Placení OSA

Pirátská strana podporuje liberální autorské právo a odstranění výsadního postavení OSA.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Pravidla fóra
  • V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.

• Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek

Mikulas.Ferjencik
Člen KS Praha
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3311 poděkování
Dostal poděkování: 6223 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Placení OSA

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

To mi přišlo emailem, pomůžete mi někdo s odpovědí?
dozvěděl jsem se, že se zaobíráte autorskými právy. Vlastním restauraci, kde mne několikrát do roka kontaktuje OSA a jiné společnosti jí podobné o placení autorských práv za to, že mám na provozovně umístěný televizní přijímač, který víceméně využívám na sport a zprávy. Nikdy mi pracovník, co mě zde navštěvuje nebyl schopný sdělit, za co mám vlastně platit. Dle mého názoru si televizní společnosti už autorská práva za širokopásmé vysílání platí, tudíž nechápu, proč bych měl znovu platit já, jako živnostník. Dejte mi prosím vědět, jestli se touto problematikou také zabýváte, eventuelně, jestli mám možnost se vůči těmto poplatkům nějak bránit. Předem Vám děkuji za jakoukoli radu.

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu
Profese: předseda spolku
Dal poděkování: 1761 poděkování
Dostal poděkování: 1540 poděkování

Re: Placení OSA

Příspěvek od Tomas.Vymazal »

Rad bych pomohl, ale necitim se dost kompetentni... Vite, ze v tom mam gulas.
Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: poslanec
Dal poděkování: 1116 poděkování
Dostal poděkování: 5176 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Placení OSA

Příspěvek od Jakub.Michalek »

Ano, platit musí, byť ve snížené míře. Odpověď zde: https://www.pirati.cz/faq/poplatky?&#po ... ich_utkani

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.

Odpovědět

Zpět na „Kopírování“