V KSČM dnes zbyli jen nostalgici a pár idealistů, kteří se něchtějí namočit do intrik v ostatních stranách. Ta nejhorší banda bolševiků se hned po sametové revoluci rozprchla do jiných stran a jen vyměnili staré metody za nové, méně nápadné. KSČM není o moc jiná než KSČ, ale ostatní strany taky nejsou o nic lepší, a proto mi přijde jako pokrytectví odsuzovat jen KSČM.Kamil Horky píše:A nezlobte se na mě, že komunisti dneška nejsou to, co bývali, mě nikdo nepřesvědčí, na rovinu říkám, že to je osobní a tudíž nemám objektivní názor.
Koho volit do Evropského parlamentu - parlamentní strany
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- next_ghost
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: programátor
- Dal poděkování: 465 poděkování
- Dostal poděkování: 1741 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koho volit do Evropského parlamentu - parlamentní strany
Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.
-
- Člen KS Olomoucký kraj
- Profese: webař
- Dal poděkování: 315 poděkování
- Dostal poděkování: 214 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem se docetl o tomhle:
euprofiler.eu
tady (taky) vám mají pomoci se rozhodnout koho volit do europarlamentu,
ale co je zajímavé mají tam srovnání celé evropy a po vyplnění 30 otázek si můžete zobrazit koho volit u nás,
nebo pokud byste byli občanem jiné země tak koho volit tam...
tak jsem si to překlik na Sweden a jak se dal předpokládta:
icweb.eu/volina.gif
screen roviného grafu stran odpovídajících mojim preferencím
tak pokud máte čas zkuste si to taky naklikat.
Co se týče ještě toho česka tak tam mi to moc nepomohlo protože mají málo našich kandidujících stran
no a ta pro kterou už jsem celkem pevně rozhodnut (a asi si zanedlouho zajdu zahlasovat) tam vůbec není.
euprofiler.eu
tady (taky) vám mají pomoci se rozhodnout koho volit do europarlamentu,
ale co je zajímavé mají tam srovnání celé evropy a po vyplnění 30 otázek si můžete zobrazit koho volit u nás,
nebo pokud byste byli občanem jiné země tak koho volit tam...
tak jsem si to překlik na Sweden a jak se dal předpokládta:
icweb.eu/volina.gif
screen roviného grafu stran odpovídajících mojim preferencím
tak pokud máte čas zkuste si to taky naklikat.
Co se týče ještě toho česka tak tam mi to moc nepomohlo protože mají málo našich kandidujících stran
no a ta pro kterou už jsem celkem pevně rozhodnut (a asi si zanedlouho zajdu zahlasovat) tam vůbec není.
@iiic
PGP Key IDs: 0x760CC8FBFF5A6EA7 | 0x8BC4688A2B9556EF
Co znamená mediální vyváženost? "Dnes vám zprostředkujeme rozhovor s předním odborníkem na dané téma a v rámci vyváženosti i s někým kdo nemá ani ponětí o čem mluví, ale cokoliv si vymyslí"
PGP Key IDs: 0x760CC8FBFF5A6EA7 | 0x8BC4688A2B9556EF
Co znamená mediální vyváženost? "Dnes vám zprostředkujeme rozhovor s předním odborníkem na dané téma a v rámci vyváženosti i s někým kdo nemá ani ponětí o čem mluví, ale cokoliv si vymyslí"
- Ladislav.Nesnera
- Dal poděkování: 31 poděkování
- Dostal poděkování: 19 poděkování
Zajímavé a nutí mne to k ostražitosti. U telekomunikačního balíčku se zdržela, což mne překvapilo natolik, že jsem se zeptal a obdržel tuto odpověď:
Není to poprvé, co se setkávám s poukazem na nezdařené hlasování. Nevíte někdo, jak se to procedurálně řeší? To se něco schválí/zamítne a pak se případně zjistí opak?Co se týce mého zdržení se hlasování, bohužel došlo k chybe, kterou jsem bezprostredne po hlasování ohlásila kompetentnímu oddelení a mé hlasování bylo opraveno v prospech pozmenovacího návrhu.

