Zdravotní dopady 5G sítí & naprosté mediální ticho po pěšině
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11092 poděkování
- Dostal poděkování: 8913 poděkování
Re: Zdravotní dopady 5G sítí & naprosté mediální ticho po pěšině
Co se týče spojení škodlivosti 5G a Covid, tak bych podotknul, že ani v ČR nebyl nejzasazenější oblastí Jeseník a ve světě byl jednou z nejúspěšnějších zemí Nový Zéland, kde 5G už je.
Takže argumentace sporem.
(U Starlinku vidím trošku problém taky se zaneřáděním oblohy a likvidace pozemské astronomie.)
Takže argumentace sporem.
(U Starlinku vidím trošku problém taky se zaneřáděním oblohy a likvidace pozemské astronomie.)
- Lukas.Findeis
- Člen KS Praha
- Profese: běžecký trenér
- Dal poděkování: 1423 poděkování
- Dostal poděkování: 1375 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
OMFFSM! Tak to je konec, tohle... Jdu si pořídit alobalovou čepičku a preventivně vypít půl litru octa.P.A.Semi píše: ↑25 čer 2020, 04:16
Přirovnání k Chemtrails je příhodné, děkuji... Ty nemohou vyvrátit, protože část z toho je pravda, a oni nechtějí ani tu část přiznat, čímž by ale jasně ukázali, co z toho jsou už nadnesené báchorky a přehánění...
Je evidentní, že do leteckého paliva se přidává hliník, aby to lépe hořelo, a ty Contrails mají dost možná vliv na tvorbu a stabilitu Cirrus clouds... Uvidíme, jak se letošní zastavení letecké dopravy a pak zas její obnovení projeví na klimatických křivkách...
A ovšem, také mají některá letadla pod křídly navíc nějaké rozprašovače a v nákladovém prostoru kanystry s něčím, kdo ví s čím... Takže část toho se děje, ale velmi pravděpodobně ne v té míře, jaké se o tom pak šíří báchorky, které jsou právě umožňovány a dmýchány veřejným popíráním čehokoliv v tomto směru... Takže různá povídání o "Chemtrails" jsou částěčně pravdivá ale leckterá značně přehnaná, a je to vina především Mediálního popírání... Jedni Lžou a Popírají a druzí Přehánějí až k nesmyslům, Pravda je někde uprostřed mezi tím...
1) Ne, není zřejmé, že se do leteckého paliva přidává hliník. Můžeš nějak doložit, že se do leteckého paliva přidává hliník a jak v tekutém palivu napomáhá hoření? Co jsem našel, tak se přidává do vedlejších urychlovacích bloků raketoplánů (je ho tam 16 %) a to palivo je TUHÉ. Nějak si neumím představit, že by hliník mohl fungovat v tekutém palivu. To dle mě nemůže dosahovat dostatečně vysokých teplot. V leteckém palivu je olovo (stejně jako bývalo v olovnatých benzínech pro auta) a různá chemická aditiva.
2) Jaká letadla (kromě těch práškovacích kterými se hnojí), mají rozprašovače?
3) To, že někdo za letu z letadla něco leje ven ručně z kanystrů je vtip?
735 07 66 99, Praha 12
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 6 poděkování
@Lukas.Findeis
Upřímně bych nad tebou citovaným uživatelem netrávila více času než je nezbytné(já už bohužel tuto chybu udělala), po relativně rychlém průzkumu se dozvíš že on sám se považuje za rasistu, nacionalistu, xenofoba, homofoba, misogynistu[1], věří konspiracím ohledně očkování a koronaviru, používá nacistické dog-whistles[2] a věří konspiračním teoriím ve spojitosti s 5G[3]
[1] - viewtopic.php?p=595647#p595647
[2] - viewtopic.php?p=687705#p687705
[3] - viewtopic.php?p=678786#p678786
Upřímně bych nad tebou citovaným uživatelem netrávila více času než je nezbytné(já už bohužel tuto chybu udělala), po relativně rychlém průzkumu se dozvíš že on sám se považuje za rasistu, nacionalistu, xenofoba, homofoba, misogynistu[1], věří konspiracím ohledně očkování a koronaviru, používá nacistické dog-whistles[2] a věří konspiračním teoriím ve spojitosti s 5G[3]
-
- Profese: advokát a insolvenční správce
- Dal poděkování: 1144 poděkování
- Dostal poděkování: 1727 poděkování
Já se u něj divím, co musí na tomto fóru člověk vlastně udělat, aby dostal ban. Protože to antisemitské bahno, co tu různé postuje, není jen v rozporu s pravidly fóra, ale často i s právním řádem České republiky.Elinvynia píše: ↑04 črc 2020, 15:42 @Lukas.Findeis
We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10819 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
1) Možná tohle https://www.enviroexperiment.cz/chemie- ... s-kyslikem a nebo si to plete s termitem https://cs.wikipedia.org/wiki/Termit_(chemie)Lukas.Findeis píše: ↑04 črc 2020, 13:53 1) Ne, není zřejmé, že se do leteckého paliva přidává hliník. Můžeš nějak doložit, že se do leteckého paliva přidává hliník a jak v tekutém palivu napomáhá hoření?
