Vyhození Petra Tkadlece z komise investiční Vsetín

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Petr.Tkadlec
BAN za porušování pravidel
Profese: rozpočtář/přípravář/stavbyvedoucí
Dal poděkování: 1207 poděkování
Dostal poděkování: 1168 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Vyhození Petra Tkadlece z komise investiční Vsetín

Příspěvek od Petr.Tkadlec »

Ahojte, k 30.6. mě oficiálně vyhodili z komise pro investice, výstavbu a dopravu rady města Vsetín.

Rada může odvolávat členy jak chce, ale:

Návrh na mé odvolání podala sama komise, protože jsem "zveřejnil" informace, na základě kterých jsem pomohl neuskutečnit jednu výstavbu nových domků v "lese" na kraji vsetína, protože ji tam místní občané nechtěli.

Oni se ale odvolávají na to, že jsem porušil zákon č. 101/2000Sb., o ochraně osobních údajů, což není pravda, protože v daném zápisu žádné osobní údaje nejsou - viz přílohy.

Přikládám zápis ze schůze když mě odvolali a dále přikládám zápis, který jsem "zvěřejnil" předsedovi dotčených SVJ, kterých se výstavba týkala. (zprostředkování k tomu proběhlo přes našeho zastupitele).

Prosím o rady, případně pak o právní a mediální pomoc.
Přílohy
návrh na odvolání člena komise.pdf
(127.43 KiB) Staženo 132 x
zápis 16 04 11.doc
(8.01 MiB) Staženo 191 x
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Tkadlec za příspěvky (celkem 5):
Dalibor.Zahora, Marek.Necada, Josef.Hrubos, Robert.Magni, Pavel.Hajek
Petr Tkadlec - 724 879 117
jestli něco chcete, tak víte, kde mě naleznete
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyhození Petra Tkadlece z komise investiční Vsetín

Příspěvek od Petr.Vileta »

Jak jste na to ve Vsetíně se zveřejňováním zápisů z jednání? Má to být na webu nebo ne? A co na to říká Komise pro otevřenost?
http://www.mestovsetin.cz/komise-pro-otevrenost/os-7463

V každém případě kontaktuj Jakuba Michálka OFFTOPICsorry Jakube ;) nebo nějakého našeho právníka (pokud ještě máme) a případně zkus vyžádat konkrétní zápis z jednání přes Zákon 106.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Petr.Tkadlec
Kontaktovat uživatele:

Petr.Vileta píše:Jak jste na to ve Vsetíně se zveřejňováním zápisů z jednání? Má to být na webu nebo ne? A co na to říká Komise pro otevřenost?

V každém případě kontaktuj Jakuba Michálka OFFTOPICsorry Jakube ;) nebo nějakého našeho právníka (pokud ještě máme) a případně zkus vyžádat konkrétní zápis z jednání přes Zákon 106.
Zatím se nezveřejňují, ale zápis samotný si pak vyžádal pan Čech, předseda SVJ a byl mu poskytnut, akorát při žádosti použil citace z toho zápisu. Jako měl jsem to nechat zveřejnit přes 106, ale je to podle mě jen procedurální pochybení, protože radou to už projednáno bylo. Oni se ale ošívají 101kou, která porušena nebyla.
Petr.Tkadlec
Kontaktovat uživatele:

Čunek tady hlavně vaří obchoďák a mě se nelíbili spoluúčasti města pro soukromí subjekt, tak to nejspíš bude ten pravý důvod mého odvolání.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Tkadlec za příspěvek:
Robert.Magni
Josef.Hrubos
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od Josef.Hrubos »

Petr.Tkadlec píše:Čunek tady hlavně vaří obchoďák a mě se nelíbili spoluúčasti města pro soukromí subjekt, tak to nejspíš bude ten pravý důvod mého odvolání.
Asi jsi neměl zmiňovat ty čachry s parkovacími místy. :D
Každopádně věřím, že tě vyšoupli neoprávněně.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Hrubos za příspěvky (celkem 2):
Petr.Tkadlec, Robert.Magni
Dělej s úsměvem nebo nedělej vůbec.
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Petr.Tkadlec píše:
Petr.Vileta píše:Jak jste na to ve Vsetíně se zveřejňováním zápisů z jednání? Má to být na webu nebo ne? A co na to říká Komise pro otevřenost?

Zatím se nezveřejňují, ale zápis samotný si pak vyžádal pan Čech, předseda SVJ a byl mu poskytnut, akorát při žádosti použil citace z toho zápisu. Jako měl jsem to nechat zveřejnit přes 106, ale je to podle mě jen procedurální pochybení, protože radou to už projednáno bylo. Oni se ale ošívají 101kou, která porušena nebyla.
A pan Čech si to vyžádal přes 106ku? Pokud ano, mají povinnost to zveřejnit pro všechny. To by byl jejich pěkný trapas, kdyby tebe popotahovali za něco, co podle 106 už je zveřejněné. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
Robert.Magni

Věř, ale komu věříš měř.

