Postoj pirátů k soukromým exekutorům...

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Odpovědět
Vlastimil.Efraim
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: sekáč
Bydliště: Olomouc, Morava, CZ, EU, Země, Slunce, Mléčná dráha
Dal poděkování: 117 poděkování
Dostal poděkování: 602 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Postoj pirátů k soukromým exekutorům...

Příspěvek od Vlastimil.Efraim »

dvdmchl píše:Datové schránky fungují od kdy? Tušm, že od začátku 2011......

Ten jeho případ začal v roce 2004...tedy to zní věrohodně...pak stačí bejt chvilku v zahraničí třeba a je vymalováno...
nebydlim na trvale adrese vetsinu casu. Mozna moje chyba, ale meli X moznosti jak me s timto problemem obeznamit.
1) i pote jsem byl zase po nejake dobe na pracaku, ale nikdo me neupozornil na pohledavku
2) sel jsem tehdy pracovat takze vedeli kde me najit.
3) resit to verejnou vyhlaskou je vysmech a zbaveni se starosti lehkomyslnym gestem.
x) nemluvim o tom, ze urednice ktera je mi pratelska mi nyni chtela pomoci vyhledat tehdejsi evidenci, ale diky Drabkovym sacham se vetsina me elektronicke evidence ztratila, takze se to musi vyzadat papirove z archivu... Takze neni mozno ani zjistit jestli jsem jim tehdy uvedl prechodnou adresu. Diky Drabku!!

Kdyby mi rekli v r. 2008, ze mam u nich pohledavku z r. 2004 tak uz je davno zaplacena a nemuselo to tento mesic byt mne oznameno exekutorem. :(

btw. se*e me to, ze urady, MHD, banky a pod. se nesnazi vyhledat klienta... proste to poslou na trvalou adresu a kdyz to do par tydnu nevyresi tak to proste odprodaji vymahacske firme bez ohledu priciny. A nezajima je, jestli jsem byl v nemocnici, v laznich, na dovolene, v cizine, ...
Naposledy upravil(a) Vlastimil.Efraim dne 24 dub 2014, 23:57, celkem upraveno 2 x.
Vlastimil.Efraim
Profese: sekáč
Bydliště: Olomouc, Morava, CZ, EU, Země, Slunce, Mléčná dráha
Dal poděkování: 117 poděkování
Dostal poděkování: 602 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlastimil.Efraim »

Yossi píše:....
Nj, ale takový zápis o tom, že to člověku odmítli odevzdat by mohl být dost pádným důkazem, až by to chtěli rozhodnout v nepřítomnosti s tím, že byla fikce doručení. Každopádně tohle jsou historické problémy, dnes může mít každý datovku a v zásadě klid.
jenze tim, ze jsi nepritomny se to povazuje za neznamy vyskyt a proto se to resi verejnou vyhlaskou (vystaveno na uredni desce na 2 tydny). Tecka, vyreseno.
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

O tom, jak je báječná a spolehlivá věc ta datovka, se zeptej někoho v OVK. Dokud nebudu muset, nezřídím si ji. Je to jen další bič upletený na občana.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Jakub.Backa
Profese: advokát a insolvenční správce
Dal poděkování: 1144 poděkování
Dostal poděkování: 1727 poděkování

Příspěvek od Jakub.Backa »

Roman Kucera píše:O tom, jak je báječná a spolehlivá věc ta datovka, se zeptej někoho v OVK. Dokud nebudu muset, nezřídím si ji. Je to jen další bič upletený na občana.

Argumenty nebudou? Je to lepší než běžná pošta, to mi stačí.
We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
Jakub.Backa

Vlastimil Holik píše: btw. se*e me to, ze urady, MHD, banky a pod. se nesnazi vyhledat klienta... proste to poslou na trvalou adresu a kdyz to do par tydnu nevyresi tak to proste odprodaji vymahacske firme bez ohledu priciny. A nezajima je, jestli jsem byl v nemocnici, v laznich, na dovolene, v cizine, ...
A proč by to jako měly řešit, já to fakt nechápu, to je Váš problém, že si nepřebíráte poštu nikoli jejich.
Vlastimil Holik píše: ale meli X moznosti jak me s timto problemem obeznamit.
A kolikrát to měli zkoušet? Dva, tři, dvacet? Mě takovýhle lidi štvou, třeba mám bývalého nájemníka, kterému jsem se sám pokoušel doručit poštu asi 3 krát, následně soud 2krát přes a 2krát přes justiční stráž. A až vydají rozsudek v jeho nepřítomnosti, tak bude za 4 roky křičet přesně jak Vy. Že on není povinen sedět doma a hodně cestuje.
Vlastimil Holik píše: 3) resit to verejnou vyhlaskou je vysmech a zbaveni se starosti lehkomyslnym gestem.
To ale prostě není jejich starost, že si Vy něco blbě sečtete, a pak kašlete na doručování pošty. To není žádný komplot, jen to ukazuje, že lidé prostě ignorují fakt, že ignorovat stát se nevyplácí. Když jdete na dovolenou, běžně si domluvíte zalévání kytek, dáte někomu domácí zvířata a pod. Ale vyřešit si poštu, to ne...
Petr.Romanek
Profese: Inv. důchodce
Dal poděkování: 31 poděkování
Dostal poděkování: 85 poděkování

