Jak Martin Kucera nici praci ostatnich

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Lukas.Novy
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: auditor kyber. bezpečnosti, muž z Brna
Dal poděkování: 2413 poděkování
Dostal poděkování: 3128 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jak Martin Kucera nici praci ostatnich

Příspěvek od Lukas.Novy »

Cca pred rokem nas poskytovatel ucetnich sluzeb, spolecnost Alvarium vice ci mene uspesne resila problem s vykonem a dostupnosti weboveho rozhrani naseho ucetnictvi. Po svoleni vedouciho FO jsem tehdy zasel za p. Krupkou a domluvil se na reseni, ktere situaci vyresilo. Kazdy den spolecnost Alvarium automaticky nahravala zalohu ucetnictvi na muj server, kde jina automatika zanonymizovala osobni udaje a zalohu naimportovala do instance flexibee jakozto novou firmu (coz ma vyhodu, ze se clovek muze kouknout na stav k libovolnemu dni ucetnictvi). Narozdil od primarni instance nevyzaduje moje instance prihlaseni uzivatelskych jmenem a heslem a zajistuje pristup do vsech casti ucetnictvi, ktere jinak verejnost v primarni instanci kvuli osobnim udajum k dispozici ani po prihlaseni nema. Jedna se napriklad o modul Banky (vypisy, zauctovani polozek, parovani s fakturami apod.) nebo o modul Zamestnanci. Po puvodnim zprovozneni a provereni toto reseni pro jistotu vedouci FO jeste jednou schvalil prostrednictvim emailu a vsichni se meli fajn.

Kolem cervna tohoto roku mi vsak na serveru doslo misto a ja to nemel v tu dobu cas resit, po nekolika urgencich Alvarium synchronizaci zastavilo.

Pred nekolika tydny se Kontrolni komise vrhla na kontrolu ucetnictvi (na teto kontrole se nejen ma malicko tez podili) a proto jsem napravil situaci s mistem na serveru a pozadal Alvarium o obnoveni synchronizace.

Martin Kucera, ac nema v tomto pripade zadnou pravomoc vstupovat mezi smluvni strany jimiz jsou Alvarium a Financni odbor Piratske strany, obnoveni provozu a synchronizaci dat Alvariu zakazal, coz mi k memu prekvapeni p. Krupka dnes sdelil telefonicky. Zavolal sem tedy Martinu Kucerovi a slusne se zeptal, proc zastupuje stranu navenek v zalezitosti, ktera je vyhradne sverena Financnimu odboru. Dostalo se mi jako odpovedi nevybirave prskani prokladane nesmyslnymi pseudoargumenty, nasledne mi telefon bez rozlouceni polozil.

Ve zkratce, Kontrolni komise nemuze zajistit kontrolu ucetnictvi, protoze se hlavni fasista boji Krtka... prestoze mam podepsane NDA, prestoze mirror vznikl prave kvuli tomu, aby bylo mozne data poskytovat anonymizovana, prestoze byla vec schvalena prislusnymi predstaviteli, prestoze nedoslo k jedinemu incidentu, prestoze si nikdo nestezoval.

Gratulujeme.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Novy za příspěvky (celkem 2):
rst, Robert.Magni

Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net
Tel: 777-5-KRTEK

Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Re: Jak Martin Kucera nici praci ostatnich

Příspěvek od Martin.Kucera »

Lukas.Novy píše:Zavolal sem tedy Martinu Kucerovi a slusne se zeptal, proc zastupuje stranu navenek v zalezitosti, ktera je vyhradne sverena Financnimu odboru. Dostalo se mi jako odpovedi nevybirave prskani prokladane nesmyslnymi pseudoargumenty, nasledne mi telefon bez rozlouceni polozil.
Lžeš (tedy vyjma toho, že ses slušně zeptal).
Nebo jsi schopen doložit "nevybíravé prskání", "nesmyslné pseudoargumenty" a že jsem ti telefon bez rozloučení položil? Z mé strany to totiž vypadalo, že jsi ho položil ty.
Lukas.Novy píše:Kontrolni komise nemuze zajistit kontrolu ucetnictvi,
Může, bude mít zřízen přístup k originálním datům.
Lukas.Novy píše: prestoze mam podepsane NDA
Z čehož ale nijak nevyplývá povinnost strany poskytovat ti důvěrná data.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
Robert.Magni

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Lukas.Novy
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: auditor kyber. bezpečnosti, muž z Brna
Dal poděkování: 2413 poděkování
Dostal poděkování: 3128 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas.Novy »

Martin.Kucera píše:Lžeš (tedy vyjma toho, že ses slušně zeptal).
Nebo jsi schopen doložit "nevybíravé prskání", "nesmyslné pseudoargumenty" a že jsem ti telefon bez rozloučení položil? Z mé strany to totiž vypadalo, že jsi ho položil ty.
Zrejme si budu nucet hovory s tebou nahravat, oh well, kdyz to nejde po dobrem.
Martin.Kucera píše:Může, bude mít zřízen přístup k originálním datům.
Ne nebude ji zrizen pristup k originalnim datum, dokud nebude mit pristup k dumpu databaze (a ne, zaloha firmy neni to stejne, nedokazes z toho prokazat, ze mas veskere udaje). Kdyby ho totiz mela, nema zadny problem mi ho poskytnout a ja bych ho uplne stejne natlacil do svoji instance.
Martin.Kucera píše:Z čehož ale nijak nevyplývá povinnost strany poskytovat ti důvěrná data.
Strana ty data neposkytuje, poskytuje je Alvarium na zaklade prikazu Financniho odboru, jelikoz Financni odbor ma zaruceno prostrednictvim NDA i dosavadni bezuhonosti, ze nebudou data ohrozena. Ja data nemohu pozadovat, Financni odbor ale ano. Ty ale nemas ani v jednom pripade pravomoc to zakazat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Novy za příspěvek:
Robert.Magni

Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net
Tel: 777-5-KRTEK

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Jen se tak zeptám: ty máš zakoupený nebo pronajatý SW Flexibee? Kterou verzi a mohl bych znát licenční číslo?

EDIT: kde ta "tvoje instance" běží?

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“