Podivné podmínky vydřidušdkého programu "stáže ve firmách"

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
JEn avizo
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Podivné podmínky vydřidušdkého programu "stáže ve firmách"

Příspěvek od JEn avizo »

Ahoj,
jen Vám dávám echo z toho co jsem se dočetl.

V systému ASAP je požadována kopie občasnkého průkazu jako povinný doklad, abyste se mohl účastnit stáže!!!. TO mi nepřipadá normální obvzláště v dnesní době zneužití snad čehokoliv. Jak to mohlo projít kontrolou úřadu na ochranu os. informací ??

Mě by docela zajímalo kolik stála příprava a kolik provoz tohoto tunelu "stáž ve firmách", protože jak píšou pomoci 25% lidí ( 1250 osob) k zaměstnání z celkového počtu cca 5000 lidí ročně je vzhledem k celkovému počtu nezaměstaných více než 500 000 hujerství , zbytek je jen pro získání peněz z EU pro firmy. Halvně že každá taková cipovina má značky "EURO".
http://www.stazevefirmach.cz/clanky/o-projektu.html viz ikonky dole

Základní informace o projektu
celkový rozpočet projektu 800 mil. Kč, - to si myslím je tak možná jen to co vyplatí těm firmám( 5000x150 tkč/za jednu stáž = cca ), ale kolik stojí celý ten ansámbl státní správy že by ten zbytek cca 50 mil. kč ?. Když se jedna stáž smrskne z 6 měsíců na 3 a tak z počtu 480 předevpsaných hodin je to 3 měsíční normální pracovní doba, ale firma má kolem 50 000 kč/ měsíc doma. Samozřejmě si dovedete představit, jak moc se ten mentor bude věnovat stážistovi a jak to v mnoha firmách budou zneužívat o 106.

doba trvání projektu červen 2012 – říjen 2014,
počet minimálně podpořených osob 5000,
délka stáže 1 až 6 měsíců dle typu stáže.

Největší "sranda" je jak se bijou do hrudi, jak jsou lidé ochotní dělat těch pár měsíců zdarma......No hnus pánové
MrdBrd
Profese: občan
Dal poděkování: 7 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: Podivné podmínky vydřidušdkého programu "stáže ve firmác

Příspěvek od MrdBrd »

Stáže ve firmě jsem se zůčastnil.Nevím co ti na tom vadí? Je to fajn.A že je to zdarma??KEC! Chceš se zůčastnit, poskytneš doklady jaké chtějí nechceš, nikdo tě nenutí.
Jakub
Profese: student
Dal poděkování: 59 poděkování
Dostal poděkování: 37 poděkování

Re: Podivné podmínky vydřidušdkého programu "stáže ve firmác

Příspěvek od Jakub »

Z doslechu vím o firmách, kde berou stážisty pouze kvůli státní dotaci - práce pro stážistu se vymýšlí uměle, jde o to, že firma dostane kromě pracovníka zdarma (mzdu atd. za něj platí stát) ještě peníze navíc = čistý zisk. Takové stáže imho nezaměstnatnost nevyřeší.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub za příspěvky (celkem 2):
Marek.Necada, Petr.Vileta
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“