Rozhovor s Tachecí

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Jan Trna
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Rozhovor s Tachecí

Příspěvek od Jan Trna »

http://zpravy.idnes.cz/video-stahnout-f ... domaci_lpo
Naprosto nepovedený rozhovor, minimálně co se videozáznamu týče. Rozhodně odpudí než přitáhne voliče. Také sem uvažoval o podpoře, ale s takovym "tydýtem" v čele nevim nevim jak si to představujete. Působíte velice amatérsky.
Takže boříte stereotyp těch introvertních a trochu podivínských ajťáků?
Myslím, že ajťáci nejsou podivíni. A je-li to mýtus, tak ho bořím.
To tak.

No offense, snad vám reflexe pomůže.

Jan Trna
Jiri.Kaderavek
Profese: programátor, hoteliér, manažer, trenér
Dal poděkování: 642 poděkování
Dostal poděkování: 1909 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozhovor s Tachecí

Příspěvek od Jiri.Kaderavek »

Každý není hned Leoš Mareš. Ten rozhovor je 6 týdnů starý a Kamil Horký nebyl vůbec upozorněn, že se bude natáčet, nebyl mu předložen seznam otázek. Zkušenější by možná rozhovor za těchto podmínek odmítnul. Osobně uznávám, že to nepůsobí dobře, ale strana není jen předseda a učený z nebe nespadl. Takže nad námi hned nelamte hůl ;-)
Zakladatel České pirátské strany
Svobodu nekoupíte, tu si volíte
https://lide.pirati.cz/personProfile/96/
jzvc
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Příspěvek od jzvc »

Jan Trna

Příspěvek od Jan Trna »

Samozřejmě to neberte jako útok na osobu vašeho předsedy. Byl jsem ale velmi překvapen. Sice víme, jaká je Tachecí, ale stejně jako ona si nedokážu (zatím) pana Horkého představit, jak obhajuje v poslanecké sněmovně programové body - navíc na tak spekulativní téma, tam si na všechny otázky také nemůžete dopředu připravit.

Vždyť předseda je vizitkou strany a na těchto pozicích mají být v tomto směru schopní lidé.
Miroslav.Bartovic
Profese: Měření a programovaní 3D
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miroslav.Bartovic »

Mic si stoho nedělej prědsedo
Ber to jako skušenost reporterka byla potvora chtěla tě dostat na slovíčka.
držím palce.
machix

Příspěvek od machix »

Poté, co jsem viděl videorozhovor předsedy strany, nemůžu nevyjádřit své zklamání. Jako člověk, který dělá do divadla, jsem v častém styku s autorským zákonem a jeho absurditami. Proto jsem byl rád, že vznikla iniciativa, která se pokouší o změnu a které jsem připraven minimálně dát svůj hlas nebo i jinak přispět.

Zhlédnutí toho videa bylo pro mě jako rána kladivem. Při prohlížení stránek jsem narazil na přesně formulované názory, se kterými jsem se často ztotožnil. Ale najednou na mě z obrazovky jukne člověk, který, se nechá při rozhovoru vést hloupou redaktorkou na provázku jako ovečka, přesně tam, kam tazatelka chce. Ale to bych mu nevyčítal, vím co udělá nervozita, taky jsem před kamerou nejednou stál, navíc na toto se může příště připravit.

Ale na obrazovce byl člověk, který neuměl vyjádřit svůj názor, a to jak po stránce obsahové, tak i formální. Na dotazy redaktorky, zda-li se nejedná o krádež, měl odpovědět, že nikoliv, protože sdílení a kopírování máme všichni předplacené z výpalného OSA atd. (tohle nechci řešit, to by vydalo na samostatný příspěvěk) Ale vždyť p. Horký neumí vyslovovat, artikulovat a navíc má vadu řeči. Pokud se už strana konečně dostane do médií a prezentuje se tímto způsobem, je to k pláči.

