PP-EU

Informace a reporty ze zahraničních stran a jiných Pirátských organizací

Moderátor: Zahraniční

Pravidla fóra
Ke každé straně (organizaci) založte vlastní vlákno. Je-li třeba se stranou začít organizovat nějaký projekt, založte samostatné vlákno ve fóru ZO.
(Působí-li v zemi více organizací, založte ke každé samostatné vlákno.)
Odpovědět
Marketa.Gregorova
Republikový výbor
Profese: europoslankyňa
Dal poděkování: 485 poděkování
Dostal poděkování: 2213 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: PP-EU

Příspěvek od Marketa.Gregorova »

OFFTOPICCoto, já už jsem ti stihla přikázat, abys mě oslovoval Markétko? To si nepamatuji... I když to nevylučuji. :D
Kvůli žádostem o couchsurfing - kolik nás tedy nejpravděpodobněji pojede, tři?
A království za auto, klidně na to vytvořím nové vlákno, protože
a) tam je sice cesta krásná - za 1100,- s příjezdem 16.3. v 8:00am přímý autobus (luxus), ale
b) zpátky buď jede vlak se třemi přestupy už v poledne 17.3. (a to ještě teoreticky bude schůze, předpokládám), nebo
OFFTOPICEDIT: původní vyhledané spoje (resp. nadávky na jejich neexistenci) jsem smazala, jelikož internety mi tají hrozně moc informací a našla jsem naštěstí ještě vlakové spojení se třemi přestupy, 9:20pm ze Zagrebu 17.3. a kolem jedenácté dopolední v Brně na hlavasu následující den.

Což už ujde :) ale stejně platí má původní myšlenka: Rozhoďme automobilové sítě! Jinak to bude 'zajímavé'.

P.S. Máme dobré spojení na nějaké chorvatské Piráty? Podle mě musí mít přinejmenším pár z nich možnost u sebe ubytovat lidi... A čím dříve napíšeme, tím méně třeba budou obsazení jinými zahraničními Piráty. :)

P.P.S. Tak jsem již dostala dvě nabídky na přespání - jednu slečnu jsem oslovila já a dá mi kdyžtak na sto procent vědět v pondělí (neví, jak bude mít směny v práci) a druhý týpek se mi ozval sám na mou veřejně vyvěšenou žádost mezi Chorvatce s velice roztomilou zprávou, kterou musím sdílet: "hi marketa. i ll be glad to help you and your friends from pirate party so people won t go to jail for downloading from the internet:) let me know if you re interested. pozdrav"
Takže snad přespání máme, na výběr je i sympatizant! :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marketa.Gregorova za příspěvky (celkem 2):
Tomas.Vymazal, anonym72078
Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu
Profese: předseda spolku
Dal poděkování: 1761 poděkování
Dostal poděkování: 1540 poděkování

Příspěvek od Tomas.Vymazal »

• Tech 1000+ CZK bylo za jednosmernej listek pro kolik lidi? Kolik by to teda busem/vlakem (je mi to burt) vyslo pro tri lidi tam a zpet - dej mi cifru, jestli muzes :) Diky!
  • Napsal jsem Maše, ze shanime couchsurfing u Piratu, tak at da vedet, pokud maji jeste nekde volno, ale taky jsem ji rek, ze uz mame nejaky nabidky od lokalnich couchsurferu, takze zadna krec. Uvidime, co z ni vyleze - jak lokalni Pirati pochlapi.
  • A taky:
    Chorvatské úřady uznávají jako cestovní doklad pro vstup do Chorvatska platný cestovní pas ČR nebo platný občanský průkaz ČR obsahující strojově čitelnou zónu. Přestože není Chorvatsko členem Evropské unie, umožňuje jejím občanům vstup do země na občanský průkaz na základě jednostranného opatření, a to bez ohledu na způsob dopravy. Přesto Ministerstvo vnitra České republiky doporučuje použít k cestování do Chorvatska výlučně cestovní pas.
    Tak si zkontrolujte platnost pasu, jestli to nemate osefovany jinak.
Toz asi tak.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Vymazal za příspěvek:
anonym72078
Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu

anon126
anonym72078
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 1355 poděkování
Dostal poděkování: 1166 poděkování

Příspěvek od anonym72078 »

Pres znamou znameho meho znameho jsem sehnal znameho (...), ktery ubytuje dva lidi.

