OSA a hudební festival - rada
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: autodoprava
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 8 poděkování
OSA a hudební festival - rada
Prosím o radu.
8.8. jsme pořádali menší festival, vystupovaly nám 4 kapely, které nejsou zastupované osou. 10 dní předem jsem posílala playlisty přes jejich aplikaci. Koncem října došla faktura na 10 tisíc. Při tel. rozhovoru s ženskou s osy, kdy jsem jí oznámila, že kapely nejsou jimi zastupované a já nechápu za co mám platit, mě bylo řečeno, že jim žádné playlisty nedorazily. Poslala jsem je znovu přes email, ale nevyplněné jejich dokumenty ale v souboru doc. Nu a došla faktura na 4 tisíce.
Poradíte mají na to právo? Já myslím, že ne, ale nevíme jak se bránit. Díky za odpovědi.
8.8. jsme pořádali menší festival, vystupovaly nám 4 kapely, které nejsou zastupované osou. 10 dní předem jsem posílala playlisty přes jejich aplikaci. Koncem října došla faktura na 10 tisíc. Při tel. rozhovoru s ženskou s osy, kdy jsem jí oznámila, že kapely nejsou jimi zastupované a já nechápu za co mám platit, mě bylo řečeno, že jim žádné playlisty nedorazily. Poslala jsem je znovu přes email, ale nevyplněné jejich dokumenty ale v souboru doc. Nu a došla faktura na 4 tisíce.
Poradíte mají na to právo? Já myslím, že ne, ale nevíme jak se bránit. Díky za odpovědi.
- Zdenek.Stepanek
- Člen KS Ústecký kraj
- Profese: IT Expert
- Dal poděkování: 262 poděkování
- Dostal poděkování: 632 poděkování
Re: OSA a hudební festival - rada
Dokonce jste jim ani nemusela hlásit žádný playlist, tahle povinnost už byla dávno zrušena.
₅ekněte jim ještě jednou, že tam maj neskutečnej bordel, že opakujete, že ty kapely ani hraná tviorba nebyly osou zastupovaný (teda pokud je to pravda...) a tím to považujete za vyřízený.
Pozor na jednu věc, zastupovaní nesmí být ani ti umělci ani hraný repertoár.
Za nezastupované vesnické umělce co hrajou Kabát revival zaplatit musíte.
₅ekněte jim ještě jednou, že tam maj neskutečnej bordel, že opakujete, že ty kapely ani hraná tviorba nebyly osou zastupovaný (teda pokud je to pravda...) a tím to považujete za vyřízený.
Pozor na jednu věc, zastupovaní nesmí být ani ti umělci ani hraný repertoár.
Za nezastupované vesnické umělce co hrajou Kabát revival zaplatit musíte.
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...
Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“ F. Gellner
Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“ F. Gellner
-
Díky moc za radu. Právě toto byly kapely, které hrají pouze vlastní tvorbu. Samozřejmě pokud by to bylo oprávněný nemám problém to zaplatit, ale štve mě a hodně, že OSA ničím nepřispěla a chce si namastit kapsu. Ta informace o playlistech mě potěšila, protože když jsem jim volala, jak na tuhle částku přišli, odůvodnili to tím, že nedostali playlisty.
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Oni to jen tak zkoušejí něco jako "nigerijský spam". Bohužel tomu dost pořadatelů podlehne - z toho žijou a proto to dělají.
JInak se mi moc líbí, že jste uspořádali takový skvělý festival! Nechcete s námi začít víc spolupracovat a udělat to pod značkou "Vyosení"? O tom OSA už ví, že nemá šanci
Kolik přišlo lidí?
JInak se mi moc líbí, že jste uspořádali takový skvělý festival! Nechcete s námi začít víc spolupracovat a udělat to pod značkou "Vyosení"? O tom OSA už ví, že nemá šanci

Kolik přišlo lidí?
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
-
Bohužel je to tak, zatím co jsem pátrala, tak se lidi spíš lekli a zaplatili... I když nemuseli. A víte, že jak jsem včera pročítala tady ta fóra, tak mě se nápad ,,Vyosení,, líbí, o to víc po téhle zkušenosti.Roman Kucera píše:Oni to jen tak zkoušejí něco jako "nigerijský spam". Bohužel tomu dost pořadatelů podlehne - z toho žijou a proto to dělají.
Kolik přišlo lidí?
Fesťák jsme měli první ročník a super, přišlo nám něco okolo 300 lidí, vstup byl volný, takže úplně přesné číslo nevím. Ale spolupráce by byla fajn