Každopádně má u mne plus alespoň za schopnost reagovat na e-mail, což se o většině našich zástupců říct nedá a někteří snad ani neobjevili svou parlamentní adresu. Soudím tak z oznámení "Not read" která mi zhusta dorazila. Nečekal jsem osobní reakce, ale nějaký signál fungující kanceláře to ano. Sečteno, podtrženo 24 mailů (pěkně jednotlivě, žádný hromadný e-mail) a 4 odpovědi (Falbr, Roithová, Vlasák, Železný)
- Jiri.Kaderavek
- Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
- Dal poděkování: 642 poděkování
- Dostal poděkování: 1909 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To je jak K. Jacques u náhubkového zákona. Taky se prý spletla 
http://zpravy.idnes.cz/stane-se-omlouva ... domaci_pje

http://zpravy.idnes.cz/stane-se-omlouva ... domaci_pje
Zakladatel České pirátské strany
„Svobodu nekoupíte, tu si volíte“
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
- Ladislav.Nesnera
- Dal poděkování: 31 poděkování
- Dostal poděkování: 19 poděkování
Taky jsem to zkusil. Když si uvědomím, že na to dostali finance a nestydí se z technických důvodů zredukovat počet stran (viz. FAQ), některé otázky jsou dvojznačné, ovládání.. Ach joiiic píše:Dneska jsem se docetl o tomhle:
euprofiler.eu..

- Ondrej.Profant
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: Náměstek člena vlády
- Dal poděkování: 3725 poděkování
- Dostal poděkování: 1965 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych se připojit k apelu, abychom si nedrželi předsudky, jako veřejnost. Proti KSČM je to trapné, vzhledem k jejich činům a nečinům je to dneska jedna z nejsnesitelnějších stran. Označení stalinistická je zcela směšné.
Navíc v ČR máme jen dvě velké levicové strany, takže člověk si moc nevybere (ta třetí to popírá a proto také byla vyloučena z jejich mezinárodního hnutí).
A řekl bych, že levice k nám má blíž než pravice. Škoda, že u nás je to velmi popletené, co se týče předsudků, stereotypů a v neposlední řadě i chování našich stran. Ale to je úplně jedno! Chceme razit nový racionální, zcela neideologický přístup. Časem by na toto téma bylo dobré zveřejnit článek, či tiskovku...
Předstudky, stereotypy, neinformovanost jsou jedny z největších nepřátel demokracie....
Navíc v ČR máme jen dvě velké levicové strany, takže člověk si moc nevybere (ta třetí to popírá a proto také byla vyloučena z jejich mezinárodního hnutí).
A řekl bych, že levice k nám má blíž než pravice. Škoda, že u nás je to velmi popletené, co se týče předsudků, stereotypů a v neposlední řadě i chování našich stran. Ale to je úplně jedno! Chceme razit nový racionální, zcela neideologický přístup. Časem by na toto téma bylo dobré zveřejnit článek, či tiskovku...
Předstudky, stereotypy, neinformovanost jsou jedny z největších nepřátel demokracie....
profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika
-
- Dostal poděkování: 2 poděkování
http://hn.ihned.cz/c1-33187050-dokument ... ol-nepatri
http://hn.ihned.cz/c1-37318220-filip-ho ... azi-kampan
označení stalinistická je směšné? můžete alespoň naznačit jaký myšlenkový posun se u této strany udál od dob KSČ? co takhle že by jste vy co tu bráníte KSČM, šli svoje názory vysvětlovat lidem kteří na vlastní kůži poznaly komunistické lágry? nebo pozůstalým po těch co se z lágrů nikdy nedostaly? mylslíte že by jste ty svoje argumenty obhájily? není vám trochu smutno že se těm lidem nikdy nedostalo zadostiučinění, v podobě spravedlivých soudů pro jejich bývalé tríznitele?
Pokud je něco špatně na naší politice, tak je to právě to že se s dědictvím komunismu nedokázala vyrovnat a že si ty komunisty natahaly do svého jádra všechny strany! Tohle je nová strana a má šanci se zachovat jinak, protože stále a vždy bude platit že SLUŠNÍ LIDÉ KOMUNISTY NEVOLÍ
http://hn.ihned.cz/c1-37318220-filip-ho ... azi-kampan
označení stalinistická je směšné? můžete alespoň naznačit jaký myšlenkový posun se u této strany udál od dob KSČ? co takhle že by jste vy co tu bráníte KSČM, šli svoje názory vysvětlovat lidem kteří na vlastní kůži poznaly komunistické lágry? nebo pozůstalým po těch co se z lágrů nikdy nedostaly? mylslíte že by jste ty svoje argumenty obhájily? není vám trochu smutno že se těm lidem nikdy nedostalo zadostiučinění, v podobě spravedlivých soudů pro jejich bývalé tríznitele?
Pokud je něco špatně na naší politice, tak je to právě to že se s dědictvím komunismu nedokázala vyrovnat a že si ty komunisty natahaly do svého jádra všechny strany! Tohle je nová strana a má šanci se zachovat jinak, protože stále a vždy bude platit že SLUŠNÍ LIDÉ KOMUNISTY NEVOLÍ