Tím nechci nikoho urazit, jsem si jistý, že p. předseda má spoustu jiných kvalit, např. organizační schopnosti- dát dohromady stranu a tisíc podpisů určitě není snadné a vyžaduje to spoustu práce...- ale vím určitě, že vystupování v médiích mu nejde a troufnu si říct (protože tomuhle trochu rozumím), že ani nepůjde.
Spoustě lidem dělá vystupování před ostatními problémy a není za co se stydět, já například hraju divadlo, ale co se týče manipulace s technikou (světla, zvuk), jsem dobrý tak maximálně k motání prodlužek:o)

Chci vám poradit, zvolte si do svého čela člověka, který bude umět mluvit na veřejnosti a bude působit přesvědčivým dojmem. Předseda strany je člověk, jenž stranu reprezentuje a pokud reprezentována takto- nemáte(me) šanci.

To, že je B. Tachecí blbec, víme, myslím si, všichni, ale s p. Horkým si pohrála jako šelma s kořistí. Co se bude dít, až proti předsedovi ČPS stane v televizním duelu kvalifikovaný člověk, usměvavý kravaťák delegovaný OSOU. Bohužel si myslím, že znám odpověď, proto vás prosím- jednejte rychle- lidé chtějí změnu a vaše iniciativa spoustu lidí osloví, ale stanoviska musí prezentovat člověk s perfektním vyjadřováním, který doká že protivníka silou argumentů utlouci a přesvědčit nerozhodnuté.

Děkuji za pořádný kus trpělivosti, který jste věnovali tomuto sálodlouhému příspěvku :o)
antonin
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od antonin »

1. B. Tacheci neni zadny blbec, ale jedna z nejlepsich, ne-li vubec nejlepsi, novinarek v televizi.
2. Horky (potazmo Piratska strana) vubec z poradu nevysel spatne, naopak - vzhledem k nezkusenosti pomerne dobre.
3. Stavet do cela nekoho jen kvuli hladke vyslovnostii ci "imadzi" je uplny nesmysl.
machix píše:Poté, co jsem viděl videorozhovor předsedy strany, nemůžu nevyjádřit své zklamání. Jako člověk, který dělá do divadla, jsem v častém styku s autorským zákonem a jeho absurditami. Proto jsem byl rád, že vznikla iniciativa, která se pokouší o změnu a které jsem připraven minimálně dát svůj hlas nebo i jinak přispět.

Zhlédnutí toho videa bylo pro mě jako rána kladivem. Při prohlížení stránek jsem narazil na přesně formulované názory, se kterými jsem se často ztotožnil. Ale najednou na mě z obrazovky jukne člověk, který, se nechá při rozhovoru vést hloupou redaktorkou na provázku jako ovečka, přesně tam, kam tazatelka chce. Ale to bych mu nevyčítal, vím co udělá nervozita, taky jsem před kamerou nejednou stál, navíc na toto se může příště připravit.

Ale na obrazovce byl člověk, který neuměl vyjádřit svůj názor, a to jak po stránce obsahové, tak i formální. Na dotazy redaktorky, zda-li se nejedná o krádež, měl odpovědět, že nikoliv, protože sdílení a kopírování máme všichni předplacené z výpalného OSA atd. (tohle nechci řešit, to by vydalo na samostatný příspěvěk) Ale vždyť p. Horký neumí vyslovovat, artikulovat a navíc má vadu řeči. Pokud se už strana konečně dostane do médií a prezentuje se tímto způsobem, je to k pláči.

Tím nechci nikoho urazit, jsem si jistý, že p. předseda má spoustu jiných kvalit, např. organizační schopnosti- dát dohromady stranu a tisíc podpisů určitě není snadné a vyžaduje to spoustu práce...- ale vím určitě, že vystupování v médiích mu nejde a troufnu si říct (protože tomuhle trochu rozumím), že ani nepůjde.
Spoustě lidem dělá vystupování před ostatními problémy a není za co se stydět, já například hraju divadlo, ale co se týče manipulace s technikou (světla, zvuk), jsem dobrý tak maximálně k motání prodlužek:o)

Chci vám poradit, zvolte si do svého čela člověka, který bude umět mluvit na veřejnosti a bude působit přesvědčivým dojmem. Předseda strany je člověk, jenž stranu reprezentuje a pokud reprezentována takto- nemáte(me) šanci.

