Imigranti

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Simona.Skorepova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: maminka
Dal poděkování: 261 poděkování
Dostal poděkování: 449 poděkování

Re: Imigranti

Příspěvek od Simona.Skorepova »

OFFTOPICVrať se do svého moderátorského hrobu, Pikale, jinak dostaneš ban. nemáš vůbec ponětí o skutečném světě.
Ales.Sura
Profese: aplikační inženýr, vývoj IC
Dal poděkování: 883 poděkování
Dostal poděkování: 1727 poděkování

Příspěvek od Ales.Sura »

Martin Shanil píše:Aleši - to byla má hlavní výhrada ke stanovisku, že v něm jsou opomenuty příčiny. imho záměrně, aby nebylo nutné vyjadřovat se k jejich řešení.
Jestli se jedná o toto stanovisko, tak to tam je:

Mírová politika a embargo na zbraně ve válečných oblastech
Česká pirátská strana zdůrazňuje nutnost řešit na evropské úrovni rovněž příčiny vln válečných uprchlíků, zejména rozdmýchávání válečných konfliktů, navzdory tlaku amerických, francouzských, českých a jiných zbrojařských firem, které prodávají zbraně, jimiž se v těchto oblastech válčí. Podporujeme zákaz vývozu zbraní pro jiné než oficiální spojenecké bojové jednotky ve válečných oblastech, a to pod majetkovou sankcí pro zbrojařské firmy.
Diplomatické řešení.
Je třeba, aby Evropská unie diplomatickou cestou apelovala na USA, bohaté země Perského zálivu a Rusko, aby rovněž přijaly část uprchlíků. Evropská unie musí iniciovat mírové řešení konfliktu v Sýrii v Radě bezpečnosti OSN a na jednání všech světových mocností.

Ve svém příspěvku ve vlákně jsem žádal, aby toto bylo zdůrazněno. Většina se zaměřuje (vyšiluje) na imigraci, ale ta není řešitelná bez primárního řešení příčin - tj. řešení konfliktů a špatné sociální/ekonomické situace uprchlíků. Jakékoliv jiné řešení bude jen "vytloukání klínu klínem".

Osobně si myslím, že celá "migrační krize" je vyprovokovaná a podporovaná právě elitami. Jiné racionální vysvětlení skokového nárůstu migrantů proudících do Evropy není. Primárně jde o to udržet lidi v emocích a konfliktu. Téma uprchlíků je dostatečně kontroverzní téma, které dokáže účinně rozdělit společnost. Více a více lidí bude žít pod vlivem emocí, kdy sami sebe hůře ovládají a dají se snadněji manipulovat. Sjednocená masa lidí je totiž to jediné co může tento již nefunkční systém ohrozit. Dokud se budou lidi mezi sebou "řezat", tak si tzv. "elity" můžou jenom mnout ruce.
Uprchlíkům bychom pomoci měli, ale je to až druhotná záležitost. Primární je řešení příčin migrace, které ale v momentálních rozbouřených náladách nikoho moc nezajímá. Stejně tak státy (resp. jejich občané) by měli mít poslední slovo ohledně počtu přijímaných uprchlíků. V případě vnucení uprchlíků proti vůli lidí (EU kvótami, apod.) je jen otázka času, kdy dojde k eskalaci problému.
To nejdůležitější pro každého z nás do budoucna bude zachovat si vnitřní klid. Tlaky na rozbouřené emoce budou totiž narůstat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ales.Sura za příspěvky (celkem 5):
Frantisek.Navrkal, Ales.Jakl, Vaclav.Fortik, Simona.Skorepova, Alexandr.Mansurov
"Prosíme ty, kteří tvrdí, že něco nejde, aby nezdržovali ty, kteří už to dělají!"
Rostislav.Reha
Komunální zastupitel/ka
Profese: informatik
Dal poděkování: 2819 poděkování
Dostal poděkování: 3341 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rostislav.Reha »

Simona.Skorepova píše:OFFTOPICVrať se do svého moderátorského hrobu, Pikale, jinak dostaneš ban. nemáš vůbec ponětí o skutečném světě.
Kdyby slo dat vice palcu, tak za ten post je ode me dostal Vojta vsechny. Pevne doufam, ze takoveho Pirata nenajdes, co by si to, co Ivo napsal, myslel....

Neverim na mensi zlo. Je jen velke zlo a zlo, co zatim nemelo sanci vyrust.
exJunior clen KK.
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip
"I love democracy. I love the Republic." Senator Palpatine

Simona.Skorepova
Profese: maminka
Dal poděkování: 261 poděkování
Dostal poděkování: 449 poděkování

Příspěvek od Simona.Skorepova »

Zásadně mě vadí, že názory směrem k veřejnosti jsou v rukách 8-10 lidí, kteří zatím žádnou životní zkušenost nemají. Jsou témata, kdy to nevadí, ovšem jsou taková, kde jejich tzv. "vítězství" na foru jsou prohrou směrem ven. Imigrace, válka v Sýrii, apod jsou přesně ta stanoviska, kde by mělo rozhodovat CF. Měříte dvěma metry - co se vám hodí, to protlačíte za každou cenu, ale názor druhého netolerujete. A to je ten zásadní problém. Opět nejde jen o Sýrii, Rusko nebo USA, ale o to, co se tady učíte. Stáváte se postupně stejní jako jiné strany. Hajzlíky, kteří dávno zapomněli na své zásadní téma - přímá demokracie. Tak si jí vyškrtněte z programu a je to.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Simona.Skorepova za příspěvky (celkem 3):
Vaclav.Fortik, Jiri.Kaderavek.sen, Karel.Rada
Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 258 poděkování
Dostal poděkování: 1393 poděkování

Příspěvek od Ondra.kl »

