Kampaň za registraci slovenské Pirátské strany
Moderátor: Zahraniční
Pravidla fóra
International forum
International forum
- Alexandr.Mansurov
- Člen KS Praha
- Profese: programátor
- Dal poděkování: 1501 poděkování
- Dostal poděkování: 685 poděkování
Re: Kampaň za registraci slovenské Pirátské strany
PLAN DALSI CINNOSTI
S Mikulasem jsme vyresili zavislosti mezi ukoly v redmine a stanovili nasledujici plan:
1. krok : navrh propagacnich materialu, letaku a dalsich materialu k distribuci (predelat harok atd.), delat web
(1a) Silvester se nauci s gitem (Alex asistuje)
(1b) Alex udela infrastrukturu k webu a poprosi TO o zprovozneni
(1c) Silvester udela obsah webu a s Alexem ho postupne zprovoznuji
(1d) Mikulas organizuje delani kampanovych materialu
2. krok : dodelat web a nechat vyrobit propagacni materialy a dorucit je do PiCe
3. krok : oslovit distribucni mista a sehnat dobrovolnika v PiCe, ktery bude prubezne doplnovat distribucni mista
4. krok : distribuce materialu do distribucnich mist
5. krok : shromazdovani podpisu; pokud podpisu > 12 000 goto Ministerstvo Vnitra jinak goto 4
kroky 2 az 5 se rozpracuji podrobneji, az na ne dojde
S Mikulasem jsme vyresili zavislosti mezi ukoly v redmine a stanovili nasledujici plan:
1. krok : navrh propagacnich materialu, letaku a dalsich materialu k distribuci (predelat harok atd.), delat web
(1a) Silvester se nauci s gitem (Alex asistuje)
(1b) Alex udela infrastrukturu k webu a poprosi TO o zprovozneni
(1c) Silvester udela obsah webu a s Alexem ho postupne zprovoznuji
(1d) Mikulas organizuje delani kampanovych materialu
2. krok : dodelat web a nechat vyrobit propagacni materialy a dorucit je do PiCe
3. krok : oslovit distribucni mista a sehnat dobrovolnika v PiCe, ktery bude prubezne doplnovat distribucni mista
4. krok : distribuce materialu do distribucnich mist
5. krok : shromazdovani podpisu; pokud podpisu > 12 000 goto Ministerstvo Vnitra jinak goto 4
kroky 2 az 5 se rozpracuji podrobneji, az na ne dojde
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Alexandr.Mansurov za příspěvky (celkem 2):
- Petr.Bajgar, Silvester.Bucek
Alex Mansurov, alexandr.mansurov@pirati.cz
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11098 poděkování
- Dostal poděkování: 8918 poděkování
máme už nějaký hrubý seznam typů materiálů které je potřeba navrhnout/vyrobit?
- Alexandr.Mansurov
- Člen KS Praha
viz zapis z porady 27.12.:
odmeny jsou: Certifikát, Náramek, Placka, Tričko, Vlajka, Pirátská šavle, Pirátská bambitka (pocty kusu jsou vykouzleny v google tabulce)
navrhnout je treba: Certifikát, Placka, Tričko, Vlajka
placka: napady "taticek/mamicka zakladatel, logo (i ve sbernych mistech pro sireni myslenky za arch)
naramky sharing is caring jako jsme meli (navrhovat netreba), dalsi hracky asi staci jen vybrat a koupit
odmeny jsou: Certifikát, Náramek, Placka, Tričko, Vlajka, Pirátská šavle, Pirátská bambitka (pocty kusu jsou vykouzleny v google tabulce)
navrhnout je treba: Certifikát, Placka, Tričko, Vlajka
placka: napady "taticek/mamicka zakladatel, logo (i ve sbernych mistech pro sireni myslenky za arch)
naramky sharing is caring jako jsme meli (navrhovat netreba), dalsi hracky asi staci jen vybrat a koupit
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Alexandr.Mansurov za příspěvek:
- Silvester.Bucek
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
No, pak jsou ty další věci jako dopis, letáček, hárok, minihárok, zpětná obálka(?), web, program, stanovy...
Potřebujem tohle nějak uspořádat závislostně, taky.
Potřebujem tohle nějak uspořádat závislostně, taky.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
- Petr.Bajgar
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
Z jiného soudku: http://poseidon.eghuro.cz:3333/issues/59
Prošel jsem základně české stanovy vůči slovenskému zákonu. Jsou tam asi dvě věci, které bude nutno nějak rozsáhleji upravit.
Je potřeba svolat odborný poradní mumble k tomuto, zejména ideálně s členy přípravného výboru. Prosím někoho, aby se ujal organizace, já se pak připraven dostavím a projdeme to.
A taky se hladá slovenský právník, který by ten návrh pak dočesal.
Prošel jsem základně české stanovy vůči slovenskému zákonu. Jsou tam asi dvě věci, které bude nutno nějak rozsáhleji upravit.
Je potřeba svolat odborný poradní mumble k tomuto, zejména ideálně s členy přípravného výboru. Prosím někoho, aby se ujal organizace, já se pak připraven dostavím a projdeme to.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 2):
- Petr.Bajgar, Alexandr.Mansurov
- Alexandr.Mansurov
- Člen KS Praha
Diky za aktivitu.
Zalozil jsem vam doodle: http://doodle.com/3378xku2nyq9vzzk
Silvestrovi jsem poslal zpravu uz vcera, ted zkusim napsat dalsim lidem, co by mohli byt relevantni.
Jinak, asi se mumble nezucastnim (mj. zkouskove ...) proto poprosim nekoho o sepsani zapisu a jeho nasledne umisteni zde.