To, že je B. Tachecí blbec, víme, myslím si, všichni, ale s p. Horkým si pohrála jako šelma s kořistí. Co se bude dít, až proti předsedovi ČPS stane v televizním duelu kvalifikovaný člověk, usměvavý kravaťák delegovaný OSOU. Bohužel si myslím, že znám odpověď, proto vás prosím- jednejte rychle- lidé chtějí změnu a vaše iniciativa spoustu lidí osloví, ale stanoviska musí prezentovat člověk s perfektním vyjadřováním, který doká že protivníka silou argumentů utlouci a přesvědčit nerozhodnuté.

Děkuji za pořádný kus trpělivosti, který jste věnovali tomuto sálodlouhému příspěvku :o)
machix

Příspěvek od machix »

jzvc
1. B. Tacheci neni zadny blbec, ale jedna z nejlepsich, ne-li vubec nejlepsi, novinarek v televizi.
2. Horky (potazmo Piratska strana) vubec z poradu nevysel spatne, naopak - vzhledem k nezkusenosti pomerne dobre.
3. Stavet do cela nekoho jen kvuli hladke vyslovnostii ci "imadzi" je uplny nesmysl.

1. Zaleží, jaké kritéria berete v potaz při jejím hodnocení-podle mě jako novinář nestojí za nic, protože žurnalista má lidem podávat nezkreslená fakta, popřípadě v rozhovorech klást otázky tak, aby nikomu nic nepodsouval. To co předvedla ona, bylo, že pomocí pečlivě připravených otázek přivedla pro ní nezkušeného jelimánka, přesně tam kam chtěla- a tím sama vyjádřila svůj ,,správný názor", že sdílení je krádež, což udělala tak, že znemožnila člověka, který zastává názor opačný. A o jejích schopnostech se dá pochybovat nadále- podívejte se co předvedla v Radiožurnálu- za tu dobu co tam byla, tak z něj udělala obsahem komerční rádio se všema těma přiblblýma heslama jako JSME VAŠE RÁDIO.

2. (Mluvím o videorozhovoru, ne o psaném interview, abychom si rozuměli) Tak tohleto snad nemůžete myslet vážně. Jakmile začneme lhát sami sobě, tak to nedotáhneme nikam. Zodpovědné je problém připustit a vyřešit, ne se tvářit, že neexistuje.

3. Umění vystupovat je nutností pro předsedu politické strany, která má ambice dostat se do parlamentu. Stejně jako po Vás v zaměstnání chtějí B-řidičák, nebo znalost cizích jazyků. A z uchazečů, kteří splňují základní požadavky, pak vyberou toho nejlepšího, který má další mnohem specifičtější a odbornější schopnosti. Nebo jinak: je to něco, jakoby jste byl perfektní vědec v oboru teoretické fyziky například, ale nemohl jste své názory prezentovat ve studii, protože neumíte psát. A předseda strany, který má třeba kvalifikované a podložené postoje a názory, ale neumí je v daném okamžiku (ve stresu navíc) přesně formulovat, je podobný případ.

Tím ovšem nechci nikoho urážet, Pirátů si vážím za tu spoustu práce, kterou jste udělali v rekordně krátké době, jenom vám zkouším poradit v problematice, která je mi blízká. Nechci, aby vaše úsilí přišlo vniveč. Jen uvažte, kolik takových možností vystoupit na kameru v době mediální ignorace neparlamentních stran ještě budete před volbami mít, jestli bude vůbec nějaká...Proto je třeba každou takovou příležitost chytit za pačesy a ne předvést to, co teď. :cry:
machix

Příspěvek od machix »

pardon, nereaguji na uživatele jzvc, ale na antonína. Omlouvám se
Ondra-morava

Příspěvek od Ondra-morava »

Po shlédnutí rozhovoru na idnes jsem byl velice zklamán. Měli by jste s tím něco dělat, aby jste v takýchto rozhovorech obhájily ideály strany. Já, jako potenciální volič, chci dát svůj hlas straně, která za mě prosadí názor. Pokud to nedokáže, nevidím důvod proč ji volit...
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“