2) + 3) ty se tomu směješ, ale https://www.planetxnews.org/archives/661

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
-
- Profese: programátor
- Dostal poděkování: 20 poděkování
Je to tu off-topic...Lukas.Findeis píše: ↑04 črc 2020, 13:53OMFFSM! Tak to je konec, tohle... Jdu si pořídit alobalovou čepičku a preventivně vypít půl litru octa.
1) Ne, není zřejmé, že se do leteckého paliva přidává hliník. Můžeš nějak doložit, že se do leteckého paliva přidává hliník a jak v tekutém palivu napomáhá hoření? Co jsem našel, tak se přidává do vedlejších urychlovacích bloků raketoplánů (je ho tam 16 %) a to palivo je TUHÉ. Nějak si neumím představit, že by hliník mohl fungovat v tekutém palivu. To dle mě nemůže dosahovat dostatečně vysokých teplot. V leteckém palivu je olovo (stejně jako bývalo v olovnatých benzínech pro auta) a různá chemická aditiva.
1. Viz např. Metal-Based Jet Fuel Additives ... "The primary objective of this project is to unravel the fundamental reaction mechanisms and kinetics involved in the oxidation of JP-10 (exo-tetrahydrodicyclopentadiene) jet fuel, doped with prototype classes of metal-based additives [pre-stressed aluminum (Al), α-aluminum hydride (AlH3), and reactive metal nanopowders (RMNP; Ti-Al, Ti-B, Ti-Al-B)], in the presence of molecular oxygen (O2)."
Nejsem odborník na letecká paliva a na Chemii jen trochu, a tak nevím, v jakém množství se to dělá, ale je evidentní, že někde tam přidávají hliník...
Četl jsem to v Klimatologických diskusích, že jsou tyhle Cirrus clouds z Contrails stabilnější, než přirozené Cirrus clouds...
A Cirrus clouds mají vliv na oteplování o mnoho řádů větší (1000x?), než CO2...
Jestli to chcete podrobněji z klimatologického hlediska, viz Aluminum, Barium, and Chemtrails Explained ... "During the “Single Fuel Concept” conversion from 1988-1996, all NATO aircraft switched from gasoline based fuel (JP-5) to kerosene (diesel) fuel (JP-8), the aluminum content of the fuels tripled."
Je možné, že to přidávají jen do paliva pro stíhačky, ale ne pro dopravní letadla? Nevím...
2.+3. Děkuji za výše uvedený odkaz https://www.planetxnews.org/archives/661 ... Chtěl jsem dávat odkaz na jeden nebo dva obrázky, ale tady je toho víc než dost...
Je z toho evidentní, že někde se ty Chemtrails vypouštějí. Zřejmě jen někde, a zřejmě to nebude tak škodlivé(?), jaké jsou o tom pověsti... Kdyby bývali přiznali tu část z toho, co dělají, mohli by ty přehnané pověsti jednodušeji vyvrátit...
Takže ještě jednou můj závěr - jedni lžou a popírají, a jejich užiteční idioti pak zesměšňují a urážejí oponenty v diskusích, a druzí to naopak přehánějí se škodlivostí a různými přehnanými báchorkami... Pravda je někde uprostřed, ale jestli zcela věříte main-stream zpochybňování všeho, tak jste naivní...

Nedávno jsem narazil na zajímavý termín: "Conspiracy Realist"... Ti, co "Konspirace" popírají zcela, jsou jen "užiteční idioti" mas-médií a velko-lumpů... Na druhou stranu leckdo asi přehání... (Pojmem "užitečný idiot" myslím někoho, kdo z nedostatku informací obhajuje něco, co jeho samotného nebo jeho bližní poškozuje a nedělal by to, kdy těch informací měl víc a kdyby je všechny předem neodmítal... Je to částečně myšleno jako omluva, že v tom není zlý úmysl a není to zrada, je to jen naivita...)
Vyvodíte třeba z těch fotek nádrží v letadlech pro sebe ponaučení, že se nenecháte příště "oblbnout" z Médií nálepkou "Conspiration Theory", používanou na zavírání očí a zatemňování mysli? Leckde to používají, abyste nemysleli a abyste se dívali jinam...

K tomu "preventivně vypít půl litru octa", zkuste naopak preventivně denně půl lžičky jedlé sody do kelímku vody... Prý to pomáhá i na virové infekce... (viz popis v sekci "Baking Soda ...") A jestli ne, tak to aspoň neuškodí...
