Lupa.cz: Stalo se: digitální gilotinou ke kultuře za paušál

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
dobromysl
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Lupa.cz: Stalo se: digitální gilotinou ke kultuře za paušál

Příspěvek od dobromysl »

Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1022 poděkování
Dostal poděkování: 2432 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Lupa.cz: Stalo se: digitální gilotinou ke kultuře za paušál

Příspěvek od Michael.Polak »

Podle mě Francouzi tady trochu doplácí na to, že jejich zákonodárství má jednak zřejmě minimální technický rozhled (to budou internetové kavárny jako kontrolovat občanky ? a dotazovat se nějakého celostátního blacklistu, koho na Net smí pustit a koho nesmí ? nebo jak ?), jednak se stát snaží suplovat přirozenou funkci obchodních dohod mezi jednotlivými subjekty na telekomunikačním trhu (za mnou jako za ISP přece když nějaká copyrightová firma přijde, že mi nabízí tolik a tolik peněz, když rozvážu smlouvu s tím a tím člověkem a zavážu se ho 1, 2, apod. roky nepřipojovat na Internet, a zaplatí mi za to ... tedy, proč bych při nejbližší příležitosti s tímto klientem nerozvázal smlouvu, pokud dostanu zaplaceno za to, že ho NEPŘIPOJÍM na Net ? na co je zde potřeba nějaká centralizovaná státní regulace ?)

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1022 poděkování
Dostal poděkování: 2432 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

(jinak na fórum jsem se vrátil, protože jsem chtěl postnout právě tento odkaz... Lupa.cz je pochopitelně kvalitnější informační zdroj, než velké všeobecně zaměřené portály bez specializace v daném oboru...)

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Kamil_Horky
Profese: IT Manager
Dostal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od Kamil_Horky »

Michael xChaos Polak píše:jednak se stát snaží suplovat přirozenou funkci obchodních dohod mezi jednotlivými subjekty na telekomunikačním trhu (za mnou jako za ISP přece když nějaká copyrightová firma přijde, že mi nabízí tolik a tolik peněz, když rozvážu smlouvu s tím a tím člověkem a zavážu se ho 1, 2, apod. roky nepřipojovat na Internet, a zaplatí mi za to ... tedy, proč bych při nejbližší příležitosti s tímto klientem nerozvázal smlouvu, pokud dostanu zaplaceno za to, že ho NEPŘIPOJÍM na Net ? na co je zde potřeba nějaká centralizovaná státní regulace ?)
No tak to ti můžu říct naprosto přesně, v ČR máme obchodní inspekci, ve Francii budou mít taky něco.
Odpojený klient by to mohl napadnout u soudu, pokud by se dozvěděl, proč jsi ho odpojil.
Tvoje konkurence by ho na druhou stranu ráda připojila. Pokud by všichni ISP postupovali stejně, říká se tomu kartelová dohoda.
Doporučuji na dobrou noc zákon o ochraně spotřebitele, paragraf 6 - Zákaz diskriminace spotřebitele.
Kamil_Horky
Profese: IT Manager
Dostal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od Kamil_Horky »

Svým příspěvkem jsem se samozřejmě nechtěl zastávat francouzské gilotiny. Jen zkrátka tvoje cesta taky nikam nevede.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“