Moje vnitřní přesvědčení...

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Vlastimil.Bednarik
Místní předsednictvo
Profese: Sabatikl
Dal poděkování: 115 poděkování
Dostal poděkování: 115 poděkování

Re: Moje vnitřní přesvědčení...

Příspěvek od Vlastimil.Bednarik »

Jeden z našich (a mých) oblíbených zpěváků kdysi kdesi prohlásil:
"Nejsem ten, který vrací pobloudilé ovce zpátky do stáda"

Z tohoto pohledu, který je mi blízký, si ona (viz výše jmenovaná), může trhnout nohou a je mi šumafuk, jestli někdy dostane rozum.

Na druhé straně, nešťastnice, potopila jiné, a tady je (mnohými) obhajována; a že jsem tak drzý, a to věru jsem: "svatořečení za statečnost nebude?"

Vždyť je to od počátku směšné.
Chybí mi tady nějaká "morální autorita" :idea: která měla vystoupit a říct: "dyk' je to pakárna, neřešte to, máme před sebou dost jiné práce"

Ale zřejmě žádnou morální autoritu nemáme.
(Nebo máme? Někdo o ní ví? Jejda, abych neurazil :lol:)

A tak, včetně mne, držkujeme a potom se divíme :( co že to o nás píšou ti nepřátelští novináři...

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vlastimil.Bednarik za příspěvky (celkem 4):
Petr.Vileta, Petr.Lysek, Vaclav.Zidek, Lenka.Wagnerova
Nikezeus
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Logistika
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 216 poděkování

Příspěvek od Nikezeus »

Petr.Vileta píše: 07 led 2022, 00:43

Některé bytosti isou i ve svých 31 letech stále ještě nevyjančené. ;)

Je to hledani ideoveho zakotveni.
A pokud se stane Velkym kormidelnikem :D , piratsky klipr zvedne kotvy a nabere novy kurs. Treba se holce podari chytit i cerstvy vitr.
Po volbach je levice v troskach, milion hlasu propadlo. Je lepsi kdyz je sesbirate vy nez nejakej jinej silenec.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Nikezeus za příspěvek:
Vojtech.Pikal
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

cqace píše: 06 led 2022, 23:52
Martin.Kucera píše: 06 led 2022, 23:44

... kladu tím snad rovnítko mezi RPG a D&D?

Ano kladeš, protože mi ke studiu věci nadřazené doporučuješ věc podřazenou. Když se budu tvou radou řídit, dojdu k RPG=D&D a nemám jak jinak zjistit, že je RPG vlastně žánr a patří do něj i jiné hry. To budeš vědět pouze ty.

Omyl. AFAIK najdeš daleko víc textů o D&D, které na začátku vysvětlují, co jsou to RPG jako takové, než samostatných textů vysvětlujících, co jsou to RPG. Čili ano, může se stát, že po přečtení jednoho textu dojdeš k RPG=D&D, ale daleko pravděpodobnější (obzvlášť nezůstaneš-li u jednoho textu) je, že se dozvíš, že D&D je jen jednou z mnoha RPG her.

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

davidsch
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 9 poděkování

Příspěvek od davidsch »

Nikezeus píše: 07 led 2022, 07:33
Petr.Vileta píše: 07 led 2022, 00:43

Některé bytosti isou i ve svých 31 letech stále ještě nevyjančené. ;)

Je to hledani ideoveho zakotveni.
A pokud se stane Velkym kormidelnikem :D , piratsky klipr zvedne kotvy a nabere novy kurs. Treba se holce podari chytit i cerstvy vitr.
Po volbach je levice v troskach, milion hlasu propadlo. Je lepsi kdyz je sesbirate vy nez nejakej jinej silenec.

Jen těžko si dokážu představit, že by to typický volič ČSSD nebo KSČM hodil pirátům. Středově liberální voliče pošlou k šípku a vyloženě levici neosloví. Opravdu by mě teď zajímal volební průzkum.

Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Třeba průzkum s návodnou otázkou "byli byste ochotni volit Piráty, kteří tolerují, že na předsedkyni chce kandidovat členka, která přiznala, že její vnitřní přesvědčení je komunistické"?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
Michal.Gill

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Michal.Gill
Profese: Copywriter, volejbalový rozhodčí
Dal poděkování: 1183 poděkování
Dostal poděkování: 1693 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal.Gill »

ritch píše: 06 led 2022, 22:54

vy jste opradu tak blbej až to bolí...

