Co se stalo v Pirátské straně?

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Janek.Wagner
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 1044 poděkování
Dostal poděkování: 1088 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Co se stalo v Pirátské straně?

Příspěvek od Janek.Wagner »

Michal Wagner píše:Pokud někdo (například Martin Brož) tvrdí, že Jakoubek, nebo jiný člen vedení a nebo celé vedení strany jedná "byrokratické" a proto je potřeba ho "odstranit", nezastupuje tím názor většiny, on vlastně nezastupuje nikoho, jen sám sebe. V takovém případě je jeho chování anarchistické, protože řešení nenabízí a jeho cílem je pouze zavedení bezvládí.
Anarchie má několik významů: pozitivní je samosprávná organizace společnosti a negativní ono bezvládí. Mám dojem že Martinovi jde o anarchii v pozitivním smyslu ne rozdíl od anarchie v negativním smyslu, jak ji předvedl AO v podstatě i díky určité byrokratizaci orgánů strany, které nebyly v okamžiku vypnutí fóra až na výjimky schopné reagovat. Připomínám v této souvislosti, že jsem v sobotu na FB opakovaně posílal Martina někam, aby nedošlo k mýlce.
Michal Wagner píše:Ale zakládat haterské skupiny na FB, psát blogy atd. ... asi takhle - trinitrofecosi - kolik takových článků jsi napsal pro Piráty?
Založení skupiny na FB byla jediná šance po vypnutí fóra (ostatně založil ji Ivan Sirko v 20.52, kdy stále nebylo jasné, jak se situace vyvine), hodnotit ji negativně je hoooodně za hranou. Blogy a stanoviska ve skupině na FB nebo nyní na fóru mají pro mne zatím větší cenu než opatrnické vyjádření AO, vedoucí AO a řady dalších funkcionářů.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Janek.Wagner za příspěvky (celkem 6):
Dominika.Michailidu, Dalibor.Zahora, anonym2064, Lenka.Wagnerova, Ivan.Sirko, Jiri.Vontroba
anonym2064
Dal poděkování: 2556 poděkování
Dostal poděkování: 2719 poděkování

Příspěvek od anonym2064 »

tak trochu zdánlivě OT
hele - můžu mít názor i když mám zatím poměrně malé zásluhy? a jak moc silně ho smím prosazovat?
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym2064 za příspěvky (celkem 4):
Jiri.Vontroba, Ivan.Sirko, Dalibor.Zahora, Petr.Vileta
Jiri.Vontroba
Profese: podnikatel
Dal poděkování: 600 poděkování
Dostal poděkování: 116 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Vontroba »

Martin Shanil píše:tak trochu zdánlivě OT
hele - můžu mít názor i když mám zatím poměrně malé zásluhy? a jak moc silně ho smím prosazovat?
Zeptej se Ivana, já mu ani nestojím za nějaké to vysvětlování, třeba jsi na tom líp... :lol:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Vontroba za příspěvky (celkem 2):
anonym2064, Dalibor.Zahora
GSM: 776 072 702 Email: jiri.vontroba@gmail.com
trinitrofenol
Profese: chemik
Dal poděkování: 434 poděkování
Dostal poděkování: 1235 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trinitrofenol »

Inventura pro Michala: ta trilogie o Vánočním vypínání fóra a přilehlých událostech mě stála takových devět, deset hodin času. A počítám to jako práci pro Piráty, protože mnoho lidí doteď vůbec netuší, co se tady stalo. Jakubovo shrnutí je stejně nevyvážené jako moje, jen na druhou stranu, ale rozhodně není tak obsáhlé. Opravdu jsem se snažil zachytit všechny podstatné události i drobné detaily, které malebně dokreslují atmosféru fóra.

Na blogu se Pirátům věnuju téměř pořád. Některé články jsou možná pod tagem pirátství. Vypíchl bych Volby pohledem latentního piráta, to na FB docela frčelo.