- Ondrej.Profant
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: Náměstek člena vlády
- Dal poděkování: 3725 poděkování
- Dostal poděkování: 1965 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Stalinistická je nesmysl, už jen proto, že od toho kultu osobnosti sama upustila. Navíc žádný stalinismus nehlasá. Je snad jasné, že program dnes mají jiný (už jen kvůli nedávné kauze, také jaksi opadá napojení na SSSR, které mělo nemalý vliv, svět není bipolární... - příliš mě to nezajímá, o to aby nebyla protiústavní se starají jiní).
Nelze zcela ztotožnit stranu, název a ideály. Jak by se nám líbilo, kdyby naše strana byla spojována s lidmi, co ve velkém komerčně pirátí? Stejně tak můžeš blbě ztotožnovat státní zřízení, co zde bylo v letech 1948-1989, dnešní stranu a původní myšlenky (a pro srovnání třeba prvorepublikovou komunistickou stranu).
Zrovna naše rodina toho nezažila málo, ale to je jedno.
A můžeš mi říct koho slušní lidé volí? Strany svobodného Západu v čele s Guantanamo Bay? Humanitární bombardování? Skutečně nevím k čemu antikomunismus je- nebylo by lepší věnovat se aktuálnějším tématům?Zvláště v kontrastu s naší politickou realitou. O což se tato strana snaží! Pokud se stále budeme upírat k minulosti, tak ztratíme současnost, což se tu děje.
Zachovat se jinak? Tím myslíš nespravedlivě? Protože byl někdo ředitelem školy v 89 a musel být ve straně, tak ho nepřijmeme?
PS: Samozřejmě proti trestání lidí, kteří se provinili nic nemám, ale to nesouvisí se stranou (kolektivní vina je v našem právním systému zakázaná, pokud si pamatuji). Zdálo by se ti lepší, kdyby se KSČM rozpustila a místo ní by vznikla jiná strana se stejnými lidmi? Nebo bys zakázal veškeré levicové strany? Možná bychom dokonce měli ocenit, že si nechali jméno a na nic si nehrajou.
Nicméně jsme mimo téma.
Nelze zcela ztotožnit stranu, název a ideály. Jak by se nám líbilo, kdyby naše strana byla spojována s lidmi, co ve velkém komerčně pirátí? Stejně tak můžeš blbě ztotožnovat státní zřízení, co zde bylo v letech 1948-1989, dnešní stranu a původní myšlenky (a pro srovnání třeba prvorepublikovou komunistickou stranu).
Zrovna naše rodina toho nezažila málo, ale to je jedno.
A můžeš mi říct koho slušní lidé volí? Strany svobodného Západu v čele s Guantanamo Bay? Humanitární bombardování? Skutečně nevím k čemu antikomunismus je- nebylo by lepší věnovat se aktuálnějším tématům?Zvláště v kontrastu s naší politickou realitou. O což se tato strana snaží! Pokud se stále budeme upírat k minulosti, tak ztratíme současnost, což se tu děje.
Zachovat se jinak? Tím myslíš nespravedlivě? Protože byl někdo ředitelem školy v 89 a musel být ve straně, tak ho nepřijmeme?
PS: Samozřejmě proti trestání lidí, kteří se provinili nic nemám, ale to nesouvisí se stranou (kolektivní vina je v našem právním systému zakázaná, pokud si pamatuji). Zdálo by se ti lepší, kdyby se KSČM rozpustila a místo ní by vznikla jiná strana se stejnými lidmi? Nebo bys zakázal veškeré levicové strany? Možná bychom dokonce měli ocenit, že si nechali jméno a na nic si nehrajou.
Nicméně jsme mimo téma.
profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika
-
- Profese: student
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Komunisti se dnes podílejí na moci pouze nepřímo. Tím pádem na tom vydělávají jelikož nedělají žádné špatné kroky, protože nemůžou. To je dnes problém jelikož tím jim právě přibývá nejvíc voličů. Všichni co se snaží vytěsnit komunisty z politického života jim přidávají hlasy.
nechci aby to vyznělo že sem pro KSČM, ale jen konstatuji jak to dnes je.
nechci aby to vyznělo že sem pro KSČM, ale jen konstatuji jak to dnes je.

- Jiri.Kaderavek
- Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
- Dal poděkování: 642 poděkování
- Dostal poděkování: 1909 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já si jen říkám, kde byly ty zástupy kovaných antikomunistů, když jsem v '88 nastupoval na VŠ? v '89 jsem se nestal předsedou stávkového vývoru za vlastní kruh. Chtěl jsem zrušit 4. článek ústavy, vedoucí roli KSČ. 7/14 dní po 17. listopadu to pro většinu bylo stále příliš radikální, to víte co kdyby? A dnes kolem sebe vidím 50% lidí jsou komunistobijci. No jo, dnes (20 let poté) už za to nic nehrozí. Asi platí nádherná Michnikova věta: "Nebyl jsem s vámi zbabělý, nemusím být dneska s vámi statečný."
Zakladatel České pirátské strany