Petr.Tkadlec
Kontaktovat uživatele:

Petr.Vileta píše:
Petr.Tkadlec píše:

A pan Čech si to vyžádal přes 106ku? Pokud ano, mají povinnost to zveřejnit pro všechny. To by byl jejich pěkný trapas, kdyby tebe popotahovali za něco, co podle 106 už je zveřejněné. :)
Jo je to zveřejněné přes 106 pro všechny, ale pan Čech při žádosti o tu informaci použil informace z toho zápisu. Takže se dozvěděli, že ho měl dřív a jinou cestou než oficiální. Celý zápis však v té době byl projednán radou. Jako je to docela kravina, ale já jsem byl nařknut z porušení zákona, který jsem neporušil, protože v daném zápisu žádné osobní údaje nebyli. Jsem jen nepohodlným členem komise, kterému se nelíbylo vyhazování peněz soukromému investorovi.
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Jestli nejsou osobní údaje někde v přílohách (které u toho nevidím), tak jsem tam žádné nenašel. Jenže oni píšou o "zápisech", jako že jich bylo víc. Nebylo něco v jiném zápisu?

Ještě bys sem měl dát nějaký ten váš závazek mlčenlivosti, pokud jste ho podepisovali. A samozřejmě bez osobních údajů. ;)

Věř, ale komu věříš měř.

Petr.Tkadlec
Kontaktovat uživatele:

Petr.Vileta píše:Jestli nejsou osobní údaje někde v přílohách (které u toho nevidím), tak jsem tam žádné nenašel. Jenže oni píšou o "zápisech", jako že jich bylo víc. Nebylo něco v jiném zápisu?

Ještě bys sem měl dát nějaký ten váš závazek mlčenlivosti, pokud jste ho podepisovali. A samozřejmě bez osobních údajů. ;)
Ten závazek bohužel nemám. :( Tady ten zápis byl přeposlán aj z důvodu, že tam byli úkoly pro naši koalici. No v tom zveřejňování nějaké pochybení bylo, ale prostě jsme jen vynechali 106ku (radou ten zápis projednán byl) a poslal jsem to hned našemu zastupiteli.

Nejvíc mě na tom štve to nařčení z porušení zákona, který jsem evidentně neporušil.

Již před tím jsem vyzval předsedkyni komise k vyjádření, ale nevyjádřila se a nejspíš to ani nemá v plánu.
1.7.2016 Vážení členové komise, znovu odmítám porušení zákona a jestli Ing. Arch. Hovořáková mě tímto oficiálně nařkla z tohoto údajného porušení zákona, tak prosím i o předložení nějakého důkazu. Velmi mě mrzí, že bod mého odvolání byl navržen až na místě a nemohl jsem se na něj lépe připravit a tyto nepravdivé nařčení vyvrátit.

Připojuji zmíněný zápis, který když si pečlivě prostudujete, tak zjistíte, že žádné osobní informace dle "zák. č. 101/2000 Sb." neobsahuje. Pan Berg si tento zápis, který mi byl zaslán 2.5.2016, vyžádal, aby mohl plnit své povinnosti dle zákona č. 128/2000 Sb. zákonu o obcích §69. Tento zápis byl již po projednání radou a tudíš si ho mohl jakýkoliv občan vyžádat dle zákonu č. 106/1999 Sb. Zákon o svobodném přístupu k informacím. Následně jsem mu tento zápis prostřednictvím našeho tajemníka Davida Kopeckého poslal. Možná jsme se dopustili procedurálního pochybení, kdy jsme si tento zápis nevyžádali oficiální cestou, ale tak daleko do práva už nevidím.

V případě, že mi paní předsedkyně komise neprokáže porušení výše zmíněného "zák. č. 101/2000 Sb.", tak celé hlasování o mém odvolání navrhuji zneplatnit, protože bylo navrženo na základě účelově nepravdivých informací a díky tomu, že všichni hlasovali pro mé odvolání z důvodu porušení zákona, tak celé hlasování bylo zmatečné.

S přáním krásného dne

Vyjádřil se k tomu nesmyslně pouze jiný člen Fojtů, který je Čunkův spolustraník.
mladý muži

vy sám jste na jednání řekl, že jste zápis z komise poskytl nějakému vašemu tajemníkovi. to je, podle mého, důkaz který jste dal sám a není třeba aby m. hovořáková dodávala další.

s pozdravem
daniel fojtů
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Tohle chce nějakého právníka, s tím ti neporadím. Pár jich mezi členy máme, zavolej/napiš jim.

Věř, ale komu věříš měř.

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“