pomoc s intergramem

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Petr_Vlk
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: student
Dostal poděkování: 5 poděkování

pomoc s intergramem

Příspěvek od Petr_Vlk »

Dobrý den,

moje matka má kadeřnictví a nechtěla aby tam byla celý den jenom za zvuku fénů..

tak jsem jí stáhl ze stránky http://hudba.pirati.cz/archivy/ nějakou tu hudbu tu jsem vypálil na CD a koupily jsme diskmana a repráčky a tak jsme to daly do kadeřnictví ...
potom asi tak ppo týdnu došel nějaký pán (z intergramu) hned začal vypisovat papíry, že porušuje nějaké práva a byl absolutně nepřístupný skrz to že musí hned podepsat a tak dál. Tak moje máma mu řekla že když počká 15 min tak že si přečte co by měla podepsat (protože zrovna měla rozčesanou zákaznici) ale ten pán jenom napsal do protokolu že odmítla podepsat a odešel asi tak po dalším týdnu přišel dopis a částkou která se má zaplatit

a tak jsem se chtěl zeptat jestli má intergramu něco platit když hraje pouze hudbu staženou z (http://hudba.pirati.cz/archivy/)

Děkuji za odpověď Petr Vlk
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Re: pomoc s intergramem

Příspěvek od Martin.Kucera »

Nic neplatit, žádnou smlouvu Intergramu nepodepisovat. poslat jim tento dopis: https://www.pirati.cz/_media/dopis.pdf
Pokud budou otravovat dál, pohrozit jim žalobou za pokus o neoprávněné obohacování.

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Jakub.Burget
Profese: právník, advokátní koncipient
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 150 poděkování

Příspěvek od Jakub.Burget »

V Olomouci jsem osvobozovali taky kadeřnici, totožná situace.

Určitě poslat dopis, jak psal Martin. Navíc dát si opravdu pozor, ať obsah, který tam hraje je opravdu jen to co jsi stáhl. Stejně tak, pokud tam pracuj i jiné kolegyně, tak se musí chovat stejně. Vztahuje se to na celou provozovnu.

Další radou, která se hodí je, že by tu hudbu měla přehrávat z přístroje, který neumožnuje hrát rádio (to znamená z noťasu, pokud tam nemá net, nebo existují i přehrávače bez radia). Pokud to hraje z přehrávače, který umožňuje rozhlasové vysílání, tak jej musí umístit v provozovně tak, aby k přístroji byl zamezen přístup zákazníka (myslím si,že stačí to rádio dát za pult.) Tímto se vyhne problémům v případě, že by kolektivní správce chtěl užít oblíbený termín "potenciální recepce".

Mno a pak může v pohodě podnikat a nemusí platit výpalné :fet:
Mgr. Jakub Burget KSOLK !
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Kdyby se chtěli soudit, budeme vás bezplatně zastupovat a moc se na to těšíme :-)
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Petr_Vlk

Příspěvek od Petr_Vlk »

Děkuji za odpověď

do intergramu jsme již dopis posílaly a oni zpět poslaly další dopis
ten jsem přiložil do přilohy
Přílohy
Doc1.docx
(158.5 KiB) Staženo 111 x
Jakub.Burget
Profese: právník, advokátní koncipient
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 150 poděkování

Příspěvek od Jakub.Burget »

Je mi až smutno, jak Integram překrucuje zákon tak, aby vyzněl v jeho prospěch.

Nicméně jejich tvrzení, že ten umělec, jako nositel práva by musel ty účinky hromadné smlouvy vyloučit přímo vůči Integramu a vůči uživateli jsou minimálně špatně vyloženy.

To, že nositel autorského práva poskytl licenci, řekněme blanketně, tedy všem, právě proto , že jeho vůle je taková, že chce , aby bylo dílo užíváno svobodně, už samo o sobě znamená, že se právě vymezil vůči kolektivnímu správci i uživateli. Tedy z takovéto jeho právního jednání (licence) jasně plyne, že nehodlá být zastoupen žádným koletivním správcem (v žádné zemi) a naopak plyne z toho i to, že vám jako uživateli povoluje jeho dílo svobodně užívat.

Proto nic nepodepsat a neplatit. Před soudem budou roztrháni na kusy. Jak se říká ne vždy je pravda to co je černé na bílém. Bohužel je realita, že takový dopis s polopravdami a složitými slovními obraty za použití § vyděsí spoustu normálních lidí a oni podlehnou.

Btw. to o co se Integram pokouší, je tzv. šikanozní výkon práva, mimo jiné. Pokud by vás žalovali, tak bychom zcela jistě participovali ( to je můj názor,ale jsem si 99% jistý, že se nemýlím.)

Víc o CC zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons
Mgr. Jakub Burget KSOLK !
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Petr_Vlk píše:Děkuji za odpověď
do intergramu jsme již dopis posílaly a oni zpět poslaly další dopis
ten jsem přiložil do přilohy
Standardní trik Intergramu. Lžou totiž v tom, že údajně máte povinnost uzavřít s nimi hromadnou smlouvu.
Vzor odpovědi na tento trik je zde: post262149.html#p262149

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Martin.Svadlenka
Člen KS Olomoucký kraj
Profese: elektromechanik
Dal poděkování: 740 poděkování
Dostal poděkování: 296 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Svadlenka »

Aktivista hnutí za pravdu o 11. září 2001 a přikladač polen.

Petr_Vlk

Příspěvek od Petr_Vlk »

opět děkuji za odpovědě a rady jsem rád že nám pomáháte

ale ted bych se ještě potřeboval zeptat na trochu konkrétní radu

jak nyní postupovat když máme veškeré smlouvy od intergramu doma ... tak jestli poslat zpět intergramu veškeré smlouvy a přiložit k nim ješte další dopisy jak jste odkazovaly na :post262149.html#p262149 https://www.pirati.cz/_media/dopis.pdf

děkuji za odpověď
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“