-
Hezký večer, jsem tu po nějaké době a chtěla bych sem doplnit konec příběhu My a OSA
Takže poprvé chtěli 10.000,-, toto jsem odmítla zaplatit s tím, že umělce, kteří hráli na fesťáku, OSA nezastupuje. Vymlouvali se na playlisty a kdesi cosi, poté přišla faktura na 5.000,- Toto jsem opět odmítla zaplatit, plus jsem pohrozila právním zástupcem
Tak OSA znovu prověřovala jednu z vystupujících kapel ( zřejmě potřebovali nějakou výmluvu, neboť je jasné, že ty prachy chtěli neprávem ) Poslední jejich vyúčtování přišlo dnes a to na 360,- poplatek za tři převzaté písně, které sice nezazněly, ale bohužel jsem je omylem poslala v playlistu.... Ovšem je to docela rozdíl z 10.000,- no ne? Představme si, že někdo bez řečí jde a tuhle jejich licenčku podepíše a zaplatí...je to hnus a okrádání lidí.

-
- Člen KS Praha
- Profese: VŠ pedagog
- Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
- Dal poděkování: 232 poděkování
- Dostal poděkování: 722 poděkování
Vidíte, příště jim pošlete pouze informaci, že tam budou jen kapely nezastupované OSA případně se přidejte k Vyosení a platit nebudete vůbec nic.
Ale na těch rozdílech je vidět, jak lidi odírají a jak se lidi nechají odírat.
Ale na těch rozdílech je vidět, jak lidi odírají a jak se lidi nechají odírat.
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10819 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jen doplním odkazyJana Syrovatkova píše:... případně se přidejte k Vyosení a platit nebudete vůbec nic.
http://www.vyoseni.cz
https://www.facebook.com/VyOseni
https://plus.google.com/+VyoseniCz/posts
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
- Martin.Smida
- Republikové předsednictvo
- Profese: Kompostář
- Dal poděkování: 574 poděkování
- Dostal poděkování: 1418 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
pro organizaci OSA nemám slušného slova...jana sochmanova píše:Hezký večer, jsem tu po nějaké době a chtěla bych sem doplnit konec příběhu My a OSATakže poprvé chtěli 10.000,-, toto jsem odmítla zaplatit s tím, že umělce, kteří hráli na fesťáku, OSA nezastupuje. Vymlouvali se na playlisty a kdesi cosi, poté přišla faktura na 5.000,- Toto jsem opět odmítla zaplatit, plus jsem pohrozila právním zástupcem
Tak OSA znovu prověřovala jednu z vystupujících kapel ( zřejmě potřebovali nějakou výmluvu, neboť je jasné, že ty prachy chtěli neprávem ) Poslední jejich vyúčtování přišlo dnes a to na 360,- poplatek za tři převzaté písně, které sice nezazněly, ale bohužel jsem je omylem poslala v playlistu.... Ovšem je to docela rozdíl z 10.000,- no ne? Představme si, že někdo bez řečí jde a tuhle jejich licenčku podepíše a zaplatí...je to hnus a okrádání lidí.
každopádně, jestli tam ty zastupované písničky nehrály, neměli jste platit nic.
Nám se s brodeckým Vyosením stalo něco podobného. nejdřív jsme to (nějakýho eltona johna) nahlásili, ale pak ta kapela nepřijela. tak jsme to neplatili. ale hádali se

- místopředseda Pirátské strany. Neváhejte se na mě obrátit.
-
Ahoj,
V listopadu pořádáme klubový charitativní festival se zhruba deseti kapelama, hrajícíma pouze vlastní tvorbu. Chápu tedy správně, že ose nemusíme platit nic? A musí se akce teda předem ose hlásit?
V listopadu pořádáme klubový charitativní festival se zhruba deseti kapelama, hrajícíma pouze vlastní tvorbu. Chápu tedy správně, že ose nemusíme platit nic? A musí se akce teda předem ose hlásit?