Pokud se chcete zapojit do Dne infožádostí, ptejte se zde.Piráti vyhlásili 7. listopad Dnem infožádostí s podtitulem "Zeptej se svého úředníka, dokud můžeš". Chtějí pomoci svým příznivcům i dalším občanům s podáváním žádostí o informace, které musejí úřady poskytovat. Piráti tím upozorňují na možnosti zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Současně kritizují chystanou novelu z dílny ministerstva vnitra, která by tento zákon výrazně oslabila.
Promyslete si na co se chcete zeptat, ve středu vám poradíme jak na to. Pro zájemce bude od 11:00 do 19:00 v Praze otevřené i kontaktní místo, kde budeme lidem radit osobně, a to v čajovně Šamanka poblíž stanice metra I.P. Pavlova (Hálkova 8). Zde budeme odpovídat na vaše otázky, pokud se rozhodnete využít naše Internetové fórum.
Poradna pro žadatele o informace
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
Pravidla fóra
Pirátská strana všechny informace zveřejňuje, včetně transparentních účtů, transparentního hospodaření. A to samé chceme prosadit u státu. Na otázky odpovídají členové a příznivci strany.
- Mikulas.Ferjencik
- Člen KS Praha
- Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
- Dal poděkování: 3311 poděkování
- Dostal poděkování: 6223 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Poradna pro žadatele o informace
Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Re: Poradna pro žadatele o informace
Nazdar,podal jsem žádost mailem dle návodu a z podatelny mi poslali toto:MAGISTRÁT MĚSTA HAVÍŘOVA
Organizační odbor, Podatelna MMH
VAŠE DATOVÁ ZPRÁVA Č.j.:
ZE DNE: 07.11.2012
NAŠE Č.j.: E/ORG1/-/12/Šb
VYŘIZUJE: Dana Štybnarová
TEL.: 596803240
DATUM: 07.11.2012
Věc: Potvrzení o doručení datové zprávy
Datová zpráva byla doručena elektronické podatelně Magistrátu města Havířova na adresu posta@havirov-city.cz
Identifikátor datové zprávy: 002956/2012
Datum: 07.11.2012
Čas : 14:43
Zjištěný stav datové zprávy:
Datová zpráva byla přijata, ale není podepsaná elektronickým podpisem. Informujte se na níže uvedeném telefonním čísle příslušného odboru, zda je třeba toto podání do 5 dnů
doplnit, tzn. učinit písemně nebo ústně do protokolu anebo v elektronické podobě podepsané zaručeným elektronickým podpisem (v souladu s §37 odst. 4 zákona č. 500/2004
Sb, správní řád).
K Vaší zásilce nebyly připojeny žádné přílohy.
Postoupeno na: Kancelář primátora, tel.: 596 803 222
S pozdravem
Dana Štybnarová
Vzhledm k tomu,že dle mne jsem nemusel žádost podepsat elektronicky,por´dte jak postupovat dále?
Organizační odbor, Podatelna MMH
VAŠE DATOVÁ ZPRÁVA Č.j.:
ZE DNE: 07.11.2012
NAŠE Č.j.: E/ORG1/-/12/Šb
VYŘIZUJE: Dana Štybnarová
TEL.: 596803240
DATUM: 07.11.2012
Věc: Potvrzení o doručení datové zprávy
Datová zpráva byla doručena elektronické podatelně Magistrátu města Havířova na adresu posta@havirov-city.cz
Identifikátor datové zprávy: 002956/2012
Datum: 07.11.2012
Čas : 14:43
Zjištěný stav datové zprávy:
Datová zpráva byla přijata, ale není podepsaná elektronickým podpisem. Informujte se na níže uvedeném telefonním čísle příslušného odboru, zda je třeba toto podání do 5 dnů
doplnit, tzn. učinit písemně nebo ústně do protokolu anebo v elektronické podobě podepsané zaručeným elektronickým podpisem (v souladu s §37 odst. 4 zákona č. 500/2004
Sb, správní řád).
K Vaší zásilce nebyly připojeny žádné přílohy.
Postoupeno na: Kancelář primátora, tel.: 596 803 222
S pozdravem
Dana Štybnarová
Vzhledm k tomu,že dle mne jsem nemusel žádost podepsat elektronicky,por´dte jak postupovat dále?
- Mikulas.Ferjencik
- Člen KS Praha
- Kontaktovat uživatele:
Je to automatická odpověď, kterou má nastavena víceméně každá elektronická podatelna. U každého jiného typu podání je potřeba elektronický podpis nebo do 5 dnů doplnění podnětu v listinné podobě (kvůli identifikaci žadatele), ale u infožádosti to neplatí, tam stačí normální email. Takže to ignorujte, není potřeba se nikam ozývat a nic doplňovat.
-
Nějak podobně jsem to pochopil.Takže budu čekat na odpovědi. .) Díík .)
-
Jinak chtěl bych vysmeknout giga poklonu všem co maj v http://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/den_infozadosti prsty,neb u mých známych to má velikánský ohlas:).Díííky.
- Daniel.Prim
- Profese: Web Developer - kodér
- Dal poděkování: 37 poděkování
- Dostal poděkování: 16 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
napadá někoho jak se inteligentně zeptat na to, kolik město ročně zaplatí za venkovní okrasné nasvícení budov (muzea, divadla, kostely, atd.)?
Nevím jak presne to specifikovat aby se z dotazu nevykroutily, podle mně by to měl být zjistitelný udaj.
Díky za nápady a připomínky
napadá někoho jak se inteligentně zeptat na to, kolik město ročně zaplatí za venkovní okrasné nasvícení budov (muzea, divadla, kostely, atd.)?
Nevím jak presne to specifikovat aby se z dotazu nevykroutily, podle mně by to měl být zjistitelný udaj.
- Mikulas.Ferjencik
- Člen KS Praha
- Kontaktovat uživatele:
napsal bych to vlastními slovy, klidně takhle. Dej sem návrh textu žádosti a třeba ti někdo poradí jak ji případně vylepšit.
-
- Profese: Admin
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 467 poděkování
Zeptej se na naklady na osvetleni (obecne) a kolik z toho je osvetleni/nasviceni tehle budov (a tam je vyjmenuj).Daniel Prim píše:Ahoj,
-
- Profese: Obchodní cestující
- Dal poděkování: 146 poděkování
- Dostal poděkování: 193 poděkování
Nazdar,
budu podávat žádost na magistrát a kraj o poskytnutí informací ohledně bourání budov ve Zlíně. Viz vlákno: vnitrostranicka-diskuze-f75/zlinsky-spo ... 17892.html
jak mám formulovat žádost? Chci se dozvědět kdo a kdy to projednával a kdo, kdy to schválil. Jo a můžu nějak zatlačit na developera aby zveřejnil vlastnickou strukturu? Dík za rady
budu podávat žádost na magistrát a kraj o poskytnutí informací ohledně bourání budov ve Zlíně. Viz vlákno: vnitrostranicka-diskuze-f75/zlinsky-spo ... 17892.html
jak mám formulovat žádost? Chci se dozvědět kdo a kdy to projednával a kdo, kdy to schválil. Jo a můžu nějak zatlačit na developera aby zveřejnil vlastnickou strukturu? Dík za rady
Prostě Stacke
77nula157333
77nula157333
- Mikulas.Ferjencik
- Člen KS Praha
- Kontaktovat uživatele:
www.informaceprovsechny.cz - vřele doporučuju