Příspěvek od Petr.Romanek »

"§ 253 Lichva
(1) Kdo zneužívaje něčí tísně, nezkušenosti nebo rozumové slabosti nebo něčího rozrušení, dá sobě nebo jinému poskytnout nebo slíbit plnění, jehož hodnota je k hodnotě vzájemného plnění v hrubém nepoměru, nebo kdo takovou pohledávku uplatní nebo v úmyslu uplatnit ji na sebe převede,bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.
(2) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let bude pachatel potrestán, získá-li činem uvedeným v odstavci 1 značný prospěch."

nechápu proč když tento zákon existuje, tak není používán v praxi
Isa
Příznivec Pirátů – Královehradecký kraj
Profese: spec. pedagog, psycholog
Dal poděkování: 279 poděkování
Dostal poděkování: 54 poděkování

Příspěvek od Isa »

Petr Romanek píše:"§ 253 Lichva
(1) Kdo zneužívaje něčí tísně, nezkušenosti nebo rozumové slabosti nebo něčího rozrušení...
Myslíš uhrát to na nezkušenost? Protože jestli někdo cestuje, těžko bude obhajovat rozumovou slabost nebo rozrušení... leda tíseň - maximálně časovou ;)

Roji, proč myslíš, že pro občana je špatné mít datovku? já naopak se domnívám, že
datovka lze použít jako důkaz, že mi nebylo doručeno...
Jakub.Backa

(1) Kdo zneužívaje něčí tísně, nezkušenosti nebo rozumové slabosti nebo něčího rozrušení, dá sobě nebo jinému poskytnout nebo slíbit plnění, jehož hodnota je k hodnotě vzájemného plnění v hrubém nepoměru, nebo kdo takovou pohledávku uplatní nebo v úmyslu uplatnit ji na sebe převede,bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.
(2) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let bude pachatel potrestán, získá-li činem uvedeným v odstavci 1 značný prospěch."

nechápu proč když tento zákon existuje, tak není používán v praxi
1) Protože policisté mají problém s ekonomickou trestnou činností; a
2) většina z těch medializovaných případů není lichva, jelikož ta osoba není ani v tísni, ani nezkušená ani rozumově slabá ani rozrušení, je prostě všichni chtějí iPady a dovolené, ten § dopadá na situace, kdy si půjčí někdo, protože nemá na jídlo.
David.Michal
Profese: free
Dal poděkování: 360 poděkování
Dostal poděkování: 874 poděkování

Příspěvek od David.Michal »

Yossi píše:...je prostě všichni chtějí iPady a dovolené...
Zdroj?

Ono např. životní minimum se neměnilo už snad více jak 10 let a množství lidí je zde na hmotné nouzi, kde se vyplácí právě to životní minimum. Zkuste s tím někdo vyžít.

Koukněte kolik mají mateřskou samoživící rodiče, zkuste s tím vyžít.

A stejně je legální i těmto lidem půjčovat a tito lidé pak při logickém nesplácení jsou vystaveni vymáhacímu byznysu.

Celej tenhle stát je jeden velkej lichvář.....
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Isa píše:
(1) Kdo zneužívaje něčí tísně, nezkušenosti nebo rozumové slabosti nebo něčího rozrušení...
Myslíš uhrát to na nezkušenost? Protože jestli někdo cestuje, těžko bude obhajovat rozumovou slabost nebo rozrušení... leda tíseň - maximálně časovou ;)

Roji, proč myslíš, že pro občana je špatné mít datovku? já naopak se domnívám, že
datovka lze použít jako důkaz, že mi nebylo doručeno...
Internet je hodně dobrý sluha a HODNĚ ZLÝ PÁN.
Myslel jsem, že Pirátům je tento detail tak nějak jasný.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“