Já chápu, že lidé jako יוסי a jeho kmen by se mě nejradši takhle zbavili a umlčeli mě... Kdo nebo co je tu "bahno" zřejmě leckomu připadá nebo bude připadat jinak...
Dovoluji si podotknout, že součástí Ústavy je "Listina Základních Práv a Svobod", bod 17.3 "Cenzura je nepřípustná." Nevyzývám k žádnému násilí a neomezuji ničí práva tím, že zveřejňuji Pravdivé informace, které jste přehlédli, nebo že píšu své Názory, a i kdybych se částečně mýlil, tak ale nikdo není neomylný a i na Omyl máme Právo...
Jestli vám přijde, že je něco z toho, co píšu, "v rozporu s právním řádem", tak mě zažalujte, rozmázneme to při Procesu, mně by to zřejmě pomohlo k Publicitě, což si myslím, že je důvod, proč mě dosud nikdo nezažaloval...
Inu, jsem Spisovatel a Disident a takové se Totalitní Režimy snažily zametat, ale to dnešní Režim přiznat nechce, že by do téhle skupiny patřil také...
A ovšem jsem tu takový živý test "Svobody Slova". Snažím se být kultivovaný a nikoho zbytečně neurážet, ale mám Kontroverzní Názory. A především Kontroverzní Názory potřebují ochranu Svobody Slova, ty souhlasné obvykle nikdo necenzuruje, ale když uslyšíte jen samé souhlasné názory, jaké je z nich poučení? Obvykle je Disputace kvalitnější, když s vámi někdo nesouhlasí, a i já si tu vážím i těch, kdo se mnou nesouhlasí, aspoň se lépe zamyslím a třeba něco z toho zformuluji lépe...
-----
@Elinvynia [#705659]
Děkuji za projevený zájem, ale to, jestli jsem nebo nejsem rasista nemá nic společného s technicky pojatou diskusí o škodlivosti 5G a o tom, že se nás na to nikdo nezeptal dost, jestli s tím souhlasíme...
- k bodu [1] - až na toho "misogynistu"... Tam píšu, že "někdo by chtěl tvrdit, že jsem misogynista" a to je rozdíl... Je to parafráze původní formulace v DL565, kde to upřesňuji: "Misogynista nejsem, miluji ženy, zejména ty laskavé. To Feministky nám (ženám i mužům) kradou ženskost žen (a částečně i mužnost mužů) a jsou tak misogynní !"...
Dnešní svět je ovládán Lháři a skutečnou Lásku prohlašují za Nenávist...
... - Píšete: "věří konspiracím ohledně očkování a koronaviru"... To není "víra", ale poněkud větší množství informací, než jste k tomu vstřebali vy... Sem dávám jen vybrané poměrně kvalitní odkazy a nechci vás zatěžovat příliš velkým množstvím informací, nebo kde si myslím, že byste správně nezhodnotili míru důvěryhodnosti a co z toho je omyl a co ne...
To vy ale naopak slepě věříte bezpečnosti očkování a přirozenému vzniku coronavirus, který byl alespoň čtyřmi nezávislými vědeckými studiemi vyvrácen... - [2] Co je "nacistické dog-whistles" ?
Leckdo dnes nechápe, co je skutečné Dobro a Láska, třeba Láska k Vlasti a jejímu Lidu...
Jsem si vědom, že leckteří lieberals a antifa contra-fascists (neo-fašisté otočení proti Lidu) budou mít problém s tím, co píšu... V dnešním Bolševickém teroru Cancel Culture, zejména na Západě, ale různí fanatici tohoto "far-left" hnutí jsou i u nás...
...
Víte, moudré je zvážit i názory a předkládané informace od Ideologického Oponenta... Čímž neříkám, že mi máte všechno věřit nebo souhlasit, třeba také v něčem přeháním...?
... - [3] Bezpečnost 5G nebyla prokázána, ale nebezpečnost části spektra toho 5G prokázána byla... To nejsou "konspirační teorie", to je Věda a základní pravidlo bezpečnosti "precautionary principle"...
- A nově také věřím spojitosti 5G a očkování, když jsem si o tom přečetl víc... EMF radiace poškozuje imunitní systém a může vyvolávat auto-imunitní reakce, takže to bude teď těžké statisticky vyhodnocovat, do jaké míry může za významný nárůst Alergií a Autoimunitních poruch zvyšování počtu očkování (tedy přehnaná stimulace imunitního systému), a do jaké míry za to může postupně zvyšovaná expozice EMF radiaci v posledních 20-30 letech...
