Prosím o rady - pomoc
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
Pravidla fóra
V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.
Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: Zaměstnanec
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Prosím o rady - pomoc
Dobrý den. Navštívila mě policie s povolením k domovní prohlídce. Odnesli si PC, notebook a nějaká DVD s filmy. V povolení stojí, že jsem uploadoval na file hosting instalační *iso s Windows 8. Soubory nebyli nijak upravené, pouze instalačky, tzn. bez další aktivace 30-ti denní zkušební verze. Dále pak prý upload 7 filmů ve formátu *avi. O tom ale vůbec nevím. Počítač i notebook je nyní u znalce. Na obou byl nainstalován Win, ovšem nemám k nim vůbec žádný doklad, štítek, nic. To samé Office 2007. Co dál? Co čekat? Začít shánět právníka? Můžete mi nějakého schopného doporučit? Fakt nevím co dál. Nikdy jsem neměl problémy se zákonem, takže vůbec nevím jak dál postupovat. Moc děkuji za každou pomoc.
- Zdenek.Stepanek
- Člen KS Ústecký kraj
- Profese: IT Expert
- Dal poděkování: 262 poděkování
- Dostal poděkování: 632 poděkování
Re: Prosím o rady - pomoc
Právníka určitě.
Nejprve ti musej úředně sdělit obvinění, jinak se nemáš od čeho odpíchnout. Nainstalovaný nelegální soft je zcela jiný problém než uploading filmů. Čili se to potáhne na dvou frontách. Jinak proč si takovou hovadinu jako nelegální soft dělal? Pokud něco chci, tak si to koupim, pokud kupovat nechci, poohlídnu se jinde a zadarmo. Je to jiná situace než u audiovizuálních děl. Obecně vzato se odvolávej na blíže nespecifikovaný okruh svých příbuzných, který s tebou sdíleli počítač i účty v něm, takže netušíš kdo a jaké filmy mohli kam uploadovat.
Upload instalačních CD od MS je ale vpodstatě košer, už i MS ti v některých případech řekne, aby sis CD sehnal kde chceš, důležitý je mít štítek. Některé levnější varianty licencí se prodávají jen jako štítek. Vyžaduj od nich zdůvodnění výše vyčíslené škody. Nejen od OSA nebo ČPÚ ale přímo od Microsoftu.
Nejprve ti musej úředně sdělit obvinění, jinak se nemáš od čeho odpíchnout. Nainstalovaný nelegální soft je zcela jiný problém než uploading filmů. Čili se to potáhne na dvou frontách. Jinak proč si takovou hovadinu jako nelegální soft dělal? Pokud něco chci, tak si to koupim, pokud kupovat nechci, poohlídnu se jinde a zadarmo. Je to jiná situace než u audiovizuálních děl. Obecně vzato se odvolávej na blíže nespecifikovaný okruh svých příbuzných, který s tebou sdíleli počítač i účty v něm, takže netušíš kdo a jaké filmy mohli kam uploadovat.
Upload instalačních CD od MS je ale vpodstatě košer, už i MS ti v některých případech řekne, aby sis CD sehnal kde chceš, důležitý je mít štítek. Některé levnější varianty licencí se prodávají jen jako štítek. Vyžaduj od nich zdůvodnění výše vyčíslené škody. Nejen od OSA nebo ČPÚ ale přímo od Microsoftu.
Nerušit, porušuju kopírovací monopol EMI Music...
Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“ F. Gellner
Zdeněk Štěpánek, 774 415 269
„Stát vypíše nové daně, - Čech se bude dříti na ně,
Neb mu brání mozku lenost - vidět svoji zotročenost..“ F. Gellner
-
Může mi tedy někdo nějakého právníka doporučit? Aby byl hlavně znalý této problematiky? Nebo alespoň kde hledat?
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Obrať se na někoho v místě. Toto není nic tak speciálního, co by "běžný právník" nezvládal
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
-
Tak mám po soudě. Odnětí svobody na 11 měsíců s odkladem na 24 měsíců. V případě zájmu mám nascanované veškeré dokumenty a zveřejním je........
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Možná by bylo dobré se s někým z nás sejít. Samozřejmě podle toho, kde bydlíš.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
-
-
Tady jsou oscanované dokumenty včetně trestního příkazu:
Kód: Vybrat vše
http://uloz.to/xi3XC2Ph/roz-rar
heslo pro stažení i k archivu: pirati
- Martin.Smida
- Republikové předsednictvo
- Profese: Kompostář
- Dal poděkování: 574 poděkování
- Dostal poděkování: 1418 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
super. bylo by fajn, kdyby ses někdy zastavil na nějakou pirátskou sešlost v Olomouckém kraji. momentálně bude nejdřív 9. 1. v Prostějově a pak budou další. kontakt na mě je v podpisu. budu rád, kdy se ozveš.
- místopředseda Pirátské strany. Neváhejte se na mě obrátit.
-