Auto:
Roj nemuze. Volal jsem mu a vim to na 100 %. Posle mi ale mapu, jak se vyhnout placenym dalnicim (bylo by to + 1500 Kc, 600 km->500 km).
Alix rikal, ze by jel, ale neco uz ma. Ale pry kdybychom meli misto, mam mu dat vedet na last minute ;)

Jedna z moznosti, jak se dostat pohodlne tam a zpet autem je, pujcit si ho ;) Coz bych mohl napriklad ja v Plzni nebo vy v Brne. Pujceni auta na vikend (patek vyzvednu, pondeli vratim) vyjde na 2500 Kc (VW Golf VI, http://www.hertz.cz, Brno).
Rozpocet:
Pujceni auta: 2500 Kc
Vzdalenost: 600 km -> 1200 km (tam a zpet)
Cena benzinu: cca 37 Kc/L
Spotreba: 15 km na litr -> 80*37 = 3000 Kc
Cena dalnice Rakousko/Chorvatsko: ? (musim se zeptat Roje, nebo nekoho dalsiho)
Vysledna cena: 5500 Kc.
Deleno 5 lidmi to vychazi jako cesta pouze tam busem, ale s autem mame moznost jet, kdy se nam bude chtit. (Chodime do prace.)
Je mozne, ze budou nejake nepredpokladane vydaje (treba ta dalnice, nebo ze projedeme vic benzinu), ale furt to bude s prehledem levnejsi nez bus.

Prosim Toma ASAP o rozhodnuti, jestli je to cajk a domluvime se, kdo to auto pujci. Pak se musi co nejdrive zarezervovat (dnes nebo zitra).
Varianty jsou:
  • Pujcim ja v Plzni, dojedu po dalnici smrti D1 do Brna (kdyz preziju).
  • Pujci Tom v Brne a ja tam dojedu vlakem/busem (to bych radeji).
Harmonogram, upresneni:
Cista cesta trva 6-7 hodin. Tudiz budeme muset vyrazit tak v sobotu ve 02:00, abychom tam byli v 10:00 (vc. pauzy na kafe a rezervy). OFFTOPICJa osobne bych prijel v patek vecer k Tomovi a s jeho dovolenim bych u nej par hodin prespal, nez vyrazime. Pro me jede prekvapive hodne nocnich busu z Brna UAN na Plzen UAN (v 1:05, 2:20, 3:15), tak ze si stihnu dat rano hodinku spanku a jit do prace :)
Vraceli bychom se zpet domu nejpozdeji v 17:00 v nedeli (budeme v Brne o pulnoci).

Vstupne: stoji 10 EUR => 250 Kc/osoba. Pocitejte s tim.
Proplaceni: podle pripravovane vyhlasky ZO OFFTOPIC(ve vyhlaskach jsem ji, Tome, nenasel) jedna osoba ma naklady proplacene stranou z rozpoctu ZO, tzn. by se nam celkova cena mela snizit o 1x 1100+250. Ja bych mozna pozadal i o proplaceni ceny Plzen-Brno a zpet (~700 Kc), ale zavisi to na sefovi ZO, mohli bychom to klidne zahrnout do celkove ceny a rozpocist.
Posadka: jsme tri. Kdo krome nas jeste pojede? Ve trech uz to bude trochu drahe, ackoliv zpusob proplaceni ZO to kompenzuje, takze by to nemelo byt tak silene.
Tri lidi: (5500+750)/3=2100-700(ZO)=1400 Kc/ucastnik
Ctyri lidi: (5500+1000)/4=1625-410(ZO)=1215 Kc/ucastnik
Pet lidi: (5500+1250)/5=1350-270(ZO)=1080 Kc/ucastnik

Finance: mam na konte 8 tisic, to by melo stacit, takze bude stacit proplaceni zpetne.

Linky: detaily konfery, cesta
Naposledy upravil(a) anonym72078 dne 11 bře 2013, 12:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: +linky
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym72078 za příspěvky (celkem 2):
Petr.Bajgar, Marketa.Gregorova
Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu

Dekuju za supr zpracovani nakladu, hromadnou dopravou by se to dalo financne utahnout jen tezko, takze pokud nesezeneme neci auto, tak to zapujceni vypada dobre.

Co se tyce proplaceni ze ZO, tak:
1) ano, vyhlaska skutecne dosud neexistuje - jednak proto, ze jsem linej ji sepsat, a jednak proto, ze je to trosku komplikovany kvuli transparenci - kazdopadne zatim plati nepsane pravidlo, ze se proplaci 1/n, kde n je pocet ucastniku zajezdu :)
2) 10 euro na osobu proplati ZO, protoze to nejsou cestovni naklady - musime tam i neco pit a jist (kdyz budeme brat auto, tak bych toho co mozna nejvic nakoupil doma - pokud nahodou neni v chorvatsku levneji, coz si nemyslim), takze nam snad nikdo nebude zazlivat, kdyz si samotne "pracovni" naklady snizime co mozna nejvic.

Chce to kazdopadne sehnat jeste alespon jednoho cloveka, protoze jet ve trech autem je nuda a alespon pro me financne neunosne. Jinak ja se jeste budu snazit sehnat nekoho s autem, protoze 2,5k jen za vypujceni, je celkem dost drsny...

Jeste me ted napadla alternativni metoda proplaceni, kterou by bylo to, ze ZO zatahne vypujceni auta a nic vic. Vyslo by to pro ctyri lidi lip.

