vydearcsky dopis od OSA za televizor v restauraci

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

bruno
Návštěvník – nepatří k Pirátům

vydearcsky dopis od OSA za televizor v restauraci

Příspěvek od bruno »

zdravim,
jsem zivnostik a provozuju malou vesnickou hospodu, nedavno mi prisel dopis od OSA, ze jelikoz mam v provozovne televizor, jsem nucen jim za to platit.
Nejvic me dostalo ze pisou ze kdyz uzavru smlouvu sam a dobrovolne z vlastni iniciativy na zaklade zaslaneho dopisu tak dostanu "slevu" a rocne budu platit 3108kc, ale kdyz ne tak budu kontaktovan jejich regionalnim zastupcem primo v me provozovne a budu nucen platit o 1560kc vice a to 4668kc za rok.
Dale dopis obsahuje "uloha hudby v podnikani" a povidani o tom jak podnikatelsky uspech zavisi na hrane hudbe atd. proste at jim zaplatim a jsem jeste rad...... *ZVRACEJICISMAJLIK*

mel bych par dotazu;
co se mi stane kdyz nebudu platit?
je to nevyhnutelne a tak je lepsi zaplatit tu snizenou sazbu hned? (a nebo ten regionalni zastupce je jen vyhruzka spolehajici se na to ze zaplatim radsi sam...)
co mam delat? neplatit a cekat az na me prijdou...?

Nez platit 5k za mesic, tak to radsi uvazuju o tom ze televizi dam uplne pryc.... :(

volil jsem piratskou stranu v minulych volbach a po tehle zkusenosti s OSA budu volit i nadale (ps; u nas v obci meli pirati tusim ze 9% :) )

predem dekuji za jakekoliv odpovedi a rady!
Martin.Broz
Profese: SMRT MODERACI
Dal poděkování: 426 poděkování
Dostal poděkování: 1100 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: vydearcsky dopis od OSA za televizor v restauraci

Příspěvek od Martin.Broz »

Bojujeme proti OSA na vsech frontach a ted se dostavame do utoku. Prece jenom jsme velmi mlada strana a tak musite ledacos ozelet. Napriklad pindy mindy.
My jedname prubezne a prubezne usilujeme o zmenu. A rozhodne vas v tom nenechame.
Stejne tak prosim jmenem vsech ktere tento problem trapi, aby nam prispeli financnce, treba jen stovku, nebot soudni naklady jsou vhledem k nasemu rozpoctu obrovske a delame to pro vas.
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Já bych asi televizi schoval a dával jí tam jen na ty fotbaly a podobné akce, kvůli kterým ji tam asi máte. Je celkem mizivá pravděpodobnost, že tam kontrolor OSY přijde v době večerního fotbalu. A odpověděl bych jim, že tam TV nemám, že pokud hraje nějaká hudba,tak pouze od nezastupovaných OSOU, zmínil bych třeba Jamendo a SNA, ať vidí, že nejednají s neinformovaným člověkem.
A na závěr bych jim napsal, že samozřejmě mohu dát nebohým umělcům prostřednictvím OSY vydělat a televizi instalovat, ale ne za 4 litry, ale za desetkrát menší částku, nebo mají smůlu a TV do hodpody nenainstaluju. Co já vím, tak výše smluvní ceny není vůbec ničím limitovaná.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Roman.Kucera
Kontaktovat uživatele:

Tak to nejspis nebyla cílena akce, ale celoplosna provokace - vykaslat se na ne - napsat, ze TV nemám, nazdar:
http://kapal.blog.idnes.cz/c/204073/OSA ... ostra.html
Roman.Kucera
Kontaktovat uživatele:

V téhle souvislosti mě napadlo - když to může dělat OSA, udělat totéž. Co kdybychom vypracovali text s poučením pro všechny živnostníky a plošně ho rozeslali? Dokonce by bylo dobré vytisknout to a prostě roznášet po provozovnách. Jo, chtělo by to mít na to peníze, no... ale já bych kvůli tomu ušel klidne stovky kilometrů týdně, jak ty zmrdy z OSY nesnáším :-)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

moc dekuji za odpovedi a informace

nic jim platit nebudu, akorat nevim jestli jim psat ze televizi nemam, jestli nebude lepsi nedelat nic.... :?:

kazdopadne drzim palce v boji proti teto zlocinecke organizaci a rad prispeju na akce spojene proti OSA
Anonym101
Profese: nic
Dal poděkování: 152 poděkování
Dostal poděkování: 138 poděkování

Příspěvek od Anonym101 »

nedavno jsem videl inzerat OSY nabirajici brigadniky ke kontrolam, mozna ze se uz u vas byli podivat
bruno

Příspěvek od bruno »

se spis bojim aby teprv neprisli....
a jeste dotaz hrozi mi nejaka pokuta nebo nejaka sankce?
Jaroslav.Kucera
Člen KS Jihomoravský kraj
Profese: Konfigurační inženýr/programátor
Dal poděkování: 2212 poděkování
Dostal poděkování: 294 poděkování

Příspěvek od Jaroslav.Kucera »

Raději jim odpovězte, že jste se po spočítání nákladů rozhodl televizi sundat a po poradě s Pirátskou stranou v zařízení bude znít pouze hudba nezastupovaná OSA, tedy hudba interpretů patřících pod SNA (Svaz Nezávislých Autorů) a nebo hudba z Jamenda.

Je pravděpodobné, že vám tam v nejbližší době někoho pošlou na kontrolu.

člen KS Jihomoravský kraj, zakládající člen

Roman.Kucera
Kontaktovat uživatele:

Jaroslav Kucera píše:Je pravděpodobné, že vám tam v nejbližší době někoho pošlou na kontrolu.
Jestli to byla plošná akce tak to nepovažuju za velmi pravděpodobné.
Jestli tam kontrolor přijde večer, vůbec bych se s tím nesral a přectoupil bych před opilé štamgasty s tímto úderným sdělením:
"tadyten pán, chce, abyste platili poplatky OSE. Chcete platit poplatky OSE? NE? Vysvětlete to tady pánovi"
A kontrolor už by navždy chodil jen v dopoledních hodinách.
Zamčeno

Zpět na „Veřejná Poradna“