A ovšem, nejsou to hliníkové čepičky, ale mají vetkaná stříbrná vlákna a prý významně snižují problémy s auto-imunitními poruchami vlivem EMF radiace... To, že vy třeba nejste hyper-senzitivní ještě neznamená, že budeme ignorovat, že 10% populace je v tom jiných...
... - Tohle zmíním spíš ve vlákně o očkování, ale jeden z bodů desatera Nuremberg Code of Medical Ethics - bod 5 "No experiment should be conducted where there is an a priori reason to believe that death or disabling injury will occur; except, perhaps, in those experiments where the experimental physicians also serve as subjects.".
Vzhledem k tomu, že 5G nebylo vyzkoušeno na bezpečnost, tak ty testy bezpečnosti probíhají nyní na nás. Někteří z toho mají "disabling injury". Ale ti, co na nás ty testy provádějí, a zejména Bruselská Elita, se sami z těch testů bezpečnosti vyloučili. Porušili tak alespoň jeden, ale nejen jeden, z principů Norimberského Kódu, a mohli by být souzeni dalším Norimberským Tribunálem...
- Lukas.Findeis
- Člen KS Praha
- Profese: běžecký trenér
- Dal poděkování: 1423 poděkování
- Dostal poděkování: 1375 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem psal, tak se to děje u tuhých paliv a dopravní letadla ani stíhačky nelétají na tuhé palivo. Doporučuji se v textu zaměřit na slova oxidace a prášek. Jak chceš zoxidovat prášek v tekutém palivu? Prášek je suché skupenství. A v tekutině nedosáhneš dost vysoké teploty pro hoření hliníku. Zkus si zjisti při jaké teplotě hoří hliník a při jaké tekuté palivo.
Ne.
Když to zkrátím, nikdo nepopírá používání hliníku v palivech, proto si o tom můžeš přečíst třeba i výše odkazované články. Vtip je v tom, že vždy jde o pevná paliva a hliník se volí proto, že v některých případech je prostě potřeba větší síla a tah, které s tekutými palivy nevytvoříš. Při letech do vesmíru se bez pevných paliv asi neobejdeme. Conairs za letadly vznikají i bez hliníku.
To co sem hodil Petr Vileta bylo myšleno jako vtip. Ty barely jsou plné vody a u prototypů bez cestujících simulují zátěž při testování leteckých vlastností při zátěži. Podívejte se ještě jednou na tu fotku a řekněte mi jak byste ten obsah dostal z letadla. Otevřete dveře, podtlak vás vystřelí z letadla a letadlo se začne řítit k zemi? Vždyť tam nemají ani kohoutky na vypouštění

Ty patříš k těm lidem co nedokáží pochopit humor, ironii, sakrasmus apod. a vše berou doslovně, že? A díky, koronavirus jedlou sodou řešit nebudu, najdi mi neexistující studii, která by prokázala účinnost. Zapotíš se víc jak Ovčáček hledající Peroutkův článek o Hitlerovi. A trávení mám taky dobré, děkuji za optání, takže jedlou sodu si dovolím nekonzumovat.
735 07 66 99, Praha 12
-
- Profese: programátor
- Dostal poděkování: 20 poděkování
Re: ... Hliník atd...
Děkuji za polemiku...
Do raket to přidávají určitě. Nejen pro pilotované lety do vesmíru, ale i pro rakety na zkoumání a ovlivňování klimatu... (To jsou nebo byly takové relativně malé rakety, pár metrů, člověk to unese v náručí, vyletí to třeba 100km a tam to vypustí třeba oblak nějakého baria nebo hliníku pro zkoumání proudění nebo magnetismu ve stratosféře... Vědecké experimenty...)
A přidávají to do paliv pro vojenské stíhačky jistě (má tam tabulky s množstvím), a pro dopravní letadla možná, o tom tam nepíše...
Ohledně hoření, jsou to nano-particles a zřejmě zlepšují hoření paliva...
Viz ten článek Aluminium, Barium and Chemtrails explained, je to tam dobře popsané... Tam viz i video "Chemtrails from Space", kde má ukázky těch vědeckých článků...
Trysky na vypouštění těch kanystrů mají pod křídly... (Podobné fotky jsem viděl i jinde...)
Ještě jsem o tom přemýšlel...
Západní polovina USA má klima skoro jako Sahara (vlhkost vzduchu atd... Viz třeba poušť v Nevadě...), a oni si tím možná vylepšují klima pro farmáře... (cloud seeding?)
Ti piloti a servicemani na těch fotkách se tváří, jako kdyby hnojili pole, netváří se tak, jako kdyby hubili škůdce nebo různou havěť včetně "pod-lidí"...
Ale protože na to jsou dohody, že se to nesmí (měnit klima), tak se to dělá potají a ještě se vytvářejí různé bláznivé "konspirační teorie" na zesměšňování těch, kdo by o tom chtěli mluvit...
