Můžu hrát v květinářství hudbu bez poplatku?

Pirátská strana podporuje liberální autorské právo a odstranění výsadního postavení OSA.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Pravidla fóra
  • V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.

• Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek

Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: poslanec
Dal poděkování: 1116 poděkování
Dostal poděkování: 5176 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Můžu hrát v květinářství hudbu bez poplatku?

Příspěvek od Jakub.Michalek »

Otázka píše:Dobrý den,

potřebovala bych poradit ohledně hudby. Mám malé květinářství v Uherském Brodě, a chtěla bych si pouštět přes počitač nějakou hudbu. Jde to i bez poplatku? Nemám moc velký obrat, zatím si nemohu dovolit platit. Moc děkuji za odpověď.
Odpověď píše: Dobrý den,

přes počítač si hudbu můžete pouštět bez poplatku OSA, pokud je tzv. svobodná. Znamená to, že můžete pouštět pouze hudbu autorů, kteří s takovým provozováním své hudby dali souhlas. Jinak je vždy nutno platit, a to buď poplatek autorům, jejich zástupcům nebo kolektivním správcům OSA a Intergram.

Jednoduchým řešením, jak pouštět svobodnou hudbu, je použít naši kolekci svobodné hudby. Najdete ji na webové stránce http://hudba.pirati.cz. Tam si v pravém sloupci (zelené tlačítko) stáhnete velký soubor, který u sebe na počítači rozbalíte a hudbu z něho můžete v květinářství na pozadí bezplatně přehrávat. Výhoda je, že si hudbu můžete uzpůsobit podle svého, některou vymazat nebo jinou naopak přidat (na našem webu je vysvětleno, kde lze svobodnou hudbu získat).

S pozdravem

Jakub Michálek
místopředseda Pirátů

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.

Vaclav.Klecanda
Člen KS Jihočeský kraj
Profese: programator
Dal poděkování: 68 poděkování
Dostal poděkování: 213 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Můžu hrát v květinářství hudbu bez poplatku?

Příspěvek od Vaclav.Klecanda »

Na zive.cz jsem objevil zajimavou poznamku:
Problem je, ze ty svazy jsou 3:
* OSA
* Autori
* Zvukari
OSA vybira za hudbu, autori za texty a zvukari za kazdou reprobednu, nebot pry je to jejich dilo, ci co ... a platim musite VSEM NARAZ ne ze si vyberete )
Jak to tedy je? Mozna by nebylo spatne take uvest ve FAQ jak na tyto ostatni naklady ...
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Pokud se nemylim, tak OSA v ramci zjednoduseni vybira i za autory textu a pak to preposila Dilii.
Jak je to se zvukari nevim, ale vrazil bych jim ten samy (nebo mirne modifikovany) dopis co je pro OSU.

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: poslanec
Dal poděkování: 1116 poděkování
Dostal poděkování: 5176 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub.Michalek »

Dobrý den pane Michálek.

Moc děkuji, podařilo se. Zvolila jsem Vaši uloženou hudbu. Jen ještě nevím kde hledat ke stažení další, jako je třeba relaxační a nějaké pomalé na pohodu.
Je super, že je někdo jako Vy! Protože v našem státě je spousta věcí postavených na hlavu. Místo aby stát byl rád, že se lidi snaží podnikat a nejsou na uřadu práce. Tak nás malé podnikatele ve všem dusí, a házejí klacky pod nohy. Pokud bych měla vše rozebírat co se tady u nás děje, musela bych se hodně rozčílit, a být hodně smutná. (...) Podnikám už 5let, ale poslední rok se moc nedaří... Ale to jsem se už hodně rozepsala. Omlouvám se!

Přeji Vám krásný den.
Mohl by někdo provést kompilaci zdrojů hudby v CC-BY-SA nebo CC-BY nebo CC-ND, kde by si ji mohl uživatel sám vyhledat? Mám na mysli pouze najít formulář, který k vyhledávání slouží a metodou GET tam nastavit správná kritéria.

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.

David.Michal
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: free
Dal poděkování: 360 poděkování
Dostal poděkování: 874 poděkování

Příspěvek od David.Michal »

Já kámošce poradil ať hraje muziku z netu, např. z jango.com apod...kontrola už u ní byla a prošlo to...
Vaclav.Malek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: filozof času, meta-politik
Dal poděkování: 1180 poděkování
Dostal poděkování: 1850 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaclav.Malek »

Jakub Michalek píše:
Dobrý den pane Michálek.

Moc děkuji, podařilo se. Zvolila jsem Vaši uloženou hudbu. Jen ještě nevím kde hledat ke stažení další, jako je třeba relaxační a nějaké pomalé na pohodu.
Je super, že je někdo jako Vy! Protože v našem státě je spousta věcí postavených na hlavu. Místo aby stát byl rád, že se lidi snaží podnikat a nejsou na uřadu práce. Tak nás malé podnikatele ve všem dusí, a házejí klacky pod nohy. Pokud bych měla vše rozebírat co se tady u nás děje, musela bych se hodně rozčílit, a být hodně smutná. (...) Podnikám už 5let, ale poslední rok se moc nedaří... Ale to jsem se už hodně rozepsala. Omlouvám se!

Přeji Vám krásný den.
Mohl by někdo provést kompilaci zdrojů hudby v CC-BY-SA nebo CC-BY nebo CC-ND, kde by si ji mohl uživatel sám vyhledat? Mám na mysli pouze najít formulář, který k vyhledávání slouží a metodou GET tam nastavit správná kritéria.
Myslíš něco jako http://www.musicalibre.eu/musicalibre/ co máme na hudba.pirati.cz ? Možná by to mohl udělat Karel také v češtině. A přidalo by se menší tlačítko pod to zelené "Přehrávat online"... a hodil by se případně časem i ten náš archiv.
Jana.Syrovatkova
Člen KS Praha
Profese: VŠ pedagog
Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
Dal poděkování: 232 poděkování
Dostal poděkování: 722 poděkování

Příspěvek od Jana.Syrovatkova »

Postupně se rozbíhá projekt http://pisnestredozeme.cz - už je toho tam docela dost a některé písně by se mohly pro některé podniky hodit.
Odpovědět

Zpět na „Kopírování“