Náš postoj k Rusku

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Jensen68
Příznivec Pirátů – Zlínský kraj
Profese: zdravotní bratr
Dal poděkování: 11 poděkování
Dostal poděkování: 31 poděkování

Náš postoj k Rusku

Příspěvek od Jensen68 »

Piráti získali ve Fialově vládě velmi důležitý a viditelný post ministra zahraničí.
Ministr zahraničí Lipavský byl několika matadory české zahraniční politiky za své dřívější postoje veřejně pochválen. Může ho ministerská funkce změnit?
Může - záleží také na jeho okolí.

Ve vztahu k Rusku by bylo krajně nešťastné, kdyby se Lipavský uchýlil k nyní mnoha Piráty tolik oblíbenému "pragmatismu". Naopak - pevná zásadovost - to je správný postoj. Varující budiž "pragmatismus", který zvolili Chamberlain a Daladier v Mnichově v roce 1938.

V nejvyšších vojenských a politických kruzích Putinova Ruska se pohybují lidé, pro které je prostý lidský život ničím, a panování vším. Dennodenně ruská státní média útočí na Západ, i zrádný Východ, což jsme (kromě Ukrajiny) údajně také my - naše republika. Ovšem, veškerá ta silácká rétorika je futrována množstvím výmyslů a lží, což nesvědčí o síle, ale právě naopak - o slabosti Putinova Ruska.

Hospodářsky a politiky silné Rusko by otevřeně mluvilo o svých zájmech, a své invazní síly by do blízkého i vzdáleného zahraničí neexportovalo "pod rouškou tmy" a se skrytou identitou.

Hospodářská výkonnost obrovitého Ruska se rovná hospodářské výkonnosti nepoměrně menší Itálie. Jediné, co světu může Rusko nabídnout, jsou jeho surovinové zdroje. A dodávat suroviny Evropě je pro Rusko méně riskantní, než spolupracovat s ekonomickým gigantem Čínou, které již nyní náleží "půl Sibiře".

To si vedení Ruska uvědomuje, a proto se uchyluje k oné "maskirovce".
Domnívám se, že Česká republika může bez okolků s Ruskem jednat "z pozice síly".
Z pozice síly zásad, jako zastánce pravdy a spravedlnosti.

Pan Lipavský by měl trpělivě vyvracet drzé lži jak mluvčí Zacharovové, tak soudruha Lavrova. A nabízet prostou pravdu.

Dále je třeba neustále opakovat prostý fakt:
Totiž - že prostí Rusové nejsou Putinův režim.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jensen68 za příspěvky (celkem 3):
Vladimir.Votapek, 55108311, Jan.Prokop
eladar
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Re: Náš postoj k Rusku

Příspěvek od eladar »

mccartytorres píše: 27 čer 2022, 11:17

Jedna věc, kterou každý vidí, je, že dopad konfliktu vedl k prudkému nárůstu benzinu.
five nights at freddy's 2

Kdyby jen benzinu ...

... na dohled jsou volby a - nemá smysl si něco namlouvat - ve velkých městech to bude především o hodnocení vlády. Tam se ukáže, nakolik mají kroky toho nejlepšího ministra zahraničí podporu voličů. Jestli za ním stojí i voliči nebo jestli se jen vzájemně poplácává po ramenou pár paňáců v oblecích.
Osobně tipuji postoj: "Tohle není naše válka a nechceme nést náklady, které přináší..."
Sám jsem zvědav na výsledek.

qnx
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 335 poděkování

Příspěvek od qnx »

Můj postoj k Rusku (v dnešní době je asi nutné doplnit, že v četně Ukrajiny) je přátelský, takže já budu volit preferovat strany, které nejsou rusofobní a k Rusku nepřátelské. Jsem pro hospodářskou i kulturní spolupráci, jen vzhledem k válečnému konfliktu bych pozastavil spolupráci ve vojenské oblasti.
Ano, s postojem "Tohle není naše válka a nechceme nést náklady, které přináší..." souhlasím.