Studií na ovlivňování klimatu bylo od konce 50-tých let minulého století mnoho, v 60-tých a 70-tých letech se to dost zkoušelo, ale pak byla nějaká konference a dohoda, které to zakázaly... Ale zřejmě v tom pokračují dál... A dost možná na tom není nic špatného...
(Viz tu stránku climateviewer.com, dost se tam tím zabývá...)
A pak začali (IPCC a Al Gore) od začátku 90-tých let "Climate Bussiness" a Hoax o škodlivosti CO2, a až poté začal globální průměr teploty stoupat...
A také se přestalo mluvit o těch stovkách experimentů v 50-tých až 70-tých letech na ovlivňování klimatu...
Jenže "globální teplota" je něco jako "průměrný člověk", neexistující myšlenkový koncept... Neotepluje se všude stejně... Otepluje se především polární zima, na Antarktidě v červenci a v srpnu třeba není -50°C ale -40°C, kolem Nové Země třeba není v lednu -40°C ale -30°C, ó jak "strašné" oteplení o 10°C... A když to všechno sečtete v "globálním průměru", tak vám vyjde to oteplování o 1°C "všude"... Jenže to oteplování polární zimy závisí na tom, jestli mají správné hodnoty teploty v Antarktidě v zimě v 50-tých letech minulého století... Kdyby je bývali uměle snížili v minulosti, vypadalo by to, jako že se to tam do současnosti oteplilo...
Teprve kolem roku 2000 došlo ke skokové změně oteplování v průměru leckde... Viz přehledná mapa, kde a o kolik se v které dekádě (podle NCEP/NCAR re-analysis) otepluje...
A ovšem s vyšší teplotou moří se vypařuje víc vody, a ta jednou někde zaprší, a protože problém vůbec není teplota, ale sucho, tak to "globální oteplování" pomáhá bojovat se suchem... V chladnějších dobách byly horší období sucha...
A ovšem, CO2 velmi potřebují všechny rostliny (*pdf) k růstu, a čím víc CO2 ve vzduchu, tím lépe a tím lepší úroda...
My jsme za celou průmyslovou revoluci od 1850 stoupli s CO2 z cca 300 na cca 400 ppm, ale v dobách dinosaurů bylo cca 1900 ppm CO2 a o 2°C vyšší průměrná teplota a příroda jen kvetla, a dinousaři nevymřeli na oteplování, ale po zásahu meteoritu (Chixculub) na prudké ochlazení...
Příroda měla "hlad" po CO2 v nedávné minulosti, když už se ho příliš mnoho uložilo do fosilních paliv. Pokud budeme ještě dalších 2000 let postupovat se zvyšováním obsahu CO2 ve vzduchu současným tempem, dostaneme se na Přírodní Optimum...
Je to velmi zlý Hoax ta jejich "Climate Change"... Klima se mění neustále...
Jenže od cca 1990 a zejména od roku cca 2000 se začalo měnit jinak... CO2 roste skoro lineárně, ale tady bylo prudké ohnutí a změna trendu...
"Někdo" s tím manipuluje a dá se to ukázat na těch grafech z jejich dat...
Průmyslové znečištění vzduchu bylo zřejmě horší v 50-tých letech minulého století, i to se dá v těch grafech (NCEP/NCAR re-analysis) ukázat, jenom tím to od roku 2000 není způsobené... (Možná naopak, že když jsme od roku 2000 snížili znečišťování ovzduší, začala teplota víc stoupat? I to by bylo možné...)
Třeba když jsou vlny vedra v Evropě, je to tím, že sem foukne horký vzduch s pískem z Afriky, což je často způsobené tlakovou níží nad Atlantikem západně od Španělska, rozebíral jsem to podrobněji jinde...
Jako třeba HAARP na Aljašce... O tom jsou různé různě přehnané pověsti, ale když má někdo instrument na ohřívání ionosféry ("the IRI is used to temporarily excite a limited area of the ionosphere..."), a mají jich různě po světě víc podobných menších, tak se nelze divit, že je lze podezírat, že je používají na "experimentální" ohřívání ionosféry... Když někde 35 let to ohřívání ionosféry zkoumají, tak zřejmě mají nějaké výsledky, když to tam dosud jejich vláda podporuje... (Což s tím hliníkem souvisí, protože si ho tam občas něčím, třeba nějakou malou raketou, fouknou a pak ho tou anténou zkoušejí ohřívat, i takové experimenty se tam dělají nebo dělaly...)