To je ode me prozatim vse.
Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu

Mam zpravu od Maši, ze si myslela, ze nebude s couchsurfingem problem, ale nakonec se ukazalo, ze je asi jedna z mala lidi, kteri nemaji problem se vzdat sveho komfortu pro dobro Piratskeho hnuti, takze si pry mame zaridit ubytovani u lidi, co jsme nasli na netu, a ona se nam pokusi zaridit ubytovani u Piratu. Jinak se mame co mozna nejdriv registrovat pres oficialni registracni formular, takze to jdu ted udelat a vas, Marketo a Petre, prosim o to same: http://wiki.ppeu.net/doku.php?id=zagreb ... gistration

EDIT: Do formulare vyplnte (at nepusobime zmateni):
- mail @pirati.cz
- ze jste oficialni delegati
- ze mate zajem o sunday afternoon session
- ze opustite konferenci v 17.00 (vychazim z casu navrzeneho Petrem, ale je to stejne jen detail, ktery pravdepodobne organizatory prilis zajimat nebude)
- ze chcete ubytovani a ze prijedete v sobotu v deset rano - odjezd si asi dokazete odvodit z predchoziho radku

Protoze jedeme ve trech, tak nemam odvahu zadat o sponsoring.
Marketa.Gregorova
anonym72078

Hotovo. Ja tedy osobne moc o sunday afternoon session zajem nemam, radci bych si to tam aspon chvilku prohlidl :)
Nasli jste nekoho s autem? (Predpokladam, ze ne, to byste tu uz nadsene napsali.)
Ja pocitam s tema "1200 + pivo + kebab" utratou, to jeste docela jde.

Market, zkus jeste prosim nejake couchsurfery a na tyhle dva si nezapomen vzit kontakt. Jestli vsechno pujde dobre, tak tu sobotu i prezijeme :)

Tome, nezapomen mi prosim dat vedet s tema penezma vcas, jo? ;) A az to budes pujcovat, zjisti si jak je to s havarijnim pojistenim - obzvlast, jestli plati i v zahranici (ja jsem si na 90 % jistej, ale...).

Co se tyce rizeni, klidne to cele cele odridim tam i zpet + budu se snazit jet opatrne. Pripadne se muzem vystridat, kdyz budete mit chut. Mate nekdo GPS? Nebo se to pujcuje s tim autem?

EDIT: pokud nenaplnime kapacitu auta Piraty, hlasi se na cestu jeden Nemec-couchsurfer-stazista z Plzne :) Ma v Zahrebu kamaradku, tak ji napsal, jestli by nas par nemohla ubytovat.
Marketa.Gregorova
Republikový výbor
Profese: europoslankyňa
Dal poděkování: 485 poděkování
Dostal poděkování: 2213 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marketa.Gregorova »

Už jsem couchsurferům psala, tak uvidíme, vypadají oba nadějně - nicméně pokud by to bylo přes onu kamarádku, bylo by to určitě o fous lepší - hlavně pokud se budeme chtít v sobotu večer s Chorvaty socializovat, je poněkud nezdvořilé pak ke komplet cizímu člověku přijít v noci a teprve se seznamovat... Ta představa mi přijde až komická, ale let's see. :)

Zapsána jsem, ochotna k odřízení části cesty taktéž - upřímně bych za střídání byla raději, sedm hodin je příliš na jednoho člověka a sebevíc ti mohu věřit, mikrospánek je svině nečekaná. :)

S Němcem souhlasím, i když mě překvapuje, že už není available žádný Čech... OFFTOPICAle nepodařilo se mi najít, kolik lidí je v ZO, tak třeba jsou mé představy jen předimenzované. :D

OFFTOPICJá bych zase chtěla odlovit pár kešek, pokud to bude teoreticky časově možné... Jen tak mimo záznam. ;D
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marketa.Gregorova za příspěvek:
anonym72078
anonym72078

Link je vlevo nahore nad timhle vlaknem.
Odbor - zahranicni
Muzes napsat motivational SZ -> ZO, kdo by chtel, at se tu nahlasi, ze mame jeste volne misto. Ja jsem si to mrsknul na FB. Uvidime. Ja pojedu rad i s Nemcem nebo Frantikem ;)

PS: mnou domluveny hostitel je pry nocni ptak a mluvi jen chorvatsky a nemecky! Bude sranda :)
Karel_Bilek
Profese: student
Dal poděkování: 109 poděkování
Dostal poděkování: 108 poděkování

Příspěvek od Karel_Bilek »

vlákno tl;dr

ale do záhřebu se klidně podivat pojedu :) Petr avizoval 1 volný místo, o víkendu mám volno a rád bych se podival do tepla

...teda... ono v Záhřebu tak hezky o víkendu být nemá... škoda. http://www.yr.no/place/Croatia/Grad_Zag ... /long.html

ale tak stejně, jet chci.
Odpovědět

Zpět na „Flagship“