Simona.Skorepova píše:Stáváte se postupně stejní jako jiné strany. Hajzlíky, kteří dávno zapomněli na své zásadní téma - přímá demokracie. Tak si jí vyškrtněte z programu a je to.
Asi by bylo dobré, kdyby jsi si ten programový bod přečetla ... zřejmě se zásadně rozchází s tvojí vlastní představou ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondra.kl za příspěvek:
Rostislav.Reha
Vaclav.Fortik
Profese: manager
Dal poděkování: 975 poděkování
Dostal poděkování: 757 poděkování

Příspěvek od Vaclav.Fortik »

Simona to napsal trochu drsně, ale i já mám pocit, že se často tlačí názor jen mírné většiny (či dokonce i hlasité menšiny) i když to v drtivé většině případů není nutné a stačilo by vydat prohlášení, že tato a tato skupina zastává toto stanovisko a existují jiné skupiny s jinými stanovisky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Fortik za příspěvky (celkem 4):
Jiri.Kaderavek.sen, anonym2064, Karel.Rada, Dominika.Michailidu
Mikulas.Peksa
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2740 poděkování
Dostal poděkování: 4633 poděkování

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Vaclav.Fortik píše:Simona to napsal trochu drsně, ale i já mám pocit, že se často tlačí názor jen mírné většiny (či dokonce i hlasité menšiny) i když to v drtivé většině případů není nutné a stačilo by vydat prohlášení, že tato a tato skupina zastává toto stanovisko a existují jiné skupiny s jinými stanovisky.
Jenže, Václave, ty jsi na tom 1. mumble byl. Přišel jsi tam s tím, že je třeba rozlišovat uprchlíky a ekonomické migranty. Obstruoval Ti někdo? Nemyslím si. Bez problémů se to tam dostalo. Kde byl Kadeřávek senior, kde byl Ivan Mikoláš, kde byl Libor Špaček? Kde byla Simona Skořepová? Neviděl jsem je ani na jednom z těch mumblů. Jak chceš tvořit konsensuální názor, když se část názorového spektra neobtěžuje dorazit do diskuse?

Jiří Kadeřávek měl v RV poznámku ohledně zavádění šarií v Evropě. Celkem relevantní, dobrou, v nesluníčkářském stanovisku měla být. Kde byl, když se měla napsat do stanoviska? Proč si nehlídá témata svojí "menšiny"? Ty 2 věty jsem potil v půl třetí ráno já OFFTOPICa že já na mumblech RV sedět nemusím, nenechal jsem se tam zvolit, mám na práci jiné Pirátské byro a vůbec, kazí mi to osobní život :), aby tam vůbec něco bylo. Sorry, asi jsem se mu dokonale netrefil do vkusu, jak to má být napsaný.

Kde byl Ivan Mikoláš, co nadává na statistiky, že jsou tendenční? Ano, má recht, z jeho popudu jsem si to dohledával a statistiky Bundespolizei ukazují, že lidi "s migračním pozadím" páchají v průměru cca 2x-3x tolik trestných činů co většinová populace. S Jakoubkovou statistikou o počtu běženců to dohromady dávalo dobrý foršrift na odhad, o kolik se může kriminalita zvednout. Opět, proč to bylo akcentováno až nad hotovým návrhem?

Tady v Česku je taková komická přectava demokracie, že "se odhlasuje a bude pokoj". A Piráti tráví děsného času hádkami, jestli budou hlasovat přímo lidi nebo nějací reprezentati. Ono je to ve finále irelevantní. Demokracie je o tom, že se lidi zapojují do celého procesu přípravy návrhu a to hlasování je jen taková třešnička na dortu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 6):
Ondra.kl, Ondrej_Marek, Rostislav.Reha, Lenka.Kozlova, Alexandr.Mansurov, Dominika.Michailidu
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 258 poděkování
Dostal poděkování: 1393 poděkování

Příspěvek od Ondra.kl »

Mikulas.Peksa píše:Kde byl Ivan Mikoláš, co nadává na statistiky, že jsou tendenční? Ano, má recht, z jeho popudu jsem si to dohledával a statistiky Bundespolizei ukazují, že lidi "s migračním pozadím" páchají v průměru cca 2x-3x tolik trestných činů co většinová populace.
... jop a v Praze je za období 2013-01 až 2015-08 index kriminality 2-4 krát vyšší než v ostatních krajích ... a je na cca dvojnásobku celorepublikového průměru ... asi všichni víme obě statistiky "správně" vyložit, že ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondra.kl za příspěvek:
Mikulas.Peksa
Mikulas.Peksa
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2740 poděkování
Dostal poděkování: 4633 poděkování

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Ondra.kl píše:
Mikulas.Peksa píše:Kde byl Ivan Mikoláš, co nadává na statistiky, že jsou tendenční? Ano, má recht, z jeho popudu jsem si to dohledával a statistiky Bundespolizei ukazují, že lidi "s migračním pozadím" páchají v průměru cca 2x-3x tolik trestných činů co většinová populace.
... jop a v Praze je za období 2013-01 až 2015-08 index kriminality 2-4 krát vyšší než v ostatních krajích ... a je na cca dvojnásobku celorepublikového průměru ... asi všichni víme obě statistiky "správně" vyložit, že ;)
Omezil bych se na konstatování, že jsem ještě o něco skeptištější ke strategii vzdělávat naše příznivce pomocí našich stanovisek....
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvek:
Ondra.kl
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Ivan.Bartos
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: Senior Oracle Database Engineer / Functi
Dal poděkování: 886 poděkování
Dostal poděkování: 4220 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.Bartos »

Vydávám stanovisko schválené RV. Potřebuju obrázek...napadlo mě toto http://bribri-chan.deviantart.com/art/C ... -357255273 nebo mi please najděte něco z filckeru
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“