Tenhle obrázek taky docela frčel, sice to byl jen takový vtípek, ale virál, ne?

106 OSA, někde se to válí na fóru.

No a sem tam nějaká korektura, či překlad.

edit: Eště třeba fotky developerské klaky odvážené meďourem jsem pustil.

Pracuju pro Piráty, když můžu. Někdy mám víc času, někdy míň. Někdy žádný. Když čas mám, část věnuju Pirátům. Pravda, nedělám tolik, co jiní. A podvědomě chápu vstup do strany jako závazek zařadit vyšší kvalt, což je jeden z důvodů, proč nad vyplněním přihlášky stále jen přemýšlím.
Naposledy upravil(a) trinitrofenol dne 02 led 2013, 20:03, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi trinitrofenol za příspěvky (celkem 8):
Ivan.Sirko, Dalibor.Zahora, Janek.Wagner, Jiri.Vontroba, Roman.Kucera, Vojtech.Pikal, Petr.Vileta, Tylda

SMRT MODERACI
Free your hate.

Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11325 poděkování
Dostal poděkování: 6503 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Přestaňte se tu obhajovat ;)

Pokud si fakt někdo myslí, že může být politickým lídrem s tím, že bude ostatní posílat někam, protože podle jeho názoru ostatní nedělají dost pro stranu a i kritická vyjadření příznivců nebere jako zpětnou vazbu, ale jako nepohodnou kritiku, kterou ignoruje nebo jinak utne, tak je na omylu. Respektive, možná se může stát typem politika, kterému se daří prodávat iluze, možná se mu i podaří dostat se i do toho parlamentu (shodou různých okolností), aby tam pohořel jako ti před ním. A nebo pokud má velký talent může to dotáhnout na Kalouska nebo Klause. Ale ani tehdy to vlastně žádná výhra nebude, protože to je jen čisté zneužití politiky. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 2):
Ivan.Sirko, Jiri.Vontroba

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Janek.Wagner
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 1044 poděkování
Dostal poděkování: 1088 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janek.Wagner »

Tomas Babicky píše:Není pravda, že Polesného kontaktovala Ingrid. Tato věta je nesmysl.
To snad nikdo ani netvrdil, ale potvrzuji: Ingrid Polesného nekontaktovala, článek napsal jen na základě četby jejího příspěvku. Pro jistotu jsem se ho zeptal.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Janek.Wagner za příspěvky (celkem 2):
Jiri.Vontroba, anonym53077
trinitrofenol
Profese: chemik
Dal poděkování: 434 poděkování
Dostal poděkování: 1235 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trinitrofenol »

Dalibor Zahora píše:Přestaňte se tu obhajovat ;)
Když se někdo slušně zeptá, rád mu odpovím. Ikdyž... teď jsem si otázku přečetl znova :cry:
Tito uživatelé poděkovali autorovi trinitrofenol za příspěvky (celkem 3):
Dalibor.Zahora, Ivan.Sirko, Jiri.Vontroba

SMRT MODERACI
Free your hate.

czpirat
Profese: IT coordinator
Dal poděkování: 10 poděkování
Dostal poděkování: 39 poděkování

Příspěvek od czpirat »

Já bych si teda dovolil ještě dvě věci.

Michal Wagner - respektuju to, co píšeš, neboť mám pocit, že ti jde často o skutečné řešení problému, bez ohledu na to, z jakého tábora přišel podnět, či naopkak kdo se provinil. I když dneska jsem to ouplně nepochopil :D, myslím, že Dominika je právě jedna z těch dalších, té slušné většiny, která se nebojí taktéž střílet z hlavní na konkrétní věci bez ohledu na to, od koho pochází a fakt jsem u ní speciálně měl pocit, že se snaží vždy o bezkonfliktní přístup, v tomhle maj holt ženský krapet výhodu proti nám s přeboostovaným super egem. Nevím, jestli to byla ta nejlepší osoba na kterou zacílt. Stejně tak fakt nemyslím, že je úplně ok, stavět argumentaci do roviny "a co jste udělali Vy?!", protože za prvé to poštrachá zbytečně super-ego názorových oponentů, chci říct, že mě osobně by to vyznělo jako invektiva ve stylu "Hele ty líné prase, válíš se na gauči, hovno děláš a ještě tu pičuješ?" (expresivní dramatizace.) v diskusi k demokratickym procesum ve straně podle mě nepřisluší poměřovat je na základě toho, kdo je vznáší, pak to může sklouzávat právě k tomu, že diskuse se přesune do osobní roviny a k invektivám.

