Zdravím všechny,
obracím se k vám o pomoc...
Před pár dny ke mě vlitla Kriminálka a zabavili mě veškěré počítače (muj domaci server na kterým sem testoval svoje věci a zaroven sloužilo jako me uloziste) a par dalších PC co bylo v domácnosti...
měli přikaz k domovni prohlídce, že jsem prej udajně sdílel hudbu na internetu (před 3\4 rokem)... což není pravda... stahuju ve velkym hlavně filmy a nějakou hudbu.. ale nikdy jsem nic neposilal ven a ani nikomu nedaval přistup...
Občas jsem si sice zapl torrenty ale pouze na stahovani... a este jenom filmu v HD co nebylo na beznych webovych serverech.... a to ty torrenty pouzivam max 4 mesice...
chci se hlavne zeptat...
1) muzou na me vznest obvineni i kdyz sem zadnou hudbu neposilal ven...
2) v pc je nejaky software instalacky a pod. a jsou stazeny z netu a nejsou uplne s licencema v poradku ale nikomu jsem nic neprodaval.. a ani nesdilel... jenom je vyuzival doma max k testovani a pod... a tak jestli můžou vznest obvineni i kdyz kvuli nim ta prohlidka nebyla... a vyuzivam je jen pro svou vlastni potrebu...
3) můžou vubec naklusat nekomu do baraku... a jen na zaklade IP a zebrat vsechny PC co jsou v dome?? sestra chodi do skoly a nemuze se poradne pripravovat... me to tez komlikuje zivot... mam tam veci do prace a pod a nemuzu kvuli nim delat....
ä navic v dome je wifi a jednu dobu byla uplne bez ochrany.. (spatne nastaveny filtr MAC adres) mystlite ze se mi v te dobe nekdo dostal do site a pak si delal co chtel?? jde to vubec dokazat ze za to sdileni nemuzu??
Děkuji všem za odpoved...
Sdileni hudby
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: grafik
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 3 poděkování
Re: Sdileni hudby
1. obinění bude podle toho jestli u tebe v PC nebo na disku najdou hudbu, kterou si údajně sdílel.... (v odposlechu ip)
2. budeš muset zaplatit pokutu za každý nelegálně nainstalovaný sw. Zabavené PC už ti samozřejmě nevrátí.... pokud by na něm byl naistalovaný byť jediný nelegální sw. (sw který byl stažený a nebyl sdílený a není naistalovaný řešit nebudou)
3. odpověď je že můžou.... s tím že si neměl zabezpečenou wifi - je to tvůj problém, je to tvoje zařízení a ty odpovídáš za to co se na něm děje.
S tím že si sw jen testoval neuspěješ.... budou kontaktovat všechny zástupce sw který najdou na PC, aby vyčíslili škodu která jim vznikla....
Nejjednoduší je pak odklon od trestního stíhání tím, že se domluvíš na zaplacení vzniklé škody. Připrav se na nepěkné dny a nervy. A taky na mastnou pokutu.
2. budeš muset zaplatit pokutu za každý nelegálně nainstalovaný sw. Zabavené PC už ti samozřejmě nevrátí.... pokud by na něm byl naistalovaný byť jediný nelegální sw. (sw který byl stažený a nebyl sdílený a není naistalovaný řešit nebudou)
3. odpověď je že můžou.... s tím že si neměl zabezpečenou wifi - je to tvůj problém, je to tvoje zařízení a ty odpovídáš za to co se na něm děje.
S tím že si sw jen testoval neuspěješ.... budou kontaktovat všechny zástupce sw který najdou na PC, aby vyčíslili škodu která jim vznikla....
Nejjednoduší je pak odklon od trestního stíhání tím, že se domluvíš na zaplacení vzniklé škody. Připrav se na nepěkné dny a nervy. A taky na mastnou pokutu.
- Roman.Kucera
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sdileni hudby
Bohužel to udělat můžou 
Počkej, až ti sdělí obvinění, pak je dobré si vzít právníka, ten může zachránit hodně.

Počkej, až ti sdělí obvinění, pak je dobré si vzít právníka, ten může zachránit hodně.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!