Josef.Kadlecek: Co je na Wikipedii nevím, heslo k tomuto tématu jsem na Wiki nečetl. Navíc bych stejně nedokázal posoudit, zda je to lež, protože skutečný průběh události neznám. Jen jsem psal o to, že verze události předkládaná Ukrajinou se zcela liší od verze předkládané Ruskem a posteskl jsem si, že nemáme žádné věrohodné informace, které by nám umožnily posoudit, kde je pravda. Také jsem konstatoval, že lže ruská i ukrajinská strana a že válečná propaganda jede na obou stranách fronty.
Divadelní představení “Bílý dům”
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 147 poděkování
- Dostal poděkování: 335 poděkování
-
- Dal poděkování: 138 poděkování
- Dostal poděkování: 244 poděkování
Re: Divadelní představení “Bílý dům”
Josef.Kadlecek píše: ↑09 bře 2025, 10:19Aha, takže na Wikipedii je o masakru v Buči čistokrevná lež. To mi přijde jako 100% ruská manipulace historií kterou popisuju v jednom předchozím postu.
To je klidně možné. Není žadným tajemstvím, že různé zájmové skupiny ohýbají texty ve Wikipedii podle vlastních potřeb. A zvlášť u témat, která jsou, řekněme politicky citlivá, to je dost běžné.
Faktem je, že probíhá válečný konflikt a většinu zpráv od zúčastněných stran je třeba chápat jako válečnou propagandu. Není divu, že Ukrajinská interpretace je odlišná od ruské a není žádná nezávislá autorita, která by ten spor dokázala rozlousknout ...
... a abych předešel nedorozuměním - jsou nám sice předkládány zprávy nezávislých pozorovatelů, jenže ty vychází jen z toho, co jim řekla a ukázala Ukrajinská strana. Resp. co jim chtěla říct a ukázat.
Takže já bych zatím s Bučou moc neoperoval. Po válce se o ní můžeme ještě dočíst leccos zajímavého ...
... konec konců rozdíl mezi dezinformací a informací je často jen několik měsíců ...
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10819 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak zhledem k tomu, co jsme se dozvěděli o Katyni bych těm Ukrajincům docela věřil.
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
-
Petr.Vileta: Věřit tomu můžeš, ale tady šlo spíš o to, že o skutečném průběhu události nemáme žádné věrohodné důkazy. To by tě taky někdo mohl zavřít do vězení, protože by věřil, že jsi nebezpečný zločinec. Naštěstí to takto (většinou) nefunguje.
- Josef.Kadlecek
- Člen KS Praha
- Profese: revizní technik elektro, energetik
- Dal poděkování: 704 poděkování
- Dostal poděkování: 759 poděkování
Tímhle bych si dovolil ten svůj offtopic pomalu uzavřít https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... nes-192748
a můžeme se zas vrátit k bílodomovskému divadlu. O něj se roztomile otírá i p. Otakar Foltýn https://www.youtube.com/watch?v=uYb0XvD_KOI
To jsem poslouchal se zatajeným dechem... Dlouhý, ale stojí to za to!
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
-
Josef.Kadlecek: Chtěl jsem se podívat na Foltýna, ale vydržel jsem asi 2 minuty a už se mi začínalo dělat na zvracení. Foltýna snad nikdo rozumný nemůže brát vážně. Můžeš mi přeložit, co v tom videu bylo zajímavé?