ISIFA a Logicall: Oznámení o dohledané fotografii

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Odpovědět
cevepe
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Programátor
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 16 poděkování

ISIFA a Logicall: Oznámení o dohledané fotografii

Příspěvek od cevepe »

Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Vlastním diskusní fórum se systémem phpBB (určitě ho budete znát), kam se uživatelé zaregistrují a vkládají své příspěvky. Prostě klasika jako to mají piráti zde na diskusi. Bohužel jsem ale dneska obdržela ve schránce dopis od Logicall, že jsem porušila platnou licenci na použití fotografie. V dopise je i otisk z mé diskuse, kde daný obrázek je použit.
Obrázek, který je zmíněn v dopise je použit jako AVATAR, tj. uživatel, který je zaregistrovaný si vložil jako avatar nějaký obrázek, který se pak zobrazoval v mé diskusi.

Za ten obrázek mám zaplatit 3058Kč a to do 19.11. 2012. Bohužel nejsem ten člověk co všechno vydrží a mám kvůli tomu nyní velké nervy a strach, zda-li to mám či nemám zaplatit. Na některých diskusích jsem se dočetla, že za obsah vložený uživateli přímo provozovatel nezodpovídá a na popud dopisu musí provozovatel daný škodný obsah smazat ... dál že to nemám řešit a ani odpovídat na jejich dopis, který přišel klasicky do mé schránky ... nebyl ani doporučeně.

Obrázek jsem ihned z diskuse odtranila a uživateli jsem poslala PM zprávu, aby obrázek již do diskuse nevkládal.

Jak mám prosím postupovat? Opravdu jsem z této situace dost nervózní a popotahování po soudech apod. ... já o to nestojím. Na diskusi mám sice reklamní bannery, ale ty slouží ... spíše pro zaplacení hostingu.
Adam.Skorepa
Příznivec Pirátů – Středočeský kraj
Profese: živnostník
Dal poděkování: 151 poděkování
Dostal poděkování: 1317 poděkování

Re: ISIFA a Logicall: Oznámení o dohledané fotografii

Příspěvek od Adam.Skorepa »

Rozhodně nic neplatit. Za avatary neručíš (a já osobně bych ho ani tomu uživateli neodstraňoval). Doporučuji dopis naskenovat a nahrát ho sem na fórum jako přílohu (případně se začerněnými osobními údaji), abychom se této kauze mohli blíže podívat na zoubek. Nebo ho můžeš vzít fyzicky na pirátskou schůzi ve svém kraji, tam by Ti mohli Piráti přímo osobně poradit a domluvit s Tebou další postup.

Vystrašená nebuď, ISIFA (a další zmetkové) právě počítají s tím, že se zalekneš a peníze jim hezky vysázíš.
Author Sensei Tyrant Pervert
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

A přečti si https://www.pirati.cz/faq/poplatky?s[]= ... profimedia
Kromě toho na Pirátských novinách jsme napsali několik článků, ze kterých vyplývá, že nikdy žádný soud nevyhráli a dokonce do žádného ani nejdou, protože vědí, že by prohráli.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Jana.Syrovatkova
Člen KS Praha
Profese: VŠ pedagog
Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
Dal poděkování: 232 poděkování
Dostal poděkování: 722 poděkování

Příspěvek od Jana.Syrovatkova »

Četla jsem i o člověku (tuším tu na fóru), po kterém takto chtěli peníze za jím vlastnoručně vyrobenou fotografii. Prostě to zkouší, kdo se chytí a zaplatí. Kdyby se ručilo za obsah vložený uživateli, to by asi nemohly být funkční žádné webové stránky zdarma - kdyby se majitelé měli stále bát, kdo jim tam co vloží. Analogicky by se ulozto asi prohnulo. Nic takového není.

A myslím, že kdyby se to opravdu táhlo až k soudu, Piráti to s radostí rozmáznou a pomůžou.
cevepe

Příspěvek od cevepe »

Mockrát Vám děkuji za informace. Jsem o dost klidnější. Dopis si nechám v šuplíku a nebudu na něj odpovídat. Avatar jsem smazala a uživatele upozornila. Více asi neudělám, ale dle zákonu jsem udělala správně a ničeho jsem se jak tak vidím nedopustila, snad :)
Lukas.Novy
Profese: auditor kyber. bezpečnosti, muž z Brna
Dal poděkování: 2413 poděkování
Dostal poděkování: 3128 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas.Novy »

Ahoj. Muzu se, prosim, zeptat, jak ses dozvedela o Piratech? Diky.

Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net
Tel: 777-5-KRTEK

Jaroslav Stengl
Profese: .
Dal poděkování: 6 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Příspěvek od Jaroslav Stengl »

Tady se uz takoveto veci resili : reserse-f496/vyderacske-dopisy-t10260.h ... t=logicall taky se pridavam se zadosti o zverejneni dokumentu od logicall zde na foru piratech. Dekuji
cevepe

Příspěvek od cevepe »

SCN_0002.pdf
(2.52 MiB) Staženo 603 x
Udělala jsem sken a trochu své údaje promazala. Stále tedy mám tento dopis brát jako vtip, neplatit a neodpovídat s tím, že avatar jako obrázek jsem již dávno smazala?
Adam.Skorepa
Příznivec Pirátů – Středočeský kraj
Profese: živnostník
Dal poděkování: 151 poděkování
Dostal poděkování: 1317 poděkování

Příspěvek od Adam.Skorepa »

cevepe píše:
SCN_0002.pdf
Udělala jsem sken a trochu své údaje promazala. Stále tedy mám tento dopis brát jako vtip, neplatit a neodpovídat s tím, že avatar jako obrázek jsem již dávno smazala?
Buď je ignoruj, nebo je zkus provokovat pro změnu Ty, kupříkladu žádostí o doložení zastupování autora nebo dodání důkazu (screenshot není důkaz - to jim klidně napiš, podělají se z toho vzteky). Pokud by Tě i nadále obtěžovali, dej tady opět vědět, ale skutečně se kvůli tomu nestresuj.
Author Sensei Tyrant Pervert
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Přesně tak. ber to jako hru, kterou nemůžeš prohrát. Jestli tě hra baví, taxi s nimi pohrej. Jestli ne, úplně se na ně vykašli. Já osobně bych si hrál tak, abych jim způsobil co největší náklady. :-)
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“