Tito uživatelé poděkovali autorovi qnx za příspěvek:
rivan
Jan.Prokop
Člen KS Středočeský kraj
Profese: ITak
Dal poděkování: 690 poděkování
Dostal poděkování: 1455 poděkování

Příspěvek od Jan.Prokop »

qnx píše: 28 čer 2022, 08:52

Můj postoj k Rusku (v dnešní době je asi nutné doplnit, že v četně Ukrajiny) je přátelský, takže já budu volit preferovat strany, které nejsou rusofobní a k Rusku nepřátelské. Jsem pro hospodářskou i kulturní spolupráci, jen vzhledem k válečnému konfliktu bych pozastavil spolupráci ve vojenské oblasti.
Ano, s postojem "Tohle není naše válka a nechceme nést náklady, které přináší..." souhlasím.

Tak to nechápu, proč s Piráty ztrácíš čas, očividně nejsme strana pro tebe. :fet:

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Prokop za příspěvky (celkem 7):
Jan.Slavicek, 55108311, Vit.Fux, Jiri.Koudelka, Petr.Vileta, Vojtech.Pikal, Lukas.Dolezal
qnx

Příspěvek od qnx »

Jan.Prokop: Je to strana výhradně pro nepřátele Ruska? Proč?

Jan.Prokop
Člen KS Středočeský kraj

qnx píše: 28 čer 2022, 09:23

Protože stanovy
(3) Česká pirátská strana chce všemi zákonnými prostředky bojovat proti

a) zneužívání zákonů k omezování svobody,
b) cenzuře, násilí, rasismu, strachu, nejistotě a pochybám ve společnosti a proti potlačování lidských práv.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Prokop za příspěvky (celkem 4):
55108311, Vit.Fux, Jiri.Koudelka, Vojtech.Pikal
eladar
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Příspěvek od eladar »

Jan.Prokop píše: 28 čer 2022, 11:18
qnx píše: 28 čer 2022, 09:23

Protože stanovy
(3) Česká pirátská strana chce všemi zákonnými prostředky bojovat proti

a) zneužívání zákonů k omezování svobody,
b) cenzuře, násilí, rasismu, strachu, nejistotě a pochybám ve společnosti a proti potlačování lidských práv.

Nějak nevidím aplikovatelnost na případ Ruska. Spíše naopak - nekritická podpora protiruské politiky se mi jeví jako rozpor s těmito dvěma body stanov.

Tito uživatelé poděkovali autorovi eladar za příspěvek:
rivan
55108311
Dal poděkování: 112 poděkování
Dostal poděkování: 180 poděkování

Příspěvek od 55108311 »

Připojím se k tykání, přijde mi v takovémto "užším kruhu" přirozené. Pokud je někdo proti, dejte mi vědět a přestanu.

eladar píše: 28 čer 2022, 11:57

Nějak nevidím aplikovatelnost na případ Ruska.

Když provede sousední stát invazi do tvé země, rozstřílí ti barák, zabije tě a odveze si tvou pračku nebo kombajn, to není potlačování lidských práv? To není násilí?
Když se válce nesmí říkat válka nebo když tě policajti na ulici zabásnou jenom pro držení prázdného papíru, to není cenzura?

Spíše naopak - nekritická podpora protiruské politiky se mi jeví jako rozpor s těmito dvěma body stanov.

Vysvětli to, prosím.

Tito uživatelé poděkovali autorovi 55108311 za příspěvek:
Petr.Vileta
Jan.Prokop
Člen KS Středočeský kraj

Nějak nevidím aplikovatelnost na případ Ruska. Spíše naopak - nekritická podpora protiruské politiky se mi jeví jako rozpor s těmito dvěma body stanov.

Postav se na Rudý náměstí s prázdným papírem a poznáš, jak funguje aplikování lidských práv ze strany ruska

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Prokop za příspěvek:
Petr.Vileta
qnx

Příspěvek od qnx »

Jan.Prokop:
Zákony se k omezování svobody používají ve všech státech, cenzura, násilí, rasismus, nejistota atd. to je také globální fenomén.
To je pak těžké, ale stejně nevidím důvod k tomu, proč lidem zakazovat pozitivní k čemukoliv. Navíc, běžný občan Ruska může za válku asi tak stejně, jako běžný občan Ukrajiny, nebo ČR.

Tito uživatelé poděkovali autorovi qnx za příspěvek:
rivan
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“