dozvěděl jsem se, že se zaobíráte autorskými právy. Vlastním restauraci, kde mne několikrát do roka kontaktuje OSA a jiné společnosti jí podobné o placení autorských práv za to, že mám na provozovně umístěný televizní přijímač, který víceméně využívám na sport a zprávy. Nikdy mi pracovník, co mě zde navštěvuje nebyl schopný sdělit, za co mám vlastně platit. Dle mého názoru si televizní společnosti už autorská práva za širokopásmé vysílání platí, tudíž nechápu, proč bych měl znovu platit já, jako živnostník. Dejte mi prosím vědět, jestli se touto problematikou také zabýváte, eventuelně, jestli mám možnost se vůči těmto poplatkům nějak bránit. Předem Vám děkuji za jakoukoli radu.
Placení OSA
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
Pravidla fóra
V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.
Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek
- Mikulas.Ferjencik
- Člen KS Praha
- Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
- Dal poděkování: 3311 poděkování
- Dostal poděkování: 6223 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Placení OSA
To mi přišlo emailem, pomůžete mi někdo s odpovědí?
Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů
- Tomas.Vymazal
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: předseda spolku
- Dal poděkování: 1761 poděkování
- Dostal poděkování: 1540 poděkování
- Jakub.Michalek
- Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
- Profese: poslanec
- Dal poděkování: 1116 poděkování
- Dostal poděkování: 5176 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Placení OSA
Ano, platit musí, byť ve snížené míře. Odpověď zde: https://www.pirati.cz/faq/poplatky?&#po ... ich_utkani
Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.