Potlačení práv rodičů při porodu a COVID 19
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 4649 poděkování
- Dostal poděkování: 1885 poděkování
Re: Potlačení práv rodičů při porodu a COVID 19

- Tito uživatelé poděkovali autorovi anon539 za příspěvky (celkem 2):
- Lukas.Dolezal, Anna.Ungerova
- Josef.Kadlecek
- Člen KS Praha
- Profese: revizní technik elektro, energetik
- Dal poděkování: 704 poděkování
- Dostal poděkování: 759 poděkování
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Kadlecek za příspěvek:
- Jiri.Janecka
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
- Pavel.Moravec
- Profese: IT
- Dal poděkování: 4228 poděkování
- Dostal poděkování: 2664 poděkování
Zdraví dítěte i matky je nejdůležitější. A tam přítomnost otce může hrát roli (větší psychická pohoda, když nic jiného). Ale my se snad nemusíme soustředit jen na jedinou věc, ne? To je jako zredukovat program Pirátů jen na jediné téma, třeba.Josef.Kadlecek píše: ↑04 dub 2020, 20:28 Celé vlákno jsem, pravda, nepročetl, ale jako otec čtyř dětí (z nichž u porodu tří jsem byl přítomen) mi přijde, že naprosto nejdůležitější je zdraví dítěte, jako nositele kontinuity života rodu. Ale možná se mýlím. Důležitější je třeba selfíčko všech tří, třebas i s čerstvě narozeným/nakaženým a tudíž na životě ohroženým novorozenečkem, jehož budoucnost je vůči selfíčku méně důležitá.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Moravec za příspěvek:
- Lukas.Dolezal
Bývalý správce @PiratiJMK i @PiratePartyCZ, bývalý člen KK, bývalý člen.
-
- Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
- Profese: IT administrátor
- Dal poděkování: 258 poděkování
- Dostal poděkování: 1393 poděkování
Chceš říci, že otec není v blízkém kontaktu s matkou ani dítětem a to ani před ani po porodu (např. nežijí ve společné domácnosti) ... a proto je důležité vyloučit těch pár hodin při porodu, aby ani jednoho z nich nenakazil?
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10819 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ale to je blbost té porodnice. Já to moc nesleduju, ale v TV říkali, že jedna porodnice (nevím už kde) zakázala otcům vstup na oddělení, ale po porodu se buď mohou podívat přes nějakou skleněnou přepážku, nebo se s ním manželka spojí na WhatsApp nebo Facebooku - video - a sestra ten vydezinfikovaný matčin mobil chvíli podrží. To mi smysl dává.Michaela.Skokanova píše: ↑04 dub 2020, 18:26 Tvl, četl jsi vůbec, co jsme tu psaly?Co třeba argument, že otec nesmí být se svou ženou u porodu v jednom pokoji a odlehčovat zdravotníkům, ale může přijít po porodu na oddělení plné novorozenců a žen po porodu? To ti fakt dává smysl?
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
-
- Dal poděkování: 4649 poděkování
- Dostal poděkování: 1885 poděkování
- Tito uživatelé poděkovali autorovi anon539 za příspěvky (celkem 2):
- Pavel.Moravec, Vojtech.Pikal
- Lukas.Dolezal
- Dal poděkování: 1419 poděkování
- Dostal poděkování: 1317 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, ale fyzický zdraví jde ruku v ruce se zdravím psychickým.. Já nezpochybňuju důležitost ochrany fyzickýho zdraví matek a dětí, nicméně si říkám, do jaký míry je dobrý dávat v riziko psychiku obou. Podcenění psychického zdraví u dětí, matek i otců může mít nevratné následky na vývoji dítěte..Josef.Kadlecek píše: ↑04 dub 2020, 20:28 Celé vlákno jsem, pravda, nepročetl, ale jako otec čtyř dětí (z nichž u porodu tří jsem byl přítomen) mi přijde, že naprosto nejdůležitější je zdraví dítěte, jako nositele kontinuity života rodu.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Dolezal za příspěvky (celkem 2):
- anon539, Anna.Ungerova
Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям
і Героїням слава!
. Make ruzzia Small Again. Dosť bolo fica
. Dump trump–krasnov. A za Elišku
.
Vedoucí Místního týmu Brno-Řečkovice a okolí, člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz.
- Anna.Ungerova
- Místní předsednictvo
- Profese: veterinární lékařka
- Dal poděkování: 226 poděkování
- Dostal poděkování: 245 poděkování
Petře, pustil sis vůbec to video? 1:32.Petr.Vileta píše: ↑04 dub 2020, 17:45Nikoliv. Hlavní argument byl, že by otec mohl nakazit personál. Matka tam jaksi musí, s tím se nedá nic dělat.Anna.Ungerova píše: ↑04 dub 2020, 12:33 Hlavní argument, že by otec mohl nakazit toho novorozence. No já už asi nemám sílu se nad tím dál pozastavovat.![]()
Podobně, když povezete babičku do domova důchodců, pojede tam ona sama sanitkou, nebo tam pojede celá rodina !se rozloučit"? Hádej.![]()
Ohledně nákazy personálu. Trvám na tom, že díky doprovodu může personál omezit kontakt s rodičkou na nezbytné minimum a tím riziko vzájemného přenosu naopak snížit. Často vidím argumenty, že ten doprovod zvýší riziko nákazy personálu o 50%, ale o tom mě zatím nikdo nepřesvědčil. Doprovod nebude dýchat zdaleka tak intenzivně, může dodržovat odstup. Může zajistit veškerou podporu od podávání vody, doprovázení do sprchy, na wc, uklízení v případě nevolnosti, masáže zad, zavolá pomoc, když se něco děje, takže tam personál nemusí být každou chvíli.
Já taky vyžaduju, aby do ordinace se zvířetem šel jeden. Ale pokud je potřeba ošetření, které proběhne rychleji, pokud budou pacienta fixovat dva, tak přijdou dva, protože doba, kdy si vzájemně přes roušky funíme do ksichtu, se tím výrazně zredukuje. K umírajícímu zvířeti jsem pustila rozloučit celou rodinu pod podmínkou, že budou mít roušky (to ještě nebyly povinné).
Babičku, která pojede do domova důchodců, hlavně musí otestovat. Jinak je to celkem komedie, pokud s tou rodinou žila doposud pod jednou střechou.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Anna.Ungerova za příspěvky (celkem 4):
- anon539, Pavel.Moravec, Jan.Prokop, Vojtech.Pikal
- Anna.Ungerova
- Místní předsednictvo
- Profese: veterinární lékařka
- Dal poděkování: 226 poděkování
- Dostal poděkování: 245 poděkování
Mně přijde uhozené, pokud nakonec ta selfíčka s rodičkou a novorozenečkem fotí personál, ten personál, kvůli jehož ochraně se to všechno má dít.Josef.Kadlecek píše: ↑04 dub 2020, 20:28 Celé vlákno jsem, pravda, nepročetl, ale jako otec čtyř dětí (z nichž u porodu tří jsem byl přítomen) mi přijde, že naprosto nejdůležitější je zdraví dítěte, jako nositele kontinuity života rodu. Ale možná se mýlím. Důležitější je třeba selfíčko všech tří, třebas i s čerstvě narozeným/nakaženým a tudíž na životě ohroženým novorozenečkem, jehož budoucnost je vůči selfíčku méně důležitá.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Anna.Ungerova za příspěvky (celkem 2):
- anon539, Ondra.kl