Někde jsem o tom četl Teorii, která vypadá dost pravděpodobně, že se to dá používat na principu tranzistoru, že relativně malým výkonem pár megawatt stimulují tok mnohem větší energie z ionosféry dolu, samozřejmě ne pořád ale "na vyžádání" a lokalizovaně... (Jestli chcete plácnout blbou námitku, že je to "blbost", nezamysleli byste se nad tím dost... Mimo jiné mají v USA problémy s Hurikány a 50 let zkoumají, jestli a jak by se daly uhnout nebo rozrušit, to mi neříkejte, že dosud na nic nepřišli... Jenže mimo jiné se ten HAARP dá použít na vypnutí přenosu VKV signálu nad nepřátelským územím v případě války, že tu ionosféru "vypnou", na což jsem zahlédl abstrakt nějaké vědecké práce, takže pokud s tím má nějaké úmysly Armáda "co-kdyby", tak se to samozřejmě nepublikuje a nic seriózního si o tom v peer-review cenzurovaném tisku nepřečtete...)
Dělám nebo rozmýšlím mimo jiné i na statistickém vyhodnocení změn směru postupu tlakových níží nad Atlantikem a jinde... Uvidíme, jestli v tom něco najdu...
Jen jsem se zamyslel nad tím pitím octa - to by bylo dost škodlivé v tomhle množství... (I když samozřejmě chápu, že jste to myslel jako vtip, nebo zesměšnění MMS apod...) Ta "jedlá soda" jakožto zásada je opak kyseliny v octu... A doporučil jsem to v bezpečném množství, půl čajové lžičky jedlé sody denně nikomu neuškodí...
Na tu studii, že některé viry mají problém se zásaditým prostředím, jsem dával odkaz hned vedle toho odkazu na video, kde 100-letá paní popisovala zkušenosti ze Španělské chřipky...
Ono se o tom psalo i jinde, že lidi mají problém s překyseleným organismem... (Ale nejsem odborník na výživu, ale jeden takový tu i v tomhle vlákně psal předtím... )
-----
Mimochodem, ten Peroutkův článek jsem viděl na fotce, byl v mimořádném vydání a našel se prý v pozůstalosti Karla Čapka... (Vypadá to mnohem věrohodněji, než jeden podvod od JXD... Asi by to bylo potřeba v lepším rozlišení na posouzení věrohodnosti... Třeba to někdo vytisknul na PC, zmačkal a potrhal a ušpinil a pak vyfotil v malém rozlišení, aby to nebylo poznat??? A zkusil to desetkrát, než se to podařilo zmačkat, potrhat a ušpinit takhle věrohodně...? Není to moc pravděpodobné...)
Mýlíte se...Lukas.Findeis píše: ↑28 črc 2020, 16:22 ...Ne.
Když to zkrátím, nikdo nepopírá používání hliníku v palivech, proto si o tom můžeš přečíst třeba i výše odkazované články. Vtip je v tom, že vždy jde o pevná paliva a hliník se volí proto, že v některých případech je prostě potřeba větší síla a tah, které s tekutými palivy nevytvoříš. Při letech do vesmíru se bez pevných paliv asi neobejdeme. Conairs za letadly vznikají i bez hliníku.
Do raket to přidávají určitě. Nejen pro pilotované lety do vesmíru, ale i pro rakety na zkoumání a ovlivňování klimatu... (To jsou nebo byly takové relativně malé rakety, pár metrů, člověk to unese v náručí, vyletí to třeba 100km a tam to vypustí třeba oblak nějakého baria nebo hliníku pro zkoumání proudění nebo magnetismu ve stratosféře... Vědecké experimenty...)
A přidávají to do paliv pro vojenské stíhačky jistě (má tam tabulky s množstvím), a pro dopravní letadla možná, o tom tam nepíše...
Ohledně hoření, jsou to nano-particles a zřejmě zlepšují hoření paliva...
Viz ten článek Aluminium, Barium and Chemtrails explained, je to tam dobře popsané... Tam viz i video "Chemtrails from Space", kde má ukázky těch vědeckých článků...
To jistě ne... Není v tom voda na simulaci zátěže, to je snad vtip...? (Je to o dost těžší, než by byli cestující... Kdyby to byla voda, nebyla by na tom nálepka "bio-hazard", na alespoň jedné z těch fotek to tam je...)Lukas.Findeis píše: ↑28 črc 2020, 16:22 To co sem hodil Petr Vileta bylo myšleno jako vtip. Ty barely jsou plné vody a u prototypů bez cestujících simulují zátěž při testování leteckých vlastností při zátěži. Podívejte se ještě jednou na tu fotku a řekněte mi jak byste ten obsah dostal z letadla. Otevřete dveře, podtlak vás vystřelí z letadla a letadlo se začne řítit k zemi? Vždyť tam nemají ani kohoutky na vypouštění![]()
Trysky na vypouštění těch kanystrů mají pod křídly... (Podobné fotky jsem viděl i jinde...)
Ještě jsem o tom přemýšlel...
