Piráti a nákup frekvencí pro "mobilní internet"
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
- volani.webnode.cz
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: Nezaměstnaný-prekérní práce-PéCévál
- Dal poděkování: 253 poděkování
- Dostal poděkování: 236 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Piráti a nákup frekvencí pro "mobilní internet"
Moc se v tom nevyznám, ale nemohli by koupit piráti volné frekvence a tím mít částečnou kontrolu nad tím, aby operátoři neomezovali služby výhodné pro zákazníky a nevýhodné pro operátory a zamezili používání cenzury?
Službami mám na mysli například omezování či blokaci VoIP.
Asi by to bylo drahé a bylo by těžké vybrat tolik peněz a nevím jak je to s podnikáním politických stran.
Nemyslím si že by bylo ani vhodné aby pirátská strana dělala přímo operátora, ale mohl aby vlastnit frekvence a ty pronajímat nějakému nebo i více dalším operátorům při splnění podmínek které jsem uvedl výše (bez cenzury, bez omezování služeb vhodných pro zákazníky- nemluvím o síťové neutralitě, protože si myslím že v zájmů zákazníků může být určitá priorizace služeb "QOS").
Službami mám na mysli například omezování či blokaci VoIP.
Asi by to bylo drahé a bylo by těžké vybrat tolik peněz a nevím jak je to s podnikáním politických stran.
Nemyslím si že by bylo ani vhodné aby pirátská strana dělala přímo operátora, ale mohl aby vlastnit frekvence a ty pronajímat nějakému nebo i více dalším operátorům při splnění podmínek které jsem uvedl výše (bez cenzury, bez omezování služeb vhodných pro zákazníky- nemluvím o síťové neutralitě, protože si myslím že v zájmů zákazníků může být určitá priorizace služeb "QOS").
Ⓐ☮
- Zdenek.Stepanek
- Člen KS Ústecký kraj
- Profese: IT Expert
- Dal poděkování: 262 poděkování
- Dostal poděkování: 632 poděkování
Re: Piráti a nákup frekvencí pro "mobilní internet"
Sám jsi v telekomunikacích kovaný, tak snad chápeš, že ty frekvence nebudou za hubičku, ale za X milionů (né li desítek). Právě aby se zamezilo vstupu konkurence.
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...
Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“ F. Gellner
Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“ F. Gellner
- Keram
- Profese: AČR
- Dal poděkování: 151 poděkování
- Dostal poděkování: 56 poděkování
Hlavně se musí nakupovat to tzv. blocích a cenu tu myslím nemá smysl řešit, protože na to prostě žádná politická strana v čr finance nemá.
MERHAUT WIN: "PN jsou Brožovým nástrojem k manipulování PS. Samožerský anarchista, co má drzost kázat o svobodě a demokracii" 

- Martin.Broz
- Profese: SMRT MODERACI
- Dal poděkování: 426 poděkování
- Dostal poděkování: 1100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Reseni je drzustvo nebo obcanske sdruzeni. kazdej da 5000 a na licence bude. Kdo da, bude volat za naklady a dostane podil z vynosu.
Uz sem o tom mlel pred rokem, mozna dvema.
- volani.webnode.cz
- Profese: Nezaměstnaný-prekérní práce-PéCévál
- Dal poděkování: 253 poděkování
- Dostal poděkování: 236 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
No mě napadlo udělat spíš virtuálního operátora a domluvit se předem s více firmami které by byly ochotné garantovat a prosazovat to co bylo zmíněno výše (zamezení cenzury, neblokování a neomezování VoIP či jiných služeb proti zájmům zákazníků)..Martin Broz píše:Reseni je drzustvo nebo obcanske sdruzeni. kazdej da 5000 a na licence bude. Kdo da, bude volat za naklady a dostane podil z vynosu.
Kovaný v tom až tolik nejsem, jsem "nepřizpůsobivá socka" který má web o VoiP na který moc lidí nechodí - tyhle vysoké transakce jdou úplně mimo mě..
Proti tomu, aby do toho mohli investovat nebo zasahovat samotní občané mající to štěstí že mají na rozdíl ode mě na více než základní věci (hospoda, dovolená v zahraničí, auto mezi ně opravdu nepatří) samozřejmě nic nemám, ba naopak.
EDIT:
Jak jsem to dopsal, tak mě napadlo, proč by měli mít zájem virtuální operátoři zrovna jednat s piráty..
Ale myslím že piráti by jím mohli udělat reklamu a možná se i mezi ISP operátory (třeba těmi okolo czfree nebo menšími) mohli mít dost příznivců.
Ⓐ☮
-
- Profese: Admin
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 467 poděkování
Myslis ze das dokupy OS ktery da dokupy 4GKc? I kdybys mel 100 000 clenu, tak by kazdej musel dat 40kKc.Martin Broz píše:Reseni je drzustvo nebo obcanske sdruzeni. kazdej da 5000 a na licence bude. Kdo da, bude volat za naklady a dostane podil z vynosu.
Ad virtualove, tejka neco schvaluje EK, a neco tam o virtualech je, ale je to takovy nejaky spletity.
- Martin.Broz
- Profese: SMRT MODERACI
- Dal poděkování: 426 poděkování
- Dostal poděkování: 1100 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak 100000 lidi je samozrejme malo. Pocitam s tim, ze zakazniku na utahnuti infrastruktury za naklady musi byt alespon milion a pak se da ze vkladu cca 5000/osobu utahnout i licence. Ale podle me je to jedina moznost, protoze virtualni operator ma radu omezeni a dohod, jak nekurvit trh svemu chlebodarci. A kdyz kurvi, tak skonci. Vazalem nebudu.
- Ivan.Sirko
- Profese: Putující filosof
- Dal poděkování: 2959 poděkování
- Dostal poděkování: 684 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ochoten byt první a vložit 5000 až 10000 zbývá jen 999 999. Kdo další? 

Слава Україні! Героям слава!
Podpoř ukrajinskou armádu.
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10822 poděkování
- Dostal poděkování: 8773 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem ekonom, ale chtelo by to na tohle udelat neco jako akciove forwardy
Pro ty, co to nechteji cist ... zavazu se, ze kdyz se sejde milion lidi, zaplatim take svych 5000 Kc. Ma to vyhodu, ze dokud se ten milion lidi neda dohromady, nikdo nikomu nic neplati.
Pro ty, co to nechteji cist ... zavazu se, ze kdyz se sejde milion lidi, zaplatim take svych 5000 Kc. Ma to vyhodu, ze dokud se ten milion lidi neda dohromady, nikdo nikomu nic neplati.
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11093 poděkování
- Dostal poděkování: 8916 poděkování