Mít Newsletter ZO?
Moderátor: Zahraniční
Pravidla fóra
International forum
International forum
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11092 poděkování
- Dostal poděkování: 8913 poděkování
Mít Newsletter ZO?
Omlouvám se za svůj výbuch prokrastinační aktivity, ale něco mě napadlo.
ZO by mělo udržovat kontakt a přehled o situaci v pirátských stranách a organizacích, často jsou zde různé výzvy k zapojení do činnosti někde daleko, potřeba překladů, hledání kandidátů do funkcí, organizátorů a účastníků konferencí apod.
Nedávalo by smysl tyto informace průběžně shromažďovat a rozesílat nějakým semipravidelným Newsletterem ZO?
Jednak členům ZO a jednak "našim lidem" v orgánech těch nednárodních organizací a třeba taky zájemcům o to, co se děje? (Třeba těm co jsou zastupitelé někde na hranicích se státem, co má taky piráty, nebo často vyjíždějí někam.)
Za mě to má tu výhodu, že se tím vytváří i přehledný základní archiv minulých událostí, což pro budoucnost považuji za velmi užitečné.
Jaký na to máte názor, napište mi do komentářů.
@David.Wagner
ZO by mělo udržovat kontakt a přehled o situaci v pirátských stranách a organizacích, často jsou zde různé výzvy k zapojení do činnosti někde daleko, potřeba překladů, hledání kandidátů do funkcí, organizátorů a účastníků konferencí apod.
Nedávalo by smysl tyto informace průběžně shromažďovat a rozesílat nějakým semipravidelným Newsletterem ZO?
Jednak členům ZO a jednak "našim lidem" v orgánech těch nednárodních organizací a třeba taky zájemcům o to, co se děje? (Třeba těm co jsou zastupitelé někde na hranicích se státem, co má taky piráty, nebo často vyjíždějí někam.)
Za mě to má tu výhodu, že se tím vytváří i přehledný základní archiv minulých událostí, což pro budoucnost považuji za velmi užitečné.
Jaký na to máte názor, napište mi do komentářů.
@David.Wagner
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 3):
- Antonino.Milicia, Dalibor.Zahora, Lukas.Dolezal
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: Analytik
- Dal poděkování: 527 poděkování
- Dostal poděkování: 1040 poděkování
Re: Mít Newsletter ZO?
IMHO by to mělo být součástí celostátního newsletteru.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Lipavsky za příspěvky (celkem 3):
- Mikulas.Peksa, anonym39320, Jan.Hora
- Jan.Mares
- Profese: Spisovatel slevových letáků
- Dal poděkování: 147 poděkování
- Dostal poděkování: 1038 poděkování
Myslím, že ten nápad naráží na odvěký problém. Není čas, nejsou lidi. Ono nápadů na zlepšení ZO se za ta léta nahromadilo hodně, ale ne všechny přežijou střet s touhle realitou.
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
Já ti nevím, jestli každého člena by mělo zajímat, že budou volby v Porýní Vestfálsku nebo až/že příští PPI Board rozhodně, jestli GA bude online nebo offline.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 5):
- Dalibor.Zahora, Vit.Fux, Ondrej.Profant, Dan.Lestina, Antonino.Milicia
- Antonino.Milicia
- Komunální zastupitel/ka
- Profese: Strategie, projekty, rozvoj
- Dal poděkování: 857 poděkování
- Dostal poděkování: 1191 poděkování
Řekl bych, že Vojta Pikal testuje poptávku, nikoliv nabídku, a předpokládám, že až podle poptávky se pak bude/nebude pokračovat v dalších krocích.
(Mně se ten nápad líbí. A je v pořádku, že bude na každém, zda by to odebíral nebo ne)
- David.Wagner
- Profese: vykonavatel vůle
- Dal poděkování: 344 poděkování
- Dostal poděkování: 3845 poděkování
Snažím se (a myslím, že to vychází) aby součástí každého celostátního newsletteru byla nějaká jednoduchá informace nebo povolání k akci - a reakce na to dobře fungují, máme nějak obměněnou skladbu lidí kteří se aktivně zapojují a věci se dějí.