Západní polovina USA má klima skoro jako Sahara (vlhkost vzduchu atd... Viz třeba poušť v Nevadě...), a oni si tím možná vylepšují klima pro farmáře... (cloud seeding?)
Ti piloti a servicemani na těch fotkách se tváří, jako kdyby hnojili pole, netváří se tak, jako kdyby hubili škůdce nebo různou havěť včetně "pod-lidí"...
Ale protože na to jsou dohody, že se to nesmí (měnit klima), tak se to dělá potají a ještě se vytvářejí různé bláznivé "konspirační teorie" na zesměšňování těch, kdo by o tom chtěli mluvit...
Studií na ovlivňování klimatu bylo od konce 50-tých let minulého století mnoho, v 60-tých a 70-tých letech se to dost zkoušelo, ale pak byla nějaká konference a dohoda, které to zakázaly... Ale zřejmě v tom pokračují dál... A dost možná na tom není nic špatného...
(Viz tu stránku climateviewer.com, dost se tam tím zabývá...)
A pak začali (IPCC a Al Gore) od začátku 90-tých let "Climate Bussiness" a Hoax o škodlivosti CO2, a až poté začal globální průměr teploty stoupat...
A také se přestalo mluvit o těch stovkách experimentů v 50-tých až 70-tých letech na ovlivňování klimatu...
Jenže "globální teplota" je něco jako "průměrný člověk", neexistující myšlenkový koncept... Neotepluje se všude stejně... Otepluje se především polární zima, na Antarktidě v červenci a v srpnu třeba není -50°C ale -40°C, kolem Nové Země třeba není v lednu -40°C ale -30°C, ó jak "strašné" oteplení o 10°C... A když to všechno sečtete v "globálním průměru", tak vám vyjde to oteplování o 1°C "všude"... Jenže to oteplování polární zimy závisí na tom, jestli mají správné hodnoty teploty v Antarktidě v zimě v 50-tých letech minulého století... Kdyby je bývali uměle snížili v minulosti, vypadalo by to, jako že se to tam do současnosti oteplilo...
Teprve kolem roku 2000 došlo ke skokové změně oteplování v průměru leckde... Viz přehledná mapa, kde a o kolik se v které dekádě (podle NCEP/NCAR re-analysis) otepluje...
A ovšem s vyšší teplotou moří se vypařuje víc vody, a ta jednou někde zaprší, a protože problém vůbec není teplota, ale sucho, tak to "globální oteplování" pomáhá bojovat se suchem... V chladnějších dobách byly horší období sucha...
A ovšem, CO2 velmi potřebují všechny rostliny (*pdf) k růstu, a čím víc CO2 ve vzduchu, tím lépe a tím lepší úroda...
My jsme za celou průmyslovou revoluci od 1850 stoupli s CO2 z cca 300 na cca 400 ppm, ale v dobách dinosaurů bylo cca 1900 ppm CO2 a o 2°C vyšší průměrná teplota a příroda jen kvetla, a dinousaři nevymřeli na oteplování, ale po zásahu meteoritu (Chixculub) na prudké ochlazení...
Příroda měla "hlad" po CO2 v nedávné minulosti, když už se ho příliš mnoho uložilo do fosilních paliv. Pokud budeme ještě dalších 2000 let postupovat se zvyšováním obsahu CO2 ve vzduchu současným tempem, dostaneme se na Přírodní Optimum...
Je to velmi zlý Hoax ta jejich "Climate Change"... Klima se mění neustále...
Jenže od cca 1990 a zejména od roku cca 2000 se začalo měnit jinak... CO2 roste skoro lineárně, ale tady bylo prudké ohnutí a změna trendu...
"Někdo" s tím manipuluje a dá se to ukázat na těch grafech z jejich dat...
Průmyslové znečištění vzduchu bylo zřejmě horší v 50-tých letech minulého století, i to se dá v těch grafech (NCEP/NCAR re-analysis) ukázat, jenom tím to od roku 2000 není způsobené... (Možná naopak, že když jsme od roku 2000 snížili znečišťování ovzduší, začala teplota víc stoupat? I to by bylo možné...)
Třeba když jsou vlny vedra v Evropě, je to tím, že sem foukne horký vzduch s pískem z Afriky, což je často způsobené tlakovou níží nad Atlantikem západně od Španělska, rozebíral jsem to podrobněji jinde...
Jako třeba HAARP na Aljašce... O tom jsou různé různě přehnané pověsti, ale když má někdo instrument na ohřívání ionosféry ("the IRI is used to temporarily excite a limited area of the ionosphere..."), a mají jich různě po světě víc podobných menších, tak se nelze divit, že je lze podezírat, že je používají na "experimentální" ohřívání ionosféry... Když někde 35 let to ohřívání ionosféry zkoumají, tak zřejmě mají nějaké výsledky, když to tam dosud jejich vláda podporuje... (Což s tím hliníkem souvisí, protože si ho tam občas něčím, třeba nějakou malou raketou, fouknou a pak ho tou anténou zkoušejí ohřívat, i takové experimenty se tam dělají nebo dělaly...)
