protiteroristické manévry

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
mkv
Návštěvník – nepatří k Pirátům

protiteroristické manévry

Příspěvek od mkv »

Asi všichni si už všimli nebývalých manévrů a siláckých řečí ministrů obrany a vnitra, upřímně řečeno odůvodnění celé akce mi přijde jako špatný vtip. Ať pánové vytáhnou buď konkrétní fakta, která spojují Bruselské atentátníky s muslimskou komunitou zde nebo ať celou akci zaplatí ANO a ČSSD ze svého. Představa že mě jako občana uklidní armáda v ulicích je mimo ještě dejte na Václavák a nábřeží pár t72 a klukům dobové unifomy ať mají turisté alespoň co fotit. Pár stovek vojáků a policajtů v ulicích rozhodně nezabrání teroristickému útoku a mě jako občanovi připomenou jedině srpen 68.

Podle mě by daleko spolehlivěji zabránila útoku teroristů věcná spolupráce tajných služeb a policie ... buď máme konkrétní informace o útocích připravovaných proti občanům ČR a ČR a nebo je prostě nemáme a plašíme že? Mě osobně by imponovalo pokud by tajné služby infiltrovaly muslimské komunity a pomocí informací získaných přímo od radikálů s pomocí policie zabraňovaly útokům. Je to levnější než přiblblé manévry a sledování všeho všech pořád.

Mě by vážně zajímal způsob uvažování pana Chovance, kdesi v dáli se cosi stalo šup s armádou do ulic ... nehledě na zbytečný zásah do práv občanů kteří budou neustále kontrolováni... to mi nepřijde jako přiměřené opatření, ale zcela svévolné zasahování do běžného života občanů nejspíš aby se pan Chovanec před volbami předvedl jako ochránce (dříve též protektor).
next_ghost
Profese: programátor
Dal poděkování: 465 poděkování
Dostal poděkování: 1741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: protiteroristické manévry

Příspěvek od next_ghost »

adama-military-police.jpg
Tyhle armádní manévry jsou jen další zkouška, kam až může státní moc zajít. Existuje jen jeden důvod, kvůli kterému smí armáda vyrazit se zbraněmi do ulic - válka. Teď ve válce nejsme, takže ozbrojení vojáci nemají v ulicích co dělat, ať už pod velením policie nebo vojenského generálního štábu. Jestli bude demonstrace, počítejte se mnou.
Tito uživatelé poděkovali autorovi next_ghost za příspěvky (celkem 4):
Frantisek.Navrkal, anonym2064, Pavel.Moravec, Mikulas.Peksa

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

Frantisek.Navrkal
Profese: datový inženýr
Dal poděkování: 2289 poděkování
Dostal poděkování: 1250 poděkování

Příspěvek od Frantisek.Navrkal »

@next_ghost:
So say we all.

Flamewar does not determine who is right - only who is left.
Moje (bývalé) poslancování: poslanecký report, stránka na Facebooku, Twitter profil, podcast Na vrkanou

mkv

Příspěvek od mkv »

Fakt nechápu naše novináře to nikoho nezajímá kolik takovéhle manévry stojí peněz, kolika běžným občanům zasáhnou do života jen tak, protože pan Chovanec ukazuje před volbama svaly? Krom toho dávat pravomoci policie vojákům, kteří procesní, přestupkové a tretní právo viděli možná tak v detektivce ... to jako vážně? Zcela vážně smůžeme panu ministovi položit otázku: "Kdy dáme pravomoci policie hlídačům parkovišť a ostrahám v supermarketech ?" ... teď když je vykonávat kdejaké ucho ...

Opravdu je to proporcionálně odůvodněné? Každé opatření musí odpovídat stupni ohrožení, já mám celkem důvodně za to, že občanům ČR na našem území nic nehrozí ... a pokud ano pak je to výsledek diletantismu na straně tajných služeb a policie.
anonym2064
Dal poděkování: 2556 poděkování
Dostal poděkování: 2719 poděkování

Příspěvek od anonym2064 »

myslím že to oprávnění si zajistili vyhlášením 1. stupně ohrožení. Stejně to nemůže ničemu pomoct jen se to docela hodí k navyšování jejich investičních "potřeb".
Západní hodnoty jsme zrovna viděli online v ČT24 při projednávání čapího tunelu . Opravdu? Má vůbec cenu todle bránit?
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym2064 za příspěvky (celkem 2):
Milan.Muller, Marek.Necada
mkv

Příspěvek od mkv »

Martin.Shanil píše:myslím že to oprávnění si zajistili vyhlášením 1. stupně ohrožení. Stejně to nemůže ničemu pomoct jen se to docela hodí k navyšování jejich investičních "potřeb".
Západní hodnoty jsme zrovna viděli online v ČT24 při projednávání čapího tunelu . Opravdu? Má vůbec cenu todle bránit?
Problém jsou kobliháři (dříve veverkáři) to stejně zbaští a zase tam hodí ANO a nechají si zase 4 roky lhát a rozkrádat rozpočet ... kdekoliv v civilizovaném světě už by musel takový minitr rezignovat. Mě teda šve, že oligarcha ukrajinského střihu jako je Babiš se vůbec dostal k moci. O tom to ale není posouvat nás hlouběji mezi banánistány mrvením ústavních práv (tím mám na mysli rozšíření pravomocí šmírovacích služeb) a rozmísťováním armády v ulicích ? Začínám si připadat jako na ukrajině ... ještě by mohl třeba Kalousek na schůzi parlamentu zbít Babiše a Ukrainizace naší politiky bude dokonalá.
next_ghost
Profese: programátor
Dal poděkování: 465 poděkování
Dostal poděkování: 1741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

Martin.Shanil píše:myslím že to oprávnění si zajistili vyhlášením 1. stupně ohrožení.
Ten zákon, který tohle umožňuje, AFAIK platí teprve 2 měsíce.
Tito uživatelé poděkovali autorovi next_ghost za příspěvky (celkem 2):
Marek.Necada, anonym2064

Chceš, aby organizace fungovala? Komunikuj!
Česká pirátská strana: Neškodná.

Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

BTW na tohle přišel už Buš, když vyhlásil VÁLKU proti terorismu. Od té doby je možné cokoliv, mír dosud nenastal.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 3):
Marek.Necada, next_ghost, Janka.Michailidu
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
mkv

Příspěvek od mkv »

Mno a je to venku, žádné informace o tom, že by konkrétní cíle v ČR mohly být napadeny teroristy nejsou ... takže Chovanec vyhodil hromadu peněz na zbytečné manévry viz. jeho vlastní vyjádření:

http://www.novinky.cz/domaci/398642-cho ... byvat.html

K tomu opravdu není co dodat, navrhuji petici pro odvolání Chovance pro neschopnost, plýtvání a svévolné zneužívání pravomocí.
Janka.Michailidu
Profese: Akademička na VŠCHT (biotechnologie)
Dal poděkování: 980 poděkování
Dostal poděkování: 1669 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janka.Michailidu »

BTW na tohle přišel už Nixon, když vyhlásil válku proti lidem tmavší barvy pleti.. erm.. tedy válku proti drogám..

Obrázek

(ale takhle bychom mohli pokračovat spirálovitě hloubš a hloubš.. je to furt to samé)
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“