Nejste členem naší strany, tak se na její půdě laskavě chovejte slušně, nebo tu taky být nemusíte.

cqace píše: 06 led 2022, 23:01

Utápíš se v utopii a uchází ti reálný svět. To si nech na akademickou půdu, od politiků bych čekal pravý opak.

Jako kolega: nejsi členem strany a právě se nacházíš na její půdě. Tak prosím členům neraď, o čem a jak tu mají nebo nemají diskutovat. Lenka se zeptala, já jí odpověděl. Co ode mě očekáváš je mi popravdě zcela šumák. Nacházíme se ve vlákně "Veřejná diskuse", které je určeno přesně k tomu, aby se tu diskutovalo na nejrůznější témata, ne jen na ta, o kterých se zrovna jeden člověk z ulice chce bavit. Jinak vždycky, když někdo takhle opovržlivě mluví o akademické půdě, dělám si o něm a jeho vzdělání automaticky dost nelichotivý obrázek. Rada do života - vyvaruj se toho, nemají-li tě lidi mít za hlupáka na první dobrou.

Naposledy upravil(a) Michal.Gill dne 07 led 2022, 09:48, celkem upraveno 2 x.

Ing. Michal Gill • RegP • mobil: +420 603 590 571 • michalgill@centrum.cz

eladar
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Příspěvek od eladar »

Martin.Kucera píše: 07 led 2022, 08:56

Třeba průzkum s návodnou otázkou "byli byste ochotni volit Piráty, kteří tolerují, že na předsedkyni chce kandidovat členka, která přiznala, že její vnitřní přesvědčení je komunistické"?

Troufnu si tvrdit, pokud by odpověď nebyla pouze ano nebo ne, pak by to bylo něco ve smyslu: "Vaše dohadování o jejím přesvědčení mi jsou ukradené. Mě zajímá, co pro mě uděláte, pokud Vám dám hlas." A ruku na srdce, pirátská odpověď na takovou otázku je: "Nic."
Tady bych viděl problém. Piráti neví kým chtějí být a čeho chtějí dosáhnout a proto se utápí v diskusích o takových blbostech, jako je přesvědčení potenciální předsedkyně.
Dobrým příkladem je ANO. Média se po celou dobu snažila zdůrazňovat temnou komunistickou budoucnost arciďábla A. Babiše. A stejně několikrát po sobě vyhrál volby. Mávání vlajkou antikomunismu je berlička pro ty, kdo nemají co nabídnout.

Tito uživatelé poděkovali autorovi eladar za příspěvek:
petr_m
cqace
Profese: Zvědavec
Dostal poděkování: 80 poděkování

Příspěvek od cqace »

Martin.Kucera píše: 07 led 2022, 07:45

Omyl. AFAIK ...

Jasně, takže prostě počítáš s tím, že si najdu zrovinka to, co očekáváš a pochopím to přesně tak, jak očekáváš. A když náhodou ne, tak jsem co ... hlupák co neumí správně hledat, ignorant, demagog, nebo jak bys mě nazval? Hele, předvádíš tu suprovou mentální gymnastiku. Myslíš, že tenhle přístup bude stačit i pro mediální obraz?

"Fire up TFTP"
Michal.Gill
Profese: Copywriter, volejbalový rozhodčí
Dal poděkování: 1183 poděkování
Dostal poděkování: 1693 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal.Gill »

eladar píše: 07 led 2022, 09:35

Dobrým příkladem je ANO. Média se po celou dobu snažila zdůrazňovat temnou komunistickou budoucnost arciďábla A. Babiše. A stejně několikrát po sobě vyhrál volby.

Čas položit si otázku, co pro tuhle zemi (pozitivního) za těch osm let udělalo ANO...

Ing. Michal Gill • RegP • mobil: +420 603 590 571 • michalgill@centrum.cz

eladar
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Příspěvek od eladar »

Michal.Gill píše: 07 led 2022, 09:45
eladar píše: 07 led 2022, 09:35

Dobrým příkladem je ANO. Média se po celou dobu snažila zdůrazňovat temnou komunistickou budoucnost arciďábla A. Babiše. A stejně několikrát po sobě vyhrál volby.

Čas položit si otázku, co pro tuhle zemi (pozitivního) za těch osm let udělalo ANO...

Kolik lidí, tolik odpovědí. Očividně je ale opravdu velká skupina, která je přesvědčená, že pro ně osobně udělal alespoň něco. Až skončí (nebo padne) vaše vláda, kolik bude takových, kdo si řeknou to samé ..?

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“