pomoc s linuxem

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

jzvc
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Re: pomoc s linuxem

Příspěvek od jzvc »

Martin Shanil píše:...
Hele, pokud je neco omezeny na roota, ma to svuj duvod. Spis sem napis co konkretne chces delat. Ty se sice rozcilujes, ze ti nikdo neporadi, ale dostavas presne takovy odpovedi, jaky klades otazky. Znas urcite ten o balonu a matematikovi, ze?
Petr Vileta píše:
Petr Stehlik píše:man sudoers
Ano, právě po takovéto odpovědi dostává převážná většina začátečníků nutkavou potřebu vraždit. :twisted:
OFFTOPICU Windows je to po odpovědi "Zmáčkni F1"
Viz vejs, pokud se nekdo neumi zeptat ... na blbou otazku blba odpoved. Pokud chci neco vedet, stanzim se predevsim sam popsat co a proc chci delat. Trebas se totiz pak zjisti, ze roota vubec nepotrebuju, ze.
Martin Shanil píše:...
Edit: Ostatne, tvoje finalni odpoved je ze vsech postu napresdrzku ze vseho nejvic. Fakt miluju "vyreseno", ale ze by dotycnej napsal co a jak vlastne vyresil, na to uz je linej.
Petr.Stehlik
Profese: všeuměl
Dal poděkování: 139 poděkování
Dostal poděkování: 354 poděkování

Příspěvek od Petr.Stehlik »

jzvc píše:
Petr Vileta píše:
Petr Stehlik píše:man sudoers
Ano, právě po takovéto odpovědi dostává převážná většina začátečníků nutkavou potřebu vraždit. :twisted:
Viz vejs, pokud se nekdo neumi zeptat ... na blbou otazku blba odpoved.
Ona ta moje odpověď ve skutečnosti nebyla vůbec blbá, a vlastně nebyla ani odpovědí na blbou otázku. Byl to moc dobrý návod na to, jak zařídit, aby sudo nevyžadovalo pokaždé zadání hesla, což přesně Martin potřeboval, aby byl se sudo spokojen.

Jinak samozřejmě do teďka neřekl, o jaké skripty šlo - pokud o startovací, tak ty jsou spouštěny pod rootem automaticky (většinou), proto byla třeba slušná ta rada s rc.local... Všimněte si, že jsem se hned jako první větu svého prvního příspěvku zeptal, co vlastně Martin myslí těmi skripty, ale neodpověděl mi.

Ale jak říkám, nikdo kromě tazatele tu netušil, co se má řešit, takže to všechno byly jen takové nástřely naslepo.
anonym2064
Dal poděkování: 2556 poděkování
Dostal poděkování: 2719 poděkování

Příspěvek od anonym2064 »

Díky všem

nápovědy kde hledat řešení mi stačily

že jsem to nedokázal přesně popsat vychází z neznalosti linuxu

myslím že se vlákno může uzavřít
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11092 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Zamykám

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Zamčeno

Zpět na „Veřejná Poradna“