OSA a hudební festival - rada

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

jana.sochmanova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: autodoprava
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

OSA a hudební festival - rada

Příspěvek od jana.sochmanova »

Prosím o radu.
8.8. jsme pořádali menší festival, vystupovaly nám 4 kapely, které nejsou zastupované osou. 10 dní předem jsem posílala playlisty přes jejich aplikaci. Koncem října došla faktura na 10 tisíc. Při tel. rozhovoru s ženskou s osy, kdy jsem jí oznámila, že kapely nejsou jimi zastupované a já nechápu za co mám platit, mě bylo řečeno, že jim žádné playlisty nedorazily. Poslala jsem je znovu přes email, ale nevyplněné jejich dokumenty ale v souboru doc. Nu a došla faktura na 4 tisíce.
Poradíte mají na to právo? Já myslím, že ne, ale nevíme jak se bránit. Díky za odpovědi.
Zdenek.Stepanek
Člen KS Ústecký kraj
Profese: IT Expert
Dal poděkování: 262 poděkování
Dostal poděkování: 632 poděkování

Re: OSA a hudební festival - rada

Příspěvek od Zdenek.Stepanek »

Dokonce jste jim ani nemusela hlásit žádný playlist, tahle povinnost už byla dávno zrušena.

₅ekněte jim ještě jednou, že tam maj neskutečnej bordel, že opakujete, že ty kapely ani hraná tviorba nebyly osou zastupovaný (teda pokud je to pravda...) a tím to považujete za vyřízený.

Pozor na jednu věc, zastupovaní nesmí být ani ti umělci ani hraný repertoár.

Za nezastupované vesnické umělce co hrajou Kabát revival zaplatit musíte.
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...

Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“
F. Gellner
jana.sochmanova

Díky moc za radu. Právě toto byly kapely, které hrají pouze vlastní tvorbu. Samozřejmě pokud by to bylo oprávněný nemám problém to zaplatit, ale štve mě a hodně, že OSA ničím nepřispěla a chce si namastit kapsu. Ta informace o playlistech mě potěšila, protože když jsem jim volala, jak na tuhle částku přišli, odůvodnili to tím, že nedostali playlisty.
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Oni to jen tak zkoušejí něco jako "nigerijský spam". Bohužel tomu dost pořadatelů podlehne - z toho žijou a proto to dělají.
JInak se mi moc líbí, že jste uspořádali takový skvělý festival! Nechcete s námi začít víc spolupracovat a udělat to pod značkou "Vyosení"? O tom OSA už ví, že nemá šanci :-)
Kolik přišlo lidí?
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
jana.sochmanova

Roman Kucera píše:Oni to jen tak zkoušejí něco jako "nigerijský spam". Bohužel tomu dost pořadatelů podlehne - z toho žijou a proto to dělají.
JInak se mi moc líbí, že jste uspořádali takový skvělý festival! Nechcete s námi začít víc spolupracovat a udělat to pod značkou "Vyosení"? O tom OSA už ví, že nemá šanci :-)
Kolik přišlo lidí?
Bohužel je to tak, zatím co jsem pátrala, tak se lidi spíš lekli a zaplatili... I když nemuseli. A víte, že jak jsem včera pročítala tady ta fóra, tak mě se nápad ,,Vyosení,, líbí, o to víc po téhle zkušenosti.
Fesťák jsme měli první ročník a super, přišlo nám něco okolo 300 lidí, vstup byl volný, takže úplně přesné číslo nevím. Ale spolupráce by byla fajn :) určitě.
jana.sochmanova

Hezký večer, jsem tu po nějaké době a chtěla bych sem doplnit konec příběhu My a OSA :-) Takže poprvé chtěli 10.000,-, toto jsem odmítla zaplatit s tím, že umělce, kteří hráli na fesťáku, OSA nezastupuje. Vymlouvali se na playlisty a kdesi cosi, poté přišla faktura na 5.000,- Toto jsem opět odmítla zaplatit, plus jsem pohrozila právním zástupcem :-) Tak OSA znovu prověřovala jednu z vystupujících kapel ( zřejmě potřebovali nějakou výmluvu, neboť je jasné, že ty prachy chtěli neprávem ) Poslední jejich vyúčtování přišlo dnes a to na 360,- poplatek za tři převzaté písně, které sice nezazněly, ale bohužel jsem je omylem poslala v playlistu.... Ovšem je to docela rozdíl z 10.000,- no ne? Představme si, že někdo bez řečí jde a tuhle jejich licenčku podepíše a zaplatí...je to hnus a okrádání lidí.
Jana.Syrovatkova
Člen KS Praha
Profese: VŠ pedagog
Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
Dal poděkování: 232 poděkování
Dostal poděkování: 722 poděkování

Příspěvek od Jana.Syrovatkova »

Vidíte, příště jim pošlete pouze informaci, že tam budou jen kapely nezastupované OSA případně se přidejte k Vyosení a platit nebudete vůbec nic.

Ale na těch rozdílech je vidět, jak lidi odírají a jak se lidi nechají odírat.
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Jana Syrovatkova píše:... případně se přidejte k Vyosení a platit nebudete vůbec nic.
Jen doplním odkazy
http://www.vyoseni.cz
https://www.facebook.com/VyOseni
https://plus.google.com/+VyoseniCz/posts

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Martin.Smida
Republikové předsednictvo
Profese: Kompostář
Dal poděkování: 574 poděkování
Dostal poděkování: 1418 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Smida »

jana sochmanova píše:Hezký večer, jsem tu po nějaké době a chtěla bych sem doplnit konec příběhu My a OSA :-) Takže poprvé chtěli 10.000,-, toto jsem odmítla zaplatit s tím, že umělce, kteří hráli na fesťáku, OSA nezastupuje. Vymlouvali se na playlisty a kdesi cosi, poté přišla faktura na 5.000,- Toto jsem opět odmítla zaplatit, plus jsem pohrozila právním zástupcem :-) Tak OSA znovu prověřovala jednu z vystupujících kapel ( zřejmě potřebovali nějakou výmluvu, neboť je jasné, že ty prachy chtěli neprávem ) Poslední jejich vyúčtování přišlo dnes a to na 360,- poplatek za tři převzaté písně, které sice nezazněly, ale bohužel jsem je omylem poslala v playlistu.... Ovšem je to docela rozdíl z 10.000,- no ne? Představme si, že někdo bez řečí jde a tuhle jejich licenčku podepíše a zaplatí...je to hnus a okrádání lidí.
pro organizaci OSA nemám slušného slova...

každopádně, jestli tam ty zastupované písničky nehrály, neměli jste platit nic.
Nám se s brodeckým Vyosením stalo něco podobného. nejdřív jsme to (nějakýho eltona johna) nahlásili, ale pak ta kapela nepřijela. tak jsme to neplatili. ale hádali se :-)
  1. místopředseda Pirátské strany. Neváhejte se na mě obrátit.
Nikolaj

Příspěvek od Nikolaj »

Ahoj,
V listopadu pořádáme klubový charitativní festival se zhruba deseti kapelama, hrajícíma pouze vlastní tvorbu. Chápu tedy správně, že ose nemusíme platit nic? A musí se akce teda předem ose hlásit?
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“