můžete poukázat na plno děr v tomto systému, ale zkuste si zajet o pár zemí na východ, a tam teprve poznáte, co je to nekvalitní stát. A taková Afrika, to je ještě daleko větší průšvih.

Nekousej ruku, co tě krmí, a to ani v případě, když tě krmí chlebem s máslem, a ambrózii si nechává pro sebe.

Rozepíšu odděleně komzumní společnost: jak byste, ale pak, zajistil, že se soukolí ekonomiky nezastaví? I mě vadí vydávání zdrojů na výrobu nesmyslů, ale jak zajistit cirkulaci peněz a práce, kdyby takovéto nesmysly nevznikaly? Znám plno lidí, co by se bez denní dávky TV Nova, Blesku, a koupě nějakého předraženého nesmyslu cítili prázdní, a vůbec by neviděli důvod, proč pracovat. BNW rozhodně není něčím, co chci zažít, je však otázka, zda to nebude jakýsi nutný mezičlánek, který provizorně zajistí fungování společnosti.

Protože myslet si, že každý má kapacitu na to myslet, a preferovat kvalitní myšlenky před nekvalitním kšuntem je velice utopická.
Alice.Weberova

Ovšem to neznaméná, že začneme předpokládat, že počet nohou je náhodný a nezačneme nutit lidi se dvěma nohama, aby se začali chovat, jako by měli méně noh. To je analogie militantního feminismu, kterou Michale a Roberte nebezpečně napodobujete.

Tak nějak ;)
Michal.Ketner

Roman Kucera píše:Lidi mají v průměru dvě zdravé nohy. To je generalizace, jsou mezi námi i lidé s jen jednou nohou či s žádnou. Kvůli nim stavíme bezbariérové komunikace a objekty. To je v pořádku a musíme myslet i na to, že jsou muži samoživitelé a vycházet jim vstříc.
Deduktivní schopnosti máš skvělé to opravdu ? Zrovna v tomhle ohledu mluvím o tom že by se to mělo řešit kus od kusu a ne generalizovat jsi žena a proto jsi pro dítě prospěšnějí, občas vážně mě tvoje forma abstrakce a metafory fascinuje :) Taky nenutím ženy co se cítí empatické aby se tak necítily :) :fet:

Michal.Ketner

Alice Weberova píše:Být hulvát není moc vhodný cíl. :)

Jsem psychiatrička, a pracuji s drogově závislými, jsem dost empatická, ale já opravuji hardware, o software a filmware se u mých pacientů pak starají kolegové (ambulantní psychologové). Já také nejsem náročná, ale slušné bydlení, kvalitní strava pro děti a možnost jejich kulturního vyžití (od knih přes kroužky až po cestování) prostě nějaké peníze spolkne.

Život ve vlastních myšlenkách je smysluplný, ale člověk by neměl být zaměřen pouze jedním jediným směrem. U švédského stolu se hlupák napce masem, chytrý si vezme od každého trošku.

Vidíte pro mě oba mají stejnou hodnotu, protože jsou to oba lidi a oba mají právo si žít život tak jak chtějí, pokud s tím neomezujou někoho jiného.
--- To mají, nepochybně, pane Ketnere. Ale musí do toho soukolí něco odvést. Vadí mi, zejména u mladých lidí, když plivou na společnost, co jim dala vzdělání z daní jiných, lékařskou péči, právní ochranu a podobně. Můžete poukázat na plno děr v tomto systému, ale zkuste si zajet o pár zemí na východ, a tam teprve poznáte, co je to nekvalitní stát. A taková Afrika, to je ještě daleko větší průšvih.

Nekousej ruku, co tě krmí, a to ani v případě, když tě krmí chlebem s máslem, a ambrózii si nechává pro sebe.

Rozepíšu odděleně komzumní společnost: jak byste, ale pak, zajistil, že se soukolí ekonomiky nezastaví? I mě vadí vydávání zdrojů na výrobu nesmyslů, ale jak zajistit cirkulaci peněz a práce, kdyby takovéto nesmysly nevznikaly? Znám plno lidí, co by se bez denní dávky TV Nova, Blesku, a koupě nějakého předraženého nesmyslu cítili prázdní, a vůbec by neviděli důvod, proč pracovat. BNW rozhodně není něčím, co chci zažít, je však otázka, zda to nebude jakýsi nutný mezičlánek, který provizorně zajistí fungování společnosti.

Protože myslet si, že každý má kapacitu na to myslet, a preferovat kvalitní myšlenky před nekvalitním kšuntem je velice utopická.
Však si budte jaká chcete já vám to nevyvracím, ale nechtějte po ostatních aby byli jako vy :) Každej má svojí cestu životem a příjde mi divné podle své cesty soudit cestu někoho jiného :) Mě je upřímně jedno jak si kdo žije , taky toho člověka nechám tak žít, dokud tím nebude zasahovat do mé životní cesty :) Aha něco odvést a hodnotu toho odvedeného hodnotí kdo ? Prostě pitomost něco člověku vnutit a pak to po něm násilně chtít zpátky :).

Vzdělání mám více samovýukou, do školy jsem nechodil moc, protože mě isntituce školy jako cesty jak ze mě vychovat poslušného občana vždy iritovala :) Lékařé taky nenavštěvuji a už jsem nějaký ten pátek zdravý si celkem připadám, nepříjde mi přinosné do sebe sypat prášky po kilech :) Pravní ochranu mi to poskytlo v jakém smyslu?
Mimoto ty věci o kterých mluvíte také byly placeny z daní mé rodiny například a dále já je imho přeplatím retroaktivně o dost více :)
Můžete poukázat na plno děr v tomto systému, ale zkuste si zajet o pár zemí na východ, a tam teprve poznáte, co je to nekvalitní stát. A taková Afrika, to je ještě daleko větší průšvih.
Tohle je jako co ? Really prostě neukazuj a drž hubu a bud spokojený. :) Takový já vážně nejsem a jsem za to rád :). Rád se zlepšuju a zlepšuju i okolí a díry jsou právě od toho aby se lepily. Tohle je fuckt argumentace typu zabil člověka, ale je to v pohodě vždyt jich mohl zabít deset tak budte ještě vděční :) :fet:

Alice.Weberova

Však si budte jaká chcete já vám to nevyvracím, ale nechtějte po ostatních aby byli jako vy.

Ehm, a přijde Vám v pohodě být hulvát? ;)
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“