Zalozil jsem vam doodle: http://doodle.com/3378xku2nyq9vzzk
Silvestrovi jsem poslal zpravu uz vcera, ted zkusim napsat dalsim lidem, co by mohli byt relevantni.
Jinak, asi se mumble nezucastnim (mj. zkouskove ...) proto poprosim nekoho o sepsani zapisu a jeho nasledne umisteni zde.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Alexandr.Mansurov za příspěvek:
- Petr.Bajgar
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: je
- Dal poděkování: 46 poděkování
- Dostal poděkování: 107 poděkování
Trochu jsem prošel stanovy několika parlamentních uskupení, ty neparlamentní fakt těžko dohledat, nevím, jestli zrovna tohle hledáš:Vojtech Pikal píše:Z jiného soudku: http://poseidon.eghuro.cz:3333/issues/59
1. Most-Híd řeší nakládaní s majetkem asi takto:
http://www.most-hid.sk/sites/default/fi ... y-2014.pdf§ 20
Právna subjektivita a štatutárne orgány strany
1. Okresné orgány a organizačné štruktúry strany, krajské orgány a organizačné štruktúry strany, ako aj orgány na republikovej úrovni nemajú právo na získanie majetku, ani na hospodárenie s týmto majetkom.
2. Okresné orgány a organizačné štruktúry strany, krajské orgány a organizačné štruktúry strany, ako aj orgány na republikovej úrovni nie sú právnickými osobami.
3. V mene strany má právo konať a podpisovať všetky právne úkony Predseda, strany a to takým spôsobom, že k názvu strany uvedie označenie svojej funkcie a pripojí svoj vlastnoručný podpis.
4. V neprítomnosti Predsedu ho zastupuje podpredseda alebo podpredsedovia strany na základe splnomocnenia podľa Podpisového poriadku.
5. Predseda strany zodpovedá za hospodárenie strany a v mene strany vykonáva zamestnávateľské práva a povinnosti.
2. Sloboda a Solidarita
http://www.strana-sas.sk/stanovy/26Článok XIV.
Konanie v mene strany
1. V mene strany vo všetkých veciach koná a podpisuje samostatne predseda strany, a to tak, že k napísanému alebo vytlačenému názvu strany, označeniu funkcie a menu a priezvisku pripojí svoj podpis.
2. V rozsahu určenom organizačným poriadkom je v mene strany oprávnený konať aj generálny manažér. Ostatní funkcionári a pracovníci strany sú oprávnení robiť právne úkony v mene strany na základe plnomocenstva udeleného štatutárnym orgánom strany.
3. Smer-SD
http://www.strana-smer.sk/931/stanovy-p ... demokraciaČlánok 19
Vnútorná organizačná štruktúra
1. Strana vydá pre úpravu vnútornej organizačnej štruktúry strany, pravidiel hospodárenia a organizáciu samotnej činnosti strany najmä tieto záväzné interné smernice:
a) organizačný poriadok,
b) mzdový poriadok,
c) pracovný poriadok.
2. Interné smernice uvedené v ods. 1. písm. a), b) a c) tohto článku schvaľuje Predsedníctvo strany.
Hospodaření výše zmíněných
http://www.most-hid.sk/sk/dokumenty
http://www.strana-sas.sk/dokumenty/293
http://www.strana-smer.sk/76/financovanie
EDIT:
Aby to bylo kompletní, tak přikládám ještě odkazy na stanovy KDH, ty jsou dost složité, a zastupovat stranu, tam mají právo předsedové od místního klubu nahoru.
Podobně je na tom SDKU-DS. Mají tam snad jako jediní veřejné předpisy o hospodaření strany.
Osobně bych doporučil přípravnému výboru PP-SK, řešení blízké asi Most-Híd.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Richard.Przeczek za příspěvky (celkem 4):
- Alexandr.Mansurov, Petr.Bajgar, Vojtech.Pikal, Silvester.Bucek
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
Díky, to jsem potřeboval.
Já jsem v tomto spíše příznivcem decentralizaca a možnost našich krajských a místních předsedů podávat a podepisovat kandidátky, nebo v rozsahu předpisů hospodařit nám myslím velmi prospívá.
Já jsem v tomto spíše příznivcem decentralizaca a možnost našich krajských a místních předsedů podávat a podepisovat kandidátky, nebo v rozsahu předpisů hospodařit nám myslím velmi prospívá.
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
Díky, to jsem potřeboval.
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: je
- Dal poděkování: 46 poděkování
- Dostal poděkování: 107 poděkování
Já bych jim to taky přál, nicméně nevím, jestli je možné právní subjektivitu omezit, na akty typu podpisu kandidátek. Decentralizované hospodaření by Slovenské Piráty mohlo snadno zaříznout, snadno by se mohli v bordelu faktur a účtenek utopit.
V podstatě to nejjednodušší řešení, aby mohli převzít funkční model PP-CZ si už napsal, a to rozšířit předsednictvo o pokladníka jako statutára.
EDIT: IMO by šlo tu decentralizaci určitých úkonů postavit na vnitřních předpisech jako to má SMER-SD ve stanovách. Pokud dobře vidím, mají to upravené prostřednictvím plných mocí k určitým úkonům, ale nemají pravní subjektivitu organizačních jednotek.
V podstatě to nejjednodušší řešení, aby mohli převzít funkční model PP-CZ si už napsal, a to rozšířit předsednictvo o pokladníka jako statutára.
EDIT: IMO by šlo tu decentralizaci určitých úkonů postavit na vnitřních předpisech jako to má SMER-SD ve stanovách. Pokud dobře vidím, mají to upravené prostřednictvím plných mocí k určitým úkonům, ale nemají pravní subjektivitu organizačních jednotek.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Richard.Przeczek za příspěvek:
- Vojtech.Pikal