Škoda vyčíslená ČPU - 5,5 mil.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Mishi105
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: na mateřské dovolené
Dal poděkování: 5 poděkování

Škoda vyčíslená ČPU - 5,5 mil.

Příspěvek od Mishi105 »

Dobrý den,

moc prosím o radu!

Cca před devíti měsíci byl manžel pozván na policii k podání vysvětlení. Teprve tam se dozvěděl, že se jedná o to, že uploadoval filmy. Rovnou z výslechu s ním jelo 5 policistů zabavit jeho notebook. Včera dorazilo usnesení od PČR o zahájení trestního stíhání ve věci porušení autorského práva, s tím, že manžel si při této činnosti přišel na 7100, ale způsobená škoda mu byla Českou protipirátskou unií vyčíslena na 5,5 milionu. Tato částka je pro nás naprosto zdrcující, manžel je obyčejný dělník a já jsem na mateřské s půlročním dítětem a pobírám 6100, máme celkem dvě děti, žijeme od výplaty k výplatě.
Je v této fázi nějaká možnost, že se výše té škody nějak výrazně sníží? Cokoli nad 1 mil. je pro nás téměř likvidační, i statisícová suma pro nás bude znamenat splácení do konce života.
Je vůbec možné, že škoda byla opravdu tak veliká? Lze se s ČPU nějak mimosoudně domluvit? Nebo je lepší nechat to dojít k soudu?
Za cca 14 dní ho čeká další výslech.... Dá se tam něco změnit?
Pokud poradíte budeme moc rádi.
Díky moc!!!
Marek.Necada
Člen KS Praha
Profese: silozpytec
Dal poděkování: 3187 poděkování
Dostal poděkování: 2465 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda vyčíslená ČPU - 5,5 mil.

Příspěvek od Marek.Necada »

Asi je lepší soud. U obhajoby popírat způsobenou škodu, neb způsoby vyčíslování ČPU jsou krajně pochybné. Soud pak pravděpodobně odkáže náhradu škody k civilnímu řízení, k němuž ČPU snad ještě nikdy nesáhla. Viz ostatní vlákna zde na toto téma.
A čistě pro jistotu by možná stála za zvážení úprava společného jmění manželů.
Kdyby došlo k pravomocnému přiznání milionové škody (k němuž na 99 % nedojde), tak bude nejlepší emigrace do země s vyšším ohodnocením práce.

Ministerio de Educación, ¡afuera!

Долой царя!

Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

A bylo by dobré vědět, jaké důkazy oni mají. Jestli mají nějakou statistiku, kolik lidí si film stáhlo. Pak je argumentace taková, že ti, co si ho stáhli, by si ho na DVD stejně nekoupili a nikdo nedokáže, že na základě toho stažení nešli třeba do kina, kde je z filmu lepší zážitek. Tím pádem vlastně vydavateli filmu staženi POMOHLO, nikoliv, že ho poškodilo. To je nejúčinnější argumentace u soudu a soudy na to slyší.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
sanje
Profese: grafik
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od sanje »

V první řadě u výslechu zapírat a nic jim nepřiznat. O ničem nevím atd., počítač jsem koupil od někoho z druhé ruky ( nelegálně nainstalovaný sw ), sw už tam byl nainstalovaný. Chce to právníka ten Vás uklidní, když to půjde dobře bude z toho jen podmínka. Vezměte si právníka k výslechu, domluvíte se s ním co říkat a co ne už před výslechem.
Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11325 poděkování
Dostal poděkování: 6503 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Musíte si sehnat právníka na obhajobu, zcela bezpodmínečně. Jinak hrozí, že vás v tom vykoupou víc než by slušelo, s právníkem máte šanci i na zastavení stíhání.
Bez znalosti spisu a dalších skutečností i právní odbornosti nelze kvalitně radit, takhle na dálku.

Pokud na právníka nemáte, zkuste požádat o ex offo, ČAK to zprostředkuje.
http://www.cak.cz/scripts/detail.php?id=2617

Napište případně odkud jste, pak lze i nějakého právníka vytipovat. Zvažte případně i medializaci vašeho případu (po poradě s právníkem), má to své plusy i mínusy, ale někdy to může pomoci.

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Mishi105
Profese: na mateřské dovolené
Dal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od Mishi105 »

Díky za pomoc!

Už máme advokáta a i když říká, že takový případ ještě neměl, tak bych řekla, že se k tomu staví dost aktivně. Tak snad to k něčemu bude.
Mám na vás další dotazy.... V tom případu piráta z Brna (škoda 11 mil.) - soud nařídil pověřit soudního znalce, aby odhadl reálnou škodu. Nevíte, zda tento případ nějak pokročil? Jestli třeba je známo, zda již vyrukovali s tím posudkem a jestli ano, jaký byl?

Také kdybyste pro mě měli nějaké šikovné odkazy na diskuze, fóra, nebo odborné články atd.... na toto téma, budu za ně nesmírně vděčná a i náš právník říkal, že čím víc zdrojů pro nastudování bude mít, tím líp. Usnadnilo by mi to hledání.

Četla jsem tu, že tu odkazujete na JUDr. Šalamouna jako právníka pohybujícího se v problematice autorského práva. Na stránkách ČAK jsem našla jen JUDr. Šalomouna. Je to on a byl to jen překlep, nebo opravdu existuje nějaký JUDr. Šalamoun?

Díky!
Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11325 poděkování
Dostal poděkování: 6503 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Dobrý postup ;)

Nejvyšší soud se zastal piráta. Za sdílení filmů měl platit miliony
5. ledna 2015
http://zpravy.idnes.cz/nejvyssi-soud-se ... _krimi_jpl

JUDr. Šalamoun
http://www.pravnipraxe.com/kontakt

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 258 poděkování
Dostal poděkování: 1393 poděkování

Příspěvek od Ondra.kl »

Dalibor Zahora píše: JUDr. Šalamoun
http://www.pravnipraxe.com/kontakt
hele ... víš že píšeš Šalamouna ale odkazuješ na Šalomouna ? ;)
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“