Novela zákona. o hospodaření energií

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Odpovědět
jzvc
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Re: Novela zákona. o hospodaření energií

Příspěvek od jzvc »

Zdenek Stepanek píše:.... tak by mel mit stavebni urad moznost poslat do domu certifikovanyho revizaka.
lol ... naruseni domovni svobody piratem ....

Ad 50tka: Je to predpis, tykajici se bezpecnosti prace => netyka se prace doma. Nema prakticky vubec nic spolecnyho s odbornosti. Jediny co se odbornosti tyce co je v ni zahrnuto, je, ze na vyssi § musis mit vzdelani v oboru + nejakou praxi. Ale neni tam ani slova o tom, co umis nebo neumis.

BTW: Plynovej kotel bys mel taky kazdorocne nechat prohlidnout ... a kolik lidi to dela ...
Roman Kucera píše:Když vyhodíš pojistky v celý ctvrti vcetna nemocnice, rozhodne neohrozujes jen sam sebe. Kdyz ti doma bouchne plyn, muzes zabit i lidi, ktery vubec neznas.
V takovym pripade je ale chyba jinde nez u tebe doma a zastrelit treba nekoho z CEPSu nebo jiny firmy zajistujici rozvodnou sit. Cokoli u tebe doma NESMI zpusobit problem dal nez u pojistek do baraku.

A jinak sme zase u toho ... kdyz nekoho naboris autem, muzes ho zabit => mel by ses nechat preventivne zastrelit, abys nikoho na silnici neohrozoval ... Osobne sem spis pro to, at si kazdej dela co chce, ale se vsemi dusledky.
Naposledy upravil(a) jzvc dne 12 říj 2012, 16:34, celkem upraveno 1 x.
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10823 poděkování
Dostal poděkování: 8773 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

jzvc píše:BTW: Plynovej kotel bys mel taky kazdorocne nechat prohlidnout ... a kolik lidi to dela ...
No taky kdyz ti bouchne a nemas revizi, tak se ti pojistovna vysmeje a jeste pak muzes zaplatit za zasah hasicu.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Evzen.Boura
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: molekularní biolog
Dal poděkování: 87 poděkování
Dostal poděkování: 104 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evzen.Boura »

Roman Kucera píše:Když vyhodíš pojistky v celý ctvrti vcetna nemocnice....
Jsem jeden z mala ne-elektrikaru, takze bych prosil vysvetlit, jak ostrovni zdroj muze vyhodit pojistky nemocnici?

Dekuji
Petr.Stehlik
Profese: všeuměl
Dal poděkování: 139 poděkování
Dostal poděkování: 354 poděkování

Příspěvek od Petr.Stehlik »

Filip MyPower sem přišel (vlastně jsem ho sem pozval), protože si myslel, že tu najde liberály, kteří mu alespoň odsouhlasí (když už nepomůžou s protestem), že výše uvedený zákon hrubě zasahuje do práva člověka si doma udělat něco, na co sám stačí a je to další ukrojené kolečko salámu svobody, nejspíš navíc tlačené nějakou lobby montážníků či revizáků.

Místo toho tu našel pár zkušených "elektrikářů", kteří vymýšlejí hory-doly a zlaté parohy, aby nové státní nařízení podpořili. To jste kurnik Piráti? Myslíte někdy na to, že jsme chtěli minimální stát, a ne tuhle "maminku", která o nás milionem zákazů a příkazů pečuje natolik, že už se brzy bez patřičného povolení ani sami nevys..em?
:cry:
Zdenek.Stepanek
Člen KS Ústecký kraj
Profese: IT Expert
Dal poděkování: 262 poděkování
Dostal poděkování: 632 poděkování

Příspěvek od Zdenek.Stepanek »

Těch, kterejch tomu rozumí až za roh je všude plno, jinak by asi nemohla vzniknout rubrika "hrobař varuje". Doporučuju shlédnout, je to někdy k popukání.

http://elektrika.cz/searchOblast?vs=0&oblast=42

Pokud tomu rozumím a vím jak dobře udělat elektroinstalaci, neměl bych přece mít problém si po sobě nechat práci zkontrolovat.

Byl jsem tu jezevcem nařčen z toho, že jsem špatnej pirát, že nectím domovní soukromí. Opět opakuji, že doma si může každej dělat co chce, dokavad tím neohrožuje nebo neomezuje okolí. Zfušovaná elektroinstalace (nebo i plyn) jsou podle mě ohrožením okolí. Třeba požárem, proti požáru jističe jaksi neochráněj.

