Divadelní představení “Bílý dům”

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
qnx
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 335 poděkování

Re: Divadelní představení “Bílý dům”

Příspěvek od qnx »

Josef.Kadlecek: Co je na Wikipedii nevím, heslo k tomuto tématu jsem na Wiki nečetl. Navíc bych stejně nedokázal posoudit, zda je to lež, protože skutečný průběh události neznám. Jen jsem psal o to, že verze události předkládaná Ukrajinou se zcela liší od verze předkládané Ruskem a posteskl jsem si, že nemáme žádné věrohodné informace, které by nám umožnily posoudit, kde je pravda. Také jsem konstatoval, že lže ruská i ukrajinská strana a že válečná propaganda jede na obou stranách fronty.

eladar
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Příspěvek od eladar »

Josef.Kadlecek píše: 09 bře 2025, 10:19
qnx píše: 08 bře 2025, 21:16

Josef.Kadlecek: Co se stalo v Buče vlastně vůbec nevíme. ...

Aha, takže na Wikipedii je o masakru v Buči čistokrevná lež. To mi přijde jako 100% ruská manipulace historií kterou popisuju v jednom předchozím postu.

To je klidně možné. Není žadným tajemstvím, že různé zájmové skupiny ohýbají texty ve Wikipedii podle vlastních potřeb. A zvlášť u témat, která jsou, řekněme politicky citlivá, to je dost běžné.

Faktem je, že probíhá válečný konflikt a většinu zpráv od zúčastněných stran je třeba chápat jako válečnou propagandu. Není divu, že Ukrajinská interpretace je odlišná od ruské a není žádná nezávislá autorita, která by ten spor dokázala rozlousknout ...

... a abych předešel nedorozuměním - jsou nám sice předkládány zprávy nezávislých pozorovatelů, jenže ty vychází jen z toho, co jim řekla a ukázala Ukrajinská strana. Resp. co jim chtěla říct a ukázat.
Takže já bych zatím s Bučou moc neoperoval. Po válce se o ní můžeme ještě dočíst leccos zajímavého ...

... konec konců rozdíl mezi dezinformací a informací je často jen několik měsíců ...

Tito uživatelé poděkovali autorovi eladar za příspěvek:
qnx
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

eladar píše: 09 bře 2025, 10:58

Takže já bych zatím s Bučou moc neoperoval. Po válce se o ní můžeme ještě dočíst leccos zajímavého ...

Tak zhledem k tomu, co jsme se dozvěděli o Katyni bych těm Ukrajincům docela věřil. ;)

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

qnx

Příspěvek od qnx »

Petr.Vileta: Věřit tomu můžeš, ale tady šlo spíš o to, že o skutečném průběhu události nemáme žádné věrohodné důkazy. To by tě taky někdo mohl zavřít do vězení, protože by věřil, že jsi nebezpečný zločinec. Naštěstí to takto (většinou) nefunguje.

Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 704 poděkování
Dostal poděkování: 759 poděkování

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

Tímhle bych si dovolil ten svůj offtopic pomalu uzavřít https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... nes-192748
a můžeme se zas vrátit k bílodomovskému divadlu. O něj se roztomile otírá i p. Otakar Foltýn https://www.youtube.com/watch?v=uYb0XvD_KOI
To jsem poslouchal se zatajeným dechem... :o Dlouhý, ale stojí to za to!

Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
qnx

Příspěvek od qnx »

Josef.Kadlecek: Chtěl jsem se podívat na Foltýna, ale vydržel jsem asi 2 minuty a už se mi začínalo dělat na zvracení. Foltýna snad nikdo rozumný nemůže brát vážně. Můžeš mi přeložit, co v tom videu bylo zajímavé?

Tito uživatelé poděkovali autorovi qnx za příspěvek:
eladar
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“