Šikana DILIA

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Vit.Konecny
Příznivec Pirátů – Ústecký kraj
Profese: vedoucí skladu
Dal poděkování: 462 poděkování
Dostal poděkování: 487 poděkování

Šikana DILIA

Příspěvek od Vit.Konecny »

Dobrý den pane Konečný,

na základě našeho rozhovoru zasílám v příloze podklady k mému sporu s DILIA.

Je mi známo, že jsem povinen uzavřít dle autorského zákona smlouvu s DILIA a platit autorské poplatky za kopírování. To nerozporuji.

Má anabáze je trošku složitější, nerad podepisuji smlouvy a hlavně ty pro mne nevýhodné. Proto i na základě mé neústupnosti vyškrtli z původně předložené smlouvy (po konzultaci DILIA s jejím právním zastoupením Havel a Holásek) nárokování na placené kontroly provozovny.

Několikrát mne upomínali, že jsem neuzavřel smlouvu a nenahlásil počet kopií, naposledy letos druhou předžalobní výzvou z 3.1., upozorňuji že hlášení je dle smlouvy do konce měsíce ledna.

Zarážející na celé věci je, že nevymáhají autorské poplatky, ale pouze náklady za kontrolu provozovny plus poplatky advokátům a soudům.
Dále je úsměvné, že v článku II (Návrhu na vydání platebního rozkazu/Žaloba) sami citují autorský zákon uvádějí.
„Při výkonu kolektivní správy jedná žalobce podle §100 a §100 AZ svým jménem na účet zastupovaných nositelů autorských práv, popř. kolektivních správců, kteří ho pověřili zastupováním při výkonu kolektivní správy.“

Kde je uvedeno na účet nositelů práv, ne na účet poplatníka. Z toho i z vyjmutí odstavce ve smlouvě o placených kontrolách, vyvozuji, že na to nemají nárok a pouze se snaží zastrašovat drobné podnikatele a domoci se neoprávněného obohacení. Nárok mají pouze na kontrolu stejně jako stavební úřad, ale ne na úhradu nákladů s kontrolou spojených.

Dovoluji si upozornit, že údajná kontrola článek III žaloby (protokol o ní žádný nemám) proběhla v sídle firmy K Loučkám 1653 (soukromý byt) a ne v provozovně Podkrušnohorská 1626 IČP 1001017986, která je uvedena ve smlouvě o placení autorských poplatcích a kde skutečně svou živnost provozuji.

Dále bych rád upozornil na fakt, že ve smlouvě o placení autorských odměn DILIA zakazuje kopírování notových záznamů, přestože ji to podle autorského zákona nepřísluší a tato činnost spadá pod jinou organizaci.

Ve svých e-mailech jsem je na medializace mého případu upozornil. Rád bych kdybyste mi pomohli v mém boji (a jistě nejsem takový živnostník sám) proti takovým Šmejdům. Nejen důchodci si zaslouží ochranu proti nepravostem. V případě zájmu nebo potřeby bych doplnil dalšími podklady, nechci Vás zahltit a také nemám vše v kanceláři. Děkuji.
přílohy mám v mailu - pokud je někdo bude chtít vidět, napište mi ;)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vit.Konecny za příspěvky (celkem 3):
Roman.Kucera, Filip.Krska, Lukas.Findeis
facebook / tel.: 73414nula516 / email: vitkonecny[zavináč]email.cézet

Chronický žadatel o členství.
Martin.Smida
Republikové předsednictvo
Profese: Kompostář
Dal poděkování: 574 poděkování
Dostal poděkování: 1418 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Šikana DILIA

Příspěvek od Martin.Smida »

sou to mrdky, až udělám zas nějakou divadlení hru, tak je schválně vyprovokuju :-)
okopírovanýho Lvího krále nějak neřešili... asi se báli :-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Smida za příspěvek:
Filip.Krska
  1. místopředseda Pirátské strany. Neváhejte se na mě obrátit.
Zdenek.Stepanek
Člen KS Ústecký kraj
Profese: IT Expert
Dal poděkování: 262 poděkování
Dostal poděkování: 632 poděkování

Příspěvek od Zdenek.Stepanek »

Ten text je vytvrženej v kontextu, nechápu z toho o co jim jde.
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...

Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“
F. Gellner
Michal.Havranek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: xxx
Dal poděkování: 144 poděkování
Dostal poděkování: 241 poděkování

Příspěvek od Michal.Havranek »

Jde o to, že jim Dilina účtuje peníze za kontroly, které nikdo neobjednal.
autorské poplatky pán nerozporuje a platí. rozporuje kontroly, které si nechal přímo vyjmout ze smlouvy a za které má platit.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“