Místo newsletteru mi z toho vychází spíše nějaké čtvrtletní/ půlroční shrnutí toho co se děje a dělá jak jako výzva k zapojení, tak jako nějaký přehled pro členy "odbor slouží k tomuhle účelu". Jinak se dost bojím toho, že se budou produkovat informace pro informace a nejen, že v záplavě newsletterů asi spíše zaniknou, ale ještě to bude muset někdo dělat místo jiné práce. A dobrovolnická práce a obzvláště dobrovolnická práce takhle prudně administrativní je cenný zdroj, kterým bych plýtval jen velmi nerad.
Místo newsletteru mi z toho vychází spíše nějaké čtvrtletní/ půlroční shrnutí toho co se děje a dělá jak jako výzva k zapojení, tak jako nějaký přehled pro členy "odbor slouží k tomuhle účelu". Jinak se dost bojím toho, že se budou produkovat informace pro informace a nejen, že v záplavě newsletterů asi spíše zaniknou, ale ještě to bude muset někdo dělat místo jiné práce. A dobrovolnická práce a obzvláště dobrovolnická práce takhle prudně administrativní je cenný zdroj, kterým bych plýtval jen velmi nerad.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvky (celkem 3):
- Dalibor.Zahora, Vojtech.Pikal, Jan.Zavadil
Podporuji myšlenky.
- Jan.Hora
- Kontrolní komise
- Profese: IT analytik / Software developer (MSSQL)
- Dal poděkování: 1650 poděkování
- Dostal poděkování: 2056 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mě by zajímalo něco stručnýho, ve smyslu "děje se něco, co nás přímo nebo nepřímo ovlivňuje" případně "děje se něco, co bychom měli přímo nebo nepřímo chtít ovlivnit". Takže mi dává smysl to dávat do celostátního newsletteru, protože to se pořídí jedním nebo dvěma odstavci (zas tak moc se toho neděje, co by dávalo smysl sdělovat všem).
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Hora za příspěvek:
- Vojtech.Pikal
Jan Hora
KS Praha
PMS Praha 4
zastupitel MČ Praha 4
jan.hora@pirati.cz
Keep calm and practise Iaido
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
Čtvrtletní perioda newsletru zní fajn.
Zatím je 8 zájemců, což vzhledem k 61 členům ZO je určitě zajímavé číslo.
(Právě proběhla změna pozic v PPI)
- Lukas.Dolezal
- Dal poděkování: 1419 poděkování
- Dostal poděkování: 1317 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,Vojtech.Pikal píše: ↑23 zář 2019, 18:43 Čtvrtletní perioda newsletru zní fajn.
jak to vypadá s myšlenkou newsletteru? Čtvrtletní perioda zní jako zajímavý kompromis mezi měsícem a ničím 🙂. IMHO něco jako EZO newsletter.
Klidně pomůžu s realizováním.
Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям
і Героїням слава!
. Make ruzzia Small Again. Dosť bolo fica
. Dump trump–krasnov. A za Elišku
.
Vedoucí Místního týmu Brno-Řečkovice a okolí, člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz.
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 478 poděkování
- Dostal poděkování: 429 poděkování
Ahoj, tohle nám tady asi trochu umřelo. Záleží asi na formě - určitě by se to dalo dělat separé v Nalodění, pokud bychom se opravdu dohodli, že chceme vlastní NL.Lukas.Dolezal píše: ↑12 kvě 2020, 10:21Ahoj,Vojtech.Pikal píše: ↑23 zář 2019, 18:43 Čtvrtletní perioda newsletru zní fajn.
jak to vypadá s myšlenkou newsletteru? Čtvrtletní perioda zní jako zajímavý kompromis mezi měsícem a ničím 🙂. IMHO něco jako EZO newsletter.
Klidně pomůžu s realizováním.