že jsou "něco úplně jiného", to o sobě tvrdili i fašisté...

hlasovat "střed" je asi logičtější, než odmítat se vymezit. pokud se bavíme o ekonomických aspektech politiky, tak střed (zatím) jsme. moje názory např.na daně jsou celkem slušně pravicové (dnes jsou prostě moc vysoké), názory např. na zbraně a silová řešení jsou ale spíše "levicové" (myšleno: pacifistické). střed logicky chápe, že některé otázky jsou na pravolevé škále zařazeny jednoznačně, a ví, že jeho názory na různá témata jsou směsí obojího.
takže ačkoliv jsem léta tvrdil, že pravolevé dělení odmítáme, tak jsem už viděl za léta online tolik parodií na různá "dvojrozměrná politická spektra" apod., že myslím, že v ekonomických ohledech by bylo vhodné přiznat středovost. nechceme zrušit podnikání a zavést výhradně nějaké sověty pracujících. nejsme ale ani vyhraněně pravicová strana nízkých daní "co to stojí, ať to stojí". podle mě jsme prostě ekonomicky spíše středová strana řešící občanství, občanskou společnost a veřejný sektor v digitální éře.
samozřejmě je zde v určitých kruzích pocit, že poptávka je po levicových názorech, ale podle mě je chybný. v části společnosti je "socan" ještě pořád urážka (i když já se asi už smířil s tím, že budu "socan", pro některé), ale fakticky, lidi nechtějí ani pravici. levicové i pravicové strany vyklízejí pozice a přichází Úsvit Věcí Babišových - což jsou strany, které se operativně označí za pravicové či levicové, podle toho, co zrovna pí-ár stratégové doporučí - ale fakticky představují podobný střed jako my. akorát my jsme autentický,demokratický střed - a ne marketingový nástroj.