Proč mám zákonnou povinost pustit do sklepa činžáku i do bytů jednou za rok (nebo dva) plynovýho revizáka? Jako správnej pirát bych na něj měl asi poštvat psa...

Ségra chtěla zapojit plyn. Vzít kus koudele a našroubovat fitinku sikovkama zvládnu i poslepu, ale dělat to prostě nebudu. Radši ať přijde borec co to udělá možná hůř než já, ale ať to pak oměří zkoušečkou. To je podobný...
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...

Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“
F. Gellner
Petr.Nemecek
Profese: IT - sítě a správa systémů
Dal poděkování: 336 poděkování
Dostal poděkování: 231 poděkování

Příspěvek od Petr.Nemecek »

Zbytečně se tu hádáte.

1) povinnost revize na elektriku/plyn/komín je rozumnej a dá se říct funkční sytém, proti kterýmu tu asi nikdo moc neprotestuje

2) můsíme bojovat proti tomu, aby nám někdo odebíral právo si tyhle věci vybudovat a zapojit svépomocí a teprve následně nechat zrevidovat

3) z hlediska rizika je buřt jestli barák chytne od FVE nebo od komína a stějně by se k tomu mělo přistupovat i z hladiska právních/úředních věcí
Zdenek.Stepanek
Člen KS Ústecký kraj
Profese: IT Expert
Dal poděkování: 262 poděkování
Dostal poděkování: 632 poděkování

Příspěvek od Zdenek.Stepanek »

Petr Nemecek píše:Zbytečně se tu hádáte.

1) povinnost revize na elektriku/plyn/komín je rozumnej a dá se říct funkční sytém, proti kterýmu tu asi nikdo moc neprotestuje
Je rozumnej, ale bohužel proti němu někdo protestuje...
Petr Nemecek píše:2) můsíme bojovat proti tomu, aby nám někdo odebíral právo si tyhle věci vybudovat a zapojit svépomocí a teprve následně nechat zrevidovat
Souhlasím.
Petr Nemecek píše:3) z hlediska rizika je buřt jestli barák chytne od FVE nebo od komína a stějně by se k tomu mělo přistupovat i z hladiska právních/úředních věcí
Souhlasím, proto jsem psal o tom plynu, je to to samý.
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...

Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“
F. Gellner
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Nikdy jsem nenapsal, že chci omezovat ostrovy nebo zpřísňovat nařízení. Jen jsem byl nucen vyvracet evidentní bludy stylu "doma si můžeš dělat, co chceš, protože tím nemůžeš nikoho venku ohrozit" To je jednoduše nesmysl.

Vyhodit pojistky v celé čtvrti nemůžeš, dokud ten ostrov nespojíš se soustavou. Jenže vetšina ostrovů se se soustavou spojuje, protože to je oboustranně výhodné. Výjimkou je Havaj.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Petr.Stehlik
Profese: všeuměl
Dal poděkování: 139 poděkování
Dostal poděkování: 354 poděkování

Příspěvek od Petr.Stehlik »

Roman Kucera píše:Jen jsem byl nucen vyvracet evidentní bludy stylu "doma si můžeš dělat, co chceš, protože tím nemůžeš nikoho venku ohrozit" To je jednoduše nesmysl.
To není nesmysl - to je určitý životní postoj a názor, je to o osobní svobodě, kterou jsem myslel, že praví Piráti ctí nade vše.

Teď jsme se na CF hádali 2 hodiny o tom, jak ve Stanovách okecat, že chceme svobodný software. Nakonec jsme to tam napsali natvrdo, aby to nikdo nemohl zpochybňovat. K osobní svobodě zapojit si doma nízkonapěťový rozvod tam máme akorát bod 3a, a to je docela málo.

Přál bych si, aby to Stanovy vyjadřovaly lépe - minimální stát a maximální svobodu jednotlivce (dosahující až po svobodu ostatních jednotlivců v jeho okolí).
Ondrej.Profant
Vedoucí resortního týmu
Profese: Náměstek člena vlády
Dal poděkování: 3725 poděkování
Dostal poděkování: 1966 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrej.Profant »

Prosím ne slovo minimální. Kdyžtak: minimalistický, efektivní, kompaktní, nepřebujelý. Ale minimální určitě nechceme.

profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika

Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“