Někde jsem o tom četl Teorii, která vypadá dost pravděpodobně, že se to dá používat na principu tranzistoru, že relativně malým výkonem pár megawatt stimulují tok mnohem větší energie z ionosféry dolu, samozřejmě ne pořád ale "na vyžádání" a lokalizovaně... (Jestli chcete plácnout blbou námitku, že je to "blbost", nezamysleli byste se nad tím dost... Mimo jiné mají v USA problémy s Hurikány a 50 let zkoumají, jestli a jak by se daly uhnout nebo rozrušit, to mi neříkejte, že dosud na nic nepřišli... Jenže mimo jiné se ten HAARP dá použít na vypnutí přenosu VKV signálu nad nepřátelským územím v případě války, že tu ionosféru "vypnou", na což jsem zahlédl abstrakt nějaké vědecké práce, takže pokud s tím má nějaké úmysly Armáda "co-kdyby", tak se to samozřejmě nepublikuje a nic seriózního si o tom v peer-review cenzurovaném tisku nepřečtete...)
Dělám nebo rozmýšlím mimo jiné i na statistickém vyhodnocení změn směru postupu tlakových níží nad Atlantikem a jinde... Uvidíme, jestli v tom něco najdu...
Vy také nedokážete pochopit sarkasmus?Lukas.Findeis píše: ↑28 črc 2020, 16:22Ty patříš k těm lidem co nedokáží pochopit humor, ironii, sakrasmus apod. a vše berou doslovně, že? A díky, koronavirus jedlou sodou řešit nebudu, najdi mi neexistující studii, která by prokázala účinnost. Zapotíš se víc jak Ovčáček hledající Peroutkův článek o Hitlerovi. A trávení mám taky dobré, děkuji za optání, takže jedlou sodu si dovolím nekonzumovat.
Jen jsem se zamyslel nad tím pitím octa - to by bylo dost škodlivé v tomhle množství... (I když samozřejmě chápu, že jste to myslel jako vtip, nebo zesměšnění MMS apod...) Ta "jedlá soda" jakožto zásada je opak kyseliny v octu... A doporučil jsem to v bezpečném množství, půl čajové lžičky jedlé sody denně nikomu neuškodí...
Na tu studii, že některé viry mají problém se zásaditým prostředím, jsem dával odkaz hned vedle toho odkazu na video, kde 100-letá paní popisovala zkušenosti ze Španělské chřipky...
Ono se o tom psalo i jinde, že lidi mají problém s překyseleným organismem... (Ale nejsem odborník na výživu, ale jeden takový tu i v tomhle vlákně psal předtím... )
-----
Mimochodem, ten Peroutkův článek jsem viděl na fotce, byl v mimořádném vydání a našel se prý v pozůstalosti Karla Čapka... (Vypadá to mnohem věrohodněji, než jeden podvod od JXD... Asi by to bylo potřeba v lepším rozlišení na posouzení věrohodnosti... Třeba to někdo vytisknul na PC, zmačkal a potrhal a ušpinil a pak vyfotil v malém rozlišení, aby to nebylo poznat??? A zkusil to desetkrát, než se to podařilo zmačkat, potrhat a ušpinit takhle věrohodně...? Není to moc pravděpodobné...)
- Jan.Zavadil
- Člen KS Praha
- Profese: Product Manager
- Dal poděkování: 1616 poděkování
- Dostal poděkování: 568 poděkování
- Kontaktovat uživatele:

“There are naive questions, tedious questions, ill-phrased questions, questions put after inadequate self-criticism. But every question is a cry to understand the world. There is no such thing as a dumb question.” Carl Sagan
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11092 poděkování
- Dostal poděkování: 8913 poděkování
Re: ... Hliník atd...
Tenhle? https://www.irozhlas.cz/veda-technologi ... 1_mvydrovaP.A.Semi píše: ↑30 črc 2020, 19:33 Mimochodem, ten Peroutkův článek jsem viděl na fotce, byl v mimořádném vydání a našel se prý v pozůstalosti Karla Čapka... (Vypadá to mnohem věrohodněji, než jeden podvod od JXD... Asi by to bylo potřeba v lepším rozlišení na posouzení věrohodnosti... Třeba to někdo vytisknul na PC, zmačkal a potrhal a ušpinil a pak vyfotil v malém rozlišení, aby to nebylo poznat??? A zkusil to desetkrát, než se to podařilo zmačkat, potrhat a ušpinit takhle věrohodně...? Není to moc pravděpodobné...)