Ta důležitější druhá věc je Ta, že tohle vlákno zatím nikdo nemoderoval, nikdo ho nezamykal a ejhle. Co se to děje? Jakto, že to jde i bez biče? Není to skutečně tak, že naopak ten pokus o striktně silové prosazování "jak to má být správně, podle mě - Best Regards super-ego", mohl být jednou z příčin toho problému? Protože na sedmi stránkách vlákna tu od rána diskutujete podle mě nejlíp za dlouhou dobu.

(Nasleduje část jménem off-topic, prosim schovat pod to tlačítko a stejně tak celý můj druhý příspěvek v tomhle fóru: je snad jasné jak striktní byrokratický šimpl musí být u pirátů oblíben, to je také důvod, proč mi hlava nebere monstrozitu Byrokracie speciálně ve Vašem případě. A co to vypovídá o lidech, kteří si prvně nastaví pravidla pro vybudování obrovského molochu, nastaví si vlastní pravidla a pak je začnou prosazovat ve svůj zájem? Fakt to není vidět? Bože to bude asi moje traumíčko z vlastní anabáze ve státní správě, která pochází ještě z roku nula a díky ní jsem pochopil hlavní podstatu byrokracie. Dělat si to jak chcem a k tomuto prosazování budem používat ohýbání vlastních pravidel, případně vytváření nových. Něco se mi nelíbí, třeba kritika, tak vytvořím paragraf, který zabrání kritice a když se ta kritika ozve, tak ji umlčím tím paragrafem a budu vypadat jako největší demokrat, snažící se jen prosadit dodržování paragrafů. FAKT to nevidíte? :-)

Malá ukázka toho jak funguje byrokracie a jak skutečně úmyslně brání efektivitě, je to pravý opak efektivity: Když jsem nastoupil na odbor dopravy - řešení přestupků, do mé vůbec první regulérní práce, kdy po mě chtěl vedoucí odboru nějak zjednodušit vyřizování řešení přestupků. Funguje to tak, že se stane dopravní nehoda, k ní přijede policie, sepíše x-stránkový protokol na počítači, dá ho podepsat a teď bacha: vytiskne ten několika stránkový protokol a pošle ho na městský úřad, řešení přestupků, kde šest úřednic sedí a přepisují zpátky! do počítače ten na počítači sepsaný x-stránkový protokol a pak tam podle příručky prdnou na konec jeden paragraf, napíšou jednu větu a tím je vydáno rozhodnutí. Hou hou, zaradoval jsem se, tohle bude docela easy. Přišlo mi úplně absurdní, že to nikomu nepřišlo divný a přišel jsem se zcela sofistikovaným řešením, věda o tom jak funguje IT ve státní správě, kdy mezi sebou elektronicky nejsou provázané kolikrát ani jednotlivé odbory, natož nedejbože snad jednotlivé instituce, a na počítač je pohlíženo jako na psací stroj s monitorem, řekl jsem si, že asi nejjednoduší by bylo, kdyby policajti šetřili tonery a lesy ČR a začali nám vozit každý ráno ty jednotlivé případy na cd (léta páně 2000), případně na jiném přenosném médiu, ale ty se serou že ano. No a my si to otevřem ve wordu, přečtem si to a dole prdnem tu jednu větu a je hotovo. Šel jsem s tím za šéfem. Byl nadšen! "Všechno to domluvím, zkonzultuju se zainteresovanými a do měsíce to uděláme". Říkám si "Bomba a pak má člověk věřit těm kecům o byrokracii". Za měsíc a půl mi začlo bejt divné, že od té schůzky se vůbec nic neděje a kolegyně po mě tak nějak divně koukaj ráno (ok, jednou to mohl byt jen pocit, když Vám dojíždí kyselina a vidíte na kachličkách santu s jeho spřežením jak uhání do umyvadla, víte, že nemáte dělat zbrklý závěry). Víte co se stalo? Oni se na to podívali, oni se nad tím zamysleli, oni zjistili, že by snížili objem papírování o 90 procent. Že by obvinění nemuseli čekat skoro rok na doručení rozhodnutí, a taky, že práci, kterou dělalo šest ženskejch, zvládli dvě a to by mohli chodit domů každej den po obědě. Ouha! Mohu říci, že díky následné obrovské české zdi byrokracie, po roce a půl jsem odešel do soukromého sektoru a tenhle nápad nebyl nikdy realizován, nedokážete si představit tu MASU byrokratických sraček, co dokážej nakupit, to byla chvíle, kdy jsem pocopil výraz boje s větrnými mlýny! "To nejde!", díky předpisům, které si vymysleli, když zjistili, co by se stalo. Prostě zneužili pravidla, k prosazení svých zájmů, které nebyly v ničím jiném nejlepším zájmu než jejich. Není Vám to povědomý?". Takže pokud vidím někde přebujelou byrokracii, za kterou stojí nejlépe člověk u každého prdu se křižujícím paragrafy, vím přesně, že poslední o co mu jde, je skutečná efektivita a blaho těch, kterým slouží. A když to vidím u pirátů, zneužívané mimo jiné k cenzuře! na fóru, tak pak možná leckdo pochopí, moji lehkou averzi, vůči takovým móresům)

edit jednoho výrazu, příspěvek od mého nepřihlášeného já (cspiratek) prosím smazat.
Naposledy upravil(a) czpirat dne 03 led 2013, 00:29, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi czpirat za příspěvky (celkem 7):
Ivan.Sirko, trinitrofenol, Dalibor.Zahora, anonym2064, Roman.Kucera, Jiri.Vontroba, Tylda
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11093 poděkování
Dostal poděkování: 8916 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Zcela upřímně, mohl by někdo říct, kdy se setkal s přebujelou byrokracií, která mu brání se zapojit?
(Já jsem se pravda zapojil DO přebujelé byrokracie, takže to je něco jiného.)

ad Martin Shánil - Pokud jako volený funkcionář Pirátů odmítáš skládat účty, well...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
anonym2064

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

anonym2064
Dal poděkování: 2556 poděkování
Dostal poděkování: 2719 poděkování

Příspěvek od anonym2064 »

Vojtech Pikal píše: ad Martin Shánil - Pokud jako volený funkcionář Pirátů odmítáš skládat účty, well...
Pokud myslíš na základě takto formulované výzvy, pak to skutečně odmítám.
Michal Wagner píše: Ale zakládat haterské skupiny na FB, psát blogy atd. ... asi takhle - trinitrofecosi - kolik takových článků jsi napsal pro Piráty? Můžeš ukázat nějakou práci, která za tebou za poslední řekněme 3 měsíce zůstala? Ale čas psát stupidní blogy o ho*ně máš, že?

To stejný Brooch - ukaž mi svoji práci za poslední 3 metry.
To stejný Roj - ukaž mi co jsi udělal pro stranu (a tady je to řečnický, vím že něco děláš,ale i tak, ukaž to)
To stejný Jiří Vontroba.
To stejný Dominika.
To stejný Martin.

A o takových "chytrácích" jako pirat.cz o tom vubec nemluvim. Ten ubožák pochopitelně nepřijde ani na jednu schůzi, protože jinak by si poslechl, co si o takových jako on myslím.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“